.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 09. 9. - kocsmablog
Dreher plakátverseny



Hazai grafikusok, képzőművészek és hobbialkotók gondolták újra a 165 éves Dreher Sörgyárak art deco, valamint konstruktivista-modernista plakátjait. A több mint 300 beérkezett pályamű közül a szakmai zsűri most tette közzé a kedvenceit és jelentette be a nyertest. A legjobb poszterekből álló válogatást a szeptember 20-án kezdődő Dreher 165 Napokon nézhetik meg először az érdeklődők.

A pályázat célja az volt, hogy egyszerre állítson emléket a jelentős hagyományokra épülő magyar poszter tervezésnek, és egyben új eszközökkel mutassa be a kőbányai sörgyártás tradícióját és jelenét. A fődíjról neves szakemberekből álló zsűri döntött, kiemelt szempontként kezelve a képi hatást, a kreatív ötletet és a kivitelezés minőségét. Herbszt László, tervezőgrafikus, illusztrátor, az Aranyrajzszög Társaság tagja, Bicsérdi Ádám, a Kreatív Szaklap szerkesztője, Vargha Balázs tervezőgrafikus, a MOME tanára és Tervezőgrafika tanszékének vezetője, Gál Krisztián grafikus, képzőművész, a Budapesti Metropolitan Egyetem tanára és a Magyar Plakát Társaság tagja és Mocsári Judit, a Dreher márkamenedzsere döntése alapján Lőrincz AttilaWelcome Budapest” című alkotása volt a legjobb újraértelmezése a közel száz éves plakátoknak.

welcome-budapest.jpg

Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója elmondta:

Különleges szerepet szánunk a 165. évfordulónknak. Az elmúlt másfél év innovációi és egyedülálló történelmünk fókuszba helyezésével úgy érezzük, hogy most jutottunk ismét közel ahhoz a szellemiséghez, amelyet Dreher Antal és családja képviseltek a magyar sörgyártásban. A jubileum alkalmából szeretnénk közösen ünnepelni fogyasztóinkkal és partnereinkkel, így az érdeklődőket szeretettel várjuk szeptember 20. és 22. között a Dreher 165 Napokon, amelyre a pályázatunk legjobb plakátjai mellett ikonikus fotók kiállításával és dokumentumfilm vetítéssel, valamint sörkülönlegességekkel készülünk.

A pályázatok közül több kiemelkedő darabbal is hosszú távon tervez a Dreher, amelyről az alkotókkal folynak az egyeztetések. A szakmai mellett a közönség is kiválaszthatta a kedvencét. A nagy érdeklődést és elhivatottságot mérlegelve a vállalat végül egy helyett két teljes értékű díj kiosztása mellett döntött. Siket ZoltánÉvszázadokban mért siker” és Veszelovszki EmeseValami marad” című művével nyerte el az elismerést. A zsűri kedvencei mellett ezek a plakátok is kiemelt helyet kapnak majd a Dreher 165 Napokon.

A Dreher 165 Napok látogatása előzetes regisztrációhoz kötött szeptember 20-22. között: https://www.ticketportal.hu/event/Dreher165-Napok

A több mint 300 beérkezett pályázat itt tekinthető meg: https://www.dreher165.hu/palyazat/

dreher165-napok.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8915060220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.09.20. 15:25:13

Kiállításmegnyitóval, dokumentumfilm premierrel és két sörkülönlegesség bemutatásával ünnepli alapításának 165. évfordulóját a Dreher Sörgyárak a hétvégén.
A gyár a Dreher 165 Napok programsorozat részeként mutatja be először ikonikus fotókiállítását, a kőbányai sörgyár történetéről szóló könyvét és az erre az alkalomra készített dokumentumfilmet. A szakértőket is bevonó előkészítési szakaszt követően a sörgyár és a Dreher család történelmének olyan tárgyi, írásos és vizuális darabjait teszik közzé, amelyek segítik a 165 éves üzem és Kőbánya közös fejlődésének megértését.
A Dreher két sörkülönlegessége is itt kóstolható először: a Dreher Fúzió egy pils típusú világos sör és a zöld tea találkozásából született kísérlet. A karakteres és testes Kalandor IPA pedig egy szűretlen, kesernyés frissítő sör, amely Kazbek, Citra és Chinook komlóval készül. Ez a variáns limitált ideig kóstolható lesz a Dreher partnersörözőiben is.
A nagyközönség számára a rendezvénysorozaton állítják ki először a Dreher 165 Plakátverseny legkiemelkedőbb darabjait is. A közel 100 éves poszterek modernkori értelmezéseit magyar képzőművészek és alkotók készítették el a sörgyár felkérésére.
süti beállítások módosítása