.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 04. 3. - apuska
Dolgozik benne az ital

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények.
A munka akkor is nemesít, ha távolról nézed, és tapasztalati úton közelítesz a jövőbeli problémák végeláthatatlan sorára. A Heti sajtó hasonlóan működik. Távolról közelít és mutatja, miként dolgozik az ital.

Hétszentség'17/13

2017. 03. 27.

Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tette közzé.

Megegyezett a Heineken a Csíki Sörrel (index.hu)

Ugyanaz a cég, az Irish Pub Company exportálja a 6 különféle stílusú ír pubot az egész világban.

Miért néz ki minden ír kocsma ugyanúgy? (turizmusonline.hu)

Bart Dániel, a Főzdefeszt nevű kézműves sörfesztivál alapítója mesél a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete (KSE) és a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) közt kirobbant nyilatkozatháború okairól.

A kicsi és a jó ugyanúgy nem szinonimák, mint a nagy és a rossz (piacesprofit.hu)

E gy olyan ember fejéből pattant ki a pantone-skálás sörcsomagolás ötlete is, aki nap mint nap ezzel dolgozik. A spanyol grafikus, művésznevén Txaber tervei szerint a csomagolásokon pontosan az a színárnyalat köszön vissza, amilyen színű italt a doboz vagy az üveg rejt. 

Pantone-dizájn, ami megmutatja a sör színét (diningguide.hu)

A Beer Judge Certification Program keretében tett sikeres vizsgát februárban Prágában Apró Annamária és Kresák Gergely. Hogyan épül fel a BJCP képzés, milyen söröket kell kóstolnia egy aspiránsnak, mire jogosít fel a vizsga sikeres letétele? Egy csomó kérdésünk volt – íme a válaszok!

Sikeresen levizsgázott az ország első két igazi „sörbírája” – interjú (beerporn.hu)

Noha a kisüzemi sörfőzés kifejezetten csapatmunka, vannak olyan kísérleti főzetek, amelyek sokkal jobban köthetőek egy adott sörfőzőnk személyéhez, mint mások. Az pedig közismert tény, hogy egy sörfőző a kedvenc saját receptjével kapcsolatban hajlamos úgy viselkedni, mint az anyatigris tetszőleges utódjával szemben: aki az útjába áll a lefőzésének (jó, itt nem teljesen pontos a hasonlat, ezt belátjuk), azt kegyetlenül széttépi.

A Sörfőző Kedvence sorozat: Balázs Jasmine Pale Ale-je (Horizont sörök blog)

A Kissler sörfőzde történetét meséljük el nektek.

Miért pont sörfőzés? Mert a sör az az ital, ami mellett a legtöbb ismeretség, barátság kötődik, és ez az, ami a legjobban összehozza az embereket (flyerz.hu)

A Mad Scientist történetét meséljük el nektek.

Az ország legfiatalabb sörfőzői az őrült tudósok, akiknek a söre a BrewDog főzetét is lenyomta (flyerz.hu)

Mi történik lecsengéskor és miért számít egyáltalán? Miért van az, hogy bizonyos borok ízét hosszabban érzed, másokét meg kevésbé? Meddig tarthat egy íz?

Mit jelent a korty hossza? (winelovers)

Bár nem valószínű, hogy az igazán jó éttermekben az appok felváltják a sommelier-t, de a vacsorához illő bor kiválasztásánál segítség lehet egy-egy alkalmazás.

Borszakértő helyett alkalmazás (origo.hu)

Nincs boros ember, aki ne hallott volna a Magna Mátra egyesület indító kóstolójáról. A nyolc alapító termelő célja, hogy borban szólva mutassák meg a Mátra értékeit és önálló karakterét, miközben igyekeznek természetesek, kíméletesek maradni.

Magna Mátra: nehéz szülés a Mátráért (borrajongó)

Sárgarépából, sütőtökből, zellerből és céklából is készítenek párlatokat, azt mondják, ezek igazi különlegességek.

Szentségtörés? Pálinka céklából, répából és zellerből? (hirado.hu)

Egy-egy hónapot tölt a világ több országában egy orosz bárpultos, és közben tapasztalatot szerez a piálási szokásokról. Danil Nevsky most megosztotta velünk ezeket, meg azt is, hogy szerinte például a pálinkának az elnevezése nem szerencsés.

„A pálinka nem cseng jól, olyan, mint egy bendzsódal szövege” (hvg.hu)

danilnevsky.jpg

 

2017. 03. 28.

Ha szóba kerül Prága, szinte mindeni áhítattal ejti ki: sör. Igaz, hogy ezernyi mást is lehet kezdeni a cseh fővárosban, de ha mindenki inni akar, akkor ennek valóban érdemes utána járni.

Prágai tavasz: indulhatunk sörre (magyarkonyhaonline.hu)

A korábbi ízesített-aromás-szirupos lágerek a “csajos” vonalra építettek, gyorsan fogytak, lehetett rájuk alapozni márkákat, vagy legalábbis fesztiválos kitelepülések megtérülését. Az alábbi versenyzők viszont már egy más minőséget, koncepciót, színvonalat képviselnek, a modern trendek követői és megállják a helyüket a komolyabb stílusok között is, mivel ők maguk is komolyabbak, de szerencsére ettől függetlenül azért összességében könnyen ihatóak!

Gyümölcsös újhullámosok, avagy ezeket isszuk majd egész nyáron (fenekig.com)

Mindenki lenyugodhat, a Csíki Sörmanufaktúra és a Heineken kiegyezett döntetlenben, ezentúl ha örök barik nem is lesznek, hagyják élni egymást. A csíki Dávid nem ráncigálja a holland Góliát bajuszát, amaz meg nem akarja betiltatni az igazit. Az azonban, ahogy a magyar kormány beleállt ebbe a kicsi–nagy, magyar–multi vitába, jelez valamit: keresik a casus bellit, aminek ürügyén újraszabályozhatják a hazai sörpiacot.

Ez a harc lesz a végső? (Zabhegyező)

A Lados Sörfőzde, új nevén a Yeastside Brewery történetét meséljük el nektek.

“Úgy éreztük, hogy szeretnénk bekerülni a kisüzemi vérkeringésbe” – egy 20 éves sörfőzde megújulásának története (flyerz.hu)

A Legenda Sörfőzde történetét meséljük el nektek.

A Legenda Sörfőzde valódi úttörő, hiszen számos izgalmas maláta és komlófajta használatát kezdték meg elsőként a hazai sörfőzők között (flyerz.hu)

A Maltman történetét meséljük el nektek.

A sör olyan, mint a színek, vagy a zenék – mindenkinek más a kedvence, és ez így tökéletes (flyerz.hu)

Azzal, hogy nem kötelező a sörfőzőknek a címkén illetve a doboz palástján feltüntetni csak a sör alkoholtartalmát, szabad teret biztosítanak a fogyasztó átverésének.

A fogyasztó átverése (drinkunion.hu)

Magyarországon az ivási kultúra igen fontos eleme a sörhöz kísérőnek fogyasztott Unicum.

Édes keserűségek (Serteperte)

Néha nehezen találom a helyem a világban. Nehéz betölteni az alkohol után maradt űrt, és egyelőre még szabadnak sem mondanám magam, hiszen minden nap dolgoznom kell azon, hogy ne igyak. Nincsenek mindig kolbászból az újabb 24 órák.

Volt már szó róla, mit "ad" az alkohol... Nézzük, mit ad a józanság! (Józan akarok lenni)

1924-ben, Josep Mata Capellades hozta létre a Barcelona melletti Penedèsben a cava házat. Az 50 hektáros birtokon ma már biodinamikus gazdálkodást folytatnak. Klasszikus, palackos erjesztésű pezsgőket készítenek.

Cava mámor (a bor meg én)

Kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor a vörösbor egy életre nyomot hagy a ruhán, a szőnyegen, vagy az asztalon.. De nagyon úgy fest, hogy ez a rémálom már csak erős múlt idő.

Tudósok, köszi! - Itt a borosüveg, amire időtlen idők óta várunk (player.hu)

wine_drip_free_design.png

 

2017. 03. 29.

Egy friss kutatás szerint a férfiak egy társasági helyzetben könnyebben szabadulnak fel, ha alkoholt fogyasztanak, míg a nőknek nincs szükségük hasonló segítségre: épp ellenkezőleg, ők józanul viselkednek felszabadultabban.

A férfiaknak társaságban kell a szesz, a nők józanul felszabadultabbak (vital.hu)

A Reketye Beer történetét meséljük el nektek.

A tökéletes víz, a remek maláták és komlók tiszta harmóniája érződik a Reketye söreiben (flyerz.hu)

A Stari Kézműves Sörfőzde történetét meséljük el nektek.

Fedezd fel Tapolcát csapolva! (flyerz.hu)

A Hübris sör történetét meséljük el nektek.

„Kevés jobb érzés van annál, amikor látod, hogy örömmel isszák az emberek a sörödet.” (flyerz.hu)

A Synthesis történetét meséljük el nektek.

A Synthesis sörei közül egyik sem mondható szokványos főzetnek, mindegyikbe került egy kis csavar (flyerz.hu)

A Szolnoki Sörárium történetét meséljük el nektek.

A Sörárium nem csak sörfőzde, hanem múzeum és gasztronómiai központ is, melyre nagyon büszkék a szolnokiak (flyerz.hu)

A magyar sörforradalom ikonikus söre mellett a Rothbeer egyéb főzetei is a Mad Scientist üstjeiben készülnek majd, sőt egy elsőre hihetetlennek hangzó „szerelemsör” is készül.

Hamarosan a Főzdeparkban készül majd a Távoli Galaxis (beerporn.hu)

Elég komoly a Donovalský Pivovar. Főzde, étterem, pékség, menő kilátás a sípályákra… Jahh, a sörök se rosszak.

Donovalsky Pivovar (fenekig.com)

Kijött az Auchan magyaros Húsvéti újságja, és idén vannak olyan jó fejek és sörök is kerültek az akcióba. 

Közeleg a Húsvét (Sörfigyelő)

A Winelovers Tokaji Március Nagykóstolóján közel ezer látogató több mint 1300 palack bort fogyasztott el. A sétáló kóstolón mintegy 70 pincészet 160-nál is több különböző tokaji bora, az aszú különteremben pedig további 40, öt- és hatputtonyos tétel volt elérhető.

Telt házat vonzottak a tokaji borok (vinoport.hu)

Március elején a Divino Gozsduban került megrendezésre az év első Juniboros kóstolója, melyen mi is kóstolópoharakat ragadtunk. Akadt szép tétel bőven, Somló és Villány pedig meseszép arcát mutatta, de meséljenek a kóstolójegyzetek inkább.

Organikusok a fővárosban (esszlessz)

Ne, kérlek, ne fütyülj a pultosnak, nem egy kutyától akarsz rendelni – tisztázzuk az elején! A főváros legjobb bárjainak mestereit kérdeztünk arról, melyik vendéget szeretik, és mivel lehet őket az őrületbe kergetni.

Így neveld a bártendered! – Titkok és tippek a pult túloldaláról a legjobbaktól (gastroguide.hu)

Újra eljött a kultúrkocsmák kora, hiszen rendszeresen könyvbemutatók, előadások, kerekasztal-beszélgetések esnek meg kocsmákban. Onnantól én is csak még jobban fókuszáltam erre a jelenségre. Múlt héten túl is telítődtem. Azon kaptam magamat, hogy minden hétköznapon legalább egy érdekes budapesti kocsmai eseményen vettem részt.

A kocsmarendezvények tavaszi virágzása Budapesten (kocsmaturista.hu)

A The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatra április 26-ig nevezhetnek az Instagram vállalkozó kedvű gasztrofotósai.

Gasztrofotó pályázatot indított Skócia kedvenc whiskyje (btl.hu)

57_17_13127_20c0069cd4c48b402fa758f869806ae4_aca443_701.jpg

 

2017. 03. 30.

Pár nappal ezelőtt még kellemes izgatottsággal tervezgettük, hogy milyen étel és sör választékkal, újdonságokkal lepjük meg a Jaromír Sörkert kedves közönségét, de az élet egy csapásra mindent megváltoztatott. A közelgő húsvét kapcsán ünnepi cikken törtük a fejünket, ám tragikusan a műfaj nekrológgá változott. A tegnapi nap folyamán a tulajdonos azonnali hatállyal felmondta a több évre kötött szerződésünket, s emiatt még a héten bezár a Sörkert.

Bezár a Jaromír Sörkert! (Jaromír 68)

Sörgyári capriccio címmel, a Budapesti Séták szervezésében egy néhány órás tematikus túrán mindent megtudhatunk Kőbánya történetéről, és arról, hogyan keletkezett az a több tíz kilométeres alagútrendszer, amely nélkül nem lehetett volna kőbányai sör, és valószínűleg a városrészt is egészen máshogy hívnák.

Bejárhatóak a hatalmas, egykori sörös pincék Kőbányán (beerporn.hu)

A feladat adott volt: kaptam öt sört, melyre ételeket kellett komponálnom.

Sörvacsora Zip's módra (Burger blog)

Áprilistól kezdődik a fesztiválszezon. Eddig két eseményről van tudomásom, melyek éppen egyszerre lesznek április 20-23 között.

Áprilisi ajánló (Sörfigyelő)

Már tudjuk, mit isznak a diplomaták: a Külgazdasági és Külügyminisztérium bemutatta, milyen borok fogják képviselni Magyarországot külföldön. A válogatásban a klasszikus aszúk mellett szerepel olaszrizling, Irsai Olivér és hárslevelű is.

A legjobb borokat idén is a diplomaták kapják (origo.hu)

Ha van borverseny az országban, amelyre mindenki figyel, a villányi megmérettetése biztosan ilyen. Szakmaisága kétségbevonhatatlan, és a nagyközönség számára is utat mutat: merre halad a mediterrán vidék bortermelése, mik a borfogyasztás idei trendjei.

Kiszabadult a villányi bor a palackból (magyaridok.hu)

Eshet, fújhat, fagyhat, vagy süthet a nap, a testes vörösök hallatára még mindig megtelik minden kóstoló. Nem is lenne baj, ha ugyanilyen nagy lenne az érdeklődés, amikor a kadarkák, kékfrankosok, sillerek, pirosborok kerülnek szóba. Merthogy az utóbbiak lennének a mi fajtáink, a magyar vörösborkészítés fő csapásvonala.

A testes vörös mindig vonzó (boraszportal.hu)

Aki járt már a tokaji Gizella Pincénél, kicsit is ismeri a borász-tulajdonos, Szilágyi Lászlót, vagy akár csupán közösségi oldalakon nyomon követi a pince életét, biztosan tudja, hogy a tarcali Szil-völgy Szilágyi László legkedvesebb dűlője, a birtok "koronaékszere".

A Gizella Pince története a tarcali Szil-völgy dűlőben (borrajongó)

A 2016-os év borásza: Mészáros Pál. Családja már az 1600-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és bortermeléssel, ő maga pedig 1974-ben ültette első szőlőjét, ma már pedig több mint 120 hektáron gazdálkodik, aki eddigi munkássága elismeréseként, egyfajta életműdíjként elnyerte Az év bortermelője 2016-os díjat.

„A karma mindig működik” – beszélgetés Mészáros Pál borásszal (orientpress.hu)

meszaros-pal.jpg

 

2017. 03. 31.

Találtunk neked egy életmentő tippgyűjteményt a modern bárkultúra hazájából, Amerikából, amit ráadásul profi pultosok tanácsaiból állítottak össze. Ha egyedülálló férfi vagy, ezek simán rendberakhatják a legszutykosabb péntek estédet is.

Hogyan iszogass egyedül egy bárban úgy, hogy ne tűnj szánalmasnak (player.hu)

Jókor, jó helyen botlottam a blogba, ami segített nekem abban, hogy most már ne vedeljek mint egy állat!!!!

"Olyan szinten ittam le magam esténként, hogy gondolkoznom kellett dolgokon, hogy megtörténtek-e vagy sem" (Józan akarok lenni)

A szeszes italok manapság egyre inkább az életünk részei. Ha buliba, esti kiruccanásra megyünk, szinte elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk össze a szeszes italok valamilyen fajtájával. Az alkohol egyre népszerűbb a fiatalok között, mivel oldja a feszültséget, a gátlásokat, valamint fel tudja erősíteni örömünket, ha jó társaságban fogyasztjuk feledteti a bánatot, és tompítja az érzékeket.

Tippek a másnaposság ellen (kamaszpanasz.hu)

A tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is egy 2012-es évjáratú merlot lett a legjobb vörösbor a szekszárdi borvidéki borversenyen, ezúttal a Vesztergombi pince Bodzási merlot válogatása nyerte el a díjat.

Ismét 2012-es merlot lett a legjobb vörösbor Szekszárdon (webradio.hu)

A badacsonyi Sandahl pincészet 2015-ös rizlingjei kerültek a poharamba.

Sandahl aktualitások (a bor meg én)

12 tétel. Kóstolójegyzet.

Pinot noir-teszt (esszlessz)

Nagy élmény egy igazi legendához ellátogatni, de talán még egy fokkal lehet az élményt fokozni, ha olyan helyre jutunk el, ahol még csak érezzük a nagyságot, amit a világ még nem, vagy nem teljesen értékel a helyén.

L'arco - A diadalív árnyékában (borrajongó)

Itt az ideje, hogy egy kicsit többet meséljünk a likőrök szerteágazó és izgalmasabb világáról. Témaválasztásunkat erősítette, hogy egy egyedülálló italbemutatón vettünk részt a héten, ahol a világhírű keserűlikőr, fiatalkorunk egyik legmeghatározóbb party itala, a Jägermeister mutatta be új, különleges kreációját, aminek a neve: Manifest.

Ismerd meg a likőrök csodálatos világát! (Bárkultúra)

Az Egyesült Államok északkeleti szövetségi államában, New Hampshire-ben a törvényhozók leszavazták azt a törvénytervezetet, amely be akarta tiltani az orosz vodka árusítását.

Az USA egyik államában be akarták tiltani az orosz vodkát (propeller.hu)

Ötletes reklámmal népszerűsíti magát Mexikó a német turisták körében. A berlini Urban Spree galériában egy olyan szerkezetet állítottak ki, amely Mexikó nemzeti italából, a tequilából felhőt képez, majd a csapadék megiható. A berendezés úgy van programozva, hogy csak akkor esik belőle a tequila, ha Berlinben is esik az eső.

A mexikóiak csináltak egy felhőt, amiből tequila esik (origo.hu)

tequilacloud.jpg

 

2017. 04. 01.

„Európa nyugati fele még a gatyát sem ismerte, amikor mi már gyümölcsfajtákat különböztettünk meg.”

A magyar pálinka világhírű lehetne, ha… (mno.hu)

Tegyük fel, hogy bort akarok venni a kiváló 2015-ös bordeaux-i évjáratból. Mitévő legyek? Ha álmomból ébresztve is vágom a pauillac-i polgári középosztályt, akkor nyilván nem szorulok külső segítségre. Egyébként marad a szaksajtó átgereblyézése, a sokszor lesajnált pontvadászat.

Bízhatunk-e a szakértőkben? (A Művelt Alkoholista)

Le a nőborok uralmával, egyenjogúságot a férfiaknak! A könnyűléptű tokaji borásznők sikerét megirigyelvén korszakos lépésre szánta el magát három borvitéz...

Visszavágtak a Garciák! (borsmenta.hu)

Tovább pörög a hazai borbárok projektje, az Egytőről nevet viselő kezdeményezés célja a Kárpát-medencei szőlőfajták és a kulturált borfogyasztás népszerűsítése.

Van igazi összefogás a magyar borvilágban (gusto.hu)

Gyűjtöttünk nektek néhány bolondos címkéjű bort április elsejére, amit persze meg is kóstolhattok. Legyetek ma egy kicsit ti is bolondok és merítsetek ihletet egy kedves kis tréfához.

Bolondos címkék (boraszportal.hu)

rsmarilyn_mor_cimke_728_485.jpg

 

2017. 04. 02.

Vajon hova jártak bulizni a gazdagok az 1930-as évek Budapestjén, és milyen lányok szórakoztatták őket? Bepillantottunk a tucatjával gyártott táncosnők világába, és boával pózoltunk Az ismeretlen görl - Huncutságok a pesti éjszakában című tárlaton.

Így szórakozott egy pesti playboy az 1930-as években (B1 szubkult)

A Szent András Sörfőzde erői két egymást követő programról is gondoskodtak Budapesten. Először két húsvéti sörük debütált Nyúlon innen és Nyúlon túl néven, jelképesen pacsizva minden “Gyalog Galopp” kedvelő sörfogyasztójukkal, Segal Viktor konyhájában, később viszont Ogréhoz is volt miért elzarándokolni. A sörtémájú előadássorozatuk folytatódott, most Vásárhelyi “PIF” István által sörgasztronómia témában.

Öt óra Szent Andrással – Még a Nyúlon túlon is túl (kocsmaturista.hu)

Magyarország a valóságban még nem borfogyasztó ország, de nagyon jó a tendencia. Az elmúlt öt év gasztronómiai fejlődése magával húzta a bort is; egyre több versenyen nyernek díjat a magyar pincészetek. Most külföldön is megismerhetik a hungarikumot, ami nem más, mint a Riedel tokaji furmintos pohár, amivel Tokaj és a furmint bekerülhet a világ klasszikusai közé.

Már van poharunk, csak bor kéne bele (origo.hu)

Hungarikum lett az egri bikavér, így a leghíresebb vörösborunk is felzárkózott az e címet már elnyert tokaji aszú mellé. A bejelentést stílszerűen az egri várban tették meg a Hungarikum Bizottság helyi ülése után. Emeli-e ez a hegy levének becsét, s meglátszik-e majd az árakban?

Mit ér a bor, ha hungarikum? (szabadfold.hu)

Super Mario rajongók, egyesüljetek! Mondjuk ebben a washingtoni bárban, ahol a népszerű platformjáték szinte megelevenedik, hála a gondosan megválogatott bútoroknak és díszítőelemeknek, amelyek egyértelműen kedvenc videojátékunkra utalnak.

Olasz vízszerelővé ihatod magad ebben a Super Mario-inspirálta kocsmában (nuus.hu)

supermario.jpg

 

Kóstoló

Sörök

Bandi Bá' (Sörkóstoló)

Affligem világos (Sörfigyelő)

Maltman Hefe Weissbier (Sörvadászat)

Borsodi Tüzes (Sörfigyelő)

Brauer (Porból lettem)

Szent István (Porból lettem)

Ménesi Világos (Porból lettem)

Giebelhof Pils (Porból lettem)

Gold Berger (Porból lettem)

Frisch Fassl (Porból lettem)

Pühaste Vulin (Sörvadászat)

Appenzeller Quöllfrisch Naturtrüb (Sörvadászat)

Szent András Nyúlon Túl (Kontár Komlókutató)

Regent Lager (Sörfigyelő)

Mecénás Gravity (Sörvadászat)

Szent András Nyúlon innen / Nyúlon túl (fenekig.com)

Ellezelloise Hercule Stout (Mézízű Sörbet)

Vana Parun Von Genika - Amber Lager (Sörvadászat)

 

Borok

Lelovits Tamás Virtus Portugieser Válogatás 2015 (borrajongó)

Malbec Pays d'Oc 2015 (A Művelt Alkoholista)

 

Párlatok

Duplais Balance (abszint.com)

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6312371933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása