.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Pável: sokat elmond a helyről 2 dolog: a közelben lakó brit nagykövet törzshelye, illetve folyamatosan lá... (2019.05.10. 13:41) Majorka
  • kocsmablog: A Beerbox friss sajtóközleménye szerint bárhol, bármikor, az íze és a társaság miatt sörözik szíve... (2019.05.08. 11:18) Beerbox
  • Étteremkritikus: @Leooo: Szóval az 1998 és 2007 között érvényes törvény alapján ment szerinted 1972-ben az árazás? :) (2019.04.30. 08:20) Vendéglátóhely kategóriák
  • Árpa Jankó: @elmeherceg: Nem szerencsés és félreérthető a fogalmazás az oldalon. Ha tudod hol van a közeledben... (2019.04.22. 13:31) Beerbox
  • elmeherceg: Nektek működik? Mert nekem nem :( Azt mondja, válaszd ki a legközelebbi helyet, majd válassz a sör... (2019.04.08. 22:14) Beerbox
  • apuska: A régi Aznap helyére költözött a Bárka Borbár... Ugyanakkor egy 2019 február 10-i bejelentés szeri... (2019.03.28. 23:34) Aznap
  • Utolsó 20
2012. 03. 14. - apuska
Cheers Pub

Cím: 1066 Budapest, Nagymező utca 35.,
Látogatás: 2012. február 29. 16:30-20:55.
Google Maps

A pultos hölgy egy náci tiszt lehet csak, mert ilyen közönséget csak hatalmas szigorral lehet kezelni, különben megennék.

Telefon: +36 70 660 0812
Facebook: fb.com/pages/Cheers-Pub/207173495961521
Web: -

Vélemény

apuska:

A Cheers egy 26 Emmy-díjat és 111 jelölést (rekord!) bezsebelt amerikai televíziós sorozat, mely 11 évadot élt meg, és 1982 és 1993 között vetítették az NBC televíziós csatornán. A történet szerint a bostoni Cheers nevű kocsmába jár a helyiek egy csoportja inni, pihenni és beszélgetni, ahol a csapos és a pincérek/pincérnők örömmel szolgálják ki a vendégeiket. Miközben a 'cheers' szó szerinti jelentése ugye annyit tesz (koccintáskor), hogy egészségedre!

A Cheers kávézó, a Cheers söröző, a Cheers Café, a Cheers Pub - a feliratok alapján. Válassz kedvedre, az lesz amit szeretnél! Csak gyere be. Csak fogyasszál. Csak még egyet. A pesti Broadway egyik legolcsóbb kocsmája végül úgyis csak az áraival győz meg.

Dohányozni itt nem hogy ért, de kb. javallott. Ehhez képest kőkeményen oszt a pultos lány mindenkit, aki szerinte még nevelésre szorul, utánunk azért kiáltott fel lentről a galériára, hogy 'mi a fenét művelünk ott, mert mindjárt leszakad az egész'. Összetoltunk 3 asztalt. Aztán egy látszólag ismerős fazonra pirított rá, hogy 'le ne told már a nadrágod, ne kelljen úgy éreznem magam, mint otthon'. Ő csak megigazította deréktájt a gumit.

Fél ötkor az asztaloknál még alig ültek - sokon foglalt papírcetli volt -,cserében a pult körül zsúfolásig. Mindenki ott legyeskedett, a közösségi élményhez egy kicsit mindenki hozzátett, ha rendelni akartam, odaférni, azért fizikálisan is meg kellett küzdenem.

Egy jelöletlen csapon Ászok. Csak így. Mezítlábasan. 230 forintért egy korsó. Kérdeztem: - Milyen Ászok? ...és a válasz? 'Soproni vagy Arany, nem tudom.'Miközben egy Borsodi és egy Beck's embléma világított jobbon.

Néhány fertályóra elteltével aztán az addig üres székeket és asztalokat is belakták, főként a kispénzű szemtelenül fiatalok. És csak jöttek. Csak jöttek. Sokan bizonytalanul körbejártak, egy tenyérnyi szabad helyet kerestek, aztán hogy nem találtak, megálltak lenn a galériára feltartó lépcső tövében, hisz inni ott is lehet!

Egyébként nem pontosan értem, hogy a Cheers Pub honnan szedte a stílusát. Annyi biztos, hogy kicsit sem hasonlít a fent említett sorozat színhelyéhez, viszont a 20. század első és második harmadának Amerika képéhez láthatóan vonzódik, mert régi amerikai autók vannak a galérián a falra felfestve, Elvis Presley, Al Capone, Marilyn Monroe több plakáton meg van idézve, régi Coca Cola és Pepsi reklámtáblák hirdetik a szabad nyugati világ adta életérzést, amit ezek a termékek kifejeztek.

És egyszer csak elszakadt a cérna, azt mondtuk, tovább itt mi nem vagyunk hajlandóak maradni. Nem kaptunk levegőt, nem hallottuk egymást, a korsókat még csak elvitték előlünk, de azt már nem kérdezték, innánk-e még. Közben a háttérben a Magyarország-Bulgária válogatott labdarúgó mérkőzés minden közönségreakció nélkül 1:1-re lement, mert olcsón bebaszni jár csak ide a nép, s a kocsma maga és a kiszolgálás lényegtelen.

kalimpa:

kellemes kis kocsma a Nagymező utcában galériával és egy kisebb lenti hellyel. pár asztal, egy pult és sok-sok fiatal tarkítja az itteni nem kicsit büdös levegőt.

embertelen a füst, nem lehet megmaradni fél óránál tovább normális esetben, na nekünk azért sikerült, de kínkeservesen. bár az olcsó sör némi nemű kárpótlást tud nyújtani, de a göncödet dobhatod este a kukába, mert az itteni nikotin koncentráció az felér egy gyár kémény éves kibocsájtásával.

amúgy korrekt volt a kiszolgálás, a WC az olyan amilyen, szar.

dancsopanza:

Ez már kegyetlen! Ilyen még a Jollyban sem volt. Már mint füst. e tekintetben a legmerészebb gondolatod szorozd meg 7-tel, s akkora.

Ettől függetlenül ászokilag és árilag rendben van. Pantera nincs. Pilisi levegő nincs. Ez már kegyetlen!


nova:

A pultos hölgy egy náci tiszt lehet csak, mert ilyen közönséget csak hatalmas szigorral lehet kezelni, különben megennék. Koszos kocsma ez a javából, füst ezerrel, csőalkeszok mindenhol, kissé kipárnázva fiatalokkal, akiknek nem jut 300 forint egy sörre. Mert hogy olcsó! Ennyi, semmi több előnye nincs ennek a kocsmának. Ide még véletlenül sem jövök többet, de a munka az munka!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Ászok, 230 Ft
Üveges sör: Dreher Bak, 380 Ft
Bor (1 dl): Olaszrizling, 120 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 400 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 200 Ft
Meleg ital: Capuccino, 190 Ft
Harapnivaló: Ropi, 100 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr954284582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.