.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • elmeherceg: Nektek működik? Mert nekem nem :( Azt mondja, válaszd ki a legközelebbi helyet, majd válassz a sör... (2019.04.08. 22:14) Beerbox
  • apuska: A régi Aznap helyére költözött a Bárka Borbár... Ugyanakkor egy 2019 február 10-i bejelentés szeri... (2019.03.28. 23:34) Aznap
  • apuska: A Budapest Sör visszatért! Én a 2018-as idényben a Budapest Parkban találkoztam vele először csap... (2019.03.28. 23:21) Budapest sör
  • kocsmablog: Tereprendezés címén a teljes pavilonsor lebontásra került. (2019.03.12. 23:51) Lucifer Drink Bar
  • apuska: a nap legironikusabb híre hogy a lónyay utcai legendás 6:3 kocsmát eladta az eredeti tulajdonos, ... (2019.03.11. 21:27) 6:3 borozó
  • Árpa Jankó: Azért egy tizenegyes sört prémiumnak nevezni, hát ehhez pofa kell! (2019.03.07. 20:55) Kozel Premium
  • Utolsó 20
2016. 06. 24. - apuska
Lucifer Drink Bar

Cím: 1215 Budapest, Ady Endre út 132.
Látogatás: 2016. április 16. 14:45-15:20
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

A Lucifer Drinkbár kb. 30 éve tartja el magát a Pesterzsébetet és Csepelt összekötő Gubacsi híd szigeti felén, és tartja az ördöggel is a barátságot.

Telefon: -
Facebook: -
Web: -

Vélemény

apuska:

A Lucifer Drinkbár kb. 30 éve tartja el magát a Pesterzsébetet és Csepelt összekötő Gubacsi híd szigeti felén, és tartja az ördöggel is a barátságot. Már nincs akkora forgalom, mint annak idején, mikor a szemközti papírgyárban még jóval több munkás dolgozott, de a néhány fixen betérő vendég csak kitermeli a rezsit.

A szomszédos Kék Duna falatozó-büfé már régen bezárt. A kocsma bejárati ajtaja fölött is évekig láttam egy táblán, hogy eladó-kiadó, de ennek már vége, bár nyilvánvaló, hogy nem fektetett bele őrületes pénzeket semmilyen vállalkozó, csak a főnök vette le a táblát, esetleg esett le magától.

A Coca Colás megállítótáblán ki van írva a legnépszerűbb italok ára, és alatta jókívánság: szép napot. Sajnos a terasz férőhelyében és minőségében erősen korlátozott, de kívülről nézve nem is hinnéd, hogy milyen tágas odabenn. Bevállalod?

A fogadó helyiségben található pult mögül kedvesen beinvitáltak. Ugyanitt néhány bárszék, egy zenegép, pár ventilátor, az ajtó fölött egy jó öreg televízió, a lambériára kitűzve egy üres faliújság és egy színes naptár, amit feldobnak az analóg odavetett hozzászólások.

Csapolt sörre semmi esély, és a konyha se azért van ott, hogy vendégként enni kérj. Viszont a kommersz italválaszték szélesebb már nem is lehetne: vodka, kevert, körte, rum, keserű, konyak, barack, cherry, szilva, gin - azért itt még nem tartunk.

A szomszéd vendégtérbe lazán átívelő elektromos kábelek mutatják az utat. Az egymástól rácsokkal elválasztott padok 4 fős társaságoknak kínálnak teret a gazdaságos butuláshoz, az otthon melegéről futó műnövények, harcban edzett színes ablaküvegek, a plafonon bemattult tükörtáblák, arany és famintás mennyezeti ventilátor, meg a klasszikus hordós borozó dekor gondoskodik. A gázóra a sarokban? Ahogy kell, jól látható.

Ha a pokolra kívánsz jutni, balra a második ajtó, kívánni se lehetne jobb belépőt a Lucifernél!

 

júlia:

Bodega. Lambériahegyek. A szellőző újságpapírral való betömése volt leginkább megkapó a homlokzaton.

kalimpa:

Poros, kisbüdös kocsma a Lucifer. Alapvetőleg bírom az ilyen vidéki sanzont, de ez már nálam is kibaszta a biztosítékot. Nem-nem, ide soha többet nem kívánkozom, és csodálkozom, hogy bárki más igen, legalábbis aki lát, hall és érzékel bármit a külvilágból. A Lucifert szerintem csak a jótét lélek, a szél és a por tartja össze.

 

anyicska:

Sokszor mentünk mellette és ez a magányos asztalka egyetlen műanyag székkel nem adott sok bizalmat. Egészen meglepő volt számomra, milyen lakályos a belső rész, fába öltözve tetőtől talpig, kis privát boxokkal, amelyek akár romantikus pillanatokra is alkalmasak. És a korcsmárosné is nagyon kedves, barátságos volt. Ami talán hiányzott, hogy az ajtót visszaakasszák a női mosdóra. De ezt is megoldottuk. Csepeli kocsmatúrának jobb rajtot nem is lehet kívánni.

 

petra:

Már-már hihetetlen, hogy ilyen helyek, mint üzleti vállalkozások képesek létezni. Bár szombaton voltunk, akkor meg elég kihalt volt a papírgyári buszmegálló. Az tuti, hogy életemben ennyi por-nagymacskát nem láttam, retek volt bőven. Meg hideg sör is, úgyhogy a lényeget behúzta a hely.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): -
Üveges sör: Arany Ászok, 300 Ft
Bor (1 dl): Folyó fehérbor, 60 Ft
Rövid (5 cl): Kommersz, 200 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslevek, 160 Ft
Meleg ital: Kávé, 150 Ft
Harapnivaló: Ropi, 100 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr928752544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.03.12. 23:51:36

Tereprendezés címén a teljes pavilonsor lebontásra került.