.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • apuska: Kívül-belül megújult, de még a nevét is elhagyta. Most Bártfai vendéglő. (2019.02.22. 12:30) Vadvirág étterem és söröző
  • apuska: Azért amikor rákérdeztem, hogy a recept valójában mennyire új, és nem arról van-e szó, hogy az ala... (2019.02.09. 18:15) Kozel Premium
  • apuska: A cseh és a magyar verzió megjelenésében eltérő. Ahogy a Sörbúvár PIF a Cseh sörök barátai FB csop... (2019.02.06. 16:57) Kozel Premium
  • JanDítě: pont most jött egy mail hogy február 16..persze előtte Indoor..áhhh akkor lehet idén is kimarad..m... (2019.01.31. 09:44) A sörbírálat alapjai
  • apuska: Minap voltam. Ittam. Persze hogy jó, nagyon jó. Épp csak 1000 forint egy korsó! Hogy a francba? Mé... (2019.01.27. 22:53) Pilsner Urquell tanksör a Szimplában!
  • apuska: @JanDítě: Passz. De ha én érdeklődnék, biztos náluk próbálkoznék, hogy ezt tavaly megszervezték, a... (2019.01.27. 22:22) A sörbírálat alapjai
  • Utolsó 20
2017. 07. 21. - kocsmablog
Pilsner Urquell: habbal vagy hab nélkül?

Helyszín: Anker't,
Időpont: 2017. július 20.
Google Maps

A Pilsner Urquell minőség programjának köszönhetően világszerte képzi a csaposokat és vendéglátósokat, hogy a nagy gondossággal elkészített sör mindig úgy kerüljön a korsókba, hogy annak minősége és íze épp olyan legyen, mint Csehországban. Idén először, két magyar Pilsner Urquell nagykövettel bővült a csapoló mesterek száma világszerte. Küldetésük, hogy Plzeňben megszerzett tudásukat felhasználva mindig tökéletesen csapolt Pilsner Urquell kerüljön a korsókba Magyarországon is.

Pilsner Urquell nagykövet avató bulit tartottak az Anker’t-ben. A kiváló tanksöréről is ismert helyen megismerkedhettünk Polgár Istvánnal és Wendler Kristóffal, a Pilsner Urquell magyar nagyköveteivel, akik hosszútávon gazdagítják Magyarország sörkultúráját azzal, hogy továbbadják itthon a Plzeňben tanultakat.

Szabados Gábor, a Pilsner Urquell márkamenedzsere elmondta:

A minőség program lényege, hogy megtaláljuk azokat a vendéglátó egységeket Magyarországon, akik nyitottak a cseh sörtradíciók megismerésére, szeretnének hozzájárulni a magyar sörkultúra fejlődéséhez illetve elkötelezettek a Pilsner Urquell márka iránt. Mi, a két nagykövet segítségével minden lehetőséget megadunk ezeknek a helyeknek a fejlődésre. Átadjuk nekik a Plzeňi elméleti és gyakorlati tudást is, melynek köszönhetően a fogyasztó a lehető legmagasabb minőségű Pilsnert ihatja a korsójából. A magyarországi minőség programba 100 vendéglátóhely került be.

Wendler Kristóf, miközben kicsapolt egy šyntet a Pilsner Urquell Tankovna minőségének ellenőrzéséhez, hozzátette:

Arra törekszünk, hogy minél több partnerünk magáévá tegye a Pilsner Urquell hitvallását, miszerint ’A sörfőző mester megfőzi a sört, a csapos pedig elkészíti.’ A minőség program keretében felkeressük a kiválasztott helyeket és megosztjuk azokat az információkat és elvárásokat a csaposokkal, melyekkel biztosítani tudjuk, hogy a fogyasztó mindig különleges ízélményhez jusson egy korsó Pilsner Urquell elfogyasztásával. A folyamatos odafigyelés mellett kiemelten fontos az új tank megnyitásakor a sör ellenőrzése, továbbá a hagyományos csapoló berendezések esetében a megfelelő nyomás beállítása, hiszen ez is befolyásolja a sör minőségét és a csapoló rendszer élettartamát.

Az este folyamán előkerült a habbal vagy hab nélkül kérdése is. Polgár István miközben bemutatta a tradicionális csapolási módokat, azt mesélte:

Több történtet is hallottunk azzal kapcsolatban, hogy Csehországban a fogyasztó visszaküldi a sörét, ha nincs rajta elég hab, hiszen tisztában vannak azzal, hogy annak kiemelt szerepe van a sör szénsavasságának megőrzésében a Na Dvakrát (Ropogós) csapolás esetében. A társasági összejövetelek kedvelt csapolási módja Hladinka (Sima), amely egy simább és kevésbé szénsavas sört eredményez, egy korsó Mliko (Tej), azaz nedves hab meglepően édes íz élményt kínál. A tapasztalatok azt mutatják, hogy Magyarországon is egyelőre a leggyakoribb nemzetközi csapolás, a Na Dvakrát a legnépszerűbb, de bízunk benne, hogy a fogyasztók egyre bátrabban fogják kérni a további cseh csapolási módokat, amelyeket az Anker’t-ben és az Ankerben is kipróbálhatnak.

Érdekes volt hallgatni, hogy a Pilner Urquell csapok miben különböznek a hagyományos csapoktól, és hogy pont ez a tulajdonságuk teszi lehetővé, hogy a hab alá lehessen vele csapolni a sört, óvón védve az oxidációtól, illetve hogy mennyire fontos a behűtött üvegkorsó. Jó volt beállni a pult mögé, és kipróbálni a gyakorlatban, amit nem sokkal azelőtt megmutattak. Az újságírók / bloggerek spontán csapolóversenyét Knap Gábor nyerte a beerporn.hu főszerkesztője, jutalma egy Pilsner Urguell Biblia, hogy váljon egészségére.

Zárásként következzen a Pilsner Urquell frissességének 10 aranyszabálya, amellyel megőrzik a világ első aranyló pilsenijének gazdag malátás ízét és kellemes keserűségét:

1. Szállítsd és kezeld nagy odafigyeléssel
2. Tartsd hidegen
3. Szervírozd frissen
4. Tartsd sötétben
5. Ne hagyd, hogy beszennyeződjön
6. Használd a helyes CO2 keveréket és nyomást
7. Legyen megfelelő a csővezeték
8. A bontott hordó szavatossági ideje mindig eltér a bontatlan szavatossági idejétől
9. Tartsd tisztán
10. A korsó az utolsó lépés a frissesség felé

Na zdraví! 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2412680159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kopa. · http://kopa.blogja.net/ 2018.05.11. 10:40:46

Eltelt majd egy év és tovább folytatódik a hadjárat a Pilsner csapolási technikák bemutatására. Persze ha Mohamed nem megy a sörhöz, akkor a sör megy Mohamedhez, jelen esetben egy "Pilsner Truck" formájában, ahol két csappal várják majd a szomjazókat.
Közel 40 magyarországi fesztiválra – ebből körülbelül fele-fele arányban budapesti és vidéki helyszínekre – látogat el a kocsi, hogy minden fesztiválozóval megismertesse a Na Dvakrát (Ropogós), a Hladinka (Selymes) és a Mlíko (Tej) csapolási technikákat

m.blog.hu/ko/kocsma/image/kultura/170721/pilsner-truck.jpg