.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • apuska: Kívül-belül megújult, de még a nevét is elhagyta. Most Bártfai vendéglő. (2019.02.22. 12:30) Vadvirág étterem és söröző
  • apuska: Azért amikor rákérdeztem, hogy a recept valójában mennyire új, és nem arról van-e szó, hogy az ala... (2019.02.09. 18:15) Kozel Premium
  • apuska: A cseh és a magyar verzió megjelenésében eltérő. Ahogy a Sörbúvár PIF a Cseh sörök barátai FB csop... (2019.02.06. 16:57) Kozel Premium
  • JanDítě: pont most jött egy mail hogy február 16..persze előtte Indoor..áhhh akkor lehet idén is kimarad..m... (2019.01.31. 09:44) A sörbírálat alapjai
  • apuska: Minap voltam. Ittam. Persze hogy jó, nagyon jó. Épp csak 1000 forint egy korsó! Hogy a francba? Mé... (2019.01.27. 22:53) Pilsner Urquell tanksör a Szimplában!
  • apuska: @JanDítě: Passz. De ha én érdeklődnék, biztos náluk próbálkoznék, hogy ezt tavaly megszervezték, a... (2019.01.27. 22:22) A sörbírálat alapjai
  • Utolsó 20
2018. 06. 18. - kocsmablog
Vendégségben a Borsodi sörfőző mestereinél

Helyszín: Borsodi Sörgyár (Bőcs),
Időpont: 2018. június 15.
Google Maps

Évi háromszázhatvan millió korsó sör. A Borsodi Sörgyár bőcsi üzeme ezzel megegyező mennyiséget, vagyis 1,8 millió hektoliter sört állít elő egyenletesen magas minőségben éves szinten – derült ki az idén 45 éves vállalat sajtóeseményén. A Borsodi bejelentette továbbá hároméves fejlesztési stratégiáját, melynek köszönhetően ez a mennyiség tovább bővülhet.

Biztató évkezdetet követően erős nyárra számít a Borsodi Sörgyár. Ugyanakkor az idén 45 éves vállalat tisztában van vele, hogy az egyre magasabb igényeket támasztó piacon még nagyobb jelentősége lehet a szakértelemnek és a gyár által kínált minőségnek.

borsodi-sorgyar-1.jpg

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője az elmúlt időszak és a 45 év eredményeit értékelve kiemelte, hogy nincs idő a nosztalgiázásra:

A mögöttünk álló egy évben pozitív tendenciákat figyeltünk meg, mind az értékesített mennyiség, mind a fogyasztók által preferált sörök tekintetében. Azt látjuk, hogy egyre többen keresik a minőséget, egyre erősebb a magyar sörkultúra. De ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk. A Borsodi mindig is olyan vállalat volt, aki a hagyományaira építve folyamatosan kereste a lehetőséget a fejlesztésre, újításra. Erről szól a most következő időszak is, hiszen idén belevágtunk az utóbbi évek legnagyobb beruházásába, melynek köszönhetően akár évi kétmillió hektoliterre emelhetjük üzemünk kapacitását.

borsodi-avatas.jpg

A következő három évben a Borsodi Sörgyár ugyanis megújítja palackozó részlegét. A hosszú távú, nagyértékű beruházás első fázisaként a gépsoron 28 éve üzemelő palack-fejtőgépet cserélték le egy új, a piacon jelenleg elérhető legmodernebb típusra.

Szilva János gyárigazgató kiemelte, hogy az új gyártósornak köszönhetően az üzem a már hagyománynak számító magas minőség garantálása mellett tudja növelni kapacitását, mialatt csökkenti káros anyag kibocsátását:

Az üvegek palackozása eddig fizikailag elkülönült a dobozos és PET palackos sörök fejtésétől. Célunk, hogy egy helyre koncentráljunk minden termelési folyamatot. Valamint, hogy három éven belül a teljes palackozást úgy fejlesszük, hogy csökkentsük a gyártási költségeket és mindeközben továbbra is megfeleljünk a legszigorúbb környezetvédelmi, egészségügyi, illetve munkabiztonsági előírásoknak, valamint még hatékonyabb logisztikát alakítsunk ki, megtartva, sőt javítva a Borsoditól már megszokott magas gyártási minőséget.

borsodi-dobozolo.jpg

A Borsodi Sörgyár számára a jövő innovációi mellett ugyanakkor egyenlő mértékben fontosak a hagyományok, a múlt értékei. Az idén bemutatott Borsodi Mester éppen a vállalat 45 évnyi sörfőző szakértelme előtt tiszteleg. Németh András sörfőző, a Borsodi Mester megalkotója erről így vallott:

Rendkívüli megtiszteltetésnek és egyben kihívásnak is tekintettem, amikor felkértek, hogy gondoljunk ki egy olyan receptúrát, ami méltó tisztelgés a Borsodi 45 évnyi tapasztalata és azon emberek előtt, akik szinte teljes életüket és szakértelmüket a gyárnak, a sörfőzésnek szentelték. Úgy vélem a kétféle komló felhasználásával készült aranybarna világos Borsodi Mester egy ilyen sör lett.


A Borsodi Sörgyár bőcsi üzemében jelenleg évi 1,8 millió hektoliter sört állítanak elő, az idén bemutatott Borsodi Mester mellett például az ország egyik legnépszerűbb sörét, a Borsodit is.

borsodi-palacksor.jpg

Idáig tartott a sajtóközlemény, ezúttal a sajtóeseményhez - más elfoglaltságok miatt - nem volt szerencsénk. Nem így a Kontár Komlókutató kollégának, aki saját tapasztalatait a Sörbúvár blogján osztotta meg: A Borsodi belülről. Ezzel együtt teljesebb a kép, akár ez a csodás madártávlat.

borsodi-sorgyar-2.jpg

Fotók forrása: http://borsodisorgyar.hu/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6914071567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.