.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • apuska: Nesze neked Malina Pub... Most már Pipi! De nem egy olcsó peep show, hanem szendvicsező, falatozó. (2019.08.15. 22:42) Sport 7 Pub
  • apuska: Évről évre, Kapolcsra menet, visszajárunk. Mindig ismerősként üdvözölnek, mindig nagyon szeretjük ... (2019.08.15. 09:16) Külső Pléh büfé
  • kocsmablog: Lekerültek a falakról az arcok, lekerült a névtábla, cseh mintát követve új világ kezdődött. És ak... (2019.08.10. 10:27) B. City Pub
  • kocsmablog: Még mindig fokozható a névadási őrület! Felejtsd el az On/Off bárt. Van jobb. Lényegre törőbb. Kön... (2019.08.08. 16:13) Strébeer bár - On/Off Pub
  • kocsmablog: Szép Facebook-búcsú az ilyen (2018. 11. 19.): Kedves Vendégeink! Mint azt már tudjátok, a Rombusz... (2019.08.06. 00:43) Rombusz terasz
  • siófoki35: Én benne hagytam volna - felújítva - az eredeti üléseket. Úgy lett volna igazán hangulata. :) (2019.07.22. 15:21) Bus Pub
  • Utolsó 20
2017. 01. 9. - apuska
Kijózanító újév

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények.
Van itt minden, mi szem-szájnak, léleknek ingere: sör, bor, pálinka, kocsma, faloda. Mivel mások is írnak róla, heti rendszerességgel gondoskodunk arról, hogy egybegyűjtve tárjuk elétek a most induló Heti sajtó rovatban. Durranjon nagyot 2017!

Hétszentség'17/1

2017. 01. 01.

Soha többet nem iszol? Nem hisz neked már senki. Még jó, hogy segítségedre van a tudomány!

Gyorssegély másnaposoknak: só, víz és fruktóz (24.hu)

Így kerülje el a másnaposságot! (reset.hu)

A Pilsner Urquell, a lengyel Tyskie és Lech, a román Ursus mellett a magyar Dreher márkát is felvásárolta az Asahi Group a SAB Millertől. Mit hozhat ez a változás a hazai és más kelet-európai sörfogyasztóknak?

De mi lesz a Dreherrel? (Sörbúvár)

Heimann Zoltán, szekszárdi borosgazda mesél fejlődésről, újratermelődő problémákról, kitörési pontokról, gazdaságfilozófiáról, országimázsról, generációkról és közösségépítésről.

A bor legyen több, mint egy alkoholos ital (mno.hu)

vl20161209_1883.jpg

 

2017. 01. 02.

Czirják Gábor sörfőző egy hónapot töltött az oroszországi Jekatyerinburgban, ahol egy új sörfőzde beüzemelésén dolgozott. A városban a sörtrendet nagyon követik, volt olyan pub, aminek a választéka szinte megegyezett a budapesti Csakajósör szortimentjével.

Az orosz meló – Czirják Gábor beszámolója (MONYO blog)

A mai naptól a 2017-es Gault&Millau kalauz teljes tartalma kereshető a web-en. A listában éttermek, alternatív vendéglátóhelyek, sörözők, kávézók, cukrászdák, borászatok és hotelek egyaránt szereplenek.

Gault&Millau 2017 Magyarország (gaultmillau.hu)

Zacher Gábor, a nemzet toxikológusa évi 30.000 ember halálát fogja az alkoholra!

 

2017. 01. 03.

A kisüzemi sörfőzés felső határa évi 800 ezer liter volt, de ez a szám 2017. január 1-től kétmillió literre nő. Erről Bukovinszky Béla, a Szent András Sörfőzde egyik tulajdonosa beszélt.

Több sört állíthatnak elő a kisüzemi sörfőzdék (behir.hu)

Ha a hab felől közelítünk a kérdéshez, akkor kétféle sörivót különböztetünk meg. Az egyik a sört habbal, a másik hab nélkül szereti.

Sörhab és környéke (drinkunion.hu)

Ugyan, mi lehet érdekfeszítő a szocialista nagyüzem egyen-söreinek vérszegény címke-imitációiban? Pedig akad néznivaló ezeken a kis megfakult, olykor szinte antireklám papírnyomtatványokon.

Sörcímkék furcsaságai a 80-as években (Serteperte)

A nosztalgia nem más, mint honvágy, de az érzés gyakran előbukik a régmúltat idéző vendéglátóhelyek kapcsán. Álljon itt néhány ékes példa.

NOSZTALGIA – Centrál Kávéház, Mátyás Pince, Kádár étkezde (foodandwine.hu)

Helyszín: Washington állam, Seattle-től nyugatra, egy gyönyörű sziget. Helyben termesztett gabonából főzik le a díjnyertes kézműves whiskyt, szerencsés aki oda eljut.

Amerikai lepárlók sorozat: Bainbridge Organic Distillers (The Whisky Curator)

bainbridge.jpg

 

2017. 01. 04.

Brit kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a férfiak rendszeres kocsmalátogatása csökkenti az őket érő stresszhatásokat. Nem a sörivás, a kocsmalátogatás!

Brit tudósok szerint a kocsma (drinkunion.hu)

Mi fán terem az APA? Lőjük be a műfajt!

Az american pale ale (Serteperte)

„Mozdonyos” söreiről rövid időn belül szélesebb körben ismertté vált a rétsági Fűtőház Sörfőzde, akik még karácsony előtt tartottak igazán stílusos tanulmányi kirándulást.

Faros Ikarusszal a sörfőzdébe (Zabhegyező)

A hengerformájú borosüveg már a múlté! A brit Garçon Wines boros klub bemutatott egy lapos műanyag üveget, mely így átfér a szabványméretű levélnyílásokon!

A bor, ami befér az ajtód levélnyílásán (boraszportal.hu)

Létezik, hogy maradt egy bontott pezsgő szilveszterről? Ha nem akarod elkortyolni, használd fel főzéshez!

Így használd a maradék pezsgődet (Winelovers)

Késmárki Kata a sörös májpástétom és a sörecetben pácolt aszalt szilva elkészítését mutatta meg Bereznay Tamás séfnek. A háromgyerekes anyuka a Kapucinus sörfőzde sörfőzője és tulajdonosa, ezért gyakran főz sörös ételeket.

 

2017. 01. 05.

A kilencvenes évek mélyhangú sztárja, Rick Astley nem adja fel, és nem csak egy lemezt készített a rajongóknak, de sört is.

Sörfőzdében találtak rá az eltűnt tinisztárra (origo.hu)

Hurrá! A külföldiek kedvenc budapesti szórakozóhelyét választotta legjobbnak a DEEP Travel and Lifestyle legjobb bárokat felsorakoztató listája.

A Szimpla lett a világ legjobb bárja (nlcafe.hu)

Alighanem a rendszerváltás előtti időszakából maradt ránk az a rossz szokás, hogy a pálinkát egy hajtással kell a gyomorba juttatni. Napjaink minőségi pálinkái ennél jóval többet érdemelnek.

Egy hajtásra fenékig? Inkább ízlelgessük! (szabadfold.hu)

Száraz novembert után száraz január. Egy ír kocsma nem akart kimaradni a kampányból, ezért leakciózta a száraz gint, a száraz martinit és a száraz fehér bort.

Nem száraz a január egy ír kocsmában (mno.hu)

Magyarország nem Csehország! Lehet, hogy mi egy gyengébb, butított verziót kapunk a Pilsner Urquellből?

Majdnem lelepleztem a nagy Pilsner Urquell-összeesküvést (gusto.hu)

Az alábbi írás, melyet most két részletbe szedtek, mintegy két évvel ezelőtt a Csehország, nem csak Prága oldalon, némi háttér információt nyújtva azon kérdés eldöntéséhez, hogy mitől lesz csehes egy söröző.

Mitől csehes egy söröző? - 1. rész (Jaromír '68)

Összeszedték az év legfontosabb boros programjait. Naptárakat elő, kezdhetsz takarékoskodni!

Ez az 50 legfontosabb boros program idén (boraszportal.hu)

rose-wine-ipad-picnic-table.jpg

 

2017. 01. 06.

A szegedi Borpatika helyén nyílt egy teljesen más stílusú vendéglátóhely. A régi szenes pince kinézetet igyekeztek modernebbre cserélni a mai igényeknek megfelelően.

Center Cafe & Bar (Szegedi kocsmák)

A Magyar Borszakírók Köre megszerveztek a Super 12 névre hallgató borversenyt. Az eredetileg 18 magyarországi borvidékről és 3 határon túli területről származó 56 fehér- és 48 vörösbort tartalmazó lista három szavazati körben folyamatosan szűkült, és a minősítő kóstolóra a legtöbb voksot szerzett és így a Super 12 listára került 12 -12 fehér és vörös kapott meghívást. A versenyt az a bor nyerte, amelyik a legmagasabb összesített pontszámot kapta.

Ezek a legnagyobb magyar borok a szakírók szerint (gusto.hu)

Évzáró egyveleg, 2016 második hat hónapjának összefoglalója a magyar borokat illetően, két részletben.

2016 II. félév - magyar egyveleg, fehérek és édesek (borrajongó)

2016 II. félév - magyar egyveleg, vörösek, rosék, sillerek (borrajongó)

Egy ital három módon lehet forró. Hőmérséklete, szexisége és pezsdítő alkoholtartalma által. Ezek mindhárom kritériumnak megfelelnek: Forró vörös sangria, Glögg extra, Fülledt kaland, Last minute forralt bor, Csokis forralt bor

Triplán forró italok hideg napokra (boraszportal.hu)

Svédországban a 18 centiliteres zuhanysör egyszeri hülyeségnek indult, de olyan nagy a kereset iránta, hogy a készítők a sorozatgyártást fontolgatják.

Csináltak egy sört, kifejezetten zuhany alatti fogyasztásra (sonline.hu)

312480_1.jpg

 

2017. 01. 07.

Hagyjuk már el a borravaló intézményét!- Itt most kommentcunami lesz pro és kontra. Nem is baj, hiszen a témát lehet így is és úgy is vizsgálni. Értem, hogy bizonyos szakmákban ebből élnek, csak nem akarom elfogadni.

Hagyjuk már a borravalót!! (IFL gazdaság)

A legfinomabb meleg téli italok egy helyen: krampampuli, forralt cider, forralt sör, Hot Toddy.

Ha unja a forralt bort, mutatjuk, mit igyon! (reset.hu)

ANem túl reprezentatív a felmérés, minden objektivitást és profizmust mellőz. Csak volt egy ilyen spontán ötlet szilveszterre bevásárláskor és volt nálunk kamera.

 

2017. 01. 08.

Toby Amidor dietetikus, a The Greek Yogurt Kitchen című receptkönyv szerzője szerint a barna sör kitűnő és egészséges alternatíva a főzéshez.

A barna sör remek főzéshez – olaj helyett (vital.hu)

Interneten rendelt kapszulákból iszunk majd mindent, a teától a sörig - vallja a világ legnagyobb sörgyártója.

A kapszulás sör lehet a következő őrület, ami meghódítja a világot (forbes.hu)

Bort inni és borhoz érteni cool. És tényleg egyre több a tudatos és művelt alkoholista. De még mindig vannak régi tévhitek, melyek erősen tartják magukat. Az évjárat a legfontosabb? A csavarzár a gyenge minőség jele? Halhoz csak fehérbor? A kén fejfájást okoz? Sörre bor, mindenkor? Minél idősebb a bor, annál jobb? Az idős borokat mindig dekantálni kell?

A leggyakoribb tévhitek a borral kapcsolatban (gusto.hu)

A Tales of the Cocktail összegyűjtött öt jó kis bártrükköt a YouTube-ról az új év alkalmából.

Öt bártrükk az új évre (Koktél blog)

A név magában olcsó húzás is lehetne, ha mögé nézve nem találnánk mementót, de találunk. Ezen a forgalmas autóúton valamikor még, pont itt szemben, volt egy állomása a 14-es külvárosi villamosnak.

MEGÁLLÓ, Budapest, Váci út – “A kulturális befogadó tér” (Kocsmaturista)

Úszó erőd? Nem. Úszó sörfőzde! Avagy az emberi találékonyság végtelen, ha a sörről van szó.

Úszó sörfőzde (drinkunion.hu)

869_copy_3_sorhajo.jpg

 

Kóstoló

 Sörök

Black Pearl (Sörkóstoló)

Weihenstephaner Vitus (Sörfigyelő)

Chimay Bleue, Chimay Blanche, Chimay Roge (Beers and Books)

Staropramen Granát (Porból lettem)

Staropramen Dark (Porból lettem)

Mecénás Nautilus Belge (Mese Habbal)

Jam72 (Sörfigyelő)

Erdinger Weissbräu Schneeweiße (Porból lettem)

Primátor P17 limited edition special new year’s ale (Serteperte)

 

Borok

Marqués de Murrieta Rioja Gran Reserva Especial Castillo Ygay Blanco 1986 (borrajongó)

Szőke Mátyás, Mátrai Savignon Blanc 2013, (borrajongó)

Ráspi Pince: Soproni Kékfrankos 2011 / Soproni Kékfrankos válogatás 2012 (a bor meg én)

Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Pannonhalmi Narancs 2015 (a bor meg én)

Barta pincészet, Öreg király-dűlő szamorodni 2013 (gusto.hu)

 

Párlatok

Tomintoul Peaty Tang (Sláinte! - A whiskyblog)

St. Urban bierbrand (drinkunion.hu)

Talisker Distillers Edition (Sláinte! - A whiskyblog)

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5612130865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.