.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 01. 15. - kocsmablog
Bacardí Legacy Cocktail Competition

A Bacardí, a világ legtöbb díjjal kitüntetett rumja, idén először hazánkban is útjára indította nemzetközi koktélversenyét, ahol a bártender szakma legjobbjait keresi. A Bacardi Legacy Cocktail Competition-t 2008 óta rendezik meg a világ számos pontján, idén 35 ország vesz részt a megmérettetésen, és hamarosan kiderül, ki lesz a legjobb!

A verseny tétje óriási, hiszen a san franciscói világdöntőn legjobbnak választott koktél helyet kap a nagy Bacardí klasszikusok között, és elkészítője is világhírnévre tehet szert. Ám vár még addig néhány feladat a versenyzőkre, hogy bebizonyítsák, a professzionális koktélkészítés mellett kellő rátermettséggel is rendelkeznek.

„Ha a világ bármely pontján meglátod a Bacardí-t, azonnal tudod, mit jelent. A Bacardí-nak hihetetlenül gazdag múltja van, és Bacardí Legacy Cocktail Competition-nel a jövője is izgalmas. A verseny segítségével most akár egy magyar bártender is alakíthatja az ital jövőjét, hozzáteheti saját ízlését és tudását. Már csak az a kérdés, ki fog élni ezzel a lehetőséggel, azaz ki válhat a Bacardí örökség részévé.” – mondta el Kovács Kálmán, a Bacardí magyarországi márkanagykövete és a verseny egyik zsűritagja.

bacardi-2652.jpg

A tapasztalt szakemberekből álló zsűri a magyarországi elődöntőre 30 bártendert választott be. Közülük Koroknai Klára, a Mobilkoktél tulajdonosa, Kovács Kálmán a Bacardí magyarországi nagykövete, Urbán Bence, a Bacardí regionális marketing vezetője és Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa választotta ki azt a 6 mixert, akik részt vehetnek az országos döntőn, és akik közül egy San Fransiscóban is bizonyíthat.

„Fantasztikus érzés volt látni, hogy mennyit fejlődött itthon a koktélkultúra, ami az ambiciózus és elhivatott fiataloknak köszönhető. Ez a szakma összetett látásmódot kíván, tisztában kell lenni a koktélt fogyasztók stílusával, mindig meg kell újulni, miközben nem szabad megfeledkezni a klasszikusról sem. Mind a 6 döntősnél láttam kiváló megoldásokat, amik apró igazításokkal akár a nemzetközi versenyig repíthetik őket.”- mesélt élményeiről Koroknai Klára.

bacardi-2718.jpg

Az elődöntő során a versenyzőknek a saját koktéljuk mellett a tökéletes Daiquiri-t is el kellett készíteniük bizonyítva ezzel, hogy a kreativitásuk mellett a Bacardí klasszikusokat is jól ismerik. A 6 nyertes koktél alapanyagai a Bacardí Carta Blanca és a Bacardí Carta Oro rumok voltak, emellett a versenyzők jellemzően gyümölcsös hozzávalókat használtak, de az összetevők között olyan különlegességeket is találhatunk, mint a zellersó vagy a csillagánizs.

A versenyzők a februári országos döntőig sem tétlenkednek. A következő hónapokban minden kreativitásukra és szakértelmükre szükség lesz, ugyanis a Bacardí Legacy verseny részeként meg kell ismertetniük koktéljukat a nagyközönséggel. Február végén pedig a Bacardí egy exkluzív rendezvény keretén belül újabb megmérettetés elé állítja a 6 döntőst, innen már csak a hazai verseny legjobbja juthat tovább. A magyar győztesre élete egyik legnagyobb kalandja vár, hiszen részt vehet az áprilisi világversenyen San Franciscóban. Itt már csak rajta múlik, hogy megszerezze a Bacardí Legacy Cocktail Competition legjobbja címet, koktélja pedig a Bacardí örökség részévé váljon.

További információ: http://www.bacardilegacy.com/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr738357706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása