.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • apuska: Nesze neked Malina Pub... Most már Pipi! De nem egy olcsó peep show, hanem szendvicsező, falatozó. (2019.08.15. 22:42) Sport 7 Pub
  • apuska: Évről évre, Kapolcsra menet, visszajárunk. Mindig ismerősként üdvözölnek, mindig nagyon szeretjük ... (2019.08.15. 09:16) Külső Pléh büfé
  • kocsmablog: Lekerültek a falakról az arcok, lekerült a névtábla, cseh mintát követve új világ kezdődött. És ak... (2019.08.10. 10:27) B. City Pub
  • kocsmablog: Még mindig fokozható a névadási őrület! Felejtsd el az On/Off bárt. Van jobb. Lényegre törőbb. Kön... (2019.08.08. 16:13) Strébeer bár - On/Off Pub
  • kocsmablog: Szép Facebook-búcsú az ilyen (2018. 11. 19.): Kedves Vendégeink! Mint azt már tudjátok, a Rombusz... (2019.08.06. 00:43) Rombusz terasz
  • siófoki35: Én benne hagytam volna - felújítva - az eredeti üléseket. Úgy lett volna igazán hangulata. :) (2019.07.22. 15:21) Bus Pub
  • Utolsó 20
2017. 03. 20. - apuska
Kacag a máj

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények.
Néha légy bolond, egy kicsikét, elrepül úgy a szürke gond, derül az ég, van abba valami báj, hogyha kacag a máj, ezért itasd kicsikét, irányt mutat a Heti sajtó, hova tovább érzékiség.

Hétszentség'17/11

2017. 03. 13.

Mi a közös az ókori egyiptomiakban, a honfoglaló magyarokban és a szocializmus idején a Balatonnál nyaraló németekben? Semmi, vághatnánk rá csípőből. Hacsak az nem, ami Švejket, a derék katonát, Dreher Antalt és a mi jó Krúdynkat is összeköti. Hacsak az nem…

Legendás kocsmák, kocsmai legendák (borsmenta.hu)

Ilyen, amikor a budapesti élővilág megmutatja magát, és fény derül a mókusok hedonista szokásaira.

Söröző mókusra bukkantak Budapesten (pestibulvar.hu)

A Midnight Express a Dry Stout kategóriában ért el harmadik helyezést – pedig tavaly 44 országból több mint kétezer sört neveztek. A sör tehát bizonyára megfelel a legigényesebb nemzetközi elvárásoknak is.

Ali díjnyertes söre Budapesten (B1 Gasztro)

Ha a mai napon csak egy sörözőt nyitsz, akkor azt Bukarestben tedd, mert óriási fellendülés előtt áll a román kraft sör!

A bukaresti sörkirándulás (Horizont sörök blog)

2017. február végén a már említett Arany Sörpecsét mellett lezajlott egy másik fontos sörminősítő verseny a Cseh és morva Sörkorona. A Prágában megrendezett eseményen idén, ebben a formájában második alkalommal került sor a viadalra, melyre 76 cseh és morva sörfőzde nevezett be összesen 248 csapolt, illetve üveges termékkel.

Cseh és morva Sörkorona - 2017 (Jaromír 68)

2530 kupakot gyűjtöttek össze az évek során, amiket egy matt feketére festett pultba helyeztek.

5 évig gyűjtötte a kupakokat, hogy elkészítse a legmenőbb konyhapultot, amit valaha láttál (petofilive.hu)

A Bortársaság, Magyarország szerintünk legprofibb és valószínűleg legnagyobb borkereskedése a honlapján szuper ikonográfiákban összegyűjtötte az elmúlt év legizgalmasabb adatait.

Ezek a magyarok kedvenc borai a Bortársaság szerint (gusto.hu)

Összegyűjtöttünk 5 olyan fajtát és belőlük készített bort, amelyekben szerintünk a krónikus borkerülők is örömöt találnak, akiktől azt hallani, "nem vagyok boros".

4 szőlőfajta és bor, amiért még a sörösök is rajonganak (player.hu)

A tavasz közeledtével nemcsak a hőmérséklet növekszik, de a friss borokra való igényünk is. Ellenállhatatlan borokat válogattunk márciusra, és azutánra.

Ezeket idd márciusban (is) (winelovers)

A szent-györgy-hegyi 19 hektáros birtok komolyabb borsorát vizsgáltam.

Bencze Pince, Badacsony (a bor meg én)

Rómában bárhová nézek, elképesztő látnivalókat találok, döbbenetesen finomakat eszem és termesztésen az italok iránti szeretetem és tiszteletem is minden alkalommal tovább fejlődik.

Miért jó, ha külföldön úgy étkezünk, mint a helyiek? (Bárkultúra)

Mit csináljanak, akik éppen, hogy csak kezdenek csúszni, akik éppen, hogy csak érzik, hogy talán túlzásba viszik, talán túl domináns szereplő az alkohol az életükben?

Úgy érzed, kezdesz túl sok alkoholt fogyasztani? Így fogd vissza! (Józan akarok lenni)

Íme a történetem a Semiramis Garden Panorámával a Tettyén, Pécs belvárosa felett! A Mecsek oldalában egy mágikus, panorámás, gesztenyefás udvarú 125 éves épületében. 

Semiramis Garden Panoráma – Ahol támadnak a gesztenyék (kocsmaturista.hu)

semiramis-garden-montazs.jpg

 

2017. 03. 14.

Európa bajnoki aranyérmes szakács, világbajnoki ezüstérmes ételszobrász, aki a jövő generáció oktatása mellett szívét és a lelkét a pálinkának ajánlotta fel.

„Metálzenére készülnek a legjobb pálinkáim!” – látogatás a Pávlinkáriumban, Pavlicsek Csabánál (e-Pálinka)

Keringett már néhány csillagászati végösszegű számla a neten, amik arab sejkek, orosz oligarchák vagy lottónyertesek féktelen pénzszórásáról árulkodtak. De ez a mostani mindenen túltesz.

London legexkluzívabb italboltjában annyi pénzt vert el egy üzletember viszkire, hogy könnyes lett a szemünk (player.hu)

Márciusban éppúgy főzhettek alsó- mint felsőerjesztésű sört, ahogy Schams Ferenc is írta Pest Serfőzőházainak ivóiról és sörmérő és bormérő helyeiről 1821-ben.

Milyen sört ittak 1848-ban? (Serteperte)

A sörfőzők hagyományos jelképe a háromszög, és a háromszögekből alkotott hatszög.

A negyedik elem, a sör (Zabhegyező)

Az ászoksör – nem összetévesztendő az Ászok márkanévvel – nem más mint a lágersör magyar elnevezése.  A bigott sörivók szerint ez az ászok már nem is ászok, hiszen a kifejezést eredetileg a fokozatosan és lassan lehűtött alacsony hőmérsékleten hosszú ideig érő sörökre használták.

Ászoksör, de nem arany (drinkunion.hu)

Az Év terméke 2017 díjat kategóriájában egy 169 éve, éppen 1848-ban alapított főzde habos produktuma érdemelte ki.

Termékdíjas pécsi sör (hvg.hu)

Megmutatjuk, mi történik a gép belsejében és ígérjük, se a sör, se a rövid nem marad el!

Autószereléshez dukál a sör, nem igaz? (origo.hu)

Nyár elején, júniusban jön az első magyar dobozos kisüzemi-kézműves-kraft sör. Mindjárt háromféle.

Üveges vagy dobozos? Új magyar dobozos sör by First Brewery (Sörbúvár)

Az amerikai Budweiser azt szeretné, hogy amikor a közeljövőben emberek lépnek a Marsra, sört is készítsenek ott. Feltéve, ha lehet.

Lehetne sört főzni a Marson? (beerporn.hu)

Oké, hogy a dinnye tud csak “meglőrincesedni“, de most eljutottunk oda, hogy a Nemzet Gázszerelője és a Nemzet Magángazdasági Géniusza, Mészáros Lőrinc befolyást szerzett egy Tokaj-környéki borászatban is, így átvitt értelemben a címben szereplő kérdésre kimondhatjuk, hogy igen, van olyan. Meglőrincesedett a tokaji bor.

Van olyan, hogy a bor egyszerűen meglőrincesedik? (pestibulvar.hu)

A Mundus Vini 2017-es tavaszi kóstolóján 44 ország közel 200 szakértője értékelte a 150 borvidékről beküldött mintegy 6200 mintát. Ez a tételszám rekordnak számít a verseny történetében.

Húsz magyar érem a Mundus Vinin (borespiac.hu)

Itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a nagyszülők szekrényének tetején porosodó vörösborok emlékével! Az új bikavér elegáns és szexi…

Bikavér – szitokszó vagy zászlósbor? (borsmenta.hu)

17191522_813165998834934_6370187655755887670_n.jpg

 

2017. 03. 15.

Együtt fordultak a nagy sörgyártók és a kisüzemi főzdék Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez annak érdekében, hogy terjesszék ki a csapolt sörre is az étkezőhelyi kedvezményes áfát.

Kedvezményes áfáért lobbizik az egész magyar söripar (beerporn.hu)

Guinness-sörrajongók álma az egyéjszakás, április 24-i kaland, amely része az Airbnb "Éjszaka" versenyének. Írország legexkluzívabb szállásán és legértékesebb csapjai között tölthet egy éjszakát a szerencsés nyertes és vendége.

Szeretne ott aludni a sörgyárban? (origo.hu)

20170314guinness-sor-airbnb1.jpg

 

2017. 03. 16.

Budapesten tartják Közép-Kelet-Európa legnagyobb Szent Patrik napi mulatságát. A fő csapásnak számító felvonulás és fesztivál programkínálata mellett utánanéztünk annak is, pontosan kire-mire is iszunk Írország védőszentjének napja, az írek nemzeti ünnepe alkalmából.

Smaragdzöldben Budapesten – Indul a Szent Patrik napi fesztivál (nullahategy.hu)

Az Auchanban immáron harmadik alkalommal tartanak Szent Patrik napot, úgyhogy ez már tényleg hagyománynak számít.

Szent Patrik nap (Sörfigyelő)

A vasútnak illetve annak minden megjelenési formájának és a sörnek is rengeteg elszánt híve van. Akinek ez is, az is szenvedélye, annak kihagyhatatlan a csehországi Výtopna sörözők bármelyike.

Vasúttal a csaptól az asztalig (Serteperte)

Vida Norbert négy éve főzött először sört, két hónap múlva pedig minden idejét saját sörfőzdéjére, a Vaskakasra szenteli. Az asztalosműhelyből lett győrújbaráti sörfőzde italait népszerű kocsmák, kávézók kínálják. A fiatal sörfőző munkáját az európai unió és magyar állam is elismerte: kedvezményes hitelből vásárolhat új erjesztőtartályokat.

Panelból indult hódító útjára a győrújbaráti Vaskakas sörfőzde (kisalfold.hu)

Elsőként a Bázis Sörfőzde háza táján néztünk szét.

A Bázis Sörfőzde tulajdonosai a sörfőzésnél jobban csak a thrash metalt és a VHK-t szeretik (flyerz.hu)

Lázár János egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy újra kellene szabályozni a sörpiacot, hogy a kisebb sörgyártókat hozzák helyzetbe a nagy multikkal szemben.

Az egész sörpiacot újraszabályozná a kormány a Heineken–Csíki Sör-vita miatt (hvg.hu)

A VI. Házisörfőzők Nemzetközi Versenyén nem csak azoknak érdemes részt venni, akiknek valamely söre versenyben van, hiszen szokás szerint tök jó előadások várják az érdeklődőket.

Izgalmas előadások várnak szombaton a Házisörfőzők Nemzetközi Versenyén (beerporn.hu)

Fröccselméleti vita az Ördög Körút sörözőben.

"Az, hogy nálatok mi a hosszúlépés, és nálam mi, az szubjektív!" (Tékozló Homár)

A pincében valami félrecsúszik. A Ráspi borai minimum megosztják a közvéleményt.

Illékony boldogság - Ráspi villámszemle (A Művelt Alkoholista)

Végigkóstoltuk a Neszmélyi borvidék első közös kóstolójának mind a száz borát, hogy kiválogassuk tizenegy kedvencünket.

Neszmély tizenegy csillaga (mandiner.hu)

Áprilisban indul az első Bikavér Borongoló, az ötletgazdával, Eszterbauer Jánossal beszélgettünk.

Téged is várnak a szekszárdi Vikingek! (pecsiborozo.hu)

Mit jelent az, hogy desszertbor? Desszert mellé, után vagy helyett kínáljuk? Hogyan válasszunk ételt ezekhez az édes borokhoz? És lehet-e ételt választani egy tokaji eszenciához? Kóstolj aszúhoz sós ételeket!

Kilépnél a komfortzónádból? (winelovers)

A világ legnagyobb, 1590 literes borospalackját állították fel pénteken egy ausztriai étteremben.

Három méteres borospalack miatt építettek át egy osztrák éttermet (travelo.hu)

Egy hónapja, hogy elindult egy olyan dolog a magyar földalatti whiskyéletben, amire még nem volt példa: az első magyar nyelvű online whiskykóstoló, a Dramtagozat.

Az első dramtagozat (The Whisky Curator)

Hogy lehet beindítani egy budapesti vállalkozást. Megmutatjuk, mit kell tenned, hogyan kell tervezned, és mire számíthatsz, ha a fővárosban nyitnál egy új helyet.

Egy budapesti vállalkozás beindítása - Hogyan tedd ismertté a helyed? (Egy nap a városban)

Vállaji Zénó a konyháról váltott a bárpultra, így némi előnnyel indult, már ami a mixológiát illeti. Bartenderként a ZONAban kezdett, így egyből a mélyvízbe került. Tudását jelenleg a Bestiában csiszolja tovább. Folyamatos pörgésben van, és a belváros folyamatosan arra inspirálja, hogy minél jobb italokat készítsen vendégeinek.

Bestiálisan jó italok - Interjú Vállaji Zénóval (Absolut Budapest)

zeno_portre_02.jpg

 

2017. 03. 17.

Romkocsmára hajazó, fiatalos és jó hangulatú sokcsapos egység. Egyebek közt többféle saját és különleges Bad Flash sörrel.

Bad Flash Bar (pragaisorozok.hu)

Nem múlik el hét angol tudósok csodálatos felfedezései nélkül, ahogy a sör pozitív egészségi hatásai is minden napos témái a bulvár sajtónak. Legutóbbi felfedezés a sör potenciára kifejtett hatásairól szól.

Korai öröm (drinkunion.hu)

Lázár János háborúja a Heineken ellen a modern politikai kommunikáció mesterpéldája. Kár érte. Lehetne a magyar söripar minőségi megújulásának ügye is.

Sör-ügy: magyar tisztasági törvényt! (Varga Márk)

A Fill the Winebox koncepciója a Magyarországon kevéssé ismert borvidékekről, illetve termelőktől jó ár-érték arányú borok forgalmazása.

Boros ládák újratöltve - Fill the Winebox MiniVino 2017. február (borrajongó)

Szisztematikus egy napos kóstolással is csupán a negyedéig jutottam a zágrábi Vinart Grand Tasting felhozatalának. A második alkalommal megrendezett borfesztiválon 100 horvát és 20 külföldi pincészet mutatkozhatott be, a szervezők alaposan előszűrik, ki fér be a kínálatba.

Pont a negyedét (pecsiborozo.hu)

A Juniborászok idén is, mint minden évben, tanulmányútra indultak, hogy meglátogassanak egy izgalmas borvidéket. Tavaly Ausztria felé vették az irányt, idén dél felé, Szlovéniába indultak el. Beszámoló.

Junibor osztálykirándulás (vinoport.hu)

Tavalyhoz hasonlóan idén is Magyarország legjobban szervezett pincelátogatásának választották a mádi Holdvölgy pincesétát, amely ismét elnyerte a Vince Awards elismerését.

Mádon kell keresni hazánk legjobb pincetúráját (travelo.hu)

A Zwack-testvérek fogták az Unicumot, adtak hozzá egy kevés fekete mézet, kevertek hozzá egy kis tokaji aszút és kétféle hordóban is hosszan érlelték. Így készült az Unicum Riserva, az új limitált szuperprémium likőr.

Megkóstoltuk az Unicum Riservát – luxusbelépő a keserűk világába (welovebudapest.hu)

A skót whisky és a bourbon között vigyorogva bújik elő a Leprechaun feje, hogy elfoglalja helyét a polcokon. Új kiadások látnak napvilágot, ezekből szemezgetünk ma, ha már egyszer Szent Patrik nap.

Ír válogatás Szent Patrik napjára (The Whisky Curator)

Március 17-én ünnepeljük Szent Patrik napját, aki – a tévhitekkel ellentétben nem egyedül, hanem harmadmagával – Írország védőszentje.

Szent Patrik napja – koktélreceptekkel (mno.hu)

guinness_recrop_fit_800x10000.jpg

 

2017. 03. 18.

Megakadályozza a négy nagy magyarországi székhelyű, ám külföldi tulajdonú sörgyár a kisüzemek térnyerését a hazai piacon – mondta Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke.

Esélytelenek a kisüzemek a sörgyárakkal szemben (magyaridok.hu)

A Beerfort Sörfőzdét mutatjuk be nektek.

A sörforradalom Komárom-Esztergom megyére is kiterjedt (flyerz.hu)

A Bors Serfőzdét mutatjuk be nektek.

Robin Hood sör képében tért vissza (flyerz.hu)

Szinte kifordul a számból a korty, amikor egy Heinekennel kínálnak meg, és látom a címerén a vörös csillagot. Rögtön a bolsevik rémuralom jut eszembe.

Vörös sör (delmagyar.hu)

Múlt héten csapfoglaltunk Szegeden, így több partnerünkhöz is be tudtunk ugrani egy kicsit. A sorozat első részében Balla Mátéval, a szegedi Kapca kávézó és bisztró üzletvezetőjével beszélgettünk.

Brutális burgerek a napfény városából: Kapca (MONYO blog)

Idén is a Diósgyőri vár Lovagterme adott otthont a IV. Miskolci Pálinkamustra, Kárpát-medencei pálinka-, párlat- és sós sütemények versenyének.

Negyedszer rendeztek pálinkamustrát Miskolcon (minap.hu)

Beszámoló a PM7 Klub eseményéről, vendég: Takács László - A Quintessence Pálinkaverseny versenyigazgatója.

Ha én ezt a klubban elmesélem... (Pálinkaalakulat)

A James Bond filmek óta a martini igazi kultikus ital, és bár a receptje egyszerű, ha mélyebbre ásunk kiderül, hogy egy sor kérdést kell tisztázni a tökéletes eredmény érdekében. Vodkával vagy ginnel készüljön? Száraz vagy édes legyen? És persze ott a legendás „Rázva vagy keverve?” kérdés is.

A tökéletes martini titka (haszon.hu)

Te is gondolkodtál már azon, hogy vajon miért kell kevesebb alkohol a borzalmas másnapokhoz? Bezzeg az egyetemen nem létezett a túl sok fröccs fogalma. A másnapok tényleg egyre rosszabbak lesznek az évek múlásával, főként az alábbi három ok miatt.

Miért viseljük egyre rosszabbul a másnapot, ahogy öregszünk? (funzine.hu)

A magyar bor egyik prófétájával beszélgettem a 12. Magyar Borok Bálján. Végtelenül szerény, kedves, szeretettel teli személyiséggel és lenyűgöző tudással rendelkezik. Hamar az ételekre, főzésre terelődött a szó.

Szepsy István: a szőlőmunka volt a beavatás (boraszportal.hu)

Jól jön a tömbösítés, amikor sok kóstoló élményeit nincs időm/energiám külön posztba önteni.

Magyar egyveleg 2017/1 (borrajongó)

Tíz kategóriában ismerték el a magyarországi borvilág kimagasló teljesítményeit a VinCE magazin által két éve alapított VinCE Awards-díjjal, amelyet pénteken adtak át a 8. VinCE Budapest Wine Show szakmai nyitónapján.

A magyar borvilág kimagasló teljesítményeit díjazták (gusto.hu)

A VinCE Budapest idén is igazi boros csúcsválogatást kínált: reneszánszukat élik a magnum palackok és felnyitották Donald Trump borát. A bor egyébként nehezen, elég kalandosan jutott el Magyarországra.

 

2017. 03. 19.

Bár a nagy kávéházak többsége ma már ingyenes internetes szolgáltatást hirdet, szaporodik azoknak a száma is, amelyek ki akarják tiltani, hogy megmaradjanak e helyek ősi értékei.

Ne netezz, beszélgess! (Színek és foltok)

Két mondatban. A sörfőzdék számáról, és a legkedveltebb kraft sörtípusról.

Két adat Amerikából (Zabhegyező)

A közhiedelem számos pozitív és negatív tulajdonsággal ruházza fel a sört - néhány igaz, néhány nem. Az egyik legérdekesebb kutatás szerint a sör tényleg boldoggá tesz, de nem az alkohol miatt. Ezt a hatást azonban lerontja, hogy elhízáshoz vezet, az pedig pont nem a kalóriatartalmával magyarázható.

Sörrel kapcsolatos tévhitek: miért tesz boldoggá? (hazipatika.com)

Büszke lennék arra, ha sok volna az olyan magyar startup, amelyik néhány év leforgása alatt olyan sikeressé tudna válni, mint a Csíki Sört gyártó erdélyi cég. Mégis egészen elképesztő, ami a cég körül történik az utóbbi időben. Mégis mi a baj a Csíki Sörrel?

Mi a baj a Csíki Sörrel? (Berkecz Balázs)

A sörhamisítás régi módszere, a borászok számára is ismerős, máslás. Hogy ezt manapság is alkalmaznák, azt valamennyi sörgyártó tagadja, de gyanítható, hogy a gazdaságos, 3-4 alkoholszázalékos sörök készítésében komoly szerepe van.

Hamis a hab (drinkunion.hu)

Szombaton tartották meg a VI. Házisörfőzők Nemzetközi Versenyét a Legenda Sörfőzde Centerben, ahol nagyot mentek a savanyú sörök. Mutatjuk az eredményeket!

Itt vannak a hétvégi házisör verseny győztesei (beerporn.hu)

Betekintést nyerhettem a Diageó #LoveScotch kampányába. Elképesztően széles portfólióval rendelkeznek a skót whiskyk terén, amiből a 12 éves Caol Ilát, a 10 éves Taliskert, a The Singletont, a Johnnie Walker Blender's Batch Red Rye Finisht és a Johnnie Walker Blue Labelt mutatta be Gulyás Csaba, a cég nagykövete.

#Love Scotch (Koktél blog)

A Koch borászat a PAR Wine Award International verseny Top Gold elismerése mellett két arany- és egy ezüstmedált is kapott a Düsseldorfban tartott nemzetközi bormustra vasárnapi díjátadó ünnepségén.

Magyar bor nyert a düsseldorfi borversenyen (24.hu)

Több, mint 20 millió forint értékű bort kínálgatnak szét az ezen a hétvégén zajló VinCE Budapest mesterkurzusain a Hotel Corinthiában. Jegyzetünkben igyekszünk bemutatni, milyen érdekességekre bukkanhatott a többé-kevésbé civilizált borissza.

Húszmilliós merítés - kóstolójegyzet (hvg.hu)

Hiánypótló, pár másodperces recept pár mackóról, melyekkel édes a részegség!

Így készíts boros gumimacikat, mert a boros gumimaci jó (player.hu)

gumimaci.jpg

 

Kóstoló

Sörök

Óarany (Sörkóstoló)

Ogre (Sörfigyelő)

Petrus Speciale (Mézízű Sörbet)

Sori Winter Gorilla (Sörvadászat)

De Helder Mild (Sörfigyelő)

't Ij Fink (Sörvadászat)

Távoli Galaxis (Porból lettem)

Rodenbach Grand Cru (Mézízű Sörbet)

Edge Space Coast (Sörvadászat)

Wee Heavy (Porból lettem)

Red 5 (Porból lettem)

Anderson's White Walter (Sörvadászat)

Pyromania (Porból lettem)

 

Borok

Sabar Kőmagas Kéknyelű 2015 (A Művelt Alkoholista)

Vincze Tomi Furmint 2015 (a bor meg én)

Homola Kékfrankos 2015 (borrajongó)

Malatinszky Merlot 2009 (gusto.hu)

Jásdi Pince, Lőczedombi Olasz rizling 2006 / Thummerer Pince, Egri Kadarka, 2006 (a bor meg én)

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7912336983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.