.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 06. 12. - kocsmablog
Legendás alakítások és sörcsapolások

pixel

> Múlt hét csütörtökön az Akvárium klub teraszán a Heineken Legendák Harca és a Star Serve csapolóverseny legjobbjai mérkőztek meg egymással - ki-ki a maga mezőnyében -, játékos és közönségszórakoztató produkciók keretében. És itt és most ennek még nincs vége! Folytatás a Balaton Soundon, de lesz egy szerencsés, aki Amszterdamban is megmérettethet.

A fogyasztói élményt a csapolt sör minősége mellett nagyban befolyásolja a felszolgálásának módja is. Egy-egy márka felelőssége tehát nem áll ott meg, hogy a gyártó a megfelelő minőségű sört fejti a hordókba, hanem kiterjed a márkát képviselő vendéglátó egységre és annak csaposára is, aki így magát a márkát is képviseli. A Heineken ennek fontosságára építve indította el tavaly Star Serve elnevezésű programját, és adott lehetőséget 80 kiválasztott vendéglátóhely dolgozóinak, hogy professzionális sörcsapoló képzésen sajátítsák el a tökéletes sörcsapolás és felszolgálás fortélyait. A sör és a pohár hőfoka, a sörcsap tisztasága, a csapolás dőlésszöge, a sörhab vastagsága, és a kiszolgálás minősége együttesen biztosítja, hogy a sörözés élménye teljes legyen.

Ki lesz az ország sztárcsaposa?

A világszerte népszerű program első diplomásai egy globális verseny keretében mérhetik össze tehetségüket Amszterdamban, melynek magyarországi középdöntője június 5-én került megrendezésre az Akvárium klubban. A középdöntőben 10 kiválasztott bártender mérte össze csapoló tehetségét, melynek végén 5-en örülhettek:

1. Tóth Brigitta - Terasz
2. Harai István - Promenád
3. Lencse János - Claro Bisztró
4. Mácskovics Milán - Kiosk
5. György Ádám Rómeó - Akvárium

A verseny számukra akkor és ott még nem ért véget. A magyarországi döntőre a MasterCard Balaton Soundon kerül sor, vagyis július 10-én derül csak ki, hogy közülük ki képviseli majd hazánkat a bártenderek Bocuse d’Or-ján, 2015 januárjában, Amszterdamban.

Mindenki legendás valamiben

Olyan bozontos szemöldököd van, mint Rippel Ferinek? Úgy értesz a madarakhoz, minta bokszoló Erdei Zsolt? Véredben van a limbó, mint Egri Péternek a Mystery Gangből? Vagy legendásan bánsz a sörrel, mint Ganxsta Zolee és Herczeg Zoli? Akkor bánhatod, hogy kimaradtál!

A Heineken Legendák Harca vetélkedőjének indulásáról ugye mi is beszámoltunk, így aligha van olyan Kocsmablog olvasó, akihez ennek híre nem jutott el. Akkor olyan magyar hírességek mutatták be mire képesek, mint Sena, Szabó Győző, Varga Viktor, Müller Attila és Puskás Peti, videójuk sok bátor jelentkezőnek csinált kedvet, és hogy ki legyen kategóriánként (limbó, sörcsusza, extrém sörnyitás, madárcsalogatás vagy szemöldöktáncoltatás) az az öt versenyző, aki a döntőbe jut, azt mintegy 3000 szavazat döntötte el.

A szavazatok alapján a huszonöt legjobb legenda az ország különböző pontjairól jött a budapesti helyszínre, hogy összemérje tudását a Legendák Harca döntőjén. Az iszonytatóan tehetséges hírességekből álló zsűri (a már említett Rippel Feri, Erdei Zsolt, Egri Péter, Ganxta Zolee és Herczeg Zoli) a produkcióik alapján egyöntetűen választotta ki azt az öt győztest, akik VIP MasterCard Balaton Sound jegyet nyertek, és megkapták a Heineken Legendája megtisztelő címet, ezzel belépve a Heineken globális elit klubjába. A legjobbak:

Farkas Szilárd - limbó
Nonn Gábor - sörcsusza
Halász Péter és Rácz Miklós - extrém sörnyitás
Szurovecz Zsolt - madárcsalogatás
Németh G. Dániel - szemöldöktáncoltatás

 

A játékos verseny házigazdája, Istenes Bence elmondta: „Ez volt az egyik legszórakoztatóbb tehetségkutató, amin valaha részt vettem. Sok tehetséges emberrel találkoztam már, de a Heineken Legendák Harcának döntősei még engem is meg tudtak lepni. Kreatív, különleges versenyt láthattunk; bár az extrém sörnyitás kategóriájában én is tudtam volna mutatni egyet, s mást”.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr446296147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása