.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • elmeherceg: Nektek működik? Mert nekem nem :( Azt mondja, válaszd ki a legközelebbi helyet, majd válassz a sör... (2019.04.08. 22:14) Beerbox
  • apuska: A régi Aznap helyére költözött a Bárka Borbár... Ugyanakkor egy 2019 február 10-i bejelentés szeri... (2019.03.28. 23:34) Aznap
  • apuska: A Budapest Sör visszatért! Én a 2018-as idényben a Budapest Parkban találkoztam vele először csap... (2019.03.28. 23:21) Budapest sör
  • kocsmablog: Tereprendezés címén a teljes pavilonsor lebontásra került. (2019.03.12. 23:51) Lucifer Drink Bar
  • apuska: a nap legironikusabb híre hogy a lónyay utcai legendás 6:3 kocsmát eladta az eredeti tulajdonos, ... (2019.03.11. 21:27) 6:3 borozó
  • Árpa Jankó: Azért egy tizenegyes sört prémiumnak nevezni, hát ehhez pofa kell! (2019.03.07. 20:55) Kozel Premium
  • Utolsó 20
2019. 03. 4. - kocsmablog
Zip's Séf Sör

Mitől lehet nagy szám egy új sörbemutató, amikor már a könyökötökön habzik a minden heti sörújdonság? Attól, hogy ezeket a recepteket gyakorlott és kiérlelt sörmesterek helyett bravúros, országos hírű séfek ötlik ki a saját ízlésviláguknak megfelelően.

Stílusteremtő sörpremierre hívott a zip's brewhouse Budapesten, már a nevével is sok mindenről árulkodó Séf Sör sorozatuk első tételét bemutandó. A Séf Sör sorozat konyhaművészei kiválasztásra kerültek, és nevük rá a garancia, hogy nem a meghökkentés a céljuk, így nem rögtön kandírozott tornacipőt eresztenek lepkehálóban le a sörfőző tartályba rajzfilmes gonosz kacajok közepette, mint inkább friss szemmel és a hivatásukra jellemző gondolkodásmóddal közelítik meg a sörfőzést is, amiből érdekes, újszerű szérumok születhetnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

zip's brewhouse (@zipsbrewhouse) által megosztott bejegyzés,

A zip’s brewhouse idei 7. születésnapjára tekintettel összesen 7 különböző Séf Sör készül, 7 nagykaliberű séffel. A premieren nyilvánosságra került az illusztris névsor is: Pataky Péter, Macsinka János, Pauli Zoltán, Krausz Gábor, Tatai Róbert, Pesti István, Bíró Lajos - együttműködésükkel újabb lendületet adva annak, hogy a sör valóban a minőségi gasztronómia részévé váljék. 

Fontos eleme a Séf Sör koncepciónak, hogy nem egy fonnyadt papírrepülőn küldi be a főzdébe a séf a receptet, majd találkozik a végeredménnyel a premieren, hanem mindnyájukat aktívan bevonják a sörfőzésbe. Belépés a főzőházba a munkaköri leírás része! Szakmájukban sokat méltatott, neves, meghatározó séfekről van szó, akik a sörfőzésben abszolút kezdők, így a gyakorlott sörtechnolgóusok mellett most újra kukták lehetnek. Ez a kombináció teljesen új az országban. Nem titkolt küldetés ezzel a projekttel az is, hogy a zip's tovább erősítse a gasztronómia és a kortárs sörkultúra még félénk ismerkedési fázisban lévő, de kecsegetető kapcsolatát.

1. Séf Sör - Tiszalöki Telepi Nevelés - Pataky Péter

Az első tételt a zip's brewhouse saját kreatív séfjével, Pataky Péterrel (Hedonist - Nyíregyháza, Meatology - Budapest, IKON - Debrecen) készítették el. Konkrétan megfogalmazta, hogy milyen sört szeretne, össze akarta rakni az ízét, és története is van vele. A Tiszalöki Telepi Nevelés egy American Pale Ale és egy búzasör ritka keveréke, mely egy búzamalátás, búzaélesztős, de amerikai komlóval jól megkomlózott hibrid sör. A tiszalöki jelző Pataky Peti és a sörhöz részben felhasznált vadon nőtt komló közös származási helyére utal. A Tiszalöki Telepi Nevelés terv szerint az állandó szortiment részévé lesz. Sörpremier: 2019. március 4-én a KEG Sörművházban.

tiszaloki-telepi-neveles.jpg

2. Séf Sör - ???

3. Séf Sör - ???

4. Séf Sör - ???

5. Séf Sör - ???

6. Séf Sör - ???

7. Séf Sör - ???

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9814671109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.