.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 10. 15. - kocsmablog
Dreher tanksör premier

pixel

> Egy lépéssel közelebb Csehországhoz. A Dreher bevezeti a hazai kultúrkörbe a tanksör fogalmát, amelynek nyitányaként egy többszáz fős parti keretében múlt hét csütörtökön felavatták az első tartályokat a Stex Házban. Mostantól állandó jelleggel kapható az egyedülálló módon, a főzést követően egyenesen a gyárból érkező nedű, amely igazán friss sörélményt nyújt.

Újdonsággal lepte meg a sörrajongókat 2014. október 9-én a Dreher Sörgyárak. A Magyarországon egyedülállónak számító tanksör mostantól két nagy forgalmú budapesti sörözőben is hozzáférhető.

dreher_tanksor_premier.jpg

Kóstoltatok már frissen fejtett sört? Itt az élmény hasonló. Az úgynevezett tanksör mindössze néhány órával a főzés és lehűtés után speciális tartályokban kerül egyenesen a gyárból a két budapesti sörözőben felállított, 500 literes tárolótankokba. Az így előállított folyékony kenyér pasztőrözetlen, vagyis még jobban megőrzi frissességét és a sörmesterszavaival élve, legtökéletesebb állapotát. A speciális hűtési és szállítási eljárásnak köszönhetően olyan élményben lehet része a fogyasztóknak, mintha közvetlenül a gyárban kóstolnák az elkészült italt, már csak azért is, mert legfeljebb 14 napig állhat a tankban egy eresztés, a töltési dátum meg rá van vezetve egy táblára krétával. Ha két hét alatt nem fogy el, visszaviszik a gyárba, kiöntik, majd újratöltik.

mia_dreher_tanksor.jpg
A hazánkban egyedülálló újdonság két fővárosi sörözőben kóstolható meg a csütörtöki premier után. A Stex Házban Drehert, az Akácfa Sörözőben pedig Arany Ászokot ihatnak a minőségi különbséget keresők. Az első két tanksörállomást többszáz fős parti keretében avatta fel a sörgyár, amelyen a sajtó és a leglelkesebb sörkedvelők elsőként ízlelhették meg a gyárból mindössze pár órával korábban szállított nedűt.

 

"Közel egy éve - cseh és szlovák kollégákkal együttműködve - dolgoztunk azon, hogy bevezessük a tanksört a hazai piacon, így különösen büszkék vagyunk, hogy a két sörnagyhatalom után Magyarországon is megkóstolhatják ezt a különleges terméket a fogyasztók" - mondta el Dalibor Vainer, a Dreher Sörgyárak Zrt. marketing igazgatója az Odett koncerttel és árnyékszínházzal tarkított premieren.

dreher_tanksor_arnyjatek.jpg

Az utóbbi években több európai országban, például Olaszországban, Romániában, vagy Lengyelországban is látható a tanksör előretörése. A tanksör „őshazáiban”, Csehországban és Szlovákiában pedig a legmagasabb kultusz tapasztalható: több mint 300 vendéglátóhely biztosítja a betérőknek a legfrissebb sört, amelyből mintegy 70 millió korsóval is elfogy évente. Magyarországon egyedül a Dreher Sörgyárak biztosít tanksört a fogyasztóknak.

tanksor_infografika20160520_small.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr306804617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2016.05.25. 13:55:37

Egyre több vendéglátóhelyen érhető el a Dreher Tanksör, a Stex után a Stifler és az Ellátóház is csapra verte. A márka folyamatosan keresi a szenvedélyes és elkötelezett Dreher Tanksör partnereket – hangzott el 2016. május 20-án az Ellátóházban tartott szakmai sajtóeseményen, persze ennek feltétele a kiemelkedő forgalom, hisz az 500 literes tankoknak (1000 korsónyi mennyiség) illik elfogynia 1-2 héten belül.
süti beállítások módosítása