.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 07. 24. - apuska
Igyál vizet, a főnök fizet

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények:
Ezt a kört én állom! Már ami a Heti sajtóba belefér.

Hétszentség'17/29

2017. 07. 17.

Egy friss tanulmány annak járt utána, hogy vajon hány évesen öregszünk ki a féktelen partizásból.

Kiderült, hogy hány évesen számít valaki túl öregnek a bulizáshoz (player.hu)

Cseh étterem Pécs városában, mi olyan burgereket kínál, hogy a prágaiak is garantáltan megnyalnák mind a tíz ujjukat evés után.

Bohemia Sörkonyha, Pécs (Sunseaty) 

A nyári vendéglátással kapcsolatos kérdésekre, felvetésekre válaszoltak a fogyasztóvédők. Mit tegyünk, ha késve hozzák ki az ételt, becsaptak bennünket a kimért itallal, vagy panaszunk van a tisztaságra?

Mit tegyünk, ha késve hozzák ki az ételt, becsaptak bennünket a kimért itallal, vagy panaszunk van a tisztaságra? (delmagyar.hu)

Gál Tibor volt az első igazi profi a magyar borászatban – ez meggyőződésem. Jó látni, hogy nem hullott szét, ami korai halála miatt félbemaradt, megrogyott. Sőt: épülni látszik megint, máshogyan, mint régen, de okosan, szépen, korszerűen.

A profi hagyatéka (gusto.hu)

Nyáron (is) szeretünk borozni, egy hűs, illatos fehérbor vagy zamatos rozé (szódával vagy anélkül) csodákra képes a forróságban. A szabadtéri italozásnak azonban vannak íratlan szabályai, amiket most összeválogattunk nektek.

Ezekre figyelj, ha szabadtéri borozást tervezel (winelovers.hu)

Cikkünk első részében a hidegpályától a bloggerség kezdetéig jutottunk el, most pedig az is kiderül, miért rázza ki a hideg Ferit a rozéfröccstől, és milyen üdítő alapanyagokat javasol a nyárra!

Szatmári Feri: elnézést, én azért hoztam a bort, hogy megigyuk! (vinoport.hu)

A bormegmaradás törvénye szerint az az ital fogy el legkésőbb, amit nem tudnak kibontani. De mi van akkor, ha minden megvan egy jó bulihoz, csak épp a dugóhúzót hagytad otthon? Íme 10 pöpec módszer, amivel garantáltan megszabadítod a palackot a felesleges elemektől.

10 klassz módszer, amivel bárhol kinyithatsz egy palack bort dugóhúzó nélkül (player.hu)

Kerék Tibor fogad vidáman a Nyírbogdányi pálinkafőzde tulajdonos ügyvezetője. „Egy megvalósult szakdolgozatot látsz!” – kezdi, de közben egyik szeme 450 literes Hagyó üstön van, hiszen hamarosan megindul a meggypálinka. Ahogy Tibor fogalmaz, nyakig vannak most a meggyben. „A kilencvenes évek elejétől gyümölcstermesztéssel foglalkozunk, Mezősi Gábor kollégámmal. 60 hektár gyümölcsössel gazdálkodunk. Van meggyünk, cseresznyénk, szilvánk, barackunk, körténk, és van még 50 hektár erdőnk is.” – mondja.

„Kevesen mondhatják el, hogy saját gyümölcsösből tudnak pálinkát főzni” (e-Pálinka)

A cégek életében a csapatépítők különös alkalmak minden évben. Mert hát mi is építhetné jobban a produktív munkahelyi lépkört, mint a vezetők és a dolgozók közös poharazása valami kellemes helyen. Egy ilyen alkalmat használt ki némi whisky kóstolásra BOrsi szerzőtársunk is. A tapasztalatokról lentebb olvashattok...

Nyári gyerekek a Balaton parton... (Magányos Maláta)

A kézműves sör szinte sznobériának számít az elmúlt pár évben. Ráadásul hizlal is. A kézműves-sörökkel lassan Dunát lehet rekeszteni, ezzel akart szembemenni egy új márka.

 

2017. 07. 18.

Létezik egy okostelefonos kiegészítő, ami akkor is vigyáz ránk, ha mi magunk már képtelenek vagyunk rá: a DrinkMate Breathalyzer alkoholszonda.

Itt a mobilra csatlakoztatható alkoholszonda (computerworld.hu)

Láttál már elrettentő fotókat a cigis dobozokon, ugye? Na és? Elrettentél? Nem gyújtottál rá többet? Ugye, hogy szó nélkül szívtad tovább? Most viszont készült egy antialkesz hirdetés, amely talán sokakat leszoktat a rendszeres piálásról vagy legalábbis kevesebb korty megivására sarkall. Ha csak egy picike szíved is van odabent, biztosan nem lesz hatástalan nálad. Légy alkoholmentes.

Nézd meg ezt, és tedd le a piát! (ad:renalin)

A kézműves színtér belterjességéhez képest nagy nyilvánossággal és komoly sajtóvisszhanggal megnyílt a FIRST The Craft Beer Co. Váci úti látványfőzdéje / brewpubja. Nagyszerű sikerről szóló, bizakodó cikkek, forradalmi első lépések a visszhangokban. Vajon tényleg megváltozik mostantól minden? Egyáltalán miben első a FIRST?

Itt az első? Megnyílt a FIRST The Craft Beer Co. (fenekig.com)

Bár töretlen a sörfőzés hazai népszerűsége, a céges beszámolók szerint komoly nehézségekkel küzd az ágazatban szerencsét próbáló kisvállalkozók jelentős része.

Egyre több a veszteséges sörfőzde (vg.hu)

Furcsa dolgok történnek Kőbányán, mióta az Asahi átvette az SABMillertől a Drehert: ha nem figyelünk oda, lassan a Rothbeer közismert Bakancslista-sorozatát is megelőzi a gyár, annyiféle egyedi komlózású sörrel rukkolnak elő. Jól hangzó mondat, de persze egyáltalán nem igaz.

Dreher Mozaik Komlós (Kontár Komlókutató)

Ma egy olyan söripari jelenségről fogok írni, ami egyfelől már két hónapja elvesztette az aktualitását, másfelől pedig már három hónapja készülök rá, ezért mégsem hagyhatom ki a lehetőséget.

A Nagy Barnakozel-ütközet (Sörbúvár)

Ezen a héten minden a Trónok harca új évadjának premierjéről szól, miért lenne ez másképp a sörvilágban? Az Ommegang Brewery két főzettel is készült a premierre.

Itt az új garnitúra Trónok harca sör – de ki lepődött meg ezen? (beerporn.hu)

Kinek a kumisz, kinek a kvasz, kinek a pulque, de elmondhatjuk: minden népnek megvan a maga sörszerűen erjesztett itala.

Pulque az aloe leve (drinkunion.hu)

A szőlőben dől el minden Gere Zsolt főborász szerint, aki nemcsak a Villányi Borrend tagja, hanem a helyi közösség egyik oszlopos tagja, mozgatórugója is.

Lendülettel szeret alkotni Gere Zsolt (bama.hu)

Szeretnék elérni, hogy a szállodák csomagjaikban kínáljanak legalább egy balatoni gasztroélményt, s hogy jelenjenek meg a jó borok a strandokon valamint a gasztropiacok kínálatában is.

Minőségi balatoni bort a strandokra is! (sonline.hu)

A múlt heti Borimádók Szerdáján az Etyek-Budai borvidék került fókuszba, ahol a borokon és pezsgőkön kívül a gasztronómia, borvidéki fejlesztések illetve Etyek jövője is szóba került.

Etyek-Buda kilépett a fényre (boraszportal.hu)

Ebben a pokoli forróságban egy-egy sör vagy fröccs mellé bizony jól esik, ha néha valami izgalmasabbat, érdekesebbet fogyasztunk, meg persze az sem utolsó, ha kertiparti alkalmával meg tudjuk villantani ismerőseinknek a tudásunkat. Gondolnunk kell ugyanakkor azokra is, akik nem fogyasztanak alkoholt, így övék lett a plusz egy lehetőség, a másik három pedig szigorúan 18+.

3+1 hűsítő ital a nyárra (Jus & Calzone)

Ferenc nevű olvasónk azzal keresett meg minket, hogy a VII. kerületi Corvinus Cafe Dohányban szórakozott egy barátjával, akivel a hely előtt csókolozott, emiatt viszont nemcsak hogy nem engedte vissza őket a hely biztonsági őre, de elég csúnya szóváltásba keveredtek.

Kirúgta az erzsébetvárosi koktélbár a köcsögöző biztonsági őrt (24.hu)

A budapesti Wichmann kocsmát valószínűleg mindenki ismeri, aki megfordult már a Kazinczy utcában. Egyrészt arról híres, hogy most is egy hagyományos értelemben vett kocsma, azaz egy négyzetcentimétere sem változott meg attól, hogy a környéke közben az ún. pesti bulinegyeddé vált, másrészt pedig arról is nevezetes, hogy a söntésnek otthont adó épületben készült az első magyar kártya.

30 éve kocsma, de anno itt készült az első magyar kártya (nlcafe.hu)

dsc_8590-1200x801.jpg

 

2017. 07. 19.

Előre bejelentett ellenőrzést tartott a budapesti bulinegyedben a NAV. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal és a rendőrséggel közös hatnapos ellenőrzés abba a mostanában kedvelt, traffipaxos műfajba tartozik, amikor a kocsmákat előre értesítik, hogy jönni fognak, ami egyrészt barátságos gesztusnak tűnhet, másrészt szórakoztató dolgokat tud eredményezni.

Beijedtek a bulinegyedben az adóellenőröktől (index.hu)

Nagyon sajnálhatja most egy amerikai lány, hogy mindenhova magával hurcolta a nyárra készített bakancslistáját, amire viszont nem vigyázott eléggé. A kézzel írt papírfecnit ugyanis valaki megtalálta és Twitteren tette közzé, a listából pedig nagyon tanulságos dolgok derülnek ki arról, hogy mire is vágyik egy tinédzser lány a nyári szünet folyamán.

„Partizni, kétszer szopni, szexelni” - ezt akarja igazából csinálni egy tini a nyáron (velvet.hu)

Könnyen lehet, hogy te is a sörnek köszönheted, a felejthetetlen / legaljasabb sztorijaidat, vagy éppen azokat a táncmozdulatokat, amivel összeszedted a csajodat. Na, de ezeken túl sokkal jobb, de főleg egészségesebb indokokat tudunk arra, hogy megtartsd jó szokásodat, és továbbra is kortyolj sört.

Nagyon szuper dolgokat mondtak a kutatók a sörről (player.hu)

Nem Magyarországon kerül fel a vörös csillag a Heinekenre, de a gyártás minden egyéb része itthoni. A soproni sörgyárban jártunk, ahol nemsokára a Heineken összes magyarországi söre készülni fog.

Marad a vörös csillag – a Heineken soproni gyárában jártunk (hvg.hu)

100 komló, egy dupla IPA-ban. Ennek a sörnek tulajdonképpen mi az értelme? 100 komló? Normális? 60 után? Minek van? Mi végre vagyunk a világon? Mégis ki a faszom jár manapság bárhova is? Kell, hogy legyen értelme?

Gólem #100Hops (Fenékig)

Bármennyire is szomorú, lassan le kell számolnunk azzal a közhiedelemmel, hogy Csehországban mindenfelé olcsón, ráadásul sokkal olcsóbban lehet sörözni, mint Magyarországon. Ez utoljára az 1980-as években volt igaz.

Olcsóbb-e Csehországban sörözni? (Zabhegyező)

Múlt héten Katalóniában kóstolgattam a kézműves söröket és egyszer csak ijesztő érzés lett rajtam úrrá: a nagyüzemi sört már nem lehet meginni, a kisüzemit meg még nem lehet meginni. A katalón sörfőzdék jó része ott tart, ahol mi is tartottunk három éve. Vad kísérletezgetés, ízvadászat, túlzások és igen lanyha figyelem az átlagfogyasztó igényeire, kevés tapasztalat a sörök tökéletesítése terén.

Katalónia két szék közt (Folyékony Kenyér)

Barátnője azt hitte, hogy ez valami hülye vicc. De nem az volt.

Leugrott egy sörre, Ibizán kötött ki (24.hu)

Kicsit amerikai, kicsit osztrák, de azért a miénk: állítólag 100 százalékban neszmélyi borból készül. Minőségét egy teljes évig megőrzi!

Nem hisszük el! Megérkezett a boltokba a dobozos fröccs! (valasz.hu)

Program indul a magyar borok hitelességének erősítésére, ennek során egy modern eljárás segítségével megalkotják a magyar borok eredetmintázati térképét, amely a borok származási helyét és összetételét mutatja - mondta a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Így lesz jobb a magyar bor (tozsdeforum.hu)

Az ember úgy születik, hogy tejet iszik. Aztán, amikor kamaszodik, a közbülső tej-kakaó-kóla-szörp variációkról kezd áttérni a különböző alkoholos italok kipróbálására, leggyakrabban kíváncsiságból, a haverok hatására.

Kezdjük az alapoknál az ismerkedést! (boraszportal.hu)

Nyaralni mész, és rendelnél a dizsiben egy felest. De várjunk csak, a feles az fél decit jelent? Egyáltalán hol mennyit kapunk, ha kérünk egy rövidet? Nyugalom, segítünk.

Mekkora a feles pohár? (winelovers)

Az üres üvegek mértéktelen vedelést sejtető karéjában Antal B. Gábor - Hajós Katalin: Az italok világa, a világ italai című kötete feszít, mint az agyra tompítatlanul ütő mennyiségi fogyasztással szemben a visszafogott, változatos, minőségi italfogyasztást népszerűsítő mű. Nemrég bukkantam rá könyveim között, s ennek apropóján kis betekintést szeretnék adni a hazánkban kiadott koktélos könyvek kínálatába.

Könyvvel könnyebb (a koktélkeverés is) (Aperitif)

A kétezres évek elejétől kezdve a régi, bontásra ítélt épületek udvarán nyílt romkocsmákkal új vendéglátási forma jelent meg Budapesten, azon belül is elsősorban a Belső-Erzsébetvárosban. A kezdetben csak átmenetileg üzemelő szórakozóhelyek rövid idő alatt népszerűvé váltak – kezdetben a helyiek, majd mind inkább a Budapestre érkező külföldi fiatalok körében. Sokuk állandósult, a (rom)kocsmák száma csakhamar a sokszorosára növekedett. Ekkor kezdődtek a gondok.

Pesti vigalom (nepszava.hu)

Még bő egy hétig látható Fekete Gábor „Budapest éjjel” című kiállítása a NextArt Galériában, amely egy egészen más szemszögből mutatja be a fővárost, mint amit a szokásos zsánerképeken megszoktunk. A Svájcban élő művész fotóalbumát tavaly novemberben mutatták be, de a tárlaton olyan képeket is láthatunk, amelyek a könyvből kimaradtak.

Budapest éjjel – a főváros éjszakai arca fotókon, klisék nélkül (welovebudapest.com)

fekete_gabor_budapest_ejjel_1_30x40cm_pigment_inkjet_print_2016_1_exact726w.jpg

 

2017. 07. 20.

Lehet-e fokozni ezt a komlókáoszt? Ez járhatott Hugyecz Tamás fejében, amikor továbbfejlesztve az eredeti sört, megfőzte annak 100-féle komlóból összerakott verzióját. Ha már tízes számrendszer, akkor tízféle malátát tett hozzá, 100-ra lőtte be az IBU-t (keserűségi fokozat, mondjuk így), valamint 10%-osra az alkoholtartalmat. És lett a #100Hops dupla IPA.

Itt a százkomlós sör: belemar az arcodba (index.hu) 

Rekordnagyságúra, 2,54 milliárd koronára (29,21 milliárd forint) emelkedett tavaly a ceské budejovicei Budvar sörgyár bevétele, éves szinten 2,9 százalékkal nőtt. A nyereség 337, 3 millió koronára (3,88 milliárd forint) rúgott - közölte Petr Zácek a sörgyár gazdasági igazgatója csütörtökön Ceské Budejovicében.

Jól fogy a cseh Budvar sör, rekordbevételt ért el tavaly a cég (webradio.hu)

Gondoltad volna, hogy a világ borvidékeit nem csupán természeti szépségeik, de a borászatok változatos építészeti megoldásokat felvonultató épületei miatt is érdemes meglátogatni? Mutatunk most tíz olyan borbirtokot, ahová fényképezőgép nélkül tilos elindulni.

Kötelező becsekkolni ezektől a borászatoktól (boraszportal.hu)

Megalkuvások nélküli, reformer, vagány és őszinte – akár a személyéről, akár a borairól van szó, Homonna Attila neve mellett gyakran olvashatjuk ezeket a jelzőket.

Homonna Attila: „Punk vagyok a borászok között, és az is maradok” (diningguide.hu)

A kajszibarack népszerűsége hazánkban évszázadok óta töretlen, szinte minden kertben találunk barackfát. Pálinkája azon ritka fajtákhoz tartozik, melyet boldogan fogyaszt férfi és nő, idős és fiatal is, hiszen karaktere mindenhol megtalálja rajongóit. Már illata alapján is beazonosítja az is, aki életében nem ivott egy kortyot se belőle. Te hogy vagy vele?

Kell-e barack kobakodra? (Párlatvezetés)

Útmutató a házi pálinkák kezeléséről a vendéglátóhelyen belüli és kívüli rendezvényeken.

Lehet vagy sem: házi pálinka vendéglátóhelyen (turizmusonline.hu)

Hajfényesítés, ragtapaszleoldás, jégtasak, pórusösszehúzás, borotvakarbantartás, lábszagtalanítás, fertőtlenítés és még nyolc másik dolog, amire tökéletesen megfelel a kedvenc italod.

15 dolog, amire a vodka a megoldás az iváson kívül (player.hu)

Sokan szeretik a whiskyt, de ha valaki igazi szakértője az italnak, ezen a teszten 100%-os eredményt ér majd el.

Mennyit tud a whiskyről? Tesztelje velünk! (hvg.hu)

A finom falatok mellett a spanyolok azt is tudják, hogy mit igyanak. Az egyik legelterjedtebb tapas kísérő a Sangría, ami egy bor alapú, gyümölcsös koktél. Mivel alkoholtartalma alacsony, nyáron ez közkedvelt üdítő. Meleg nyári estéken jó leülni otthon a kanapén, vagy kiülni a teraszra (ha van), és elkortyolni néhány pohár Sangríát, miközben egy jót beszélgetünk barátokkal, vagy akár csak kettesben.

A koktél spanyolul: Sangría (Városi konyha)

A 20 ezernél kevesebb helyi lakosra egy keményebb hétvégén 150-200 ezer vendég zúdul. A választások előtt a politikusok még nyugalmat ígértek.

Belső-Erzsébetváros felébredt (nepszava.hu)

Jardinette Kertvendéglő! Az étterem, ahova régen szamárháton érkezett a Duna vize! A kilencszázas évek elejére tehető nyitásuk, mint Szürke Csacsi - apellálva ezzel arra, hogy akkoriban szürke csacsik hordák fel a vizet a Svábhegyre. Egy fontos útvonal részeként, fogadóként működtek akkoriban, hiszen a Németvölgyi út környéke még nem volt beépítve. A második világháború gátat szabott a csacsiknak, és az ötvenes években Búfelejtő néven nyílt újra. A mostani formáját 2001-ben Dr. Kálmán Péter munkájának köszönhetően érte el, aki akkoriban ment nyugdíjba a Hotel Olympia-ból. 15 éves a Jardinette.

Csodás idill Budán (Foodyny)

Egy-két hónapja nyílt egy kicsi, mégis feltűnő koktélbár a Madách téri gasztrorengeteg közepén. Semmilyen eddigi bár nem fogható a Piña-hoz; egyszerre letisztult és színes, zajos és nyugodt. Ezen a pár négyzetméteren egyszerűen kitágul a horizont és megnyílik a világ. Váradi Lili mesélt nekünk koncepcióról, misszióról és szenvedélyről.

Ez szex! - Interjú Váradi Lilivel (Absolut Budapest)

dsc00120-6.jpg

 

2017. 07. 21.

Történelmi tény, hogy a középkorban a mezőgazdasági munkásoknak az idényben, több országban is főztek, vékony, gyakran a komló mellett más fűszerekkel is ízesített frissítő, szomjoltó söröket.

Aratási sörök (drinkunion.hu)

Nem mondom, hogy sokat vártam a 100Hopstól, de adni akartam neki egy pohárnyi esélyt. Amúgy az alapötletet teljesen értelmetlennek tartom, józan ésszel végiggondolva senki sem fog 100 különböző komlót kiérezni egy sörből, ennek hiányában pedig kicsit olyan ez az egész, mintha a mélyhűtőben lassan a feledés homályába merülő baromi nagy zsák komlómat belehajítanám a sörbe, hogy ugyan ne rohadjon már a nyakamra.

Pont kilvencvenkilenccel kellett volna kevesebbet - Gólem 100Hops (Mese Habbal)

Az úgy volt, hogy annyi minden történik nyáron a sörös fronton is, hogy néha még mi sem bírunk lépést tartani. Amikor pl. a Fehér Nyúl Brewery kijött az alap szortimentjével, akkor simán nem tudtunk elmenni megkóstolni, csak később kortyoltunk rá erre-arra a kedvenc helyeinken. Aztán összefutottunk Álmossal a Fehér Nyúl egyik tulajával-sörfőzőjével, aki ha már így alakult, szívélyesen meginvitált minket egy felfedezőútra a nyúl barlangjába. Mi meg, mint a bátor Sir Robin, menekültünk ezerrel. Egészen a Soroksári út 110-ig futottunk, ahol kisebb tanakodás után megtaláltuk a sörfőzdét.

Kövesd a fehér nyulat! (Fenékig)

Javában zajlanak a XVII. FINA Világbajnokság sporteseményei, amelyek a vizes sportok szerelmeseinek valóságos népünnepélyt jelentenek. Azonban azt kevesen tudják, hogy a sörkedvelők számára is kiváló lehetőségeket biztosít. Például a Duna Arénánál, a Dagály strand területén, részben a feltöltött szabadtéri medencék felett egy rendkívül hangulatos kerthelyiséget alakítottak ki, ahonnan egyszerre lehet az éppen zajló sporteseményeket nyomon követni, időről időre egy-egy remek koncertet hallgatni, és mindemellett kiváló cseh söröket iszogatni.

Sörözzünk a Duna Arénánál! (Jaromír 68)

Szexistának tartják a nők - és nem csak ők - a múlt héten az Egyesült Királyságban már bemutatott cseh női sört, a #beerforhert. 

A csehek piacra dobtak egy női sört, erre a nők totál kiakadtak (nosalty.hu)

Ha nyár, akkor csak a rozéfröccs és Despacito? Egyáltalán nem! Tengernyi kánikula-bort és zenét ajánlunk most nektek, ráadásul egymással párosítva! Jöjjenek a kedvenceink.

7 slágerbor 7 sláger zenével (winelovers)

Rekordáron, 51 ezer 750 ausztrál dollárért, átszámítva 10,7 millió forintért kelt el egy palack a leghíresebb ausztrál borászat legnépszerűbb borának legelső, kereskedelmi forgalomba nem került 1951-es évjáratából egy melbourne-i árverésen - jelentette be pénteken az MW Wines aukciósház.

Egy lakás áráért kelt el egy palack 1951-es ausztrál bor (delmagyar.hu)

Amennyire tisztában vagyunk azzal, hogy kis hazánkban az alkoholizmus egyfajta népbetegségnek számít, legalább olyan jól tudjuk, hogy a rendszeresen iszogatók zöme azzal nyugtatja környezetét – meg persze, saját lelkiismeretét –, hogy mivel egy-egy alkalommal csupán kevés szeszt gurít le, így számára semmiféle egészségügyi veszélyt sem jelent a poharazgatás. Amely kijelentés ugyan igen jól hangzik, csak nem igaz.

Rossz hír a kisivóknak: nagyon komoly veszély fenyegeti őket is (blikk.hu)

Volt szerencsém az epikus tihanyi kiruccanás keretében kétszer is ellógni Katona Csabával (aki a Balaton történésze is) Balatonfüredre és a korábbi csak nyaralós szabványszemszög helyett gazdagabban is megismerni a helyszínt. Ehhez természetesen hozzájöttek még helyi kocsmái és a balatonfüredi Hatlépcsős legendás velős pirítósa.

A balatonfüredi Hatlépcsős hetedik mennyországa (kocsmaturista.hu)

2017-06-24-12_41_59.jpg

 

2017. 07. 22.

Megtudtuk a csapolórendszer és a korsók előkészítésének titkait és játékos csapolóversenyen is részt vettünk. Kerüljön mindenki beljebb az immár 175 éves sztoriba!

Pilsner Urquell - Nagykövetek nagy habbal (Sörbúvár)

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület és a Kisrét Manufaktúra Kft. szombaton nyílt napot szervezett az Árpád Pálinkatanyán.

Nyílt nap az Árpád Pálinkatanyán: minőség kívül-belül (behir.hu)

Ebben a hőségben jól esik valami hideg, lédús, de azért egy picit édes finomság. Mivel már visszavonhatatlanul itt a dinnyeszezon, ezért mi mást is javasolhatnánk, mint azt, hogy szerezz be egy görögdinnyét. Van, aki a kopogtatásra esküszik, másik a színalapú választásra esküsznek, akárhogy is, biztosak vagyunk, hogy már találhatsz mézédes görögdinnyét. Behűtve magában is tökéletes nyári csemege, de ne érd be ennyivel, két pofonegyszerű, de szuperfinom dinnyés nyalánkságot mutatunk most neked! Dobd fel ezekkel a dinnyeszezont!

A dinnye és az alkohol mámorító páros (glamour.hu)

Az angol és a kanadai orvosok után már a koppenhágaiak is azt mondják (nekik meg ugye hinni lehet és kell is), hogy napi 1 pohár bor 77 százalékkal csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.

Van egy jó/rossz hírünk: alkoholt kell innod az egészségedért (player.hu)

Jégbarlang a közepén egy jégcsappal – ez talán a leggyakoribb asszociáció Oslo reptéri bárját megpillantva. Messziről nézve nem is gondolnánk, hogy a jeges látvány több ezer befőttes üvegnek köszönhető.

4000 befőttes üveg esztétikája (diningguide.hu)

airport-bar-in-oslo.jpg

 

2017. 07. 23.

A kézművesesek szerint az ipari sört csak taplónyelvű idióták isszák, akik meccsnézés közben egy deci tevehúgyot sem tudnának megkülönböztetni a füstölt sós, tengeri moszatos sour ale-től. Ellenben az ipari sörök eltökélt rutinfogyasztói nyomorult pozőrökként tekintenek a kézművesesekre, akik csak buziskodnak a kocsmában a hol savanyú, hol túl keserű, de emberi fogyasztásra alkalmatlan, rendes világos sörre még csak nem is hasonlító löttyeikkel.

A menekülősör* (444.hu)

Szóval tikkasztó nyári napnak melegében a Német sörök hoznak üdítő meg könnyebülést, és vagy Belga társainak gyöngyöző üvegeibe zárt főzetei hűsítenek jobban? A kérdést vonatkoztathatnám hazánk kiváló minőségű főzetire is, illetve bármely más nemzetre, de az eddig elfogyasztott söreim két legnagyobb táborát emeltem ki.

Tikkasztó nyári napnak melegében (Kupak)

Tombol a kánikula, aki teheti, ilyenkor vízpartra igyekszik, és a felüdülés helyszínéül sokan választják a magyar tengert. Íme a mi öt legkedvesebb balatoni borteraszunk, amelyek meglátogatása minden északi parti úton kötelező program…

Az 5 legkedvesebb balatoni borterasz (borsmenta.hu)

Te is sokat agyalsz a pult előtt, hogy milyen alkoholos koktéllal hűsítsd le magad egy fárasztó nap után? Mi lenne, ha a csillagjegyed alapján választanád ki az italt?

Ilyen koktél illik hozzád a csillagjegyed alapján! (life.hu)

Újabb gasztronómiai kuriózum, a nagymama lekvárja helyett megérkezett a rosé ízű jam.

Megáll az ész: már alkoholos italokkal ízesített lekvárt is lehet kapni (blikk.hu)

y5zktkqturbxy8wmgzmyji2m2yymdzlnthmnzgxoguxmjjiowvkzdg0zs5qcgvnkpudam0b280uqm0lzjmfzqmuzqg8.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3612673583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása