.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 04. 21. - kocsmablog
Élesztő Szüliheti Fesztivál

pixel

> 2 éves az Élesztő - Közép-Európa legnagyobb multi-tap bárja!
Ezt április 24. és május 1. között egy szüliheti fesztivállal ünneplik meg, mely hét minden napján három hordó sört (24 hónap = 24 hordó sör) csapolnak ajándékba, és amelyre a készlet erejéig mindenkit szívesen látnak!

2 évvel ezelőtt az Élesztő durván belekezdett, és mi jó hír a kézműves sörök kedvelőinek, most már egyértelmű, hogy meg is marad. Az első pillanattól fogva tudatosan építkeznek, lépésről lépésre válva azzá, amit kitűztek célnak. Cserébe a közönség elnéző volt, és azzal, hogy sörözéseikhez alkalmanként sitthalmok és flexvinnyogás közepette is az Élesztőt választották,  bizalmat szavaztak. Ezért tartanak most itt. A hely jövedelmét visszaforgatva a kézműves sör-központú gasztronómiai sétálóutca nagyobb részben már elkészült, és ezt megköszönve április utolsó hetében minden nap három hordó sört adnak ajándékba a hozzájuk betérőknek, mellyel a sörfőzőmesterek háláját is tolmácsolják. Ezek a sörök vagy újdonságok, premierek, vagy az Élesztő eddigi fennállásának legkedveltebb sörei! Figyeljétek az Élesztő facebook oldalát, ahol nyomon követhetitek, melyik nap mely söröket csapolják ingyen! Menjen mindenki, nehogy kárba vesszen az a sok jó ajándéksör!!

elesztofesztidoegyenes.jpg

Élesztő Szüliheti Fesztivál program

Április 24., péntek

18 órakor „Ilyen volt, ilyen lett” című kiállítás, mely a ház és az Élesztő történetét mutatja be. Közvetlenül utána a nagypultban csapra verik Grabovszki – a Frissítő bartendere - új sörét, az első hordó meggyes-kávés Reverendet!

Április 25., szombat

18 órakor londoni sörpremier. A kontinensen először verik csapra a Signature Brew Black Tongue nevű fekete IPA-ját, melyet a Mastodon nevű metálistenekkel közösen főztek. Hozzá DJ Mother Puncher és DJ Crusher Destroyer Mastodon djsettje adja a ritmust!

Április 26., vasárnap

15 órától Street Food Sunday az Élesztő udvarán. Az Élesztő kedvenc street-food egységei egy napra fesztivállá változtatják az udvart, és együtt mulatnak velük. Pesti Burger, Céltorony, Butcher’s Kitchen, Hokedli, Pista Bá és a Csokszkomlós sörfagyi az étlapon!

Április 27., hétfő

Este a Freak Fusion Cabaret tagjai szórakoztatják a nagyérdeműt egy meglepetés performansszal.

Április 28., kedd

Délután Cserna-Szabó András vezetésével felolvasóest és közös szabadtéri főzés. 19 órától Babiczky Tibor, Cserna-Szabó András, Darida Benedek és Szálinger Balázs tart felolvasást. Menü 20:30-tól: meglepetés barna-sörös bogrács!

Április 29., szerda

17:30-tól Nádasdy Vilma tart úttörő jellegű sörös kocsmakvízt.

Április 30., csütörtök

18 órakor a Hara Punk formáció mutatja be tavalyi demokratikus Lemon? No Thanks! sörük diktatórikus változatát, a Citrom? Kösz ne! nevezetű indiai citromnádas búzasört!

Május 1., péntek

Az Élesztő udvara pár napra színházi térré alakul át és Mundruczó Kornél rendezésének, a Frankenstein terv bemutatójának ad otthont! A sörözők számára az udvar 17 órakor nyit meg, 18 órától kóstolhatóak a kedvenc házi sörfőzőik főzetei. Aki nem tudott elmenni a házi sörfőzőversenyre, az most megismerkedhet a főzőkkel, és a legvadabb, legizgalmasabb kísérleti főzetekkel, a jövő söreivel!

Multi-tap bár

Azoknak, akik rég jártak az Élesztőben: a Tűzoltó utcáról belépve egy pár lépcső után feltárul a Rengeteg Kávézó elvarázsolt világa. A morbid bagolyköpet-installációjával dekorált kis féregjáraton túl egy lépcsőforduló után van a Brew Studió, ahol alkalmanként házi-sörfőző és főzőkurzusokat, lakáséttermes eseményeket tartanak. A főbejárattól balra található a Mahung dzsúzbár, melyben a vad összetételű gyümölcs és zöldségdzsúzokat, hideg gyümölcskrémeket, válogatott superfoodokat kínálnak, míg hátrébb az udvaron bal kéz felé a Fej-Tor-Potroh falóban protein-gazdag táplálékot a sör mellé széles választékban. Balra van az Élesztő legismertebb pontja, a fő-fő sörpultja, ahol az elmúlt két évben 20 csapon több mint 300 féle magyar kézműves sör folyt keresztül, az Élesztő gyomrában meg a Frissítő Sörkoktélbár, ahol a jövő kevert italaival lehet kísérletezni.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr877388984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása