.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • apuska: A háborút túlélő kávéházak kora a negyvenes évek végével leáldozott. A nagy múltú Szeiffert kávéhá... (2018.08.16. 17:30) Mokka presszó
  • kocsmablog: A Corvin mozi melletti Cinema presszó először bővült, majd az új része csak, mi megmaradt kocsmána... (2018.08.16. 15:41) Cinema presszó
  • kocsmablog: Egy legendás non-stop kocsmával kevesebb... (2018.08.16. 15:37) Centrum söröző
  • Fredf: Nagyon korrekt bemutató! Keep up the good work! (2018.08.04. 02:36) Valyo Kikötő
  • kocsmablog: Utálatos, mikor nagyságrendileg a poszt megjelenésével egy időben megszűnik a hely. Bár sok jövőt ... (2018.08.01. 12:22) Karmoló Krimó
  • kocsmablog: A Kazán forró identitása a múlté! Az Egy nap a Városban blog egyik posztjában ismertem fel jellegz... (2018.08.01. 12:03) Kazán
  • Utolsó 20
2018. 04. 9. - kocsmablog
Minőségi csapolt sör program

A szakszerű csapolás, a részletekre való odafigyelés és a sörözés élménye határozza meg, hogy egy söröző minőségi helynek számít-e – derült ki nemrég egy egyszerű felméréséből. Tavaly ősszel indította el Minőségi Csapolt Sör Programját a Dreher, amelynek célja, hogy a vendégek minél magasabb színvonalon találkozzanak a vendéglátóhelyeken a sörökkel. A program keretében több edukációs kisfilm és infografika készült, és mintegy 50 söröző munkatársai vettek eddig részt tréningeken és teszteken.

Hogy milyen sör kerül a korsónkba, az nem csak a sörmesterek felelőssége. A kiváló receptúrák, értékes alapanyagok, valamint a gondos és biztonságos elkészítés után a sör szakszerű szállítása, tárolása, a vendéglátóhely hozzáértése is jelentősen befolyásolja a minőségét. Többek közt a sör megfelelő szénsavassága, hőfoka, habjának mennyisége és állaga egyaránt elengedhetetlen a sörözési élmény kiteljesedéséhez, márpedig ezeket a paramétereket számos olyan, első ránézésre apróságnak tűnő kis dolgok is befolyásolhatják, amelyekre nem is gondolnánk. Hogy csak néhány példát említsünk, nem mindegy, hogy milyen alapossággal mosogatják el a poharat, amibe a sör kerül. A leghatékonyabb hatást a kézi mosogatással érhetjük el. A nem megfelelően mosogatott és tárolt pohár falán mikroszennyeződések maradhatnak, melyek – a csapolást megelőző megfelelő hideg pohárzuhany nélkül – túlzott habzáshoz vezethetnek. Ha viszont a nem megfelelően képzett hab nélkül kapjuk meg a sörünket, akkor az hamarabb oxidálódik, és az ízhatások nem érvényesülnek kellőképpen.

dreher-infografika.jpg

Az Indexen nemrég a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program megbízásából megjelent Minőségi sörforradalom: hogyan lehet a sör még jobb? PR cikk végén feltett kérdésre például csak az olvasók 6,6 százaléka válaszolt úgy, hogy egyáltalán nem figyel arra, ki és hogyan csapolja számára a sört. A fogyasztók majdnem fele (46,5%) úgy érezte, ha látja, hogy szakszerűen folyik a csapolás, rögtön tudja, hogy minőségi helyen jár. Ez utóbbi ismérve még a vendégek majdnem 40 százaléka szerint az, hogy a sörözőben a részletekre is odafigyelnek a kiszolgálás során, amellyel élménnyé teszik a sörözést. További fontos értékelési pontként szerepelt a sörök frissessége (21,7%), a nagy sörválaszték (15,4%) és az információnyújtás az egyes sörökről (14,8%).

A tavaly indított Dreher Minőségi Csapolt Sör Program egyik célja éppen az, hogy tudatosítsák a fogyasztókban, milyen elvásásokkal fordulhatnak a sörözők felé, megismertessék velük a szakszerű sörkezelés és csapolás ismertetőjegyeit. Így könnyebben ki tudják választani, hogy mely vendéglátóhelyeken kapják meg azt a magas színvonalú kiszolgálást, ami a tökéletes sörözési élményt biztosítja. A cél érdekében tavaly Kiss Ádám segítségével mutatták be számukra azt a több körös képzési programot, amelyen immár mintegy 50 vendéglátó egység munkatársai estek át.

A témában infografika, illetve edukációs film is készült, valamint animációs videosorozat indult, melynek első része már elérhető.

Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője kiemelte:

Természetesen miközben a fogyasztókat tájékoztatjuk, a program keretében a vendéglátóhelyeknek is megadunk minden segítséget ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák. A csatlakozó sörözők munkatársai tréningeken vesznek részt, amelyeken a tapasztalatok szerint gyakran olyan szakmai részletek is előkerülnek, amik esetleg korábban fel sem merültek. A már képzett csaposokat ezután három körben titkos vásárlókkal teszteljük, és csak ezután léphetnek be a Dreher Minőségi Csapolt Sörözők körébe, melyet több reklámeszköz – például kihelyezhető világítótábla, sörhőmérő, sőt, aktuális kampányunk keretében a helyek közelében elhelyezett egy-egy citylight plakát – is jelez a vásárlók felé. De ezután sem engedjük el a kezüket, hiszen ez egy olyan klub, amelynek tagjai folyamatosan fejlődhetnek a magas színvonal megtartása érdekében. 2018. április 16-án csapolóversenyt szervezünk a legjobbak számára, akik több mint ötven szempontot figyelembe véve mérhetik össze tudásukat a szakmai zsűri előtt.

Dreher Minőségi Csapolt Sör sörözők:

- Angelika bisztró
- Atlantis bistro és billiárd
- Bahnhof
- Bambi presszó
- Budapest Barbecue Company
- Cafe Vian Bazilika kávéház
- Cafe Vian Liszt Ferenc tér
- Cheho 2 kávézó
- Coffe Inn
- Esetleg bár és bisztró
- Fanyűvő Étterem
- Fecske presszó
- Gyűrű Pub
- Hard Pop kávézó
- Hard Rock Cafe
- Illegal Pub
- Input Bar & Bistro
- Jurányi Suterene kávézó
- Kéhli vendéglő
- Kelta Söröző
- Lajos Király étterem
- Majorka kávézó
- Négy muskétás
- Orfeusz söröző
- Pingvin söröző
- Pomo D'oro
- Pótkulcs
- Spinoza kávéház
- Spoon
- Spoon Hajó étterem
- Sport Drink
- Stex Ház
- Telep ART Galéria
- TOKIO étterem, bár

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2413824942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.04.19. 11:41:36

Rácz Nikolett, a Pomo D'oro söröző pultosa nyert a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program keretében megszervezett csapolóversenyen. A Dreher Sörgyárak Főzőházában tartott megmérettetésen tíz vendéglátóhely munkatársai mérkőztek meg abból a megközelítőleg 50-ből, amelyek eddig részt vettek a minőségi sörözők képzésében, és a zsűri mintegy 50 szempontot figyelembe véve döntötte el, ki teljesített a legjobban. Nikoletten kívül még öt söröző csaposa teljesített kiemelkedően (Kelta söröző, Lajos Király étterem, Illegal Pub, Pótkulcs, Spoon), valamennyiüket egy-egy 3 napos plzeni úttal jutalmazták, amelynek során a sörgyár látogatás sem maradhat majd el.

Bernhard Pagurus 2018.04.29. 05:14:44

Gratulálok fent sorolt vendéglátó egységek lelkes munkatársainak. Vicces, hogy a Dreher a csaposokat tanítja csapolni a minőség érdekében. Gondolom nem egyedül vagyok azon véleményemmel, hogy a minőségi csapolt sör a minőségi sörgyártásnál kezdödik. Hát hajrá Dreher. Ha visszakerülne az üvegekre a B° megjelölése mindenki láthatná, a Dréher dobogós helyen van a hazai gyártású leghitványabb sör kategóriában.