.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 01. 6. - apuska
Sládek söröző
pixel cégér Helyszín: 1093 Bp., Erkel u. 14.
Látogatás: 2014. június 3. 18:20-21:55

> A főszerep a minőségi cseh söröké!

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 210 7351
Web: http://sladek.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/SladekSorozo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 16-02; V: zárva
Extrák: konyha, kivetítő, különterem, ital akciók

Árlap*

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Samson, 450 Ft Dudák, 600 Ft
Samson félbarna, 500 Ft Ferdinánd, 500 Ft
Dudak barna, 500 Ft Primátor, 600 Ft
Samson 1795 barna, 600 Ft Primátor 24°, 800 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Ház bora fehér, 150 Ft Fernet, 500 Ft
Ház bora rosé, 150 Ft Beceherovka, 500 Ft
Ház bora vörös, 150 Ft Orosz vodka, 600 Ft
- Cseh párlatok, 650 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 300 Ft Capuccino, 250 Ft
Szénsavas üdítők (0,5l), 350 Ft Tea, 300 Ft
Ásványvíz (0,5l), 200 Ft Utopenec, 500 Ft
Limonádé (0,5l), 500 Ft Bramborák, 700 Ft

*boldog órák: szerdától szombatig 17:00-20:00

Fotók

Vélemények

apuska:

"Cseh söröző nyílt az egykori KisErkel helyén. Persze, hogy megnéztük!

A feleségem cseh állampolgár. Így bátran kijelenthetem, van némi rálátásunk a cseh kocsmák hangulatára, többször beszámoltunk a Kocsmablogon csehországi élményeinkről, miként a magyar utánérzésekről, amikor itthon próbálják megteremteni a kocsmák - elsősorban a cseh sörkínálattal - a cseh légkört. Még jó, hogy nem szó szerint! Mert a vendéglátóhelyekről ki nem szorított dohányfüst a cseheknél durván meggyötör.

A Sládek szó jelentéséről beszéljen (alább), akinek ez az anyanyelve. Én csak a következetlenül használt vagy nem használt ékezetre lettem rögtön figyelmes, amit a cégérben még úgy írnak 'Sládek', az az itallapon és a weben már csak 'Sladek'. Mi ez? Figyelmetlenség?

A hely mit sem változott elrendezésében a KisErkel korszak óta. Viszont valamelyest pofásabb lett: a bejárati ajtó előtt a fal kapott egy faborítást, kicsit melegebb színű odabenn a festés, a pultból kinőtt néhány fagerenda az ég felé, amire világító cseh sörgyár reklámfeliratokat pakoltak, sűrűbbek lettek az asztalok és a székek, de legalább nem kell többé a földön ülni, illetve a random kiállítások képeit fixre véve most van egy óriási Károly híd fotó és több más prágai városkép kicsi. Meg ami a legérdekesebb, ami fölött hosszú perceket lehet időzni, az a teljes Csehországot megmutató gigatérkép, amin gondosan feltüntették a fontosabb sörgyárak lelőhelyeit, és azokhoz körbe-körbe még magyarázat is tartozik (angolul).

Az itallapon a sörök megjelenése felettébb izgi: világos, félbarna, barna és vendégsör. Így nyilván könnyebb a Ferdinand és a Dudák főzeteket variálni, mellé meg tüskének kis képzavarral élve cseh pálinkát inni, és most tapasztalatból mondom, hogy a cseh R. Jelínek párlatok is vannak olyan jók, mint a legtöbb magyar. De ha berzenkednél? Kapható Borovicka, Absint és Fernet is!

A klasszikus cseh sörkorcsolya kínálatból a hermelín és a sült kolbász nagyon hiányzik. Azért utopenec (pácolt szafaládé) van és a rozskenyérhez jóféle kenőcsök, de ami meglepő, hogy ide még a főételekből is jutott egy kevés, így van bramborák, sztrapacska, csülök és knédli, igen, itt meg a párolt káposzta hibádzik.

Ami nagyszerű, hogy az esti csúcsot előbbre hozzák, boldog órákkal kedveskednek 17 és 20 óra között. Nekünk a szomjas szerda jutott, mikor a korsó sör mellé ajándékba kaptunk ugyanabból még egy pohárnyit, de ha csülkös csütörtök érkeznénk, akkor a csülökvacsora elé ajándék aperitif járt volna, pajkos pénteken 2 korsó sör és egy feles 1200 forintból jött volna ki, szuper szombaton meg a csajok ihattak volna akciós koktélt, mi fiúk meg páros menüben sört és hazai pálinkát 950-ért. Nem szégyelltünk 8 óra előtt annyi sört kikérni, hogy utána már alig kelljen...

A földszint alá a pincehelyiségbe a vas csigalépcsőn lemenni még most sem nagyon akaródzik. Tényleg csak muszájból, mert nem jó az, amikor egy ablakon sem lehet kilátni, pedig tágasabb lent, mint fent, és ha van elég vendég, a boltíves mélyben a stílusidegen bútorok között is tudnak sört csapolni, nagyobb társaságoknak igény szerint zenét berakni, ami biztos jobb lesz, mint egy kereskedelmi rádió.

És ez pont jól is van így. A Sládek söröző honlapja mondjuk árulkodó, hogy rutinos versenyzőről van szó, már ami a cseh kocsmakultúra meghonosításában való törekvést illeti, mert a Szív utcai Ferdinánd Monarchia cseh sörház és a Hengermalom utcában található Ferdinánd Monarchia étterem és cseh sörház is ugyanezen érdekeltséghez tartozik.

Ugyanitt szabadulós játék, ahol aki nyitott elmével érkezik, fényt deríthet Sládek titkára! :)"

anyicska:

"Kicsit vicces hallani a cseh sládek szót magyar szájból magyar kiejtéssel: šládek. Helyesen hacsek nélkül kell írni: sládek, viszont így kell olvasni: szládek. De viccen kívül, a Sládek söröző a Ráday utca közelében elég komoly intézmény, ami sikerrel hozza a cseh hangulatot a magyar főváros szívébe.

Akkor én most elárulom, hogy a sládek magyarul annyit jelent: sörfőző. Mármint a fő technológus, a szakember, aki felügyeli a sör készítését a folyamat elejétől a végig. A névválasztás tehát arról árulkodik, hogy a főszerep itt a minőségi cseh söröké lesz.

És így is van. Dudák, avagy dudás szépen muzsikált. A cseh konyha sem maradt ki, az óriási bramborákot kötelező megkóstolni mindenkinek!

A hely nagyon hangulatos, kellemes volt sörözgetni nyers téglából készített boltívek alatt, a gyönyörű prágai panorámák között. Mivel eleinte üres volt a kocsma, kényelmesen leültünk egy földszinti ablak melletti asztalhoz, de idővel, mikor a többi asztalhoz is leültek, kicsit szűknek bizonyult a hely. De ami jó hír, a Sládeknek több szintje van, így jut belőle egy darab kicsit lejjebb is. Szóval ha bárki megtapasztalná, hogyan cseng a Dudák itthon a prágai kulisszák között, bátran jöjjön, praktikusan már a boldog órákban érdemes."

kalimpa:

"cseh sörözőnek kikiáltott kocsma. felőlem, legyen. bár nem sok cseh életérzést tapasztaltam. a hely kicsi és szűkös, a sör viszonylag iható, a kiszolgálás kedves és figyelmes. átlagos, semmi extra, de egy-két sörre vagy egy baráti csevegésre megfelelő."

tapi:

"Nem egy foci-buzerantó hely! Kicsit édes a Budweiser Samson barna, de még a világos is. Persze a sós kajára így is csúszott. Hiányzik a terasz."

rics:

"Boldog órák, cseh korsó sör pohár áron, így minden negatív gondolat leküzdhető."

"Ahol most a söröshordók, régen ott a bringák. Ez van. Ha valaminek ki kell innen szorulni, akkor ne a sör legyen az!"

Értékelés

  apu anyi rics dan fec szi tz kal
dizájn 4 4 4 4 4 3 3 3
kiszolgálás 4 4 4 4 3 3 3,5 4
közönség 3,5 4 3 3 3,5 4 3 3
zene 2,5 3 2 2 - - - 2,5
mosdók 4 4 3 - - 4 3 4
árszínvonal 4 4 3 3 4 4 3,5 3
  3,67 3,83 3,17 3,20 3,63 3,60 3,20 3,25

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr606983245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szega85 2015.01.06. 18:23:11

Dudak minosegi cseh sor?
Vitatkoznek. :)
Lehet, hogy minoseginek mondjak, de hogy nem finom az tuti. A Primator es a Samson sem az igazi...
Bar, lehet csak itt Morvaorszagban jobbak a sorok. :)
Ne hogy a kovetkezo az legyen, hogy akkor mondjak jobbat, tessek:
Krakonos, Dalesice, Rampusak, Poutnik...

A Jelinek viszont tenyleg nagyon jo! (hogy mit szeretnek a Fernet-en, nem tudom)

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.01.08. 08:46:52

Már követni se lehet, hogy mikor és miért változtatják meg a hely nevét, és milyen apróbb átalakításokkal jár egy ilyen? 2015 márciusában "Cseh'ó a cseh kocsma"-ként, Primátor, Ferdinand, Hubertus, Pernstejn és Eggenberg sörökkel, Sörakadémia programsorozattal álltak bele a megújulásba (facebook.com/CsehoaCsehKocsma), és most bezártak. Miért is? Hogy 2016. január 14-én ismét megnyithassanak, ezúttal Doktor Blazej - Primator Pubként, ami az ország első Primátor márkasörözője, bocsánat: sörpatikája, ahol ezzel együtt cseh ételek is lesznek: facebook.com/DoktorBlazej
süti beállítások módosítása