.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 02. 14. - apuska
Krúdy söröző
pixel cégér Helyszín: 1085 Bp., József krt. 47.
Látogatás: 2011. január 12. 19:35-21:50

> Vaklárma volt, nem osztanak a Krúdy Gyula utca sarkán ingyen sört pucéran a zsenge 20 éves, őszinte lánykák...

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 397 0933
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/krudy.sorozo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 8-04; V: 12-24
Extrák: tévé, csocsó, zenegép, karaoke, kivetítő, sörkorcsolya, ital akciók, terasz

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 260 Ft Dreher Bak, 290 Ft
Dreher, 290 Ft Kozel, 300 Ft
- Pilsner Urquell, 390 Ft
- Miller, 390 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyó borok, 60 Ft Bacardi, 500 Ft
Minőségi borok, 150 Ft Unicum, 400 Ft
Forralt bor, 100 Ft Jim Beam, 500 Ft
- Zwack Kosher, 600 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 190 Ft Tea, 300 Ft
Rostos gyümölcslevek, 180 Ft Capuccino, 210 Ft
Ásványvíz, 190 Ft Forró csoki, 300 Ft
Red Bull, 550 Ft BB pezsgők (0,75l), 1100 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Megvan annak az előnye, ha egy este két azonos érdekkörbe tartozó kocsmát is felmérünk, és nem csak azért, mert fagyott beton keménységűvé lesz az összehasonlítási alapunk, de arra is van lehetőség, hogy jelen példa alapján a Magyar söröző személyzeténél foglaljuk le azt az asztalt, ahova fél órával később át akarunk ülni. Fél villamosmegállónyi séta, egyenlő Krúdy, és a tágabb értelemben vett kertben a Csirkefogó szobra.

Mondjuk az már naiv elképzelés volt, hogy a Krúdy sörözőben csak azért nem kell jegyzetelni, mert minden pont úgy működik, ugyanaz a díszlet, a közönség, az árak, a minőség… na, de vegyük csak sorjában!

Szombat este karaoke parti? Túl korán érkeztünk, a csudába! Bár itt is villognak nyerőgépek a periférián, fölötte furcsa montázsok, mellette egy képen szőke nő oldalra hajtott fejjel és trombitával, akár egy kapufa, már ha azt feltételezzük, hogy a kivetítő üzemen kívüli képe a kapu, amire a Sport1-2 közvetítéseiben rúgnak rá azok, akik Krúdyt csak messziről szagolják. Bezzeg a fenékig sáros – talán KTM-mel érkezett? -, kicsit büdös fazon monoklival a szeme fölött, aki eme szent műintézménybe átszellemült arccal várt bebocsáttatásra. Mindhiába. A kiszolgálás elmaradt. De igazi küzdő típus révén néhány perc múlva újra megpróbálta, pechjére azt is bukta, és nem a lekvárost.

A rádió jellegtelen hangerővel, egyszer a republikos Cipő is megkísérte a szép lassan beszivárgó tizenéves korosztály fejéből kihallatszódó gondolatokat, madártestük szorosan kuporodott a mosdókig tartó pult előtti folyosót is eltorlaszolva, mint a verebeké, vagy kicsi pintyeké, akik felettébb abszurd mód kurva sokat dohányoztak, hogy lett is füst, be is ivódott a szépen vasalt ruhákba, és mégis azt mondom, így is jobb valamitől, mint a Magyar. Talán dizájnelemeiben? Vagy az elfogyasztott sörök száma miatt?

Krúdy személye eleve jó fedő sztori, nagy zsivány volt, igazi művészlélek, példaértékű kocsmatöltelék, akinek arca színes mozaikkockákban megjelenik itt-ott a dekorációban, a WC melletti egykori Bodó kávéház (József körút 56., ma Mc Donald’s) fotón pedig egy idézet odakanyarítva tőle: ’A sarki kávéháznál a kertben fehérnadrágos gavallérok és lovagok ittak üvegből bort és ocsmány hangon tárgyalták a józsefvárosi nők vonzalmának részleteit, amelyeknek színhelye a délutáni legénylakásuk volt. Krúdy Gyula, akit minden kocsmából kidobtak.’

A plafonon a ventilátorok fáradtan álltak, a már emlegetett pult fölött egyszerű és mégis trendi gömblámpák lógtak, bennük áttetsző vékony drótok összekuszálva, így tompa fénnyel világítva meg a bárszékeken magányos ivóknak kikészített Nemzeti Sportot és italmintákat, a villogó tévé alatt a rövid falon avítt borozókra emlékeztető falvédő: sötét négyzetben világosabb karika és ugyanez kifordítva, egyikben, a nagyban, buborékkal imitált pezsgőspoharak."

kalimpa:

"vaklárma volt, nem osztanak a Krúdy Gyula utca sarkán ingyen sört pucéran a zsenge 20 éves, őszinte lánykák... kár, pedig pont erre az eseményre érkeztünk, na mindegy, ha már ideevett minket a szomjas fenevad, akkor megiszunk már egy-két bájitalt a Krúdy sörözőben, hátha idetévednek a csajok is nagy bánatukban?!

szerencsére volt helyünk, pont egy olyan nekünk való 5 személyes csajnézegetős asztal, mi éltünk is a lehetőséggel és gyorsan bevetettük magunkat a hely adta lehetőségek tárházába. folyt is a kellemes beszélgetés, egymás heccelése, zsíros pletykák kiszivárogtatása, mikor is a csapos hölgy egy laza huszárvágással fél perc alatt kiterelte a kocsmából az összes vendéget, persze rajtunk kívül, ránk zárta az ajtót, belülről leeresztette a rácsot és előkapta a pult rejtett mélyéből a bőrostort, amivel minket, szegény megfáradt szomjas vándorokat kutyapózba kényszerített és arra utasított, hogy énekeljünk el egymás után 13 darab Zámbó Jimmy slágert vagy különben levetkőzik Ő pucérra és a saját különleges specialitásából főz egy kurva nagy vájlinggal, amit mind egy szálig meg kell ott együnk. erős volt a csábítás Jimmy ÚR slágerei iránt, de azért én félve ugyan, de megkérdeztem, hogy ugyan mi az a speckó kaja, miből falatoznunk kellene... bár ne tettem volna, még a neve is rettentően undorító és félelmetes: hááát, nem is tudom, talán nem is szabadna leírnom, minek, hogy TE, kedves olvasó is elhányd magad?! ááá, nem, ezt a kurva nagy kockázatot még én sem vállalhatom be, inkább a nevét még lebegtetem kissé... szóval, imigyen mi inkább a slágereket választottuk - jobb híján- és lelkesnek nem mondható nagy dalolásba fogtunk. baromi jó érzés volt kutya pózban a koszos padlón, felettünk egy vadóc csapos nővel, kezében egy ostor, de azért szerencsére ennek is volt előnye - mint mindennek - mégpedig az a leheletnyi kis agykihagyása a nőcinek, mikor is én Csák Norisz leleményességét meghazudtolván egy tripla szaltóval átugrottam a pulton és az egyik éppen kezem ügyébe kerülő sószóróval fejbe pöcköltem fenyegető ellenségünket és így megmenekültünk...

szóval, aki efféle kellemes élményekre vágyik, az nyugodtan menjen bármikor a Krúdy sörözőbe, igyon annyit, amennyitől élénk fantáziálásba kezd, csak el ne felejtsetek kezet mosni pisilés után!!"

sortura2.png

"A Krúdy söröző, nem is tudom már mennyi átalakításon esett át, de a mostani külalakja a legkívánatosabb eddig.

Ami elsőként eszembe jut a Krúdyról, az természetesen a Sörtúra. Már a kezdetek óta térünk be ide is egy pohárkára (néha itt a pohár már inkább korsó), és ezen nem is tervezünk változtatni. Az új külső elég menő lett, mondhatni megfelel a sörözők új generációja által felállított trendnek. A tipikus barna asztalok és székek sokaságát egy sörpad töri meg az egyik sarokban.

Ott jártamkor épp egy laptoppal ügyködött ott egy vélhetően egyetemista srác. Azért mondom, vélhetően, mert a közelben több egyetem is található. Ennek ellenére a közönség elég vegyes, mindig van pár őslakó is, akik szenvedélyesen kommentálják a Fradi-Haladás mérkőzést. Őket valószínűleg a nyerőgép vonzotta be, de ha már itt vannak, elfogyasztanak pár italt is.

Az árakra nem lehet panasz, állandó akciók vannak, amik szemet gyönyörködtetőek. Ha kicsit kezd sok lenni az alkohol, akkor szendvicsekkel és mostanában a mindenhol fellelhető nachossal szívathatjuk fel. A kiszolgálás dicséretes, eddig a Sörtúrákat is mindig zökkenőmentesen asszisztáltak le.

Összességében ez a hely minden, amire egy egyetemista vágyhat. Természetesen bulik előtti alapozásra is tökéletesen megfelel, vagy az egyetemi agyzsibbasztás után egy könnyed sörre."

"A Baross utca korlátjai vagy a körút fái jelenthetnek megoldást. Lakatolni lehet hozzájuk, de mégsem olyan tökéletes."

Értékelés

  apu kali dan flet ric
dizájn 3,5 3 4 4 4
kiszolgálás 3,5 3,5 4 3,5 3
közönség 4 4 4 3,5 3
zene 2,5 2 - 3,5 -
füst 2 2 2,5 2,5 2,5
mosdók 3,5 3 3 3,5 3
árszínvonal 4 4 4 4 4
  3,29 3,07 3,58 3,50 3,25

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr972659873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása