.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • elmeherceg: Nektek működik? Mert nekem nem :( Azt mondja, válaszd ki a legközelebbi helyet, majd válassz a sör... (2019.04.08. 22:14) Beerbox
  • apuska: A régi Aznap helyére költözött a Bárka Borbár... Ugyanakkor egy 2019 február 10-i bejelentés szeri... (2019.03.28. 23:34) Aznap
  • apuska: A Budapest Sör visszatért! Én a 2018-as idényben a Budapest Parkban találkoztam vele először csap... (2019.03.28. 23:21) Budapest sör
  • kocsmablog: Tereprendezés címén a teljes pavilonsor lebontásra került. (2019.03.12. 23:51) Lucifer Drink Bar
  • apuska: a nap legironikusabb híre hogy a lónyay utcai legendás 6:3 kocsmát eladta az eredeti tulajdonos, ... (2019.03.11. 21:27) 6:3 borozó
  • Árpa Jankó: Azért egy tizenegyes sört prémiumnak nevezni, hát ehhez pofa kell! (2019.03.07. 20:55) Kozel Premium
  • Utolsó 20
2018. 08. 22. - kocsmablog
A Budavári Sörfesztivál visszatér

Helyszín: Budavári Palota
Időpont: 2018. augusztus 23-26.
Google Maps

2016-ban rendeztek utoljára sörfesztivált a Budai Várban. Vagyis ez az utolsó utáni. Vagy ha úgy tetszik, a legnagyobb magyar sörfesztivál - ahol egyszerre vannak kinn a legnagyobb sörgyárak, a különleges importsörök és a magyar kisüzemi főzdék - hazaért, miközben mellékágon a szervezők egy párhuzamos valóságban megteremtették a Belvárosit. A budavári feltámadás örömére hivatalos, egyedi fesztiválsör készült: a limitált BDPST Beerfest IPA, mely kizárólag itt kóstolható.

Hét év után folytatódik a Sörfesztivál a Budai Várban - a 2011-2012-es eseményhez hasonló eredeti augusztusi dátumon! A Budai Vár felújítási munkálatainak előrehaladtával újra adott a lehetőség söröshordókkal bevenni a Hunyadi és az Oroszlános Udvart.

A helyszín szellemiségéhez igazodva a rendezvény premizálása folytatódik. Kurucz Dániel, a fesztivált szervező cég ügyvezetője elmondta:

A prémium minőségből nem engedünk. Ezt nemcsak a kiállítók termékein érezhetik majd a fesztiválozók, hanem a rendezvény minden részletében. Ragaszkodunk hozzá, hogy kizárólag üvegpohárban lehessen sört fogyasztani a helyszínen, kártyás fizetési rendszer működik a fesztiválon, és megszűntettük a korsópontokat, hogy gyorsabb legyen a kiszolgálás. Nélkülözhetetlen a folyamatos fejlődés, a megújulás, ezért az idei Sörfesztivál a Budai Várban minden szempontból jobbnak ígérkezik az előző években szervezetteknél.

Ugyanakkor a fesztivál alapvető céljai változatlanok:

1. A sörpiac éves platformja legyen, ahol annak képviselői, a partnerek és a fogyasztók találkoznak egymással.

2. A sör megítélése javuljon, a sörpiac erősődjön, a közönség edukációja folytatódjon.

3. Szórakoztasson.

A helyszűke és a fokozott érdeklődés miatt hetekkel ezelőtt beteltek a kiállítói standok. Hogy kinek jutott pult, és ki milyen sörökkel készül? Megtekinthető a Sörfesztivál Sörlista oldalán!

sorfeszt-sajtotajek.jpg

A már említett korsópontok elhagyása ugyanakkor azt jelenti, hogy 2018-tól a korsók nem bérelhetők, vagyis nem válthatók vissza, a belépőjegy árába belefoglaltatik az ajándék pohár, és ahhoz egy plusz kupont, mi 4 dl sörre beváltható.

Ha szerencséd van, pont a fesztivál hivatalos sörére, amit a főszervezők a saját főzdéjükben, a FIRST Craft Beer-nél főztek le kis mennyiségben, mindösszesen 1500-1600 litert. A BDPST Beerfest IPA egy nyári forróságban is könnyen iható, jól értelmezhető sör, amit kizárólag az eseményen résztvevők fogyaszthatnak a készlet erejéig.

sorfeszt-sajtotajek002.jpg

Idén a kevesebb, de jobb koncertek elvét követik a szervezők. A fellépők részletes listája megtalálható a Sörfesztivál Programok oldalán, de néhányukkal a sajtótájékoztatón sebtében lezavart sörcsapoló versenyen is találkozhattunk, így ott volt Csordás Tibor, a Firkin zenekar tagjai vagy épp Horváth Tamás.

De ugye tudjuk, hogy ha a bulvár számára is értelmezhető sajtóeseményt akarsz, akkor kell oda egy jó nő. Ezúttal Dobó Áginak, a Konyhafőnök VIP első helyezettjének jutott a megtisztelő celeb-feladat, akiről így kiderült, hogy nem áll tőle távol a sörcsapolás, mert a családjának is volt kocsmája, ahol több nyarat átdolgozott évekkel ezelőtt, vagyis volt alkalma gyakorolni a megfelelő technikát. (Ez  nem látszott, illetve nem EZ látszott.)

 

A határidőből kifutva jegyek elővételben már nem, de a helyszínen még kaphatóak, 2.499 forintért.

További infók
http://www.sorfesztival.hu/
http://facebook.com/budavarisorfesztival

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3714194607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.