.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 04. 26. - apuska
Rizsa Dvá klub&bár
pixel rizsadva00.jpg Helyszín: 1056 Bp., Irányi utca 25.
Látogatás: 2013. április 3. 18:30-21:50
 Bezárt, megszűnt! 

> A vodka jó, és az erre rárakódó összes oroszos asszociáció.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 784 6568
Web: http://rizsa.eu/rizsadva/
Facebook oldal: www.facebook.com/rizsadva
Nyitva tartás: H, K, Sz: 14-24; Cs: 14-02; P, Szo: 14-04; V: zárva
Extrák: tévé, tánctér, wifi, koncert, kiállítás, ital akciók, különterem, bankkártya elfogadó

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 440 Ft Soproni Démon, 480 Ft
Arany Fácán, 490 Ft Heineken (0,33l), 500 Ft
Edelweiss, 670 Ft Gösser Zitrone (0,33l), 450 Ft
- Gösser Zitrone 0,0% (0,33l), 450 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Duett Cuvée Irsai-Ezerjó (Frittmann), 220 Ft Unicum, 680 Ft
Tokaji Hárslevelű (Evinor), 220 Ft Becherovka, 620 Ft
Dunántúli Merlot Rosé (Katona), 220 Ft Russian Standard, 680-990 Ft
Balatonaligai Zweigelt (Feind), 220 Ft Ballantine's, 690 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 330 Ft Tea, 430 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 330 Ft Rizsike (forró csoki, puffasztott rizs), 450 Ft
Nestea, 330 Ft Sajtos hamburger, 990 Ft
Burn, 660 Ft Bácskai rizseshús, 990 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Rizsa Dvá a Király utcai Rizsa presszó nagytesója, s mint az múltkor kiderült, a Bónusz Brigád álommelóját elnyert Németh Máté törzshelye.

De ezen túl? Az Irányi utca bármennyire is a belváros része, teljességgel kiesik fősodorból, bár sokáig a szomszédban működött a Panic Pub, nem egy tipikus bulikörzet, így én is csak azért sejtem, hogy mi volt itt előtte, mert épp a Google Map újonnan beinduló Street View funkcióját tesztelem. Eszerint a Pannon bútor áruház után egy romos épület, legalábbis 2011 októberében.

Aztán pedig Rizsa Dvá, csapó egy. Amszterdami hangulat Budapesten címmel találtam a tervezők-kivitelezők tollából egy ráutaló cikket, hogy első körben miként is varázsolták 3 hónap alatt újjá, és nyitották azt meg 2012. március 15-én: 'A kiinduláskor ramaty - és erősen avitt - állapotban levő terekről látszott, hogy értő kezekkel hozzányúlva békakirály szerű átváltozás várható. A forgalmas belvárosi utcára nyíló RiZSA DVA két szintje alatt meghúzódik egy pincehelyiség is. Az enteriőrök kialakításánál figyelembe vettük a chat bár két alapvetően eltérő funkcióját, így jött létre a kávézó/söröző/borozó és beszélgetős rész (a földszint és a galéria), és a bulizós koncert/diszkó/meccsnéző pinceklub. Mindkettőn erősen érződik az iparias, "loftos" hatás, amit a robosztus gépészet és légtechnika csövei következtében adott volt. Ebbe álmodtunk bele egy olyan enteriőrt, ami a hagyományos (és az előző évtizedre jellemző) hazai romkocsmáktól eltérő, és megállja a helyét Budapesten éppúgy, mint Amszterdamban, Párizsban, vagy akár New York-ban is. Az otthonosságot olcsó, ám annál "ütősebb" ötletekkel és rengeteg filléres bútorral oldottuk meg. A lomtalanításokból, vateráról és ecseriről származó bútorokat felújítottuk, átkárpitoztuk és adtunk nekik egy újabb esélyt. Már csak egy kis idő kell, hogy újra kissé megkopjanak és beérjenek - most még nagyon új, ám már így is nagyon barátságos és hívogató a kávéházi rész. A fő funkciót - hogy beszélgetni beülhessen ide egy ital vagy kávé mellé bárki - maximálisan teljesíti.'

Amikor a Kocsma10 rovatunkban bemutatkoztak, mi is pontosan ezt láttuk, meg hogy öltek bele pénzt rendesen, néhol egészen újszerű és különleges megoldásokkal próbálkoztak, és hogy a még bátor formák és erős színek használata mellett is szerethetővé lett. Más kérdés, hogy sokaknak kicsit sok volt...

2013 elején hát újra nekifutottak, és folyamatos nyitva tartás mellett, lépésről lépésre került átdolgozásra az enteriőr. A név adott volt, Rizsa Dvá, csapó kettő. A változatlan elnevezés kettőssége dobta ki a félig ázsiai és félig orosz matrioska fiú és lány baba ötletét, amihez próbáltak stílusban mindent hozzáigazítani. Így történhetett meg, hogy egy jóval letisztultabb vonalat követve jutottak el addig a koncepcióig, hogy kizárólag piros, fekete és fehér színeket használva majd mindent lecsupaszítottak, egységesítették a tereket, a régiből nem hagyva mementóul mást, csak a valóban különleges színpadot, a vekkerekből kirakott órát és a mini babaenteriőrt a felső ablakban.

A városi lét hátrányait szem előtt tartva, a rizs termesztési eljárásához mérten próbáltak egy kis természetet is belecsempészni a belső térbe (fa -» raklap + juta huzatok, székek + fű, kerti asztalok a teraszon). Bár a terek funkciói tisztázottak voltak, a galéria kialakításával a kávézó/söröző/borozó részt tovább tudták bővíteni, ahol a tervek szerint nem csak változatos kiállítások lesznek, de hamarosan könyvek és játékok is a raklap székek réseiben, ezzel egy igazi közösségi térré varázsolva a felső szintet.

'Ettél már ma rizst?' – Kínában, Thaiföldön, Bangladesben ez egy szokásos üdvözlőforma. A világ számos táján rettentő sok babona, hagyomány és szokás született a rizzsel kapcsolatosan. Sok ázsiai országban a rizs és az étkezés kifejezésére ugyanazt a szót használják, mintegy kifejezve a rizs szeretetét, ami itt pluszban meg van toldva avval, hogy a vodka jó, és az erre rárakódó összes oroszos asszociáció, a kellő orosz lazasággal.

Az új felállás közös gyereke a most ott dolgozóknak. Mindenki hozzátette a magáét. Egy olyan kis klubot alakítottak ki, ahol jó zene szól, hétvégenként változatos programokkal, a hét többi napján pedig azért térnek be a vendégek, mert kényelmesen igényes a hely. Jó időben az összes ajtó nyitva van az utca felé, és a koncertek is a kávézó térben zajlanak.

A szemnek-fülnek való kényeztetésen túl szerencsére jut még betevő a szájnak. A Borok-Ételek-Italok füzetecskében egy csomó különlegesség van, a rendkívül izgalmas formán túl maga a tartalom: hamburger, egytálétel rizottók, penne arabiata, de a Rizska, RizsMa, PáRizs, Rizsike, Ma-Rizs-uzsinak, fantázianevű kedvencek is helyben eladják egy szaké mellé magukat, érted, mert rizsbor/sör/pálinka?"

bal:

"Hát, vegyes érzelmekkel vagyok a hely iránt. A berendezés felettébb érdekes, lásd, műfűvel borított szék, ereszcsatorna a pult fölött, de az aktuális bulizene, az ultra 80-as évek, nekem nagyon bejött. Az árak nem halálosak, de annyira nem is jók."

outstanda:

"A hely nekem teljesen újként hatott, bár ismertem az előéletét, és láttam is pár képet a kaotikus belsőről, sosem jártam itt. Az első találkozásunk alkalmával (még az újra-nyitóbuli előtt) eléggé szerteszéjjel volt minden, de szerencsére mostanra összeállt a kép és minden a helyére került. A belső téren meglátszik az egységes értelmiségi-üldögélős-kocsmás-kisbulihelyes tervezési szemlélet, ennek megfelelően jól eltalált lett, kellemesek a fények, a csepp galéria is nagyon pofásra sikerült. A Rizsa Dvá fő arculati elemeit (két matrjoska baba, ázsiai szemekkel) és a hozzá tartozó egyéb grafikai elemeket is nagyon eltalálták, tetszik. A pinceszinti mini diszkó pedig igazi saturday night fever ezzel a színes négyzetes táncparkettel, amúgy teljesen korrektül berendezett minimál design-os ez a placc is, nem is nagyon tudnék belekötni."

lilla:

"Jól látom, hogy raklap bútorok vannak a galérián? Óriás kedvenc! A lenti székeken meg szinte érezni az erdő illatát. A plafonról lógó kalickák is nagyon bejönnek.

Az itallap még a magyar vendégek számára sem kellően részletes, de a koktélok fantázianevei ötletesek.

A bulitér zseniális! Színes kockás színpad!!! Ezt már csak úgy lehetne fokozni, ha akkor gyúlnának ki a fények, mikor rálépek."

balu:

"Matrjoska babám, spiritusszal teli a bukszád.

Összességében jó kis hely a Rizsa Dvá itt a Váci utcai turista övezet szélén, mégis kicsit megbújva, pont a város szívében.

A pincehelyiség modern és trendi, a 180 centi fölötti játékosoknak viszont könnyen fejfájást okozhat a lépcsőfeljáró alja - hiába van kipárnázva -, na ide se jövök kalapban, puff neki.

Fura, hogy tyúkketrec mögött őrzik a rövideket, lehet hogy rókák is járnak erre? A kalicka dizájnt, a babasarkot és az órában óra koncepciót már láttam valahol, miközben a valóban értékes kiállítások - az aktuális, Korponovics Roland: Kilenc random kompozíciója igazi magasművészet - a galériára kényszerülnek."

"Kínlódni fogsz, rálátni nem. de megoldod, mert ügyes vagy."

Értékelés

  out lili apu anyi balu lill bal
dizájn 5 4 4,5 4 4 4 3
kiszolgálás 3 3 4,5 3,5 4 4,5 3
közönség 4 4 4 4 4 3 4
zene 5 4 5 5 5 5 4
mosdók 5 4 5 5 5 5 5
árszínvonal 3 3 3 3 3 4 2,5
  4,17 3,67 4,33 4,08 4,17 4,25 3,58

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr695213028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.12.22. 18:49:36

A dizájn ugyanaz, de a név más. Most ennyi: Kis Á
süti beállítások módosítása