.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • kocsmablog: Bombahírrel nyitott a 4. Kraft Sörfesztivál: Az európai kézműves sört alapjaiban formáló BrewDog s... (2018.09.17. 16:38) IV. Kraft Sörfesztivál
  • apuska: Valljuk be, nagy a Csíki a "hogyan kerüljünk be a sajtóba ingyen?" műfajban, a Heinekennel való ha... (2018.09.13. 10:22) Tiltott Csíki Söröző
  • acidcow: Sajnos azóta ez a hely is megszűnt, a helyét átvette egy teázós - reggelizős valami. Kár érte, fas... (2018.09.12. 21:12) Platós
  • acidcow: Szerintem hangulatos hely volt, nagyon csíptem. Szerintem általában jó zenék mentek, legalábbis ne... (2018.09.12. 20:50) Katapult kávézó
  • Sigil: Akkor a sok jó véleményhez egy rossz is. A főnöknek rohadtul a személyzet körmére kellene néznie, ... (2018.09.05. 17:02) Club 32 söröző
  • kocsmablog: Majd ami bemutatta az eredményt: 24.hu/elet-stilus/2018/08/14/nem-talaltunk-szavakat-erre-a-sorre/ (2018.09.05. 12:54) A Soproni keresi az ország legjobb sörfőzőit
  • Utolsó 20
2018. 09. 12. - kocsmablog
Kalumba Madagascar Spiced Gin

Helyszín: Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpont
Időpont: 2018. szeptember 11.
Google Maps

Több évnyi termékfejlesztés után mutatta be a Zwack legújabb italkülönlegességét, a Kalumba Madagascar Spiced Gint. A komplex fűszerességet és a citrusos frissességet ötvöző gyógy- és fűszernövény italt a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában gyártják tölgyfahordókban, aszalt fügén hónapokon át érlelve. A most bemutatott különleges zamatú, borókapárlattal készült ital a világon elsők közt feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta nevét.

A Zwack Unicum Nyrt. háza táján izgalmas italpremier volt. A felvezetőben érdekes beszélgetést hallottunk, ahol az egyik oldalon Cseke Eszter és S. Takács András (On the Spot) osztották meg a világ különböző pontjain átélt élményeiket, aki pedig a másik oldalt erről kérdezte őket, a szintén nagy utazó Szűcs Péter, a PetersPlanet.travel bloggere. Így történhetett, hogy a cég legújabb termékének exkluzív gin mesterkurzussal egybekötött sajtóbemutatójára már emelkedett hangulatban érkeztünk, ahol Gulyás Csaba, a Zwack Unicum Nyrt. italszakértője vezetett be minket a "technikai" részletekbe:

A Zwack család több mint 200 éves fűszer- és gyógynövény tapasztalattal rendelkezik, emellett pedig folyamatosan kutatja az újabb és újabb ízvilágú és aromájú növényeket. Legújabb termékük, a Kalumba összetett fűszerességét és eredeti ízvilágát 17 féle Madagaszkárról és Afrika egyéb vidékeiről származó természetes fűszernövény adja – a terület gazdag gyógy- és fűszernövény kultúráját sok éves kitartó munkával térképezték fel. A Kalumba palackja is szorosan kapcsolódik a területhez: az egyedi üveget Afrika ikonikus állata, a Madagaszkáron őshonos gyűrűsfarkú maki díszíti.

kalumba07.jpg

Bár a Zwack család az Unicum receptjét évszázadok óta féltve őrzi, a Kalumba gyártásához felhasznált fűszerek listáját nyilvánosságra hozta, hiszen fontos, hogy megfeleljenek a modern kor igényeinek: a fogyasztók sokkal tudatosabbá váltak, és meghatározó számukra, hogy ismerjék az elfogyasztott termékek alapanyagait. A termék elkészítésekor fontos szerepe van az ital nevét adó kalumbagyökérnek – ami 1671-ben érkezett Európába egy portugál kereskedő hajóján –, a világon elsők között számon tartott gyógynövény. Emellett a karakteres ízvilágért felel a citromfű, a kubebabors, a szegfűszeg, a fahéjlevél, a rózsabors, a kurkuma, a csillagánizs, a lime-héj, a szerecsendióvirág, a kardamommag, a szerecsendió, a gyömbér, a vanília, a koriander, a curacaohéj és a borókabogyó is. A különleges összetevők között több vadon termő fűszert is találunk, amelyek egy részét a dzsungelben kézzel gyűjtik be és válogatják át. 

A termék lepárlása kis adagokban történik, a gyártáshoz Európa legmodernebb lepárló berendezését, egy Christian Carl lepárlót használnak a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában. Az italt ezután tölgyfahordókban, aszalt fügén érlelik, ami így nyeri el végső, igazán karakteres, fűszeres jellegét.

kalumba04.jpg

A Kalumba Madagascar Spiced Gin fogyasztását behűtve, magában ajánlják, az élményt a hozzá tartozó, egyedi csiszolt pohár koronázza meg. De azok, akik szívesen innák koktélként is, mindenképpen próbálják ki az alábbi receptek valamelyikét:

- Kalumba Tonic: 4 cl Kalumba, tonic a feltöltéshez, lime, jég
- Kalumba Gyömbér: 4 cl Kalumba, gyömbér a feltöltéshez, friss gyömbér, jég
- Kalumba shooter: 4 cl Kalumba, 2 cl facsart limelé, cukorszirup

kalumba06.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9614224387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.