.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Zoltán Körmendi: Az öt év alatt pár dolog változott a kocsmában, kívül is belül is, az árak is változtak, és a sörö... (2019.10.11. 21:30) Gyertyános Serfőzde
  • Kuttyantó: Nagyon tetszik. Hangulatos, kulturált helynek tűnik a fotók alapján. Megjegyzés; A fotók kiválóak. (2019.10.07. 14:47) Corvin, mi nyomokban belga
  • kocsmablog: A szavazatok alapján Kristófot választotta meg a közönség a legvagányabb Royal Bár arcnak, így ő n... (2019.10.04. 09:25) Royal Bár kocsma-reality
  • kocsmablog: A sörfogyasztás nem mennyiség, hanem minőség kérdése - hirdeti kampányában az újhullámos craft m... (2019.09.27. 09:40) Hübris sörök
  • kocsmablog: Kiállításmegnyitóval, dokumentumfilm premierrel és két sörkülönlegesség bemutatásával ünnepli alap... (2019.09.20. 15:25) Dreher plakátverseny
  • oldkajla: Köszönöm a választ. Lehet, hogy az U Fleku iránt kissé elfogult vagyok, mert életem egyik legszebb... (2019.09.03. 15:44) U Fleku
  • Utolsó 20
2019. 09. 3. - kocsmablog
Bulldog Gin

A briteket már meghódította, most a magyarokat is szeretné meggyőzni a Bulldog arról, hogy ha a tradíciót öntörvényűséggel és újító szellemmel dobjuk fel, tökéletes összhangot kapunk végeredményként. A megszokotthoz képest a Bulldog ginben épp egy tucatnyi fűszer gondoskodik arról a sajátos, friss ízharmóniáról, amitől a kedvelt italunk, a gin-tonik immáron sziporkázni kezd. Gin-tonik levendulával? Vagy borssal bolondítva? Adunk néhány tippet a megszokott ital újragondolásához. 

Komoly menetelésbe kezdett a gin az elmúlt években Nagy-Britaniában – amióta csak hozzá mertek nyúlni az eredeti ginrecepthez. A gineket megújító megközelítésnek az egyik úttörője volt 2006-ban maga a Bulldog gin is. Megálmodóját, Anshuman Vohrát annyira felbőszítette a vodka növekvő egyeduralma a szigetországban, hogy fejébe vette, visszahódítja a brit szíveket a ginnek – még akkor is, ha ehhez változtatni kell az eredeti, borókás, „fenyőízű” recepten.

Vohra nem is csinált titkot abból, hogy szembefordult a London Dry Gin hagyományaival, mi több ebből az ellenállásból teremtett egy olyan italt, ami felidézi ugyan a régi ízeket, de mégis más, mint a korábbiak. Ez a hozzáállás pedig jól rezonált az ezredforduló fiataljainak öntörvényűségére és büszkén vállalt függetlenségére, amitől a kockázatvállalás sem állt távol.

Persze gin nem volt, nem is lesz boróka nélkül, ám az újraálmodott citrusos ízharmóniát a Bulldog 11 további fűszernővénnyel teremti meg. A boróka, az angyalgyökér, a koriander és a citrom adja meg az alapokat; az édesgyökér, a mandula, a nőszirom és a kasszia színesíti az italt, míg a végső csavart a levendula, a fehér mák, a lótuszlevél és a longán – más néven kínai sárkányszem – adja. Hogy a gin selymesen csússzon, az Európából, Afrikából és Ázsiából származó fűszerek a gabona negyedik lepárlása után kerülnek az italba.

bulldog-london-dry-gin.jpg

Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol portfólió vezetője úgy fogalmazott:

A Bulldog gin mer más lenni és azokhoz szól, akik ugyancsak mernek független, akár ösztönös döntéseket hozni, a saját útjukat járni még akkor is, ha ez kockázatokat hordoz.

Idén a Bulldog Magyarországon is megjelenik, forgalmazója – a Coca-Cola HBC Magyarország – pedig nálunk is az anyaországihoz hasonló sikereket vár el tőle.

Segíthet ebben a koktélok és long drinkek növekvő népszerűsége is; nagyot ment ugyanis a hazai italkultúra az elmúlt években. A magyarok ma már lelkesen ízlelgetik minden égtáj italait – részben ennek a nyitottságnak köszönheti a gin is növekvő népszerűségét. A Bulldog gin hamar megkedveltette magát a mixerekkel, hiszen gyorsan felfedezték, mennyivel sokszínűbb ital hozható létre vele. A megszokott gin-tonik immár számtalan új, eredeti és izgalmas verziója is elérhető a Bulldog gazdag ízvilága által.

Íme néhány remek tipp a hagyományos gin-tonik újragondolására. Feldobhatjuk a gin-tonikunkat indulásként szederrel, de tehetünk egy próbát akár a pink grapefruittal és a borssal is. Ha igazi különlegességekre vágyunk, készíthetünk igazán merész - a Bulldogban jelenlévő ízekre rezonálva - levendulával és longánnal, avagy fahéjjal és csillagánizzsal is ízesített gin-tonikot is.

bulldog-gintonik.jpg

A Bulldog Gin augusztus végétől érhető el a magyarországi bárok és boltok kínálatában, hozzátéve, hogy a legnagyobb online italboltok, mint a whiskynet vagy az iDrinks, eddig sem nélkülözték.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7915039816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.