.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 01. 31. - apuska
Index söröző
pixel cégér Helyszín: 1075 Bp., Nagy Diófa u. 17.
Látogatás: 2013. december 6. 18:15-21:15
 Bezárt, megszűnt! 

> Kirakod az indexet jobbra, megállsz a pultnál, és kérsz egy tüskét meg egy sört. A gyalogosokra vigyázz, zebra nincs!

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 652 5737
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/IndexSorozo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 16-24; P, Szo: 16-02; V: 16-24
Extrák: tévé (digi), csocsó, különterem, ital akció, filmvetítés

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 310 Ft Soproni Démon, 390 Ft
- Zlaty Bazant, 430 Ft
- Gösser, 430 Ft
- Edelweiss, 590 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Varga Juhfark, 140 Ft Becherovka, 490 Ft
Varga Muskotály, 140 Ft Finlandia, 490 Ft
Varga Rozé, 140 Ft Jim Beam, 490 Ft 
Varga Zweigelt, 140 Ft Mákpálinka, 590 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 220 Ft Tea, 220 Ft
Rostos gyümölcslevek, 220 Ft Capuccino, 240
Szóda, 40 Ft Ropi, 100 Ft
Ásványvíz, 200 Ft Véres agy (koktél), 550 Ft

Fotók

 

Vélemények

apuska:

"Az Index sörözőbe régen el akartunk menni, mert gyanítottuk, ilyen névvel, egy jogos kritika vége tuti Index címlap. Aztán egyszer rákészültünk. S bár nem jutottunk csoportosan el oda, kedvenc szociopata barátunkat, Balu kapitányt, ez cseppet sem zavarta, képes volt egyedül beülni a kocsmába, majd olyan jellemzést írni arról másnap (lásd utolsó véleményként), hogy azután minden gépelő ujjamat megnyaltam. Grátisz egyhangúlag fejeztük ki érzéseinket, ezt nekünk is látni kell!

Másfél héttel később újra rákészültünk. A Nagy Diófa utcában 17 órakor a 17 szám előtt elsétáló informátorunk szerint az Index söröző még zárva volt, egyúttal sugallta, hogy tervezzünk más alternatívával, ám egy órával később, hála az égnek, nyitva találtuk.

Az Index söröző helyén pár éve valóban egy melegbár volt. A Cafe Smile. A koncepció, a falak színe, a berendezés azóta egy cseppet változott, így most fesztelenül léphettünk be a világító kereklámpás 2101-es Zsiguli orra alatti ajtón, hogy azonnal eszembe juttassa, milyen is volt ehhez képest pár hónapja a Trabant.

Kisebb térben könnyebb (olcsóbb) színvonalasat alkotni. Autós vonatkozású tartalmakban sokkal erősebb az Index, a rendszámtáblából hajtogatott lámpák, az útjelző táblák, a felnik, az 1970-es, 80-as és 90-es évek legmenőbb autóinak fotói, a falra festett tesz-vesz város, a kormányok, hűtőrácsok és legfőképp a gumiabroncsokra ültetett autós ülések piszkosul autentikussá teszik. Igen, kissé piszkosul. Mert az Index már most annyira ütött-kopott, mintha egyidős lenne a hírportállal, de itt nyilván senki nem finomkodik, így a motorháztetőre krétával felírt 'Ön dönt, iszik vagy' klasszikus befejezését sem erőlteti senki.

Szar napja volt a Torrentére kísértetiesen emlékeztető pultos srácnak, ez azonnal lejött. És az csak egy dolog, hogy iszonyú másnaposságtól szenvedett, de míg sorra öntötte nekünk a pálinkákat, abba is beavatott, hogy a tegnapi nagy buliban ellopták a laptopját, majd összetörte a kocsiját, szóval ha ehhez képest nézzük, egészen kedves volt. Sajnos, a mákpálinkából elfelejtett rendelni, ezért azt megkóstolni nem tudtuk. Ellenben egy másik üveg alján a mintegy 2 centnyi aranydió maradékot kárpótlásul kitöltötte, és arra ismeretlenként meghívott. Bírtam.

Ahogy összességében a helyet is. Az apró hősugárzó melegével komfortosabbra fűtött földszinten kb. végig Metallica best of szólt, hála istennek a tévé lenémítva, a csocsóasztalnál állandó párbajok, a zárt körű rendezvényekre lenn tartott pince meg egyszerűen csak praktikus. Semmi cicó! Erősítő, hangfalak, a partszélen székek. Induljon a pogó! Bebaszós, hányós, durvulós, házibulizós, amilyenhez senki nem adná jó szívvel a lakását.

Bár pár méterre az utca végén ott a jóval népszerűbb Kemping (ex Alaptábor), ami áraiban és identitásában is hasonló, de nekem ez jobban tetszett, mert kellőképp alávaló, mégis sokkal személyesebb."

kalimpa:

"a közelmúlt legegyszerűbb kocsmája az index, amit csak láttam. de ez az előnyére válik inkább mint hátrányára. semmi flanc vagy elegancia, inkább a régi füstös kiskocsmák hangulata sejlik fel garatunkban az első korsó sör elfogyasztása után. a berendezés is elég visszafogott, de az autóülések székként jó ötlet, kényelmesek voltak.

a zenei felhozatal a tulaj ízlését dicséri, főleg régi rock és metál zenék keveréke.

a kiszolgálás barátságos volt, bár kissé bárgyú és lassú, de mint kiderült, ma délután 1-ig tartott a tegnapi hepaj, s így a pultos tulaj úr kissé fáradt és másnapos volt, szóval betudtuk ennek.

nem lesz törzshelyem, de egy-két sörre bármikor jó lehet. randira talán nem a legideálisabb, hacsak nem egy metal lady-t akarunk meghódítani."

dancsopanza:

"Van fűtés a budin! Ha fázol hugyozás közben, csak bekapcsolod az ajtó feletti hősugárzót, és melegíti a tojásokat. Csak ki ne keljenek! Ellenszer, ha gyorsan a jobbkéz-szabálynak megfelelően feljössz a pincéből, kirakod az indexet jobbra, megállsz a pultnál, és kérsz egy tüskét meg egy sört. A gyalogosokra vigyázz, zebra nincs, csak csapolt Soproni, barna Démon, Zlatyi, meg ilyenek. Jelentem, kényszerből belehugyoztam a felmosóvederbe. De hogy a holnapi vendégek ne ammóniába ússzanak, gondosan kiöntöttem a budiba. Ez annak fényében történt, hogy csak kétállású a fiú rötyi, és én harmadiknak léptem be.

Jó hely, sok a KRESZ tábla."

balu:

"A Rendelő nevű helyhez képest kifejezetten üdítő volt. Egy elfuseráltan szadisztikus pillanatban látogassatok el a helyre, egyszer érdemes, de én ide se megyek többet! Kritika...

Nem az újságírós, hanem autós indexre kell gondolni... stílusosan egy parkolóház tőszomszédságában nyílt egy buzi-bár romjain. Kívülről nem túl hivalkodó, ha nem figyeled, simán elmész mellette.

A design igazi low budget, minden elemében kapcsolódik a környezet szellemiségéhez, hozzáértő szemek munkája. Homeboy gyülekező volt amikor érkeztem, láthatóan mindenki ismert mindenkit, de nem az a tipikus kinézős hely, inkább családias és közvetlen a hangulat. A kisvárosi feeling csúcsán a pultos lány félhalkan kezdte dudorászni a bugyuta tv-diszkós slágereket. Ha nem tv-disco, akkor foci vagy 30y számok szóltak "heavy rotation"-ben, amivel engem személy szerint majd hogy nem sikerült elüldözni.

A 310-es Soproni korsója marasztalt csak, de kár volt érte. Egyrészt úgy habzott mint veszett kutya szájában a nyál, amikor mentos cukorkára kólát iszik, másrészt az azt követő gyomorégés is azt mondatja velem, hogy ez valami sörszörp, esetleg gyors érlelésű óccó-házi-korcs, vagy ne talán tán megbuggyant izé lehetett. Megjegyzem zárójelben, hogy "Soproni" sörtől máshol még nem lettem ennyire rosszul, házi-korcstól már igen.

A borkedvelőknek sem kedvez, hogy kizárólag a Varga pincészet csapnivaló trágyaléiből lehetett válogatni, nálam ez egy szinten van a háborús bűnökkel. Rövidben megkockáztatom talán erősebb a hely, mert a homeboyok azt itták.

Pozitív, hogy a melegségének hűlt helye, a férfi wc-ben helyre állt a rend, hajdanában ugyanis a piszoárt az angol wc-vel és zuhanyzóval egy perverz elme valamiért egybe nyitotta, ilyet sem láttam még sehol... Különben meg, aki egy kis melegségre vágyik, annak ott a Kazán. Nem? De.

További pozitívum, hogy a szomszédos Grandioban, ahol annak rendje és módja szerint mindig kevesebbet adnak vissza, vagyis korrekt módon mindenkit egyformán megpróbálnak átbaszni, itt teljesen korrekt volt a kiszolgálás, a visszajáró meg pontos.

Van hátul egy lejáró a pincébe, szintén alig észrevehető módon, ami zártkörű rendezvényekhez 20-30 főig akár ideális választás is lehet, most épp bringás filmvetítés volt, ami kifejezetten jól esett."

"Bringával ide? Ez egy autós szentély! Illetve mit is beszélek..."

Értékelés

  apu kali dan fec joc balu
dizájn 4 3 4 4 4 4
kiszolgálás 5 4 4 4 2 4
közönség 3,5 4 4 4 3,5 3
zene 5 4,5 5 4,5 5 2
mosdók 2 2,5 3 2,5 3 2
árszínvonal 4 3 4 4 4 3
  3,92 3,50 4,00 3,83 3,58 3,00

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr915461741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.12.04. 23:43:47

Friss, novemberi hír, hogy az Index helyén megnyílt a Vírus club. A kínálatban vírusölő koktélok minden mennyiségben. A megváltoztathatatlan méretéből adódóan ez még mindig egy családias hangulatú kocsma, ami könnyen a törzshelyeddé válhat. Rendszeresek az élőzenei estek, de baráti beszélgetésekhez, meccsnézéshez is jó lehet.
süti beállítások módosítása