.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • apuska: Kívül-belül megújult, de még a nevét is elhagyta. Most Bártfai vendéglő. (2019.02.22. 12:30) Vadvirág étterem és söröző
  • apuska: Azért amikor rákérdeztem, hogy a recept valójában mennyire új, és nem arról van-e szó, hogy az ala... (2019.02.09. 18:15) Kozel Premium
  • apuska: A cseh és a magyar verzió megjelenésében eltérő. Ahogy a Sörbúvár PIF a Cseh sörök barátai FB csop... (2019.02.06. 16:57) Kozel Premium
  • JanDítě: pont most jött egy mail hogy február 16..persze előtte Indoor..áhhh akkor lehet idén is kimarad..m... (2019.01.31. 09:44) A sörbírálat alapjai
  • apuska: Minap voltam. Ittam. Persze hogy jó, nagyon jó. Épp csak 1000 forint egy korsó! Hogy a francba? Mé... (2019.01.27. 22:53) Pilsner Urquell tanksör a Szimplában!
  • apuska: @JanDítě: Passz. De ha én érdeklődnék, biztos náluk próbálkoznék, hogy ezt tavaly megszervezték, a... (2019.01.27. 22:22) A sörbírálat alapjai
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.02.22. 12:30:25

Kívül-belül megújult, de még a nevét is elhagyta. Most Bártfai vendéglő.

Bejegyzés: Vadvirág étterem és söröző

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.02.09. 18:15:25

Azért amikor rákérdeztem, hogy a recept valójában mennyire új, és nem arról van-e szó, hogy az alapsört kevésbé hígítják fel, arra nem érkezett válasz. Csak hogy a Kozel Premium lager extrakttartalma megegyezik a Csehországban forgalomba hozott Velkopopovicky Kozel 11 extrakttartalmával. :)

Bejegyzés: Kozel Premium

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.02.06. 16:57:13

A cseh és a magyar verzió megjelenésében eltérő. Ahogy a Sörbúvár PIF a Cseh sörök barátai FB csoportban írta:
"Ahogy nézem, nem tudták eldönteni, hogy a 11-est zöld dobozban hozzák-e be, és úgy szedjék ki a 10-est a forgalomból, aztán jött a másik verzió: Marad a szín, - új recept és a Premium Lager elnevezés. Vélhetően az az érv, hogy az értőbb közönségnek könnyebb így elmagyarázni a változást, mint a sok nemtörődöm embernek, aki nem találja a megszokott Kozelét, csak vmi zöld cuccot, amit nem mer megvenni..."

Bejegyzés: Kozel Premium

JanDítě 2019.01.31. 09:44:07

pont most jött egy mail hogy február 16..persze előtte Indoor..áhhh akkor lehet idén is kimarad..mmint az indoor, ez jobban érdekel

Bejegyzés: A sörbírálat alapjai

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.01.27. 22:53:37

Minap voltam. Ittam. Persze hogy jó, nagyon jó. Épp csak 1000 forint egy korsó! Hogy a francba? Még a Sziget fesztiválon is olcsóbb volt...

Bejegyzés: Pilsner Urquell tanksör a Szimplában!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.01.27. 22:22:28

@JanDítě: Passz. De ha én érdeklődnék, biztos náluk próbálkoznék, hogy ezt tavaly megszervezték, az ő kezdeményezésükre történt: www.elsosor.hu/

Bejegyzés: A sörbírálat alapjai

JanDítě 2019.01.27. 13:09:43

Sziasztok,idén nem lesz hasonló képzés?

Bejegyzés: A sörbírálat alapjai

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.01.27. 00:48:57

Bächer Iván (1957-2013) kortárs író és újságíró, jó embernek tűnt, sűrűn emlegette a kocsmákat. Lám, itt ez a szemléletes cikk 1989-ből, az is bizonyos, hogy 2005-től kezdődően a Kocsmázás és Pár történetek címmel önálló esteken is szerepelt, ahol műveiből adtak elő részleteket az ő zongorajátéka mellett, illetve ott van a 2009-ben megjelent Kocsmazaj című kötete (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2009), egytől-egyig kiváló történetekkel tele. Szívesen innék vele, hogy közben meséljen. Még! Persze ez lehetetlen, így további írásai után kutatom a netet, most épp a nol.hu archívumából mazsolázok, pedig mindjárt hajnali 1.

Bejegyzés: A pesti borozók

siófoki35 2019.01.22. 20:23:54

Teljesen véletlenül találtam rá, mivel máshol nem láttam ezt a cégért, gondoltam, valami kisüzemi sör lehet. Az volt, és nagyon finom. A kocsma meg igazi kricsmi, de ez kell a cseh hangulathoz :D

Bejegyzés: Pivnice U Poutníka

élhetetlen 2019.01.22. 19:43:01

Ajaj! Nem Óbuda, csak Zugló, Róna utca. (70-es évek vége, nyolcvanas évek). Leszálltam a buszról, balra a Makrapipa, jobbra a nívósabb Sárospatak, mindkét helyen jó, és megfizethető konyha, és élő cigányzene. Na, ezt nekem a Meki nem tudja pótolni.

Bejegyzés: Kiskocsmák dicsérete

n3spr3ss0 2019.01.22. 08:05:11

Bár lennének manapság is ilyen kisvendéglők, ahol elfogadható áron, finomakat lehetne enni, inni. Az utolsók egyike Óbudán a Kerék vendéglő volt, míg jó pár éve el nem adták, az új tulajnak meg fogalma nem volt a vendéglátásról.

Bejegyzés: Kiskocsmák dicsérete

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.01.21. 10:23:13

A zárást követően végre valaki újra fantáziát látott e tágas pincehelyiségben! Szépen fel lett újítva, a csapokra cseh söröket tettek, ergo a Jaromír a Templomhoz, mert hogy ez a neve, kötelező menet: www.facebook.com/jaromiratemplomhoz/

Bejegyzés: Kamra kajálda és mulató

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.01.21. 00:06:31

Vicces. A cikk 1978-ból való, de most 2019-ben, alig pár napja kínálja egy szombathelyi galéria eladásra ennek egy eredeti darabját 25.000 forintért. "Nem dohos, nem büdös, nem penészes!"

Bejegyzés: Kiskocsmák dicsérete

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.01.18. 23:45:47

Bár néhány rizsszem még maradt a földön, újabban steampunk szelek csapnak ki a gőzgépekből. Wattson Bar, 2018 májusától: www.facebook.com/wattsonbar/

Bejegyzés: Rizsa presszó

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.01.18. 23:23:30

Mondják, hogy orvoshiány van a körzeti rendelőkben. De hogy ez bezáráshoz vezessen?

Bejegyzés: Rendelő

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.01.18. 22:05:41

Ez az üzlet kiadó. Írták fel krétával a bejárati ajtó melletti táblákra. Ki tudja, mikor?

Bejegyzés: Bródy söröző

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.01.05. 21:42:21

A Gondozó után 2016. május 12-én új korszak vette kezdetét, és lett a csodás kerthelyiségből Bujdosó. Sajnos az idő próbáját ez sem állta ki, a facebook oldalának kezelését átörökítették a Ferenc körúti Vírus Caféra, jobb híján vetünk majd arra is egy pillantást, hátha.

Bejegyzés: Gondozó

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.01.05. 21:12:56

Hogy mikor került lakat a Vaskapura, számunkra rejtély, de hogy 2016. szeptemberétől már Otthonka, arra itt a bizonyíték: www.facebook.com/OtthonkaBudapest/

Bejegyzés: Vaskapu taverna

Leooo 2018.12.28. 00:21:45

@efi: Mert az árazás színvonala e szerint volt besorolva, azért. 1972-ben a IV.osztályba sorolt kocsmában egy korsó csapolt magyar sör 2.80 Ft volt, III. osztályú vendéglőben 3-3.20 Ft, II. osztályú vendéglőben - ha volt csapolt magyar sör a kínálatban - 4 Ft, Az I.osztályú vendéglőben meg általában csak üveges sör volt kapható. Hát így...

Bejegyzés: Vendéglátóhely kategóriák

efi 2018.12.27. 13:45:05

Azon felül, hogy ezt így kipolírozták, mégis mire volt jó azon kívül, hogy a falon lévő táblácskán 1,2,3 vagy 4-es szám római szám állt ?

Bejegyzés: Vendéglátóhely kategóriák