.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Pável: sokat elmond a helyről 2 dolog: a közelben lakó brit nagykövet törzshelye, illetve folyamatosan lá... (2019.05.10. 13:41) Majorka
  • kocsmablog: A Beerbox friss sajtóközleménye szerint bárhol, bármikor, az íze és a társaság miatt sörözik szíve... (2019.05.08. 11:18) Beerbox
  • Étteremkritikus: @Leooo: Szóval az 1998 és 2007 között érvényes törvény alapján ment szerinted 1972-ben az árazás? :) (2019.04.30. 08:20) Vendéglátóhely kategóriák
  • Árpa Jankó: @elmeherceg: Nem szerencsés és félreérthető a fogalmazás az oldalon. Ha tudod hol van a közeledben... (2019.04.22. 13:31) Beerbox
  • elmeherceg: Nektek működik? Mert nekem nem :( Azt mondja, válaszd ki a legközelebbi helyet, majd válassz a sör... (2019.04.08. 22:14) Beerbox
  • apuska: A régi Aznap helyére költözött a Bárka Borbár... Ugyanakkor egy 2019 február 10-i bejelentés szeri... (2019.03.28. 23:34) Aznap
  • Utolsó 20
2011. 12. 10. - apuska
Wichmann kocsma

Cím: 1072 Budapest, Kazinczy utca 55.,
Látogatás: 2011. december 7. 19:00-22:30.
Google Maps

A vendégek számától függően napi 6-8 órás műszakban ezt elviselni ahhoz hasonlatos lehet, mint a guantanamoi borzalmak.

Telefon: +36 1 322 6174
Facebook: fb.com/wichmann.kocsma.budapest
Web: http://wichmannkocsma.hu

Vélemény

apuska:

Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus, mielőtt versenyző lett, szakácsnak tanult. Mikor kiderült, hogy az 1984-es nyári olimpián (Los Angeles) a szocialista országok bojkottja miatt nem szerepelhet, elkezdte felépíteni a saját éttermét, amit 1987-ben Szent Jupát néven (a kenusok védőszentje) megnyitott, ahol azóta is ő a főszakács, süt-főz, kizárólag olyat, ami magyaros. Ám az ivó előtt erre nem utal semmi! A szomszédon ott világít Bobek, de ezen sehol egy cégér, így csak gyanítani lehet, hogy a rácsos ablakon kiszűrődő fény mögött a már-már legendássá avanzsált Wichmann kocsmája bújik, viszont van rajta egy érdekes emléktábla, miszerint 1836-ban Schneider József ötlete alapján itt festették meg először a magyar kártyát a játékos kedvű honpolgárok nemzeti öntudatát élesztgetve, Tell Vilmos szabadságharcának felidézésével, a szigorú cenzúrát megkerülve.

Odabenn a tipikus cseh kocsmákra jellemző őszinte egyszerűség fogad, s ebbe az enteriőrbe tökéletesen beleillő a pokrócfinomságú, tekintélyes sörhassal bíró kocsmáros figurája, aki a csapnál véletlenül sem valami nagy sörgyár portékáját kínálgatja, hanem az ecseri sörfőzde Brandecker nevű édeskés furcsaságát, amiről nem igazán tudtam eldönteni, hogy ízlik-e vagy sem, de perverz módon végig azt kértem, hogy kiderüljön, ezután a másnap mennyire fáj.

A füst borzalmas méreteket ölt, elszívó sehol, de még a ventilátorok sem forognak. A terem akusztikája okán az asztaltársaságok beszédfoszlányai összeadódnak egy merő zajjá, a vendégek számától függően napi 6-8 órás műszakban ezt elviselni ahhoz hasonlatos lehet, mint a guantanamoi borzalmak.

Cserébe a kocsma olcsó és perverz, főként belvárosi viszonylatban. A bécsi szeletes szendvicsről meg mindenki azt mondja, hogy fölülmúlhatatlan, viszont a félelmetesen habzó házi sör üvegkancsókban pihentetése és a rendeléskor azok korsóba öntögetett mixe minimum gyanús, kb. mint az a bekeretezett húszezer forintos, amin a korona és bajusz alatt ott somolyog a 24 éve változatlannak tetsző kocsma tulajdonosa, hogy aztán hátratessékeljen a mosdóba és jót röhögjön rajtad. Mikor elborzadsz. Mert itt biztosan elborzadsz. Az omló csempék és rohadó falak láttán, hogy a piszoár nincs összekötve az öblítővel, hogy se meleg víz, se szappan, se kéztörlő, jaj. Ellenben, ha valaha is megvalósul a „Transzport. A bevagonírozott ház” holokauszt-emlékmű terve, akkor majd lehet azt mondani, hogy grátisz jár mellé néhány autentikus belső elem, ami tényleg arra utal, mintha ott lennél félelmetes körülmények között egy csomó sorstárssal összezárva valami ismeretlen világ felé tartó marhavagonban.

kalimpa:

Undorítóan ótvar megsárgult falak, fa asztalok, és az iskolai székeket is meghazudtoló ülőalkalmatosságok - a putri kifejezés erre maximálisan megfelelő. Ronda, de még nem is finom. Zene nincs, csak hangzavar meg iszonyat füst! Gusztustalan.


bal:

Hát, itt is voltunk már párszor. Lepra, izzadó falak, olyan képek a falon, hogy el sem tudod képzelni. Megdöbbentő. Időutazás a békeidőkbe, műretro nélkül.

A kövér csapos flegma bunkósága az első két körben megmosolyogtató, utána masszívan idegesítő. Zenére ne is számíts, ahhoz legalább 2000 forintot be kéne ruházni, amire ugye itt nem telik. A WC katasztrófa.

Egyszer mindenképp érdemes meglátogatni, hogy érezd: MINDIG VAN LEJJEBB.

baller:

A csapolt sör nem pasztőrözött, de így is képes elállni 8 napig, amire semmi szükség, mert pár nap alatt elfogy.

Kétféle ember van. Azok, akik kétfelé osztják a dolgokat, és azok, akik nem. A csapos kétfelé osztja a sörfogyasztókat. Akik szeretik ezt a sört, kimondottan ezért járnak ide, illetve akik nem. Szerintem meg vannak olyanok is, akik nem ismerik.

Itt a nyitást követő másfél órán túl bármikor be lehet nevezni egy kiadós füstmérgezésre, talán ezért, no is a nem túl imponáló belbecs miatt ide a magányos nők csak félve nyitnak be.

anyicska:

A forralt bor túl édes volt, aránytalanul drága, és talán 3 decinek is kevés, miközben annyit kértem. A kocsmában uralkodó hideg elleni védőitalnak szántam.


zsolt:

Belépve a nagymamám szaga fogadott, ami egy kocsmánál nem épp előnyös. A hely megtalálhatatlan, és hazajutni is kihívás.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Brandecker, 280 Ft
Üveges sör: Arany Ászok, 330 Ft
Bor (1 dl): Fehér folyó, 70 Ft
Rövid (5 cl): Unicum, 450 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 120 Ft
Meleg ital: Kávé, 230 Ft
Harapnivaló: Bécsi szeletes szendvics, 400 Ft

Értékelés

2,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr863447780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.04.29. 00:15:54

Meglepően összeszedett írás a házfalon található piros nyolcas magyar kártyalap kapcsán a Borstól: www.borsonline.hu/aktualis/szines-vilag-piros-viii-as-hirdeti-a-magyar-kartya-szulohelyet/151989

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.06.12. 12:53:27

Katasztrófaturisták gyülekező! Az index szerint a Wichmann napjai meg vannak számlálva: index.hu/gazdasag/2018/06/12/wichmann_bezar_kazinczy_utca_2018/

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2018.06.12. 14:23:58

hááát, ha hihetünk az itt leírtaknak, már rég rá kellett volna számolni erre a putrira.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.06.13. 22:05:08

@Pável: A nosztalgia mindent megszépít. Meg a sok dzsentri-lebuj viszonyítási alapként körülötte. :)

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.07.17. 00:45:04

444.hu videó: youtu.be/1ZA4B-SrYvg
Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus 1987-ben a Kazinczy utcában nyitott kocsmát. A hely az elmúlt harminc évben semmit sem változott: egyszerű berendezés, olcsó sör, bor, rövid és rántott hús kenyéren, nem zsömlében! A tulaj szerint azért nem szól zene és nincs TV se, hogy a vendégek tényleg csak egymással foglalkozzanak és beszélgessenek. Ahogy az elmúlt években fejlődött a bulinegyed, úgy szorultak ki a régivágású kocsmák és talponállók a környékről. Wichmann belefáradt a vendéglátózásba, ezért adja el a kocsmát. Júniusban még nyitva vannak, de néhány hét múlva biztosan zárnak, megvan már a vevő.