.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • apuska: A háborút túlélő kávéházak kora a negyvenes évek végével leáldozott. A nagy múltú Szeiffert kávéhá... (2018.08.16. 17:30) Mokka presszó
  • kocsmablog: A Corvin mozi melletti Cinema presszó először bővült, majd az új része csak, mi megmaradt kocsmána... (2018.08.16. 15:41) Cinema presszó
  • kocsmablog: Egy legendás non-stop kocsmával kevesebb... (2018.08.16. 15:37) Centrum söröző
  • Fredf: Nagyon korrekt bemutató! Keep up the good work! (2018.08.04. 02:36) Valyo Kikötő
  • kocsmablog: Utálatos, mikor nagyságrendileg a poszt megjelenésével egy időben megszűnik a hely. Bár sok jövőt ... (2018.08.01. 12:22) Karmoló Krimó
  • kocsmablog: A Kazán forró identitása a múlté! Az Egy nap a Városban blog egyik posztjában ismertem fel jellegz... (2018.08.01. 12:03) Kazán
  • Utolsó 20
2018. 03. 20. - kocsmablog
Dreher Pale Ale

Helyszín: Dreher Sörgyár,
Időpont: 2018. március 19.
Google Maps

Önmagához képest a Dreher egy igazán különleges terméket dobott a piacra. A Pale Ale, a nagy múltú márka felsőerjesztésű, kellemesen kesernyés ízvilágú, ale típusú söre március második felétől kapható a boltokban dobozos és üveges kiszerelésben, és rövidesen csapolva is megjelenik.

A Dreher több évtizedes tapasztalatával most egy igazán különleges sörrel jelentkezik a piacon, ami tökéletes választás lehet azoknak, akik valami újat szeretnének kipróbálni, és azoknak is, akik csak egy picit szeretnének elszakadni a megszokott ízektől. Az elmúlt években a magyar fogyasztók közül mind többen döntöttek úgy, hogy kipróbálják a sörök kevésbé megszokott változatait is. Ebből a trendből kiindulva alkotta meg a márka legújabb termékét, a Pale Ale-t, amellyel úgy kínál egy teljesen új ízélményt a fogyasztóknak, hogy közben azok sem fognak benne csalódni, akik a hagyományos lager típusú sörök mellett teszik le inkább a voksukat.

A Dreher Pale Ale kétféle árpamalátából, pótanyag, alias kukorica és/vagy rizs hozzáadása nélkül készül, és a felsőerjesztésű sörök táborát erősíti. Ez a típus abban tér el a megszokott lager söröktől, hogy az ale típusú élesztő az erjedés végén nem az erjesztőtank alján gyűlik össze, hanem felemelkedik a sör tetejére, az erjesztést pedig magasabb hőmérsékleten, kb. 15-21 ℃-on végzik a megszokott 10-14 °C helyett. Míg a lagertől „egyszerű”, tiszta ízeket várunk el, komlósságot, malátás jelleget, addig az ale sörök összetettebb ízhatást hoznak, a kesernyés ízbe gyümölcsös frissesség is vegyül.

A brit eredetű ale sörök világában a Dreher Pale Ale egy könnyen iható, világos, szűrt sörfajtát képvisel, amelyben a kellemesen malátás aromához a komlók frissítő citrusossága keveredik. Receptjét különleges komlók hozzáadásával alakították ki: Kazbek, Citra és Chinook komlóval, a tradicionálishoz közelebb álló hidegkomlózásos technológiával - értsd, komlóágyú nélkül, amely egyedi ízét adja. Az aranyszínű ale zamatos íze ugyanakkor a lagerekétől sem áll nagyon távol, mindenkinek ajánlható, aki szívesen kipróbálna egy könnyed, komplexebb ízhatást hordozó világos sört, ami igazi nyári kedvenc lehet.

A Dreher Pale Ale a kőbányai sörgyárban készül, és a gyártási folyamatát úgy alakították ki, hogy ahhoz nem volt szükség plusz technológiai beruházásra. Ezzel együtt fontos, hogy az új élesztőtörzs bevezetése és a különböző főzési fázisokban történő hidegkomlózás nagyobb odafigyelést, és több manuális munkát igényel.

Négyesi Fruzsina, a Dreher Sörgyárak prémium márkákért felelős marketing vezetője elárulta:

Egy olyan sörrel szerettünk volna előrukkolni az idei szezonban, amelynek tulajdonságai – könnyedség, teljesebb ízek, zamatosság – alkalmassá teszik arra, hogy bevezethessük fogyasztóinkat az ale-ek világába, amelyek a lager mellett a másik nagy sörtípust képviselik.

Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnöke hozzátette:

A gyárban több próbafőzetet készítettünk, a döntést pedig a fogyasztóinkra bíztuk, ők választották ki, hogy melyik változat legyen a Dreher-család új tagja, a Pale Ale. Reméljük, mindenkinek elnyeri majd a tetszését.


Több mint 600 fő bevonásával zajlott a kutatás. A nagy számok törvénye alapján 600 potenciális fogyasztó nem tévedhet, így ha bárkiben felmerülne az érzés, hogy a Dreher Pale Ale nem elég bátor, és nagyüzemi fronton ez a Soproni IPA-hoz képest evolúciós visszalépés - szevasz Kontár Komlókutató -, akkor arra a magyarázat ez. Jelen esetben a Dreher márka nem vállalt komoly piaci kockázatot, de azzal, hogy holmi fantázianév helyett a Pale Ale fogalmát bevezeti a köztudatba, edukációs hatással bír. Ennek is lehet örülni!

Az új Dreher Pale Ale (IBU: 20, alkohol: 4,8%) 2018. március 19-től érhető el a boltokban 0,5 literes dobozos és palackos kiszerelésben, de hamarosan csapolva is kapható lesz - vélhetően a csapolt Dreher Hidegkomlós mellett vagy helyett, országosan mintegy 250 vendéglátóhelyen. A végső fogyasztói ára várhatóan a Dreher Classic fölött lesz kicsivel.

dreherpaleale.jpg

Hogy az új márka megjelenése mennyire tetszetős, arról nyilván lehet vitatkozni, mert ahogy a söröknél is: ízlések és pofonok. Ugyanakkor roppant kínos, amire a Különleges Sörök Kedvelői Facebook csoportban világítottak rá, hogy a Pale Ale szöveget jellemző "egyedi" betűtípus a cseh Permon söröknek is a "sajátja", de ami durvább, hogy a német Maisel & Friends Pale Ale sörének címkerészlete már-már megtévesztésig azonos! Nem irigyeljük azt a grafikust, akinek ezért a szőnyeg szélére kell majd állnia...

permonanyale.jpg

maiselpaleale.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3713736870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.03.29. 16:06:01

A Pale ale és ami mögötte van. Technológia, fogyasztási szokások, sörgasztronómia. Ezek a témák szerepeltek a Jazzy Radio Millásreggeli NOPQ gasztro rovatában, ahol Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője, és Vásárhelyi István sörgasztronómus volt a vendég. Visszahallgatható: millasreggeli.hu/podcast/pale-ale-es-digitalizacio/