.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • kocsmablog: Tereprendezés címén a teljes pavilonsor lebontásra került. (2019.03.12. 23:51) Lucifer Drink Bar
  • apuska: a nap legironikusabb híre hogy a lónyay utcai legendás 6:3 kocsmát eladta az eredeti tulajdonos, ... (2019.03.11. 21:27) 6:3 borozó
  • Árpa Jankó: Azért egy tizenegyes sört prémiumnak nevezni, hát ehhez pofa kell! (2019.03.07. 20:55) Kozel Premium
  • sörman: Isten éltesse az újszülött BEERBOX rendszert sokáig : mindnyájunk örömére, sörben gazdag jövőt kív... (2019.03.07. 14:32) Beerbox
  • apuska: Mindjárt itt az új szezon és újra nyit a Valyo - szerettük volna ezt hinni sokan. De nem. Ennek a ... (2019.03.04. 01:11) Valyo Kikötő
  • apuska: Kispipa Craft Beer and More. Az újabb próbálkozó. Hasonló stílusban: konyha és kraft sör kombináci... (2019.03.02. 14:14) MALTeR sörétterem
  • Utolsó 20
2018. 12. 8. - kocsmablog
Változás a Sörszövetség élén

Helyszín: Loft Astoria,
Időpont: 2018. december 6.
Google Maps

A sör és a tradicionális magyar gasztronómia advent idején is találkozik. A Magyar Sörgyártók Szövetsége szervezte adventi söresten bemutatkozott az új igazgató, majd beszédet mondott a Kraft Sör Egyesület képviselője, és számoltak be egymás után az ágazat eredményeiről.

Négy év után, augusztus elején távozott posztjáról dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója. Munkájával hozzájárult a sör kategória növekedéséhez, a gasztronómiailag is fejlődő új magyar sörkultúra kialakulásához, és nem mellesleg azon dolgozott, hogy a különböző méretű hazai sörgyártók és sörfőzők egy közös cél mentén összefogjanak. Utoljára a Kraft Sör Egyesülettel közösen indították útjára a hazai csapolt söröket népszerűsítő Csapramagyar programot, és tűzték ki zászlajukra a csapolt sör ÁFA-jának csökkentését.

Utódja 2018. októberétől Dr. Kántor Sándor. Számos iparágban megfordult, különféle nemzetközi nagyvállalatoknál szerezte több évtizedes kommunikációs és érdekképviseleti tapasztalatát, és a feladata lényegében most is hasonló: a hazai sörgyártás versenyképességének javítása, valamint a kulturált sörfogyasztás népszerűsítése.

csapolas.jpg

Bemutatkozó beszédében Dr. Kántor Sándor kifejtette, hogy az előrejelzések alapján a hazai sörpiac a tavalyihoz hasonlóan alakul. 2017-ben 6,2 millió hektoliter sör fogyott, idén ez néhány százalékkal efölött alakulhat, melynek túlnyomó többsége továbbra is magyar sörgyárakban és sörfőzdékben készül, maximálisan igénybe véve a meglévő gyártókapacitásokat. Az újdonsült igazgató még hozzátette:

Az idei évet a csapolt sör évének tekintjük, ami nem csupán a legfrissebb sörélmény, hanem benne van az együttlét öröme, a közösen elfogyasztott ételek és italok elkészítése során beletett szakértelem, gondoskodás és nem utolsó sorban a szeretet. Csakúgy, mint az adventi készülődésben, majd az ünnepi és báli szezonban.

A csapolt sörök előreláthatóan a teljes belföldi piac 10 százalékát teszik ki, hasonlóan a 2017-es évhez. Remélhetőleg sikerült megállítani a szegmens csökkenését.

A sörfogyasztás a tradicionális magyar gasztronómia részévé vált, a kettő együtt fejlődik, a szemünk előtt. Ebben a folyamatban a Sörszövetség célja, hogy növekedjen az iparágban az innováció, folyamatos legyen a fejlesztés és erősödjön az ágazathoz kapcsolódó magyar beszállítói háttér. Nem csak idén, hanem 2019-ben is azon dolgozunk majd, hogy tovább népszerűsítsük a minőségi sörözést és a finom magyar söröket.

sorszovi-kraft.jpg

Külön szakmai örömként értékelte, hogy idén immár másodszor ünnepeltek együtt a nagy gyártók és az újhullámos kisüzemi sörfőzdék képviselői.

Így a Sörszövetség adventi sörestjén Dr. Kántor Sándor mellett Ali Rawech Szami, a Kraft Sör Egyesület alapítója is rávilágított, hogy a fogyasztói igények egyre szélesednek, erre válaszul termék- és technológiafejlesztéssel illetve kapacitásbővítéssel terveznek a kisüzemi főzdék:

A sörkedvelők egyre inkább szívesen próbálnak ki új, addig számukra ismeretlen sörfajtákat. Talán ennek is köszönhető, hogy a főzdéink által főzött sörök eladása megkétszereződött az idei évben. Szerencsére ma már a hagyományos láger mellett egyre inkább az alkalom, a gasztronómiai élmény is meghatározza, hogy ki milyen sört tölt a poharába.

Az exkluzív sörvacsorán Péter Anna és Vásárhelyi István sörgasztronómus szakmai csemegéit kóstolhatták meg a vendégek.

sorgasztro.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7914463392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.