.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • apuska: Nesze neked Malina Pub... Most már Pipi! De nem egy olcsó peep show, hanem szendvicsező, falatozó. (2019.08.15. 22:42) Sport 7 Pub
  • apuska: Évről évre, Kapolcsra menet, visszajárunk. Mindig ismerősként üdvözölnek, mindig nagyon szeretjük ... (2019.08.15. 09:16) Külső Pléh büfé
  • kocsmablog: Lekerültek a falakról az arcok, lekerült a névtábla, cseh mintát követve új világ kezdődött. És ak... (2019.08.10. 10:27) B. City Pub
  • kocsmablog: Még mindig fokozható a névadási őrület! Felejtsd el az On/Off bárt. Van jobb. Lényegre törőbb. Kön... (2019.08.08. 16:13) Strébeer bár - On/Off Pub
  • kocsmablog: Szép Facebook-búcsú az ilyen (2018. 11. 19.): Kedves Vendégeink! Mint azt már tudjátok, a Rombusz... (2019.08.06. 00:43) Rombusz terasz
  • siófoki35: Én benne hagytam volna - felújítva - az eredeti üléseket. Úgy lett volna igazán hangulata. :) (2019.07.22. 15:21) Bus Pub
  • Utolsó 20
2019. 08. 13. - kocsmablog
Terminus No.1 Dry Gin

A vendég és a bártender között van egy markáns vonal, egy határ, ez pedig a bárpult. Ezt hivatott áthidalni ez a prémium magyar gin, ami két vendég és egy bártender közös műve. 

Nocsak. Újabb magyar gin sikertörténet van kialakulóban az Opera Gin után?

A nevével is határokat átszelő Terminus No.1 Dry Gin az évekig Olaszországban élő Gózon Péter budapesti bártender, valamint két törzsvendége - Eszter és Szilárd - közös ötleteléséből született. Közel egyéves kísérletezés után készült el 2019. májusában a mediterrán és magyaros ízeket kombináló ital, melyben a lepárláshoz felhasznált 11 fűszer között ott a fekete bors, a zöld kardamom, a borsikafű, a koriander, az orris, a zsálya és a legmagyarabb összetevője, a pirospaprika. Végeredményében egy hűvös, citrusos ital, ám lecsengésében megjelenik a visszafogott paprikás csípősség. Tonikkal fogyasztva ez a csípősség eltűnik, a citrusos ízek kerülnek előtérbe, de a készítők javaslata alapján a hígítási arány ekkor se legyen több, mint 2:1, különben elveszik a gin egyénisége. Ízvilága új és szokatlan, mégis újabb kortyra invitál.

therminus-gin.jpg

A Terminus No.1 Dry Gin elkészítési eljárása is különleges. Az ital egy ultramodern osztrák lepárlóban készül, ahol is egy átalakított négytárcsás lepárlót használnak, melynek különlegessége, hogy nyomás alatt történik a lepárlás. Ennek a vákuumdesztillációnak nevezett eljárásnak köszönhetően az alkohol párolgása nem 78, hanem 38 foknál kezdődik, így az érzékeny ízanyagok is megmaradnak az italban, a fűszernövények nem sérülnek, lágyabb, komplexebb ízt eredményező a folyamat. A fűszereket együtt macerálják, és a lepárlás egy lépcsőben történik. A hígításhoz a Grander Wasser rendszer által revitalizált vizet használják, ez a szabadalmaztatott rendszer az élettelen vízből készít ősi tápanyagokban dús, életteli vizet, ennek is köszönhető a gin elképesztő selymessége.

A Terminusban használt borókát, ahogy a legtöbb fűszert a dr. Kottas gyógyszertár és fűszerboltból szerzik be a készítők. A gyógynövények nagy része vad gyűjteményből származik, és csak annyit szednek, hogy a növényi állomány ne sérüljön. Nem titkolt vágyuk, hogy a jövőben saját kezűleg gyűjtsék be a borókát és a fűszerek nagy részét. 

Az ital egyelőre Magyarország top bárjaiban és néhány online shop-ban kapható (pl. Hudi Hudi, GinNet, Bottle Life), de megálmodói a külföldi piacok felé is kacsintgatnak, a Terminus No.1 Dry Ginnel több nemzetközi fesztiválon is megjelentek.

képek forrása: Terminus Gin facebook

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1115003690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.