.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 04. 4. - apuska
Rekettyés
pixel cégér Helyszín: 1033 Bp., Hármashatárhegyi út 3.
Látogatás: 2011. március 13. 16:55-17:50

> Laura Palmer forog a sírjában. A hörgő csaposné és a Darth Vader kinézetű kutya erős jelenés.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 274 0995
Web: http://rekettyes.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Rekettyés/252800938156
Nyitva tartás: H: zárva; K, Sz, Cs: 12-20; P, Szo: 12-22; V: 12-20
Extrák: tévé, koncert, konyha, kerthelyiség, tánctér

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Fácán, 420 Ft Soproni Démon, 490 Ft
- Soproni Szűz, 490 Ft
- Heineken, 490 Ft
- Edelweiss, 650 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyóbor, 150 Ft Unicum, 690 Ft
- Spitz rum, 790 Ft
- Jim Beam, 690 Ft
- Rézangyal pálinkák, 890 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Coca Cola, 300 Ft Capuccino, 280 Ft
Rostos gyümölcslevek, 220 Ft Tea, 300 Ft
Ásványvíz (0,5l), 300 Ft Kakaó, 320 Ft
- Bableves, 690 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Nem bírja a paraszt a szántást, jutott többször eszembe a túránk során. Hogy van az, hogy erőltetett menetben haladunk, kerülgetjük a pocsolyákat, lihegünk, izzadunk, és nem titkoltan jobban örülünk annak, ha utunkba kerül egy kocsma, mint magának a célnak, a hármashatár-hegyi (HHH) csúcsnak? Mondjuk nekem már a Kisvasút sörözőnél is gyanús volt. Nem hiába, legalább magamnak nem okoztam meglepetést, boldog voltam, mikor megláttam a Rekettyés cégért, ó igen, a fáktól, bokroktól övezett Budapest tetején találó elnevezés, Szűz Mária köszönöm, hogy fogtad a kezem és ide irányítottál.

A Rekettyés legközelebbi szomszédjai egy mobiltorony, egy elhagyott honvédségi objektum, és régen a vitorlázó repülés bölcsője, manapság csak zártkörű rendezvényeknek helyt adó Hangár. Lakók sehol. A BKV 65-ös buszjárata évek óta elkerüli a hegytetőt, most kb. 4 kilométerre, a Fenyőgyöngyénél van a végállomás, ergo a spontán látogatások ritkák. Kirándulók, tájfutók, kerékpárosok iktatják a Rekettyést menetrendbe, a felvezető erdei utat nem ritkán motorgumik szántják, és néha, mikor éjszakába nyúló koncerteket szerveznek (lásd Rock Élet), az alkalomra blues pubbá alakuló kocsma előtt egy-egy autó és taxi is megáll. De a civilizációtól való távolság apropó is lehet új barátságok születéséhez! Mert ki akarna vaksötétségben fejlámpával egyedül hazasétálni, ha egy darabig garantáltan mindenkinek ugyanaz a hegyről levezető irány?

Amúgy nappali pihenő funkciójában lenyűgöző a látvány. A gerendákból ácsolt kerthelyiség alatt fáradt raklapok, és tábla, ami figyelmeztet, mi a helyes kerékpáros etikett a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, a házfal tövében a tüzelőfa felaprítva, grátisz kilóg egy ezüstszigetelésbe öltöztetett kémény, egy kőrakás mögött murva, kopaszodásra ítélt tuják, napernyők, hólapátok, farönkök, deszkák, mintha nem is vendéglő lenne, hanem egy tanya, amit dolgos emberek laknak.

A belső tér, akár egy stíluszavaros menedékház. A megkopott hajópadló, narancs falak, Valentin napi szívecskék, giccsek, kis színes lámpák, bulifotókkal teli faliújság, afrikai fali díszek, vázában a tulipánok, csillogó diszkó gömbök, fekete bőrgarnitúra, a kandallón a rénszarvas, diszkrétnek nem nevezhető falfestések: színpad mögött fa, pulton végig bringások, sárkány- és siklórepülők, mellette ejtőernyővel zuhanó kismalac, az étkező végében vakablak Rekettyésre rálátással. És a WC is külön izgalom volt. Miként a lámpakapcsolót nem a magától értetődő helyére rakták, sokáig a fényképező vakujával villantgattam, hogy bármit lássak – kár lett volna kihagyni a mozaik motívumos tükröt - és végre csészébe találjak.

Szeretet, béke, nyugalom, sziget. Sok mindenbe bele lehet kötni, de jó ide betérni. Hát még mikor bográcsban főznek!"

kalimpa:

"a rekettyés egy elég furcsa és rejtélyes kocsma, mintha a fűrész című klasszikus thriller egyik helyszínéül szolgált volna.

elhagyatott vidéken, egy kissé sötét, már-már lidércesnek is mondható földalatti hely ez, ámbár egy földszinti épületben, de mégis átlengi az embert valami hidegrázós érzés. este nem szívesen iszogatnék itt egyedül, vagy ha mégis erre kényszerülnék, akkor a fejemet már félig a bakó alatt érezném, értsd a hóhér bárdjának suhogását.

a bejárattól egyből balra van a bárpult, amit nem igazán tud megvilágítani az az egy villódzó lámpa és a plafonról lógó színes lufik, de azért a pultos hölgyet még látjuk és kérünk, kapunk is valami maróanyagra hasonlító forralt bort meg söröket. nem valami jó, de legalább ihatunk végre valamit. nagy iramban ki is senderedtünk a teraszra hasonlító sörpadra dideregni meg behajintani itókáinkat, mivel társaságunk hát, hogy is mondjam, már nem volt amúgy sem szomjas, és hát a humor osztogatásánál mi kétszer álltunk sorba, ekképp úgy elharapózott a jókedv, hogy majdnem rendeztünk táskáinkkal és batyuinkkal egy párnacsatára hasonlító viadalt. talán ez volt ebben a kocsmában a legjobb pillanatunk, amúgy nem ajánlom igazán senkinek, csak emós öngyilkos jelölteknek talán."

anyicska:

"A Rekettyés nevű kocsma tavaszi túránk második sörös megállója lett. A lábunk elnehezedett a sok megtett kilométer után, száraz a szánk, annyira nagy volt a szükség, hogy napi folyékony kenyéradagunk itt bármennyiért megvettük volna. A kinti padokra leültünk. Ott kellemesen iszogattunk, kedélyesen csevegtünk, miközben eltávolítottuk ruháinkból a tüskéket, fűszálakat vagy gallyacskákat, melyeket az erdőn-mezőn szereztük. Mindenki picit fáradt volt, tompult, mintha teniszütővel vágtak volna tarkón. Hamarosan felfrissültünk, nem csak a sörnek, de az ott kóborló tavalyi húsvéti nyúlnak is köszönhetően, amely meglepően sok édesítő pillanatokat okozott.

Aztán körülnéztünk, hova is kerültünk. A Rekettyés büfé rémisztő és titokzatos, már csak az elhelyezkedése miatt is. Fenn a budai hegyekben, távol a civilizációtól. Körülötte akkora a dzsungel, hogy sok ezer metszőollónak jutna itt munka, de maga a kocsma nagyon barátságos.

A dizájn egy hegyi kunyhóra emlékeztet, minden fából készült: padló, padok, falak. Mindennek közepén egy színpad és egy kandalló van, engem kimondottan meglepett, hogy itt blues koncertek szoktak lenni. De ha belegondolunk, el kell ismernünk, ennek a helynek van egy varázsa. Kellőképp messze van a budapesti trendi szórakozóhelyektől, a lányok otthon hagyhatják magas sarkú cipőiket, a fiúknak nem kell hajkenőcsöt kenni a séróba, mindenki vadul bulizhat és eresztheti szabadjára a természetét. Az egyetlen komoly bajt a megközelítésben látom. A legközelebbi buszmegálló is távoli, de a friss levegőn egy kis mozgás senkinek sem árt. És ha valaki mégis kicsit lusta lenne vagy félne sétálni a lakatlan tájon, sűrű erdőben, amelyek főleg éjszaka lehet rémisztő, van más lehetőség is: a budapesti taxi szolgálat. Néha megéri otthon felejteni a kényelmet és nekiállni egy hegyi kalandozásnak."

baller:

"Annak ellenére, hogy lehúztuk, David Lynch egyik törzshelyéről lehet szó: a Mulholland drive úttalan útjain lehet csak ide eljutni. Többet nem írhatok, sajnálom."

gyébá:

"Laura Palmer forog a sírjában. A hörgő csaposné és a Darth Vader kinézetű kutya erős jelenés."

"Hegyi kerékpárosok sűrűn járnak erre, és bőven találnak alkalmatosságot a kikötésre."

Értékelés

  bal dan kali gybá kék anyi apu pet
dizájn 4 5 5 5 4 4,5 4 4 3
kiszolgálás 2 5 5 3 3,5 4 4 5 4
közönség - 5 4 5 3,5 3,5 4 4 3,5
zene - - - - - - - - -
füst - - 3,5 - 3 - 3 3 -
mosdók 2 - 2,5 - 2 3 3,5 3 3
árszínvonal 3 2 2,5 3,5 2,5 2,5 2,5 3 3
  2,75 4,25 3,75 4,13 3,08 3,50 3,50 3,67 3,30

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr872767896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása