.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • kocsmablog: A Gondozó után 2016. május 12-én új korszak vette kezdetét, és lett a csodás kerthelyiségből Bujdo... (2019.01.05. 21:42) Gondozó
  • kocsmablog: Hogy mikor került lakat a Vaskapura, számunkra rejtély, de hogy 2016. szeptemberétől már Otthonka,... (2019.01.05. 21:12) Vaskapu taverna
  • Leooo: @efi: Mert az árazás színvonala e szerint volt besorolva, azért. 1972-ben a IV.osztályba sorolt ko... (2018.12.28. 00:21) Vendéglátóhely kategóriák
  • efi: Azon felül, hogy ezt így kipolírozták, mégis mire volt jó azon kívül, hogy a falon lévő táblácskán... (2018.12.27. 13:45) Vendéglátóhely kategóriák
  • kocsmablog: Hideg van, és franc se kívánkozik a tetőre? A 360 Bar adott most egy pofont a szezonalitásnak, igl... (2018.12.27. 11:20) 360 Bar
  • apuska: És el is érkeztünk a történet végéhez. A Corvin Club bezárt, a bulikat elköltöztették először a TE... (2018.12.21. 12:12) Corvintető
  • Utolsó 20
2015. 01. 16. - apuska
Vendelin eszpresszó
kocsma10

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak.

Helyszín: 9021 Győr, Szent István út 19.
Németh Bálint üzletvezető válaszol.

> A Vendelin név a Szindbád című film pincér karakterétől ered, az elhíresült vendéglős jelenetből.

Adatlap

Elérhetőség: +36 96 826 804
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/VendelinEszpresszo
Nyitva tartás: H-Cs: 9-24; P: 9-02; Sz: 17-02; V: 17-24
Extrák: kutyabarát, különterem, tévé (digi), wifi, biliárd, csocsó, darts, játékkonzol, társasjáték, kivetítő, ital akciók, könyv

Kocsma10!

01. Mennyire érzi a sajátjának a helyet, milyen emberekkel dolgozik együtt, milyen vendéglátós tapasztalatai vannak?
- 5 év budapesti felszolgálást, üzletvezetést követően a párommal, aki szintén pultozott elhatároztuk, hogy nyitunk egy saját helyet. Kezdetben ketten felváltva, majd a hely bővítése után alkalmazottak segítségével üzemelünk, akiknek a kiválasztásánál mindig a jófejség volt a fő szempont.

02.Milyen múltra tekint vissza a hely, ehhez kapcsolódóan van-e bármi érdekesség, miről kapta a nevét?
- Mi 2009 őszén nyitottunk meg elsőként az üzlethelyiség nagyjából felén, rá egy évre vontuk be a vendégtérbe a többi területet is, ahol addig kamara színházi és zenés rendezvények voltak csak. A Vendelin név a Szindbád című film pincér karakterétől ered, az elhíresült vendéglős jelenetből.

03. Hogyan jellemezné a vendégkörét, vannak-e törzsvendégek, mi vonzza őket?
- A hétvégi estéket kivéve szinte csak törzsvendégeink vannak elég szép számban. A vendégkör fiatal az átlagéletkor 20-25 év.

04. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében? Miért? Meséljen róla!
- Fixie-sprint verseny a kirakatban. Talán.

05. Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, lehet-e bármit enni, vannak-e specialitások, és mindezek mennyibe kerülnek?
- Csapolt Soproni-350Ft, Fekete Démon-380Ft. Folyó borok a pannonhalmi Vaszary pincészetből 120Ft/dl áron. A bor szortiment évente változó fix 10-12 fajtából és változó, évszaknak megfelelő kínálatból áll, a Veritas nagykertől.

06. Vannak-e programok, rendezvények, akciók? Jellemzően melyik csatorna megy a tévében, milyen zene szól?
- Helyet adunk darts versenyeknek, beöltözős bulikat hirdetünk meg. Hétvégente Zwackos italakcióink vannak. A tévében zenecsatornák mennek vagy sport. A zene teljesen változatos, az éppen dolgozó kolléga és a vendégek ízlésétől függ, és a metáltól a techno-ig mindent érint.

07. Hova lehet tenni a kerékpárt, van-e parkoló, hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat?
- Kerékpárt az üzlet előtti oszlopokhoz illetve korlátokhoz lehet kötni, parkolni sajnos csak az 50 méterre levő vasútállomásnál lehet. Körülbelül 100 férőhelyünk van. Rengeteg könyvünk van a falakon polcokon, amiket a vendégek hoztak a nyitáskor. Ezeket lehet olvasni, kölcsönkérni, cserélni.

08. Mi a tapasztalata a vendégszám alakulásáról és a fogyasztási szokásokról? Az aktuális törvények mennyiben befolyásolták?
- Talán csökkent a hétvége és a hétköznapok közötti nagy forgalom különbség, főleg az egyetemisták hétközi mozgásának köszönhetően. De a legfőbb tapasztalat, hogy teljesen kiszámíthatatlan mennyien lesznek egy-egy napon. A törvényekről nem tudnék kulturáltan nyilatkozni, ezért inkább nem teszem.

09. Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit példaértékűnek tekint? Miért?
- Győrben az Alpesi söröző belső kialakítása, és a Conga kubai drink bár hihetetlen hangulata és sikere.

10. Ha lenne pénze és lehetősége, mit változtatna?
- A bővítés során a plusz vendégtér nem sikerült túl hangulatosra, azt rendezném át. Ha a felettünk lakókkal sikerülne dűlőre jutni, akkor egy kerthelyiség vagy terasz kialakítása.

+1. Kocsmafotók:

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr517079315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.