.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 12. 7. - apuska
Bobek Café

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 53.,
Látogatás: 2011. október 12. 19:25-23:00.
Google Maps

Férfi szíveknek kellemes a rengeteg női vendég, számolatlanul sok kettes, hármas, négyes kis női brigádok járnak valami érthetetlen nyúlon túli vonzódás okán ide.

Telefon: +36 1 322 0729
Facebook: fb.com/Bobek-Cafe-156667774841
Web: http://bobek.hu

Vélemény

apuska:

Volt az a csehszlovák rajzfilm a két nyusziról, akik egy cilinderben laknak, és reggelente tornáznak. Az egyik lustább, mint a másik. Bobek volt a lustább.

Aztán a lusta nyuszi kb. 5 éve úgy döntött, nyit egy kávézót Budapesten. Vagy néhány hasonlóan lusta férfi, akik ideje korán meglátták a Kazinczy utcai vendéglátóhelyekben rejlő lehetőséget, s a zsidónegyed egyik lerombolt épületének helyére felhúzott újépítésű társasház aljában nyitottak egy egyszerű konyhában gondolkodó, nagyon színes, a környék bulihelyszínei előtt lehetőséget adó iszogatós, beülős, társasági helyet.

Bár a Bobek régen Café volt, ma hajlamos úgy nevezni magát, Garden. Ennek egyetlen oka, hogy a fél éve komoly változáson áteső kávézóból – a pult megnőtt, az itt-ott feltűnő nyusziformák eltűntek azzal, hogy lecserélték a tapétát, a rikító pink és élénkzöld műanyag székekből is csak mutatóban maradt néhány – hátrafelé átvezető szűk folyosó egy retró nemdohányzó különszobaszerűség után egy komoly tartószerkezetre feszített sátorponyvával határolt és (télen) fűtött télikertbe vezet. A láb alatt kavicsok, néhol fűcsomó, a sátorfalon kívül játszótér és egy borostyánnal befuttatott házfal. A sarokban néhány fotel és dívány (éppen kutyák sziesztáztak rajtuk), amúgy jellemzően fából készült asztalok és összecsukható székek teszik ki az ülő- és tálaló alkalmatosságok javát. A fázósabbak pokrócért nyúlhatnak, a kiállításokra szomjazók hanyagul kirakott fényképek közül szemezgethettek az udvarbolond.blog.hu és a Zubrowka támogatásával, míg a szerencsésebbek(?) önmagukat is felismerik a buli fotó mozaikokból álló tablón.

A Bobek Garden, alias Bobek Café, ha csak a csapolt Dreher árát tekintjük viszonyítási alapul, még a drágának titulált szomszédos Pirítós áraihoz képest sem olcsó. Cserébe szélesebb palettán mozog a konyha, így a bobekes mártogatósok, a végtelen omlett variációk, saláták, szendvicsek, a nagyon gyümölcsös limonádék, a lenyűgözően sokféle gyümölcstea és kávékülönlegességek okozta élményért akár bankkártyával is fizethetünk, ami még az ehhez hasonló trendi helyek között is ritkaság.

kalimpa:

a Bobekről mindig az a tévképzet élt a fejemben, hogy egy kicsi kis kávézó a maga kis aranyos színes nyulas logójával.

na, ennek ellenére egy hatalmas hátsó téli kerttel rendelkező tökjó kis ivó, lehet ezt kávézónak, kocsmának, bárnak, igazából bárminek nevezni, de a hangulat az jó, legalábbis mikor ott voltunk. kedves és figyelmes kiszolgálással találkoztunk, csak nagyon viszonylag barátságos árakkal, és tiszta rendezett belső környezettel. szívesen ajánlom bárkinek, aki pár nyugodt pillanatot szeretne átélni normális környezetben, illetve ami még a férfi szíveknek kellemes, az a rengeteg női vendég, számolatlanul sok kettes, hármas, négyes kis női brigádok járnak valami érthetetlen nyúlon túli vonzódás okán ide.

anyicska:

Örülök, hogy itt, egy idegen városban van egy cseh Bobek, mintha gyerekkorom esti meséi elevenednének meg. És nagyon jó, hogy akár télen is kimehetünk a kertbe: kavicsok, növények, padok. Ehhez képest nagyon sok volt a füst.

De az első részben is, mely olyan kicsi, mintha nem is lenne, tetszett az italbolt felirat és tetszettek a plakátok és a kilógatott válltáskák, mondjuk egyik sem utalt Bob és Bobekre. Sőt, igazából semmi. Vártam, hogy ott lesznek valahol a kedvenc figuráim, de nem, ők elbújtak, csak egyiküknek a véletlenül sem fehér füle lógott ki a cégérből, az egyéb ráutaló stílusjegyek állítólag a felújítás áldozatai lettek.

Pedig még a telefonomra is letöltöttem valamikor csengőhangnak a zenéjét."

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Kozel, 430 Ft
Üveges sör: Dreher, 490 Ft
Bor (1 dl): Frittman Duett Cuvée, 220 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 640 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 320 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Ciabatta, 820-960 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr473299168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

probotector 2011.12.21. 22:58:25

A toalettjében rámtalált a szerelem.

SLACÓ 2011.12.30. 22:40:32

@probotector: ?? ha már belekezdtél, folytasd tovább..... hátha okulunk ;-)
süti beállítások módosítása