.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 10. 27. - apuska
Rendelő
pixel cégér Helyszín: 1081 Bp., Kiss József u. 13.
Látogatás: 2011. október 19. 18:30-19:15
 Bezárt, megszűnt! 

> Liptai Claudia teljes Playboy fotósorozata ki volt ragasztva a női WC ajtajára.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 6-21
Extrák: csocsó, darts, konyha, tévé

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
- Königsburg, 145 Ft
- Kőbányai, 175 Ft
- Steffl, 200 Ft
- Dreher Bak, 275 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Kimért, 45 Ft Kommersz, 145 Ft
Palackozott, 85 Ft Unicum, 345 Ft
- Becherovka, 345 Ft
- "Valódi" pálinkák, 450 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 20 Ft Kávé, 115 Ft
Szénsavas üdítő, 195 Ft Bacardi Breezer, 485 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 195 Ft Baromfi vagdalt, 2500 Ft
Red Bull, 350 Ft Bélszínes roló, 2500 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Népszínház utcán való séta, a bizarr fekvő-, ülő- és járókelőknek hála, ezidáig cseppet sem vonzott. Aztán fordult a kocka. Megláttam benne a szépséget, kiterjesztettem a környező utcákra, így az egyik sarkon én is befordultam.

A Kiss József utca ott van a Blaha Lujza tér magasságában, a körúttal párhuzamosan a második, a Keleti pályaudvar irányában. Széles, autók csak elvétve járnak. A halványsárga közvilágítás a házak közé van kifeszítve, tompa fényét az út közepére szórja, egy nyitott ablakon át hangos szóváltásnak voltam fültanúja. Kocsma balról, kocsma jobbról, cikáztam oda-vissza, hogy a külső jegyei alapján a sokból a legszimpatikusabbat kiválasszam, mikor is az egyik fölött egy fémtáblára öles betűkkel ki volt ragasztva: Rendelő. Azonnal éreztem, ez az!

A lépcső aljában mindjárt a darts céltábla közepén találtatott a fejünk. Körülötte fotók, azokon játékosok, akik rendszerint egy-egy telitalálat (Bull) mellett pózolnak, a dicsőségfal mellett egy csocsó, hasonló analógiával. Kicsit megszeppentünk, mégis beljebb léptünk. Az elénk táruló pult sörválasztékát látva az egyik legdrágábból kértünk, már nyilván ezzel általános megrökönyödést keltve a jelenlévőkből, akik láthatóan nem tudtak minket hova tenni, és fejükkel ránk mutogatva tekintetükben kérdőjellel kutakodtak egymás közt, hogy ismer-e minket valaki?

Liptai Claudia például, akinek a teljes Playboy fotósorozata ki volt ragasztva a női WC ajtajára. Igen, a Rendelő egy ilyen hely, ami sokféle igényt kielégít, így az állatos posztereknek is jutott az apró térben hely, no meg az igazmondó tévének, hogy lehessen a hírek fölött bosszankodni.

A leselejtezett ülőgarnitúrára, közvetlen a központi talponálló asztal mellett nem mertünk leülni. Jobb volt nekünk a kockás műanyagterítő fölött eggyel hátrébb, de vagy 5 percig még így sem volt ingerenciánk megszólalni, inkább némán fogyasztottuk, és hol a falvédőként funkcionáló nádkerítést néztük elmélyülten, hol az álló ventilátort, hol a nyerőgép villódzó fényeit. Aztán a falra ragasztott, 3 tételt kínáló étlap láttán majdnem elcsábultunk: baromfi vagdalt, rántott csirkemellfilé, vagy bélszínes roló (+ köret) legyen 2500-ért, na meg 45 forintos bor kísérőként? Hogy ez most komoly vagy vicc, rá se kérdeztünk, de a konyhai előkészítő, illetve a konyha feliratú ajtó arra utalt, hogy a múltban szokott itt valaki főzni. (A kocsmakereső oldalán még úgy van fenn a hely, hogy Egy falat, két korty. Márpedig ha ilyen néven futott azelőtt, és ebből lett Rendelő, akkor vagy komoly profilváltás történt, vagy a kocsma üzemeltetője, aki egészséges önkritikával bír.)

A férfi WC ajtaján a cuki kis malacok gyaníthatóan megint többletjelentéssel bírnak. De míg a WC-tartályon lévő felirat a víztakarékosságban segít, a villanykapcsolón lévő ragacs nem engedi, hogy a vendégek az áramon spóroljanak.

Na igen. A vendégek! Komolyan mondom, diktafont kellett volna közéjük vinni. És nem csak a tisztes életbölcsességükből fakadó páratlan közhelygyűjteményért, hanem annak előadásmódjáért is, amit külön karikírozott egy gégemikrofonnal beszélő fickó, akinek robothangját először a játékgépnek tulajdonítottuk… de ilyen, ha az alsóházi kocsmák szintjére merészkedünk, ahol a mélyszegénységben élő egyszerű emberek élik többé-kevésbé háborítatlanul hétköznapjaik."

baller:

"Az RTL Klub bulvárterror híradójára érkeztünk a Rendelőbe, és én ezek után kerültem sokkos állapotba…

'Gyurcsány annyi pénzt keres egy hónapban, amennyit nem tudsz elképzelni' típusú igazságok lelőhelyén valószínűleg megbolygattuk a 60+ törzsközönség szociális életét, ezt 2 perces néma csönddel jelezték, de 10 perc után besimultunk, oldódott a közeg, és jöttek a menetrendszerű bazmegek is. A legnagyobb bazmegos mosolygást a 'már az előző kormány alatt is lopták az üzemanyagot' hír kapta, mindenki egyöntetűen bólogatott, s azt az 'ezért érdemes volt elvégezni azt az egyetemet' kommentel zárták.

Hogy kinek lehet ajánlani ezt a proletár helyet, ahol a kiírás ellenére még csapolt sört sem árulnak? Azt nem tudom. Szociológusoknak talán érdekes, mert az emberek a maguk egyszerűsége mellett békések, viszont nőnemű egyedek feltűnése nem valószínűsíthető, így akik mindenhova csajozni mennek, erről a szándékukról a Rendelőben ezúttal mondjanak le."

"Lámpaoszlop nincs, az utca nem épp kertvárosi, a bringát levinni nem lehet, ergo ide inkább gyalog érdemes jönni."

Értékelés

  apu ball
dizájn 2,5 3
kiszolgálás 3 2
közönség 3 2
zene - -
füst 3 3
mosdók 2 1
árszínvonal 4,5 5
  3,00 2,67

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr803317169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.10.27. 16:11:12

A környéken a Berzsenyi utcában van egy Filléres nevű hely, asszem valami 190 egy üveges Gösser... az is nagyon szociál-szoció!

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.01.18. 23:23:30

Mondják, hogy orvoshiány van a körzeti rendelőkben. De hogy ez bezáráshoz vezessen?
süti beállítások módosítása