.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Zoltán Körmendi: Az öt év alatt pár dolog változott a kocsmában, kívül is belül is, az árak is változtak, és a sörö... (2019.10.11. 21:30) Gyertyános Serfőzde
  • Kuttyantó: Nagyon tetszik. Hangulatos, kulturált helynek tűnik a fotók alapján. Megjegyzés; A fotók kiválóak. (2019.10.07. 14:47) Corvin, mi nyomokban belga
  • kocsmablog: A szavazatok alapján Kristófot választotta meg a közönség a legvagányabb Royal Bár arcnak, így ő n... (2019.10.04. 09:25) Royal Bár kocsma-reality
  • kocsmablog: A sörfogyasztás nem mennyiség, hanem minőség kérdése - hirdeti kampányában az újhullámos craft m... (2019.09.27. 09:40) Hübris sörök
  • kocsmablog: Kiállításmegnyitóval, dokumentumfilm premierrel és két sörkülönlegesség bemutatásával ünnepli alap... (2019.09.20. 15:25) Dreher plakátverseny
  • oldkajla: Köszönöm a választ. Lehet, hogy az U Fleku iránt kissé elfogult vagyok, mert életem egyik legszebb... (2019.09.03. 15:44) U Fleku
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

Zoltán Körmendi 2019.10.11. 21:30:49

Az öt év alatt pár dolog változott a kocsmában, kívül is belül is, az árak is változtak, és a sörök is. Nagyobb a kínálat, ha lehet még jobb a minőség - bár a régit nem ismertem, de az új sörökért kezességet vállalok. (Én vagyok a sörfőző)
Változtak a címkék, és van 8 féle 0,33 literes üveges, és van egy díjnyertes sörpárlat, amit szintén érdemes megkóstolni.
Javaslok egy újabb kocsmatúrát, ezúttal üzemlátogatással egybekötve.

Bejegyzés: Gyertyános Serfőzde

Kuttyantó 2019.10.07. 14:47:59

Nagyon tetszik. Hangulatos, kulturált helynek tűnik a fotók alapján.
Megjegyzés; A fotók kiválóak.

Bejegyzés: Corvin, mi nyomokban belga

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.10.04. 09:25:55

A szavazatok alapján Kristófot választotta meg a közönség a legvagányabb Royal Bár arcnak, így ő nyerte meg az egymillió forintos fődíjat. Gratulálunk!

Bejegyzés: Royal Bár kocsma-reality

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.09.27. 09:40:14

A sörfogyasztás nem mennyiség, hanem minőség kérdése - hirdeti kampányában az újhullámos craft minőségű sör, a hübris.

Az idén piacra lépett márka ősszel nagyobb fokozatra kapcsolt: letisztult forma, pikírt videók, shortlistre került csomagolástervek mellett országos elérhetőséget is szerzett, hiszen már az Interspar hipermarketben is elérhetők sörei.

“A minőségi sörfogyasztást és a jó söröket szeretnénk a maguk egyszerűségében tartani. Minden bizonnyal van helyük a piacon a legkülönfélébb ízesítésű és gazdag vizuális világgal rendelkező sörkölteményeknek is, és eszünk ágában sincs kritizálni őket. Mi pusztán sokkal letisztultabban gondolkodunk a sörről és annak ivásáról.” - mondta el Csernenszky Áron marketingkommunikációs vezető. Na, de mire is tanít minket a hübris?

A kampány
Az ország első minimalista sör gyártója nem kisebb célt tűzött zászlajára: demokratizálni szeretné a craft sörkultúrát, vagyis mindenki számára elérhetővé szeretnék tenni a minőségi sörfogyasztást. Ennek egyik meghatározó momentuma, hogy szeptembertől már nemcsak a főváros meghatározó pontjain, hanem a vidéki nagyvárosokban is polcokra kerültek a színes címkés italok. Az új értékesítési lehetőségek pedig új, eladásösztönző kampányt is követeltek: erős online kampány és kellő öniróniával fűszerezett videósorozat népszerűsíti az újragondolt sörözést. A kampány offline lábaként edukatív célú és új dolgok kipróbálására sarkalló partneri kapcsolatok kialakítása is a projekt része, így több nyelv- és főzőiskolában is megtanulhatjuk a hübris új nyelvét.

“Nagyon szeretnénk, hogy craft sört inni ne legyen sikk vagy kiváltság, és minél több ’laikus’ fogyasztó hűtőjébe eljusson pár üveg minőségi ital. A sörök világa és a hozzá tartozó szubkultúra sem nem bonyolult sem nem belterjes, talán csak kívülről tűnik először annak - de mindenkit szeretettel vár. A megismerkedés talán picit olyan, mint az első órák a (nyelv)iskolában: kezdetben csak nézel bambán és elraktározod a sok impulzust, tanulsz. Aztán pár alkalom elteltével azon kapod magad, hogy folyékonyan beszélsz (a sör nyelvén) és élvezed azt, hogy elsajátítottál valami újat. A Hübris Language School ajtaja mindenki számára nyitva áll…” - tette hozzá Ónodi Szabó Mátyás ötletgazda, kreatív vezető.

Koncepció
A hübris márkakommunikációja új szintre lépett a nyári időszakot követően.
A bevezető szakasz második felében szeretnék az early adapterek pozitív visszhangja után a szélesebb célcsoporttal is megismertetni az új szortimentet.
Ehhez pedig egy olyan üzenetrendszert és online kampányt rendeltek, ami hűen tükrözi a színes, mégis minimalista termékmegjelenést.

“Erről árulkodik a márka szlogenje is - Kézműves sör mínusz kézműves - amely szakít a manapság kötelező “kézműves” előtagra rakódott üres közhelyekkel, mégis megtartja annak minőségre utaló jelentéstartalmát” - így László Ádám, ügyvezető.

A sallangmentesség a márka arculatában fontos szerepet játszott. Aki megkóstolná, hogy milyen az üpa, a büza vagy a sür fantázianévre keresztelt főzet, ne a már-már megszokottan túlrajzolt kézműves sör címkéket keresse a polcokon: a letisztult design és modern színvilág hübris üvegeken is az egyszerűséget hirdeti.

A márkáról
A hübris az ország első minimalista söre. Egy székesfehérvári főzőházban indult útjára a márka, ami a végső szortiment kialakítását követően végre nem csak a belvárosi craft beer bar-ok pultjaiban és kiemelt értékesítési pontokon, hanem országszerte valamennyi Interspar hipermarketben is elérhető.

A kezdetben gerillafőzdeként működő vállalkozás az uniós támogatásnak köszönhetően idén szintet tudott lépni: 2000 literesre bővített főzőkapacitásával már hat különböző craft minőségű sörrel van jelen a hazai piacon.

Bejegyzés: Hübris sörök

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.09.20. 15:25:13

Kiállításmegnyitóval, dokumentumfilm premierrel és két sörkülönlegesség bemutatásával ünnepli alapításának 165. évfordulóját a Dreher Sörgyárak a hétvégén.
A gyár a Dreher 165 Napok programsorozat részeként mutatja be először ikonikus fotókiállítását, a kőbányai sörgyár történetéről szóló könyvét és az erre az alkalomra készített dokumentumfilmet. A szakértőket is bevonó előkészítési szakaszt követően a sörgyár és a Dreher család történelmének olyan tárgyi, írásos és vizuális darabjait teszik közzé, amelyek segítik a 165 éves üzem és Kőbánya közös fejlődésének megértését.
A Dreher két sörkülönlegessége is itt kóstolható először: a Dreher Fúzió egy pils típusú világos sör és a zöld tea találkozásából született kísérlet. A karakteres és testes Kalandor IPA pedig egy szűretlen, kesernyés frissítő sör, amely Kazbek, Citra és Chinook komlóval készül. Ez a variáns limitált ideig kóstolható lesz a Dreher partnersörözőiben is.
A nagyközönség számára a rendezvénysorozaton állítják ki először a Dreher 165 Plakátverseny legkiemelkedőbb darabjait is. A közel 100 éves poszterek modernkori értelmezéseit magyar képzőművészek és alkotók készítették el a sörgyár felkérésére.

Bejegyzés: Dreher plakátverseny

oldkajla 2019.09.03. 15:44:10

Köszönöm a választ. Lehet, hogy az U Fleku iránt kissé elfogult vagyok, mert életem egyik legszebb sörélménye volt, ami a kóstolás 30 évtizede alatt sehogyan sem csökkent.
De igen, a magyar sörforradalom is elérte már a nagyüzemi sörök ingerküszöbét is, léptek, mégpedig rendesem, és egészségeset.
Ha az U Flekuhoz mérhető helyet keresünk színvonalban, akkor pl. a Hrabal (meg a Ferdinand) jöhet számításba, Budaörsön a Komló és Tehén (kitűnő a hermelin meg a Hamburgerük), ill. a Bálna déli részén található Jónás kézműves söröző, ahol eszméletlen finom és változatos söröket ihatunk, 5-6 féle IPÁ-t, stb.A korsó ezeken a kézműves helyeken 1200-nál kezdődik, bár a minőség is csodálatos. Régen nem is tudta senki, hogy mi is tudunk (majd) színvonalas söröket gyártani.
Kedvenceim:
Magyarok: Keserű méz, Távoli Galaxis, Jam72, Flying Rabbit, 2222, Charlie Firpo. Nagyon finomak a Legenda csapolt sörei a Király utcában, szerencsére mindig változik a kínálat.
Belga: Barbar barna, Kwak (no.1) Corsendonk Tripel, az eredeti Grinbergen (nem a Strassbourgi)
Cseh: Pilsener Urquell (no.1), de annál is jobb: Pilzenski Master (a pilseni prémium söre, mintha egy Urquellt felére zsugorítanának - dupla alkohol, keserűség, még mélyebb aranyszín), és a morvaországi kézműves remekek.
Azonban az U Fleku söréhez hasonlatos ízút sajnos sehol nem találtam.
Anno a Pécsi Sörfőzde Maláta Barna ill. Malátapezsgő sörei voltak hasonlatos ízűek, de ezek a 80-as években eltűntek (sajnos) a legérdekesebb sörükkel Paracelsus 28 B fokos együtt. Béke poraikra!
Az U Fleku fekete sörének ízvilága az állandó és megközelíthetetlen minőséget jelenti számomra.

Bejegyzés: U Fleku

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.09.03. 13:14:37

@oldkajla: Több ember véleménye olvasható itt, közülük ketten csehek. Egy 2012-es pillanatképet rögzítve.
Akkor a kisüzemi sörök épp csak megkezdték magyarországi karrierjüket, így az árak valóban elrugaszkodónak tűntek, főleg az olcsó cseh viszonyokhoz képest. Most 69 korona ott egy négydecis sör (~890 Ft), 79 korona négy cent Becher (1020 Ft). Ez valóban egy normál éttermi árszint. De semmiképp sem kocsmai.
A 13 fokra itt se mondta rá senki, hogy alkohol, de sokaknak nyilván félrevezető lehet, mostanra egyértelműsítettem. Egyébként nyilván te is tudod, hogy a ballingfok és az alkoholfok mutat némi összefüggést, és hogy Csehországban a szárazanyag-tartalmat jelölő 10-11-12-13° a legjellemzőbb, vagyis ez a lista teteje. Ezen mérce alapján simán érezheti valaki már ezt is erősnek, ha egyébként a könnyebbeket issza, szóval csak viszonyítás kérdése.
Véleményedet köszönjük, a kötekedést nem, sznobizmussal még soha nem vádoltak, ez külön vicces. Egészségedre!

Bejegyzés: U Fleku

oldkajla 2019.09.03. 06:55:15

Igazán sörműveletlen és egy kicsit sznob is volt, aki ezt a cikket írta.
Először is: az U Fleku söre NEM erős, és NEM 13%-os.
Egy viszonylag kis alkoholtartalmú, az üvegükön világosan látható 4,6%
A 13% (szerencsétlen módon jelölve, nem a szokásos módon) az ún. Balnig-fokra, vagyis a sűrűségre, vagyis szárazanyag-tartalomra utal. Ennyit az okos cikkírónak, aki szerintem igen kevés sört ihatott meg életében, ha ezt a sört erősnek találta...
Azután: ha az árakat hasonlítjuk össze, akkor a magyar kézműves sörök fele még így is (Távoli Galaxis 1200 Ft/4 dl) azonban a budapesti sösárakat nézve bizony egy átlag Pilsener Urquell alatt van.
Giccs: ízlés dolga, én (vessen meg ezért) vettem U Flkus korsót és nyga üveges sört is hogy otthon is élvezzem e páratlan sör ízét. Engem a Becherovka sem zavart, az íze szépen belesimul a csodálatos sör ízébe, egymást segítik, úgyhogy NEM ajánlom kihagyni... ajánlom, ne járjon kocsmába, talán akkor nem a bosszankodás jut elsősorban eszébe a világ egyik legfinomabb sörét fogyasztva. Kár, hogy az ételeket nem próbálta, mert fenségesek, és bizony ettem ott. Fogyasztásom: 6 sör és 6 Becherovka, előétel és főétel. És nem rúgtam be, a mérsékelt alkoholtartalomnak köszönhetően.
Semmivel sem drágább, mint egy középkategóriás budapesti étterem.

Bejegyzés: U Fleku

alfacharlybravo 2019.08.31. 15:48:08

Megkóstoltam a citromos Clausthaler -t és hidegen nagyon jó, semi sör íze se nincs.

Bejegyzés: Alkoholmentes sörök

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.08.15. 22:42:57

Nesze neked Malina Pub... Most már Pipi! De nem egy olcsó peep show, hanem szendvicsező, falatozó.

Bejegyzés: Sport 7 Pub

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.08.15. 09:16:53

Évről évre, Kapolcsra menet, visszajárunk. Mindig ismerősként üdvözölnek, mindig nagyon szeretjük őket. Legutóbb elengedtünk egy laza bókot a WC állapotát dicsérve, hogy mennyire tiszta, és hogy még folyékony szappan is van, mire a tulaj azt mondja, utóbbi nem fogyóeszköz, egy év alatt kopik el a doboz fele. :)

Bejegyzés: Külső Pléh büfé

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.08.10. 10:27:33

Lekerültek a falakról az arcok, lekerült a névtábla, cseh mintát követve új világ kezdődött. És aki elköveti, az Ahoj - Söröző az arany kecskéhez: www.facebook.com/ahojakecskehez/

Bejegyzés: B. City Pub

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.08.08. 16:13:47

Még mindig fokozható a névadási őrület! Felejtsd el az On/Off bárt. Van jobb. Lényegre törőbb. Könnyebben megjegyezhető. Diákhúsba vágóbb. Dobpergés...
Megszületett a ZéHá Pub!

Bejegyzés: Strébeer bár - On/Off Pub

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.08.06. 00:43:37

Szép Facebook-búcsú az ilyen (2018. 11. 19.):

Kedves Vendégeink!
Mint azt már tudjátok, a Rombusz Terasz végleg bezárta kapuit!
Nagyon sok ember kedvenc helye volt, sok jó bulinak, szülinapnak, céges eseménynek voltunk helyszíne az elmúlt öt évben.
Gondolom, most pár összeférhetetlen szomszéd örömtáncot jár ! Hajrá ! ;)
Most egy picit mi is pihenünk, ám dolgozunk az új hely megnyitásán, itt, az oldalon értesíteni fogunk Benneteket a fejleményekkel kapcsolatban.
Köszönjük szépen, hogy Vendégeink voltatok, hogy minket választottatok, Hogy JÓ vendégeink voltatok! :)
Hamarosan jelentkezünk!
Rombusz Terasz csapata

Bejegyzés: Rombusz terasz

siófoki35 2019.07.22. 15:21:19

Én benne hagytam volna - felújítva - az eredeti üléseket. Úgy lett volna igazán hangulata. :)

Bejegyzés: Bus Pub

Pellegrino 2019.06.12. 10:46:52

Azért Íjász, mert régen azt hiszem a pincéjében volt egy íjászbolt és lőtér.

Bejegyzés: Íjász söröző és pizzéria

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2019.05.10. 13:41:44

sokat elmond a helyről 2 dolog: a közelben lakó brit nagykövet törzshelye, illetve folyamatosan látni a hirdetéseiket, hogy személyzetet keresnek...

Bejegyzés: Majorka

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.05.08. 11:18:57

A Beerbox friss sajtóközleménye szerint bárhol, bármikor, az íze és a társaság miatt sörözik szívesen a magyar. A kutatás főbb eredményei:

- A válaszadók harmada a hazai kisüzemi söröket kedveli.
- A sör rajongóinak negyede legszívesebben otthon kortyolgatja a nedűt.
- A többség a sör ízvilága, típusa szerint választ sört, az ár csupán harmadik a vezető indikátorok sorában.
- A sör iránt elkötelezettek negyedénél 600 forint az a lélektani határ, amennyit hajlandóak egy egységnyi sörért fizetni a boltban.
- A magyar, a cseh, a német és a belga sörök a legjobban eladhatók itthon; a típusok közül az IPA és a láger a legkedveltebbek.
- Tíz rendszeres fogyasztóból ugyan csak egy a nő, de az alkalmi sörivóknál már nagyobb aránnyal bírnak.
- A legtöbb sörös annak örülne, ha Palvin Barbi szállítaná házhoz a folyékony kenyeret.

Bejegyzés: Beerbox

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2019.04.30. 08:20:30

@Leooo: Szóval az 1998 és 2007 között érvényes törvény alapján ment szerinted 1972-ben az árazás? :)

Bejegyzés: Vendéglátóhely kategóriák

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2019.04.22. 13:31:11

@elmeherceg: Nem szerencsés és félreérthető a fogalmazás az oldalon. Ha tudod hol van a közeledben Beerbox menj el és nézz körül. Alapvetően cseh sör és magyar kraft a kínálat, amit ha mégis a weben akarsz választani, akkor látható, hogy háromféle Beerbox-pont van 30-50-70 féle sörkínálattal -- és ez könnyedén csekkolható a web-oldalon, annak ellenére, hogy a Beerbox NEM(!!!) web-áruház.

Bejegyzés: Beerbox