.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • apuska: Kívül-belül megújult, de még a nevét is elhagyta. Most Bártfai vendéglő. (2019.02.22. 12:30) Vadvirág étterem és söröző
  • apuska: Azért amikor rákérdeztem, hogy a recept valójában mennyire új, és nem arról van-e szó, hogy az ala... (2019.02.09. 18:15) Kozel Premium
  • apuska: A cseh és a magyar verzió megjelenésében eltérő. Ahogy a Sörbúvár PIF a Cseh sörök barátai FB csop... (2019.02.06. 16:57) Kozel Premium
  • JanDítě: pont most jött egy mail hogy február 16..persze előtte Indoor..áhhh akkor lehet idén is kimarad..m... (2019.01.31. 09:44) A sörbírálat alapjai
  • apuska: Minap voltam. Ittam. Persze hogy jó, nagyon jó. Épp csak 1000 forint egy korsó! Hogy a francba? Mé... (2019.01.27. 22:53) Pilsner Urquell tanksör a Szimplában!
  • apuska: @JanDítě: Passz. De ha én érdeklődnék, biztos náluk próbálkoznék, hogy ezt tavaly megszervezték, a... (2019.01.27. 22:22) A sörbírálat alapjai
  • Utolsó 20
2018. 07. 6. - kocsmablog
Finn vodkakurzus egy kicsit másképp

Helyszín: A38,
Időpont: 2018. július 3.
Google Maps

A lappföldi nagyágyúk, Pekka Pellinen és Markku Raittinen Budapestre látogattak, hogy egy interaktív előadás keretében a hazai bártendereket is beavassák a finn vodka legnagyobb titkaiba. A szakmai program után az aktuális trendeknek megfelelő, formabontó koktélokkal készültek, majd néhány magyaros kihívást is teljesítettek!

Világszerte sok irigye akad Markku Raittinennek és Pekka Pellinennek, akik a Finlandia vodka nagyköveteiként utaznak országról országra. Az állomások között néhány év kihagyás után újra útba ejtették Magyarországot, hogy a hazai mixerek se maradjanak le a legújabb irányzatokról.

Markku Raittinen, a márka Master Tastere, mindent tud a finn vodkáról. A két lábon járó „vodkapedia" komplex szakmai program keretében avatta be a hazai bártendereket a világszerte népszerű párlat történetébe. Személyesen mutatta be, mi a különbség vodka és vodka között, elmondta, amit az ízesített vodkákról tudni kell, és beszélt a vodka történetéről is:

Ha egy szóban kellene jellemeznem, hogy miben különbözik a finn vodka az összes többitől, akkor azt mondanám, hogy az a tisztaság. Ez a leglágyabb és a legtisztább párlat a piacon, így nem meglepő, hogy mára világszerte több, mint 25 millió liter Finlandiát adunk el évente. Ez feltehetően ennek az előbb említett lágy és tiszta ízének köszönhető, ami - amellett, hogy fogyasztani is igen kellemes - rendkívül jó alapját képezi a különböző koktéloknak és ízesített italoknak, így érdemes kísérletezni vele.

finlandia_01.jpg

Pekka Raittinen, Master Mixologist, a koktélok nagymestere, akit akár „drinkapedia"-nak is nevezhetnénk. Missziója, hogy a világ minden tájáról felfedezze a legújabb koktélötleteket és áramlatokat, ezért folyamatosan úton van, eddig több mint 100 városban járt, ahol bártendereket tréningelt, és a világ vezető bárjai is meglátogatta:

A tűz mindenhol rabul ejti az embereket. Akárhova megyek, imádják. Nagyon mutatós, a füstös íz pedig megbolondítja a koktélokat. Látványossá teszi a tálalást is, a gomolygó füst mindenkit lenyűgöz. Meglepő módon az ecet is nagy népszerűségnek örvend szerte a világon. Ez azonban egy nagyon huncut összetevő, amíg 1-2 csepp kiemeli az ízeket, addig, ha túl sokat használunk belőle, könnyedén tönkre is tehetjük az italunkat. A sós, fűszeres koktélok is nagyon kedveltek manapság. Akármerre utazok a világban, ez az ízvilág gyakran visszaköszön.

finlandia_02.jpg

Ám a különleges program ezzel még nem ért véget, Pekkát a magyarországi esemény szervezői is kihívás elé állították. Ekképp kiderült, hogyan inspirálják őt a tipikus magyar ízek, és mit kezd például egy-egy olyan hozzávalóval, mint a csípős paprikakrém vagy épp a Túró Rudi.

A paprikakrém különösen nagy kihívást jelentett számomra, mert nem vagyok nagy rajongója a csípősnek. De aztán arra gondoltam, a paradicsomot szeretem, a smoothie-kat is kedvelem, szülessen hát egy csípős-vodkás gazpacho koktél! A túrós desszerttel valamivel könnyebb dolgom volt. Kimondottan élvezem az édes-sós kombinációkat, így sós popcornnal bolondítottam meg, és egy szem málnát is használtam. Ez a mennyiség ugyan ízt nem ad neki, de gyönyörű rózsaszín színt annál inkább, és imádom a színeket.

finlandia_03.jpg

Smoked Spicy Paprika Gazpacho

- 3 rész Finlandia Vodka
- 1 rész Finlandia Lime Vodka
- Néhány csepp citromlé
- Néhány csepp Worcestershire szósz
- ½ mokkáskanál csípős paprikakrém
- Só, bors
- Dijon mustár és torma
- Paradicsomlé

Keverjük össze és hagyjuk kicsit állni az alapanyagokat, majd konyhai füstölőpisztollyal füstöljük meg koktélunkat.

Díszítéshez: Lime, uborka, zellerszár

finlandia_04.jpg

Csokis-túrós Popcorn Sour

- 1 rész Finlandia Mango Vodka
- 1 csokis túrórúd
- ¾ frissen facsart citromlé
- ½ rész cukorszirup
- Popcorn
- 1 szem málna
- Tojásfehérje (kihagyható)

Rázzuk össze az alapanyagokat és öntsük egy jéggel teli pohárba, halmozzunk egy papírdobozba popcornt és tegyük bele a poharunkat.

Díszítéshez: Popcorn

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4514106899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.