.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Zoltán Körmendi: Az öt év alatt pár dolog változott a kocsmában, kívül is belül is, az árak is változtak, és a sörö... (2019.10.11. 21:30) Gyertyános Serfőzde
  • Kuttyantó: Nagyon tetszik. Hangulatos, kulturált helynek tűnik a fotók alapján. Megjegyzés; A fotók kiválóak. (2019.10.07. 14:47) Corvin, mi nyomokban belga
  • kocsmablog: A szavazatok alapján Kristófot választotta meg a közönség a legvagányabb Royal Bár arcnak, így ő n... (2019.10.04. 09:25) Royal Bár kocsma-reality
  • kocsmablog: A sörfogyasztás nem mennyiség, hanem minőség kérdése - hirdeti kampányában az újhullámos craft m... (2019.09.27. 09:40) Hübris sörök
  • kocsmablog: Kiállításmegnyitóval, dokumentumfilm premierrel és két sörkülönlegesség bemutatásával ünnepli alap... (2019.09.20. 15:25) Dreher plakátverseny
  • oldkajla: Köszönöm a választ. Lehet, hogy az U Fleku iránt kissé elfogult vagyok, mert életem egyik legszebb... (2019.09.03. 15:44) U Fleku
  • Utolsó 20
2018. 01. 12. - Kocsmaturista
Mészöly söröző

Cím: 1111 Budapest, Bartók Béla út 44.,
Látogatás: 2017. szeptember 26. 19:45-20:30.
Google Maps

Létrehoztak egy olyan véletlenszerű vizuális vegyületet, amit szánt szándékkal kiművelt díszlettervező még az örök kocsmamezők végtelen lehetőségterepén sem valószínű, hogy valaha így kombinálna.

Telefon: +36 1 794 1962
Facebook: fb.com/meszolysorozo
Web: -

Vélemény

kocsmaturista:

Magas léc egy kocsmárosnak önmagával szemben ezen a környéken Mészöly néven üzemeltetni egy sörözőt, ami nem AZ A Mészöly. A 11. kerületnek ezen része még mindig a legendás Mészöly borozótól hangos. Nehéz úgy kérdőre fogni egy nagy emlékezetű kocsmaarcot a Bartóknak ezen a felén, hogy a párás nosztalgia ne lapozná az emlékeket a M-É-S-Z-Ö-L-Y-I-G. Éppen ezért jelen kor jelen Mészölyében is inkább szólt minden a múltról, mint a jelenről, kifogván két emlékeiken finoman civakodó ívócimborát. Még a pultos Évával is szembe szálltak, akinek pedig dokumentumai is vannak a pultban a letűnt Mészölyről. Több kérdésben nem lett konszenzus, de a boldogság és a béke megmaradt.

meszoly-borozo.jpg

kép forrása: Újbuda Anno Retro XI Facebook csoport

Nem ennek az egyetlen múltnak a bélyegét cipeli magán a mai Mészöly Söröző, hanem otthonát adó üzlethelyiség előző rendeltetését is. 2012 és 2013 között kubai tematikájú bár volt, és a matricázott, ragasztott, kent, festett, felfújt díszlet egy része még mindig olyan, mintha ugyanaz 'CubaR' lenne. Ez az örökség osztja meg a fal-, bárpult- és egyéb felületeket a XI. kerület így-úgy kapcsolódó OLYAN alakjainak áldozott négyzetdeciméterekkel, mint Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Cseh Tamás… mindez hígítva bajor mennyecskével, Dél-budai Vendéglátóipari vállalattal, sőt Kőbányai Világossal és Kinizsi Sörrel. Létrehoztak ezzel egy olyan véletlenszerű vizuális vegyületet, amit szánt szándékkal kiművelt díszlettervező még az örök kocsmamezők végtelen lehetőségterepén sem valószínű, hogy valaha így kombinálna.

apuska:

A mosoly és a kedves szó,
Nálunk nem kerül semmibe,
hát így várunk mi Mindenkit
szeretettel a Mészölybe.

A kortárs költők felsírnak! Erősebb költői képre, eredetibb rímpárra ebben az emberöltőben már esélyük sincs. És itt még nincsen vége, mert a Mészöly söröző méltatlanul elhanyagolt Facebook oldalán tovább is tart a bemutatkozás, melyben az ígéret része a jókedv, móka és sok kacagás, széles italválaszték, köztük RÖVIDebb lélegzetvételű italok - már ha értitek, mire gondolt a költő - és ezen a ponton összekacsintunk.

Persze kár lenne gúnyolódni olyasmin, amit merő jószándékból követtek el, bőven elég nekik a hányatott sors, miszerint a két boltívnyi szélességgel alig észrevetőek. Mert hogy van az, hogy bő 3 év alatt soha még csak ki se szúrtam a létezésüket, se a villamosról, se gyalog, miközben a kocsmákra hiperérzékeny vagyok?

A zavaros üzenettel bíró enteriőrre a magyarázatot fentebb olvashattátok, ezt dobta a megörökölt kubai bárhangulat és 1996 előtt az egyetemisták és Cseh Tamás körében is rendkívül népszerű Mészöly adta nosztalgia, amit az utód Nevada Pubként bejártunk, és azóta volt már Osztrák sörház, és most épp... fene se tudja.

No de vissza a megalkuvást tűrő jelenre, a Mészöly él és élni fog, és ha a szomszédos Fapados sörözővel nem is veszi fel az árversenyt, hasonló kvalitású terasza szép időben felettébb csábító, és a beígért barátságos fogadtatás sem kamu, Éva a pultban rutinos vendéglátós, többek közt dolgozott az Italcsarnokban és a Regében. A mai kor kihívásainak megfelelően már ő is iPhone-ról keveri a zenét, néhány jó szó, és a kívánságkosárba te is dobálhatsz, vagy ha drukkolnál inkább valakikért, hajrá, gazdag a sportcsatorna kínálat.

Végezetül engedtessék meg, hogy nagyívű konklúzió helyett az egyik törzsvendég szavaival intsek búcsút a szivarfüstmentes magyar Havannát kínáló életérzésnek:

- Kérhetek egy Unicumot? Csak úri passzióból!

 

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 370 Ft
Üveges sör: Pilsner Urquell, 550 Ft
Bor (1 dl): Olaszrizling, 120 Ft
Rövid (5 cl): Unicum, 500 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 220 Ft
Meleg ital: Capuccino, 290 Ft
Harapnivaló: Chips, 300 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2713521253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.