.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 12. 21. - apuska
Hrabal söröző
pixel cégér Helyszín: 1088 Bp., Rákóczi út 11.
Újralátogatás: 2012. december 6. 18:00-21:40
Első látogatás: 2011. április 6. 17:10-21:30

> Ide többségében sörérett férfiak járnak, itt mindenki ráér, itt szertartása van az ivásnak, neve a vendégnek, valójában ez egy templom, ahol a sör az isten, és a csapos isten szolgája.

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 308 3440
Web: http://hrabalsorozo.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Hrabal-Söröző/202083649806511
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 11-23; P: 11-01; Szo: 14-01; V: 14-23
Extrák: cseh sör, sörkorcsolya

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Francinuv lezák, 500 Ft Bohemia Regent világos, 500 Ft
Svatecni special, 600 Ft Bohemi President, 600 Ft
Nezny Barbar, 500 Ft Bohemia Regent barna, 500 Ft
Tmavy lezák, 500 Ft Kumburak, 500 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
- Becherovka, 500 Ft
- Borovicka, 500 Ft
- Jelinek párlatok, 600-900 Ft
- Absinth, 900 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
- Utopenec, 650 Ft
- Hermelin, 500 Ft
- Kvargli, 650 Ft
- Göngyölt hering, 650 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Hogy másfél év sikeres működés után mi kényszerítette ki, hogy bezárjon a Puskin utcában az aprócska, de annál gyönyörűségesebb Hrabal, arról csak szóbeszéd terjeng, de hogy a cseh sör aktív kedvelő mind megsiratták, annak több más műfajazonos helyütt konkrét fültanúja voltam. A vendégek szerették. A vendégek aggódtak érte. És pont ezen vendégekkel igyekezett a Facebookon tartani a bezárást követően is a kapcsolatot a Hrabal, tartotta bennük a lelket, hogy lesz itt még újjászületés, nem is akármilyen, csak győzzék kivárni, hogy a Rákóczi úti Marten’s Shop mellett, az egykori ruhaboltban befejezzék az átalakítási munkálatokat.

A hosszú hónapokig tartó pauzára egyébként jellemző, ahogyan lereagálta ezt az infót egyik pajtásom: Remélem, a Rákóczi úti nagy hellyel nem vágják tönkre az eddigi hangulatot. Kár lenne érte. A következő az lesz, hogy az Aréna Plázába költözik a Keret klub?

Jelentem, a hivatalos megnyitó előtt egy nappal volt szerencsénk körbenézni az új üzlethelyiségben, megcsodálni a Hrabal-galaxis pillanatképeit, végighallgatni egy szűkebb körnek szóló kiselőadást, és elmerülni a nymburki sörhabokban. Mindezekből leszűrtük, hogy a Hrabal hivatalosan is a nymburki sörgyár márkasörözője, egyszerre 6 üzemelő sörcsappal (ebből egyik vendégcsap), hogy az üveges sörkínálatban megtalálható még 7 másik sörgyár válogatott terméke, és hogy a jelenlévő Bohémia baráti kör tagjai több szálon kötődnek Csehországhoz. Hogy is mondta Bohumil Hrabal? Aki Közép-Európában akar élni, annak nem szabad kijózanodnia.

A Fekete Ökör Baráti Kör (a prágai várban álló kocsma neve után) helyszínen megtekinthető – Budapesten először - Hrabal-galaxis pillanatképei című kiállítása az emeleten igazi kuriózum. Bár az 1999 óta gyarapodó gyűjteménynek ez csupán töredéke, így is tud újat mondani Hrabalról, annak is, aki ismeri, és annak is, aki nem. Ami nekünk egy villanás, az másnak egy egész galaxis.

A söröket végigkóstolni a Hrabalban egy természetes és feltétlenül szükséges problémakör, aminek időt kell szentelni, és nem lehet csak úgy kutyafuttában. Ide többségében sörérett férfiak járnak, itt mindenki ráér, itt szertartása van az ivásnak, neve a vendégnek, valójában ez egy templom, ahol a sör az isten, és a csapos isten szolgája.

Ennek fényében? Minden más mellékes."

anyicska:

"Megnyílt megint egy új cseh söröző, ott a helyünk! Bár a Hrabal nem egészen új projekt, régen Puskin utcában működött, azt is mondhatnánk, most csak pár méterrel odébb költözött Rákóczi útra. Sokkal nagyobb lett, lehet, ettől kevésbé meghitt a hangulat, de a sör minőségén szemernyit sem rontott.

Stratégiai helyen van a kocsma, az óriási üveges kirakat nem csak a sétálók figyelmét vonzza, hanem azokét is, akik a buszon, kocsiban közlekednek a forgalmas Rákóczin. A Hrabal söröző több helyiségből áll. Az első a legnagyobb, a magas plafonnak köszönhetően sikerült egy apró galériát is kialakítani a bárpult fölött. A hátsó rész több intimitást ígér, de a dizájn ugyanaz, mint a nagyobb teremé. Ha kocsmavezetőnek az volt a célja, hogy a valódi cseh kocsmák hangulatát idézze vissza, részben sikerült is. Persze okkal hiányzik a cigarettafüst bűze, picit szokatlanul magas a plafon, és bár ez a legkisebb baj, túlságosan tiszták a mosdók. Viszont a fából készült asztalok és padok egyszerűsége helyt álló. A falak fehérek, nincsenek bonyolult és felesleges díszek, itt a főszerep a söré, és persze Hrabalé, aki több helyről figyel minket.

Az első szinten nagyon érdekes a Hrabal kiállítás, bár nem tudom pontosan, meddig. A terv az, hogy majd ebben a teremben is asztalok lesznek, és a kiállított tárgyakat onnantól a söröző vendégek helyettesítik. Bárhogy is, a sörös babakocsinak találni kellene majd egy helyet a sarokban, ahogy a gyönyörű képekből és cseh vonatkozású szövegekből is maradhatna egy válogatás.

Egy a lényeg, gyertek a Hrabalba, mert itt sok finom cseh sör kapható, s mint a szólás is tartja: kde se pivo pije, tam se dobře žije!"

sortura2.png

"A Hrabal megnyitóján a jobbnál jobb söröket kóstolgatva, úgy tűnik jó kedvemben voltam. Természetesen nem ezért voltak finomak a sörök... A meghívott díszes társaságban kicsit furán éreztem magam, mivel mindenki arcán és szakállán látszott, hogy valami be nem határolható kapcsolatuk volt az egységgel. Lehet, ők a régebbi hely nyitásánál is ott voltak már?! A Rákóczi úti pozicionálás kicsit fura, mert egy minőségi cseh sörözőt nem feltétlenül tudok elképzelni a Rákóczi úton, nekem kicsit veszt így a varázsából. A belső kellemesen tágas, mindenhol művészeti alkotások a falakon, és a fenti teremben pedig egy ideiglenes vándorkiállítás Hrabalról. Mivel ez a megnyitó volt, így nem tudom leszűrni milyen lesz a közönség, de remélem a fiatalok is betérnek majd ide, mert ilyen sörök fölött igazán érdemes elmerengeni az élet nagy dolgain. Feltéve, ha az utcán elzúgó autók nem zavarnak meg a gondolataidban..."

"Egy villanyoszlop és egy fa áll pont az üvegajtó előtt. A célnak megfelel - jó rálátással."

Értékelés

  apu anyi nova fb
dizájn 3,5 4 3 3,5
kiszolgálás 4 3,5 4 4
közönség 4 3,5 4 3
zene 3 3 4 2
mosdók 4 4 5 4
árszínvonal 3,5 3,5 4 3
  3,66 3,58 4,00 3,25

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr864959733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása