.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • kocsmablog: Tereprendezés címén a teljes pavilonsor lebontásra került. (2019.03.12. 23:51) Lucifer Drink Bar
  • apuska: a nap legironikusabb híre hogy a lónyay utcai legendás 6:3 kocsmát eladta az eredeti tulajdonos, ... (2019.03.11. 21:27) 6:3 borozó
  • Árpa Jankó: Azért egy tizenegyes sört prémiumnak nevezni, hát ehhez pofa kell! (2019.03.07. 20:55) Kozel Premium
  • sörman: Isten éltesse az újszülött BEERBOX rendszert sokáig : mindnyájunk örömére, sörben gazdag jövőt kív... (2019.03.07. 14:32) Beerbox
  • apuska: Mindjárt itt az új szezon és újra nyit a Valyo - szerettük volna ezt hinni sokan. De nem. Ennek a ... (2019.03.04. 01:11) Valyo Kikötő
  • apuska: Kispipa Craft Beer and More. Az újabb próbálkozó. Hasonló stílusban: konyha és kraft sör kombináci... (2019.03.02. 14:14) MALTeR sörétterem
  • Utolsó 20
2018. 10. 25. - kocsmablog
Peroni Nastro Azzurro

Magyarországon is kapható Olaszország legnépszerűbb söre, a frissítő Peroni Nastro Azzurro. Az itáliai sörmárka valóságos stílusikon, amelyet elsőrangú alapanyagai, több mint 50 éves múltja, és a hozzá kapcsolódó igazi olasz életérzés tesznek különlegessé. A „Nastro Azzuro”, vagyis a „Kék szalag” megjelenése azt a hazai piaci trendet támasztja alá, miszerint a magas minőségű sörszegmens Magyarországon is erősödik.

A Peroni márka története 1846-ban indult Vigevano városában, amikor is Francesco Peroni megalapította vállalatát azzal a céllal, hogy Olaszország legnagyobb sörgyártójává váljon. Itt tegyünk egy nagy ugrást az időben, mert a következő izgalmas állomás már 1963, mikor is korának számos más, a mai napig ismert divat és stílusikonjával együtt megszületett a Peroni Nastro Azzurro.

Mára számos helyen megtalálhatók a Peroni sörfőzdéi, többek között Rómában, Bariban, Padovában. A márka több mint 70 országban érhető el, Európán kívül pl. Ausztráliában, Új-Zélandon, az Amerikai Egyesült Államokban vagy épp Kanadában.

peroniitaly.jpg

Miként a Peroni a Dreher Sörgyárak Zrt. fölött is bábáskodó Asahi konszern része, és úgy tűnik, egyre nagyobb az igény hazánkban a prémium sörökre - figyelj, sörhabba vág: A sörök kategórizálása árszegmens szerint - a magyar közönség számára is elérhetővé tették Olaszország egyik legnépszerűbb sörmárkáját, a Peroni Nastro Azzurro-t.

Ez egy alsóerjesztésű sör, és a marketing szakemberek szerint más lágerekkel összehasonlítva ízjegyeiben is a mediterránumot idézi. Értsd: harmóniát teremt a keserű, a citrusos és a fűszeres aromák között, s mint ilyet, Olaszországban a tökéletesség szimbólumaként tartják számon.

peronidonna.jpg

Nevét egyébként az SS Rex hajónak és legénységének tiszteletére kapta, amely – mivel 1933-ban a legrövidebb idő alatt szelte át az Atlanti-óceánt –, egyetlen olaszként nyerte el a leggyorsabbaknak járó „Kék szalagot”. Az elnevezésben való megjelenése mellett az üveg nyakán és címkéjén is fellelhető jelkép olyan szimbólum, amely a nemzeti büszkeséget, az olasz vitalitást, valamint a tengert idézi szemünk elé. A művész- és divatvilág „dolce vita” életérzése a márkát is jellemzi, amelynek kommunikációjában a kék szalag és a tengerész szimbólumok gyakran feltűnnek.

Az 5,1 százalékos alkoholfokú láger 0,33 dl-es, üveges kiszerelésben érhető tetten, elsősorban sörözőkben, független bolthálózatokban, illetve a Spar és a CBA Príma üzleteiben.

peroninastroazzurro.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8014337161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.