.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • kocsmablog: Október derekán elköltözött a Bölcső, és vele együtt a kéz, amely a Bölcsőt ringatja! No, nem mess... (2018.11.06. 23:52) Bölcső Bar & Food
  • kocsmablog: A bezárás réme fenyegeti a pacit. Mondjuk annak alapján, hogy 2018. november 1-én kikerült a Faceb... (2018.11.06. 23:39) Kék Ló
  • apuska: Most csodálkozott rá valaki a Mutass egy kocsmát Facebook csoportban, hogy a Retek még működik? Sz... (2018.11.05. 12:26) Retek utcai borozó
  • Martin Ritter: Traubka is a fixed point in the universe. Whoever comes after twenty years knows that. M.Garch (2018.10.14. 01:39) Blues Bar Traubka
  • werinter: Ezekről a kézműves sörökről mindig ez a mém jut eszembe: scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/40... (2018.09.21. 11:41) A sörök kategorizálása árszegmens szerint
  • metartADMIN: a miller két helyen is szerepel...(?) atz csak forgalmazzák? (2018.09.21. 11:27) A sörök kategorizálása árszegmens szerint
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.11.06. 23:52:16

Október derekán elköltözött a Bölcső, és vele együtt a kéz, amely a Bölcsőt ringatja! No, nem messze, csupán 500 méterre, konkrétan két utcával beljebb a Zenta utca 3-ba, egy nagyobb helyre. Több asztal, 2x annyi sörcsap, hosszabb menü, izgalmas borok, felhízott whiskysor. Egy ajtó bezárult, de kinyílt egy másik, és a beharangozó alapján egy sokkal impozánsabb.

Bejegyzés: Bölcső Bar & Food

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.11.06. 23:39:17

A bezárás réme fenyegeti a pacit. Mondjuk annak alapján, hogy 2018. november 1-én kikerült a Facebook hírfolyamukba az alábbi szösszenet, ami nem kecsegtet sok jóval:

Kedves Lóbarátok!
Az önkormànyzat - lakossàgi panaszokra hivatkozva - december 31-ei határidővel felmondja a bérleti szerződésünket. Ez azt jelenti, hogy még két hónapig lehetünk a mostani helyen, aztán új megoldást kell találnunk... Kérünk mindenkit arra, hogy ha tud valami jó bérleményről, ahova költözhetnénk, illetve támogatókról, akik biztosabb fedezetet tudnának rakni költözésünk mögé, jelezze nekünk minél hamarabb a keklopub@gmail.com-on, vagy a +36705244264-es telefonszámon, mert egyenlőre a Kék Ló jövője kilátástalan.
A helyzet tehát nem túl jó, de igyekszünk megoldani. Aki esetleg megteheti, addig is támogasson minket a 11600006-00000000-66102175-es (Víg utca ABC Kft) bankszámla számon. Aki nem teheti meg, hasznàlja ki a maradèk időt, támogasson minket puszta jelenlétével! Gyertek a koncertekre, programokra, támogatói bulikra!
Szép hosszú hétvégét nektek és legyetek hangosak!

Bejegyzés: Kék Ló

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.11.05. 12:26:51

Most csodálkozott rá valaki a Mutass egy kocsmát Facebook csoportban, hogy a Retek még működik? Szentül hittem, hogy igen, de az online információk ennek ellent mondanak, eszerint ez már a Pub 36, vagy úgy is mint Harminchat söröző, és a színvonal magasabb.

Bejegyzés: Retek utcai borozó

Martin Ritter 2018.10.14. 01:39:22

Traubka is a fixed point in the universe. Whoever comes after twenty years knows that.
M.Garch

Bejegyzés: Blues Bar Traubka

metartADMIN 2018.09.21. 11:27:22

a miller két helyen is szerepel...(?) atz csak forgalmazzák?

Bejegyzés: A sörök kategorizálása árszegmens szerint

kukaberci 2018.09.21. 07:39:18

Ezért nem járunk ilyen helyekre.

Szlovákia vagy Csehország, és akkor normális jó sört ihatunk.

Inkább ritkábban igyunk, de akkor jót.

Bejegyzés: A sörök kategorizálása árszegmens szerint

Bkkzol 2018.09.21. 05:09:40

Azért az sokkoló volt, hogy az "ízek utcájában" 4 dl műanyagpoharas (nem korsónyi) .óti "kézműves sör' 900 Ft. Igen erős árképzés.
Ennyiért már sört is lehet kapni.

Bejegyzés: A sörök kategorizálása árszegmens szerint

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.09.17. 16:38:32

Bombahírrel nyitott a 4. Kraft Sörfesztivál:
Az európai kézműves sört alapjaiban formáló BrewDog saját bárt nyit a főváros bulinegyedében. A Kraft Sörfesztiválon még csak meglepetés vendégként voltak jelen egy mozgó csapsorral, de hamarosan tanyát vernek az Ankert közben!

Bejegyzés: IV. Kraft Sörfesztivál

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.09.13. 10:22:10

Valljuk be, nagy a Csíki a "hogyan kerüljünk be a sajtóba ingyen?" műfajban, a Heinekennel való harcon túl is vannak ötletei. Anno a drónos kiszállítás, a cikkben is emlegetett villamos bemondás, most meg legfrissebben meg a víz alatti kocsma: www.facebook.com/vizalattisorozo/ :)

Bejegyzés: Tiltott Csíki Söröző

acidcow 2018.09.12. 21:12:44

Sajnos azóta ez a hely is megszűnt, a helyét átvette egy teázós - reggelizős valami. Kár érte, fasza hely volt.

Bejegyzés: Platós

acidcow 2018.09.12. 20:50:34

Szerintem hangulatos hely volt, nagyon csíptem. Szerintem általában jó zenék mentek, legalábbis nem a tipikus pop szemét, mint a legtöbb helyen, sőt, itt ismertem meg az azóta egyik kedvenccé vált zenekaromat is. Plusz néha volt élő zene is, nah, az már inkább változó minőségű volt, de még az elviselhető kategória. Kár, hogy évekkel ezelőtt megszűnt, a helyén nyílt Skál (vagy hogy írják) már teljesen más közönségnek szól.

Bejegyzés: Katapult kávézó

Sigil 2018.09.05. 17:02:51

Akkor a sok jó véleményhez egy rossz is. A főnöknek rohadtul a személyzet körmére kellene néznie, mert a vörös hajú "hölgy" nem hogy felszolgálónak hanem embernek sem alkalmas.
Az egy dolog hogy nagyívben letolja a vendégeket meg a sort... kint cigarettázgat, pasizgat, tapogattatja magát a számára kedves törzsvendégekkel, mereszti a seggét, közben bent meg nyolcvanan várnak rá. Ha dolgozni kell húzza a száját, úgy néz az emberre mint egy utolsó rongyra... ez nem elfogadható.
Tényleg kis dolog hogy a kért italt az általam visszavitt koszos pohárba tölti, nem újba. Nem nem vagyok háklis én szoktam mondani hogy mehet abba, de amíg nem kötelessége tisztát adni.
Kedves főnök úr, ha vendégeket akar akkor töltsön el egy napot ott és nézze meg mit csinál a kedves alkalmazottja. HA nem az anyukája, sürgősen keressen mást, aki magán kívül a vendégekkel is képes foglalkozni meg leszedni az asztalokat és kiűríteni a hamutálakat, mert ez gusztustalan.
Soha többet nem megyek! A kritika építő jellegű volt.

Bejegyzés: Club 32 söröző

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.09.05. 12:49:12

És itt van a témához kapcsolódóan egy "oktatóvideó", noha a méz pont nem volt része a versenyreceptnek: 24.hu/elet-stilus/2018/07/26/miben-hasonlit-a-sorfozes-a-vietnami-haboruhoz/

Bejegyzés: A Soproni keresi az ország legjobb sörfőzőit

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.08.31. 12:43:03

Kiválasztásra került a győztes porter! Az első Soproni sörversenyre 24 nevezés érkezett, amiből a zsűri a döntő eseményt megelőző napon választotta ki a legjobb hét alkotást, majd a helyszínen a fogyasztókból álló zsűrivel ezeket újrakóstolták, és közülük került ki győztesen Stubna Ágoston söre.

"A porter egy nagyon nehéz kategória, Ágostonnak viszont sikerült olyan házi sört főznie, ami a bolti kategóriában is megállná a helyét. Minden finalista remekelt, de Ágoston söre kiemelkedett az íz, a könnyed ihatóság terén, és nem csak a szakmai, hanem a civil zsűri toplistáján is szerepelt. Az általa használt angol komlók földesebb jellegű zamata rendkívül jól passzol a kekszes utóízű malátához" - értékelte a győztest Lehmajer Viktor.

A szakmai zsűri tagja volt Wossala Rozina műsorvezető és étteremtulajdonos, Bajkai Tibor, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa és Lehmajer Viktor, a Soproni sörmestere.

„Ez a kiegyensúlyozott, harmonikus ital méltó tagja lesz 2019-től a Soproni Óvatos Duhaj családnak, alkotója pedig automatikusan helyet kap a hazai sörnagymesterek között" – mondta a döntőt követően José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója, a zsűri tagja. Úgy vélte, a közkedvelt sörfamília kiszélesítésével a Soproni újabb hatalmas lépést tesz azon fogyasztói felé, akik bár ragaszkodnak a tradicionális értékekhez, mégis szívesen kísérleteznek új ízekkel.

Boldogan és lelkesen nyilatkozott a versenyt követően a legjobb portert kiagyaló és elkészítő, egyébként soproni születésű, mérnök végzettségű Stubna Ágoston is. Elmondta: arra számított, hogy a döntősök közé kerül, de a győzelemről álmodni sem mert. Alig két nappal a nevezési határidő lejárta előtt pályázott, és egy IX. kerületi, 4. emeleti lakásban főzte a sört. A receptet kifejezetten erre a versenyre dolgozta ki, a hozzávalókat pedig az elmúlt években összeállított jókora táblázatból válogatta, amelyben az alapanyagokra vonatkozó minden fontos információ szerepel. „A porter nem túl erős sör, hanem igazi baráti társasággal iszogatós fajta. Ezt tartottam szem előtt elsődleges szempontként" - mondta a nyertes.

„A receptet Stubna Ágoston támogatásával és aktív segítségével fogjuk Sopronban a gyári körülményekhez alakítani, természetesen úgy, hogy élvezeti értéke egyáltalán ne csorbuljon" – fogalmazott Lehmajer Viktor, a HEINEKEN Hungária sörfőzőmestere. Az első Soproni sörverseny győztese várhatóan 2019-től kapható majd a boltokban és a szórakozóhelyeken, előreláthatólag az Óvatos Duhaj család többi tagjával megegyező fogyasztói áron.

Bejegyzés: A Soproni keresi az ország legjobb sörfőzőit

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.08.29. 13:33:36

2018. június 16-án jött a hír, hogy "mivel a józsefvárosi önkormányzat nem ad részemre továbbra sem terasz engedélyt, ezért be kellett zárnom a zsigát, nem tudom így fenntartani. remélem egyszer valahogy, valahol lesz kedvem újrakezdeni... jó volt veletek, külön köszönöm mindenkinek a tegnap estét, puszi! virág"

Ahogy ez ilyenkor a meseszerű lényekkel lenni szokott, egyként állt ki a közönsége a Zsiga mellett, esetenként a segítségét is felajánlva, és ezek a reakciók június 24-én fordítottak egy újabbat a kockán: "Hamarosan visszatérek, visszaadtátok a hitemet! a Zsigát egyszerűen NEM LEHET bezárni. virág"

Kíváncsian várjuk a folytatást.

Bejegyzés: Zsiga bár

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.08.29. 11:51:21

Hasít az ingatlanpiac, közel a vég. Az ideiglenes megoldásnak induló belvárosi romkocsmák ideje lejárt?
index.hu/kultur/zene/2018/08/29/kuplung_bezar_bulinegyed_budapest_belvaros_klub_kocsma/

Bejegyzés: Kuplung

zsu1234 2018.08.28. 16:23:59

A Kávés Katica a nagymamámról kapta a nevét. Mit nem adnék, ha a felirat előkerülne...
Mikor átvette az üzlet vezetését, megkérdezték mi legyen a neve, a családi történet szerint nem tudott mit válaszolni, így a kerületi vezetésből valaki azt mondta, rendben, akkor róla nevezik el. Így lett Kávés Katica..

Bejegyzés: Kávés Katica

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.08.27. 12:26:35

A Fészek Művészklub még ma is aktív, de a kerthelyiség bérlője jó ideje már más. Érthetetlen, miként lett belőle 2013-ban a kubai ritmusok legjelesebb budapesti képviselője, alias La Bodeguita del Medio. Emlékszem, sokáig a havannai stílust idéző öreg amerikai autók is parkoltak figyelemhívásként előtte, a szélvédőiken megannyi mikuláscsomaggal, grátisz szexi salsa-ruhás fekete lányok csábítgatták be az utcáról a népet.
facebook.com/lbdmbudapest/

Bejegyzés: Fészek művészklub