Helyszín: FRUSKA bisztró
Időpont: 2017. április 26.
Immár hagyományosan szezonnyitó ünnepséggel indította a Sörszövetség az idei szezont. Dr. Schillinger Attila kiemelte: a hazai gyártók kiváló minőségű söröket állítanak elő és fontos szereplői a magyar gazdaságnak. Négy hazai gyárban mintegy 1.700 főt foglalkoztatnak és 24.000 fő foglalkoztatását teszik lehetővé a söripari értékláncon keresztül. A szövetség tagjai a tavalyi évben 72,5 milliárd forinttal járultak hozzá a központi költségvetéshez. Meghatározó a szerepük a hazai turizmus fejlesztésében is, például a hazai zenei fesztiválok és kulturális események támogatásán keresztül.
Az MSSZ harmadik éve rendezi meg a Sör mi több eseménysorozatot, amely mára a sörkultúrát fejleszteni kívánó sörgyártók összefogásának szimbóluma lett. A szezonnyitón a kis és nagy főzdék aktuális egymásnak feszülése ellenére jelen volt néhány kisüzemi sörfőző és szervezet, olyan innovatív sörtechnológiát fejlesztő startupok, mint a BEERJET és a Master Brewie, na meg a multik színeiben a Dreher, a Heineken, a Borsodi sörgyár és a Carlsberg. A szövetség igazgatója Vásárhelyi István sörgasztronómusnak csapolta az első korsó sört, aki ezt követően különleges grillétel és sör párosításokat mutatott be.
Az idei rendezvény legfeltűnőbb újításaként a legnépszerűbb televíziós műsorokból visszaköszönő hírességek emelték az esemény fényét és remélhetőleg annak visszhangját, ami nyilvánvalóan a Sörszövetség új kommunikációs partnerének, a Red Lemon Mediának az eddig bevált stratégiáját követi. Így a résztvevőknek a közös Sörtivity játékon túl lehetősége volt koccintani a 2017-es sörszezon rajtjára Kiss Ramónával, Mádai Viviennel, Peller Anna férjével, Lukács Mikikével, Fördős Zével és Rákóczi Ferivel.
A vendégek három különleges fogáson keresztül ismerhették meg mihez illik leginkább egy malátás félbarna cseh láger, egy gyümölcsös illatú, könnyed Session IPA, vagy egy pörkölt malátás barnasör. A különleges gasztroélményt nyújtó estebéd közben a hírességek óriási lelkesedéssel vettek részt a kvízt, csapolóversenyt, valamint az Activity elemeit vegyítő Sörtivity-ben. A csapaton belül a hangulatfelelős Lukács Miki volt, Fördős Zé a felszolgált ételek és italok előkóstolását vállalta, míg Mádai Vivi a sörcsapolásban bizonyult a legjobbnak.
„Egyszerűen minden tökéletesre sikeredett, tényleg felejthetetlen gasztroélményben volt részünk” – mondta a búcsúzás pillanataiban Zé és koccintott még egy utolsót Kiss Ramónával. „Ettünk-ittunk, jól mulattunk; ilyen környezetben és egy ilyen remek társaságban csak frenetikusan érezheti magát az ember” – összegezte a délutánt Ramóna.
A szervezők reményei szerint az idei szezon is a minőségi sörök, illetve a hozzájuk passzoló ételek tudatos, kulturált fogyasztásának jegyében zajlik majd. Az egész éven átívelő Sör mi több kezdeményezés számos izgalmas eseményt és aktivitást ígér, mert ahogy dr. Schillinger Attila mondta:
A sör a közösségi italok királya. A hazai sörök pedig kiváló minőségűek. Elkezdődött az idei sörszezon. Mindenkit biztatok, hogy bátran kísérletezzen és párosítsa kedvenc ételeit finom sörökkel.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek