.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 12. 5. - apuska
Kombó Music Klub

Cím: 1093 Budapest, Gönczy Pál utca 6.
Látogatás: 2015. november 20. 21:00-23:50
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

Kocsma kombinatorika. Szép helyszín, izgalmas sörök, élő zene.

Telefon: +36 30 682 6865
Facebook: fb.com/kombomusicklub
Web: -

Vélemény

apuska:

2015. február 13-án új klub születésének örültek a jazz és blues rajongói. A Kálvin tér és Fővám téri vásárcsarnok között egy eldugott kis utcában, az egykori Green Door és Rézangyal Pálinkapince helyén nyitott meg a Kombó Jazz Klub, amit ujjongva fogadott a szakma, és amihez mindenki szép reményeket fűzött. Igaz, nem minden alap nélkül, mert a 2013-2014-es szezonban az Almárium Bisztróban bejáratott Gasztro Jazz & Blues néven futó, a csúcsgasztronómia és a minőségi zene közös találkozási pontjaként ismert komplex élményt nyújtó sorozat zenei részét költöztették át ide, mert ebben a formában túlnőtt rajtuk, és a gasztronómia meg a jazz fogyasztói nem mindig találtak egymásra. Ezek után a Kombó Klub, az egykor szebb napokat látott Fészek művészklub babérjaira törve a hazai jazz- és bluesélet kiemelkedő előadóinak törzshelye kívánt lenni, ahol a nyolc órakor kezdődő koncertek után részint a közeli Budapest Music Centerből (BMC) hangszerrel érkezők együtt jammelhetnének kifulladásig.

A nyitást követő heti 3-4 alkalommal (szerdától szombatig) kötetlen formában adtak otthont egy rakat minőségi produkciónak, miközben a kevésbé ismert művészeknek is megjelenési lehetőséget biztosítottak. A pincehelyiségben található egy zongora, minden igényt kielégítő hang- és fénytechnikai rendszer, grátisz elég jól hozza a korai jazzvilág, a hatvanas évek new yorki sikátoraiban működő jazz klubok hangulatát.

Hogy miért Kombó? A klub az Almárium Bisztró és a Kapucinus Kézműves Sörfőzde szerelemgyermeke, ergo kettő az egyben. Az együttműködésen túl a megnevezés utalt a jazz-blues párosra, valamint a szaknyelvben használatos, kis zenekari formációkat leíró kifejezésre. Persze a rétegműfaj és a jóféle Kapucinus sörök kapcsolódása sem véletlen, hisz Késmárky Attila, a magyarhertelendi sörök marketing és értékesítés feladatai mellett hobbi szinten maga is zenél, énekel, és szükség szerint kocsmát vezet.

Bár a Kombónál kellemesebb élőzenés klubot nehéz Budapesten találni, az év eleji durva hajrá, a sokszor nemzetközi sztárokat színpadra állító produkciók után nagyon úgy látszik, hogy hosszútávon mérsékelt volt az érdeklődés, kevés a fogyasztás, ergo a koncertszervezésből most komolyan visszavettek. A Kombó Jazz Klub facebook oldala megszűnt, április végén a Kombó Music Klub vette át a helyét, és a hírfolyamban azt üzenték: 'Sziasztok, MI ugyanazok vagyunk, csak a látókörünk szélesedik! Ha eddig kedveltetek, tegyétek most is!'

Egy álom vége? Racionális üzleti döntés? Ahogy a Green Doornak is inkább megérte évekig a folyamatos nyitva tartás helyett alkalmi rendezvényhelyszínként üzemelni, a költségeket és kiadásokat látva a Kombó esetében is megkezdődhetett az újratervezés. Az biztos, csak az őszi, téli és kora tavaszi hónapokban érdemes vele foglalkozni, események kellenek, ahol a zene főműsorként is hallgatható, vagy kicsit félrehúzódva, étkezés és beszélgetés mellé. Esetleg? A Hopfanatic vagy a Legenda mintájára a Kapucinus Sörfőzdének egy saját Brewery Pubot felvállalni? A Kis Kapucinus jó ómen, bár merőben más méretek és környezet.

2015. szeptember 4-én volt a re-open. Új idény, jobb belátás, s bár a Green Door-ra utaló GD rövidítés a bejárati ajtónál még mindig jelen, nagyon bízom benne, hogy a Kombó Music Klub sorsa nem a csendes kimúlás. Havi 1-2 koncert, többek közt rockabilly műfajban is, a szokásos minőségi italok és ételek: 7 Kapucinus sör csapon, 5 féle ízletes bisztrófogás, különleges sörpárlat, és a teljes Rézangyal repertoár. A kiszolgálás udvarias, a boltíves, hangulatosan kialakított pincében tetszetős az elrendezés, a karosszékek kényelmesek, az apró asztalokat összetolva együtt leültethető bármekkora társaság. A lépcső aljában ruhatár, hiteles a nyers téglaborítás, jól mutat a régi Kálvin teres fényreklámnak tetsző tároló, szépen csillog a diszkógömb, és a mosdó is fenemód elegáns.

Mibe kössek bele? Lóg a levegőben a kérdés. Ugyanakkor fontosabb, mibe köt bele sok kortárs, mert onnantól, hogy leszáll az est, és természetes fényből ide is pont annyi jut, mint a nagy ablakos helyekre, a zászló a Kombó Klubnak áll. Kíváncsian várom, hova tovább, mert ép ésszel felfoghatatlan, hogy a hasonló adottságokkal bíró, kézműves sör vonalon szintúgy erényes Cactus Juice Pub mitől életképesebb?

Figyelek, drukkolok.

anyicska:

Kocsma kombinatorika. Szép helyszín, izgalmas sörök, élő zene, s mindez a barátainkkal. Hogy is lehetne ez rossz?

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Kapucinus Szeplőtelen, 450 Ft
Üveges sör: Kapucinus Bodzás Angyalka, 600 Ft
Bor (1 dl): Minőségi fehér, 500 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 1000 Ft
Üdítő (2,5 dl): Rostos gyümölcslé, 300 Ft
Meleg ital: Tea, 450 Ft
Harapnivaló: Kapucinus burgertál házi chipsszel, 1700 Ft

Értékelés

4,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr228170076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.01.19. 12:49:25

Isten a tanúm, nagyon reménykedtem, hogy a 2015/2016-os idényben újra felpörög a Kombó Klub, de nagyon úgy látszik, veszett fejsze nyele. Ha csak nincsenek a fősodorban, a pincehelyiségek már nem menők.
süti beállítások módosítása