.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 10. 16. - apuska
Csak a jó sör!

Cím: 1072 Budapest, Kertész utca 42-44.,
Látogatás: 2013. augusztus 16. 19:40-21:40.
Google Maps

Félelmetes és kétségbeejtő egyszerre, ami belépéskor fogad.

Telefon: +36 30 251 4737
Facebook: fb.com/csakajo
Web: http://csakajosor.hu

Vélemény

apuska:

A Csak a jó sör! valójában egy szaküzlet, ami széles választékban kínál minőségi import és hazai kézműves söröket, melyek időszakosan helyben, csapolva is fogyaszthatók.

A Csak a jó sör! valójában egy kiskocsma, ahol egyszerre 4 különleges sör van csapon, de emellett széles választékban kínál minőségi import és hazai kézműves söröket az üveges mezőnyből.

A Csak a jó sör! önmagában különlegesség, mert még az sem egyértelmű, hogy ez egy bolt, vagy inkább egy kiskocsma? A néhány asztal és a pult az utóbbira utal, mióta ezek bekerültek, komoly sörtársasági élet összpontosul köré, de annyi itt a polc, ami a sok sörtől csak úgy roskadozik, mint egy félreértelmezett nemzeti dohányboltban.

A Csak a jó sör! a Főzdefesztet is jegyző, több saját sörrecepttel is büszkélkedő Kővári Gergely ötlete, akinek karakteresen morcos fizimiskája minduntalan fölfedezhető a pult mögött. Ő egy valódi sörbúvár és sörszakértő. Amit a boltban és az e-boltban kapni lehet, azt ő már biztosan kóstolta, arról határozott véleményt tud mondani, és ezen vélemény alapján azokat meri is ajánlani. Ergo. Ha ajándékot keresel a pasidnak? Jó helyen jársz!!!

A Csak a jó sör! nem nagy. Inkább kicsi. Pedig ez már a 2.0-ás verzió, vagyis a 2011-es kezdeti alapterületnek a duplája, hogy az legyen most, ami, ahhoz a szomszédos fodrászatot is be kellett kebelezni, ezért is tűnik úgy, mint egy kétszobás lakás - a sarokban kopott bőrgarnitúra - nagy kirakatokkal.

Ami meg a dizájnt illeti? Csak ami a témában idevág. Sör, sör, sör: plakátok, címkék, üvegek, kupakok (több százból van kirakva a küszöb!), hordók, dobozok (felfűzve a kályhacsőre!); az egész olyan egészségesen zsúfolt, de mégsem sok. Órákig lehet bámészkodni, és ha Gergőnek van kedve az amatőrök kérdéseire válaszolni, akkor tanulni.

Ami szar ügy, hogy itt nem ér asztalt foglalni, és a délutáni hobbira emlékeztető nyitvatartásból adódóan mikor már épp beérne a sok alkoholszázalékos jókedv, akkor lesz vége (21 óra után nincs több csapolás), s át lehet szépen slattyogni az Élesztőbe, megkóstolni néha ugyanazt, egy leheletnyivel drágábban.

strasszi:

Az gondolnánk a Csak a jó sörök! név túlzás, mert hát az a jó sör, amit az egyén annak érez. Biztos van olyan, akit az általam nagyra tartott IPA-k kesernyés íze elborzaszt és nem nevezné jó sörnek. Mindenesetre ez a bolt-kocsma egy hatalmas erénnyel rendelkezik: kinyitott egy olyan kaput, amelyen keresztül a közönség megismerheti kis hazánk és a nagyvilág minőségi söreit. A minőségi sör alatt itt nem a Drehert (brr) értem, amit kérhetsz a legtöbb helyen, ha valami "jobbat" akarsz inni és nem az ászokot! Az itt kapható termékek nagy része kis manufaktúrákból, limitált szériás sörfőzdékből való, akik úgy tudnak a piacon fennmaradni, hogy a nagy sörgyárakkal ellentétben nagyon jó minőségű extra gondoskodással elkészített söröket árulnak. Ezek egyike, másika különleges recept alapján készül. Ezeket a söröket megkóstolva rögtön rádöbben az ember, hogy egy sörnek lehet sokkal rafináltabb és kifinomultabb ízvilága, mint a megszokott nagyipari termékeknek. Ez a sörforradalom, ami manapság zajlik, és ennek az egyik zászlóshajója ez a bolt. Aki szereti a jó sört, mindenképpen jöjjön be, válogasson, csemegézzen, kóstolgasson. Olyan csodákat ihat itt, amit máshol sehol. (Az első számú Brewdog lelőhely!) Jó, persze nem olcsó, de egy kopár dűlős villányi Gere sem az. Ahelyett is lehet inni tablettásat vagy alsó polcosat, nem? Ez nem ugyanaz a kategória, ehhez a minőséghez sajnos bele kell nyúlni a pénztárcába, de mégsem annyira mélyre, mint hiszed!

A helység sajnos, mint kocsma kicsi, de attól olyan bájos. Én gyakorlatilag le se ültem, mert folyamatosan legeltettem a szemem a világ jobbnál jobb termékei felett. Kritizálhatnám a mosdót vagy a nem túl lelkes kiszolgálást, de nem teszem, mert sokat tett ez a hely azért, hogy a magyar sörfogyasztás ne álljon meg az unalmas és szinte íztelen nagyipari termékeknél.

Jó irányba mennek a dolgok kérem szépen! A pálinkák kikupálódtak, az embereknek van igénye a jó borra és most a söröket is elérte a széles választékot hozó manufakturális forradalom! A nagy gyárak meg lassan átmennek üdítőital gyártásba a rengeteg gyümölcsös kotyvalékkal. Köszönjük Csak A Jó Sör, köszönjük Főzdefeszt, köszönjük Élesztő, és minden olyan kocsma és fesztivál, ahol minőségi kézműves sört is lehet kapni. Már csak azon kell elgondolkozni, hogy minek nevezzük majd a sör sommelier-jeit. És most megyek és megiszom a kedvesemmel azt a két üveg spontán erjedésű belgát, amit itt vettem.

dancso panza:

Csapolt Arany Ászok nincs. Kőbányaiból is csak egy alátétet találtam, félelmetes és kétségbeejtő egyszerre, ami belépéskor fogad. Alice Csodaországban. Bejössz és beszarsz.

A választás kicsit nehézkesen indul, de aztán a másodiknál már lesz elképzelésed a folytatáshoz.

Csak hamar eljön az este 9.00, és akkor let's go van.

anyicska:

Aki az igazán jó söröket szereti, imádni fogja a Csak a jó sört! Én is bírtam, de most hogy egyre több helyen lehet különlegesnél különlegesebb söröket inni, nem volt számomra annyira egyedülálló élmény, és főleg azért, mert búzasör nem volt csapon. De üvegben volt többféle, sőt, még alkoholmentes búza is, ami plusz egy pontnak számít. Amúgy a hangulat nagyon családias volt, mert viszonylag kicsi a helyiség, cserében tele volt, így eléggé könnyű volt megismerkedni új arcokkal, és sörözve eszmét cserélni velük.

Kellemes este volt, csak jó lenne, ha a csapos máskor picit gyakrabban mosolyogna. Vagyis ha egyáltalán mosolyogna!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Távoli Galaxis, 950 Ft
Üveges sör: Békésszentandrási Meggyes, 300 Ft
Bor (1 dl): -
Rövid (4 cl): -
Üdítő (2 dl): -
Meleg ital: -
Harapnivaló: -

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr915471022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blash 2013.10.17. 07:49:35

sorra vehetnetek a tobbi olyan helyet is, ahol normalis soroket kapni, nyilt par uj: legenda (dob utca), hopfanatic (rock randevu helyen) stb, illetve amik regebb ota uzemelnek, s me'g nem irtatok roluk (:
süti beállítások módosítása