.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • kocsmablog: A Gondozó után 2016. május 12-én új korszak vette kezdetét, és lett a csodás kerthelyiségből Bujdo... (2019.01.05. 21:42) Gondozó
  • kocsmablog: Hogy mikor került lakat a Vaskapura, számunkra rejtély, de hogy 2016. szeptemberétől már Otthonka,... (2019.01.05. 21:12) Vaskapu taverna
  • Leooo: @efi: Mert az árazás színvonala e szerint volt besorolva, azért. 1972-ben a IV.osztályba sorolt ko... (2018.12.28. 00:21) Vendéglátóhely kategóriák
  • efi: Azon felül, hogy ezt így kipolírozták, mégis mire volt jó azon kívül, hogy a falon lévő táblácskán... (2018.12.27. 13:45) Vendéglátóhely kategóriák
  • kocsmablog: Hideg van, és franc se kívánkozik a tetőre? A 360 Bar adott most egy pofont a szezonalitásnak, igl... (2018.12.27. 11:20) 360 Bar
  • apuska: És el is érkeztünk a történet végéhez. A Corvin Club bezárt, a bulikat elköltöztették először a TE... (2018.12.21. 12:12) Corvintető
  • Utolsó 20
2014. 12. 1. - kocsmablog
Készül az év pálinkája!

pixel

> Végre, ilyet is láttunk! Minap volt szerencsénk végignézni egy a nemzetközi versenyekhez hasonló pálinkabírálást, ahol a 12 tagú szakértő zsűri a nevezett 16 almapálinkából vakkóstolással választotta ki a legjobbakat. Ezután? Ezeket egy blendmester házasítja, és megalkotja a tökéletes italt, amit majd a tavaszi pálinkafesztiválon az Év pálinkájának hívnak.

2015 az alma éve! Magyarország pálinkafőzdéi idén is összefogtak, hogy az elmúlt évek hagyományai szerint együtt készítsék el az év pálinkáját, ezúttal almából. A különleges házasítást tavasszal, a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja majd meg először a közönség.

A Budapesti Pálinkafesztivál gyümölcs tematikájához igazodó pálinkakülönlegességben több kiváló főzde tételei egyesülnek évről évre, bizonyítva hogy a párlatok házasítása nem csak a whiskynél és konyaknál, hanem a pálinkánál is tökéletes harmóniát eredményez.

Idén a főzdék ötödik alkalommal küldhették be párlataikat, hogy tételük belekerülhessen a szakmai összefogás szimbólumává vált Év pálinkájába. A résztvevő főzdék főzőmestereiből és szakértőiből álló zsűri ez alkalommal az Akvárium Klubban 16 beküldött tétel közül kilencet értékelt arany- és ezüstéremre, így Brill, Csalló, Cruxx, Gyulai, Harmatrázó, Márton és Lányai, Nobilis, Schiszler és Zimek pálinkákból készül az egyedi házasítás.


A tételek összekóstolása során a szakértők kiválasztják a legszebb, de nem kirívó tulajdonságokkal rendelkező párlatot, mely a házasítás gerincét adja, majd a többi tétellel díszítik és adják hozzá a különböző karaktereket. Ezt követően a Rézangyal blendmestere még ebben az évben összeállítja a házasítást, hogy legyen ideje összeérni a tavaszi debütálásra. Az egyedi pálinkából mindössze 1500 sorszámozott palack készül, melyek díszdobozban kerülhetnek a legínyencebbek polcaira.

A főzdék együttműködése ebben a projektben túlmutat a gasztronómiai élvezeteken. A főzőmesterek minden törvényi nehézség és a kereskedelmi forgalomban kapható pálinkák fogyasztásának csökkenése ellenére is hisznek abban, hogy a pálinka olyan nemzeti kincs, amiért érdemes kiállni, és amelyet minden eszközzel népszerűsíteni kell.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr426953757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.