.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 11. 13. - apuska
Szatyor bár és galéria
pixel cégér Helyszín: 1111 Bp., Bartók Béla út 36.
Látogatás: 2010. október 6. 18:20-21:20

> Az elnevezés úgy aránylik a használati tárgy nevéhez, mint a pottyantós budi az infra öblítésű wc-hez.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 279 0290
Web: http://szatyorbar.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/szatyorbar
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 12-01; Szo, V: 14-01
Extrák: biliárd, tévé, újság, könyv, konyha, DJ, kiállítás, különterem

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 490 Ft Edelweiss, 720 Ft
Zlaty Bazant, 590 Ft Soproni Szűz, 450 Ft
Soproni Démon, 550 Ft Heineken (0,33l), 490 Ft
- Coronita (0,33l), 490 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Olaszrizling, 180 Ft Zubrowka, 650 Ft
Rosé, 180 Ft Ballantine's, 650 Ft
Kékfrankos, 180 Ft Becherovka, 650 Ft
... Unicum, 600 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítő, 220 Ft Capuccino, 350 Ft
Rostos gyümölcslevek, 260 Ft Tea, 320 Ft
Nestea, 290 Ft Mojito, 990 Ft
Szóda, 80 Ft Túrós sztrapacska, 850 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Az újdonság erejét tekintve, ami a pesti oldalnak az Ötkert, az a budai oldalnak a Szatyor. Trendi, sznob, helyenként sok, mégis lenyűgöző!

Nem is olyan régen, egy Humanic cipőbolt állt a 2010. szeptember 17-én kapuit újra megnyitó Hadik kávéház, valamint Szatyor bár és galéria helyén, de jó üzleti érzékkel, több százmillió forintért, a 11. kerületi önkormányzat megvásárolta – hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt az ügyben azóta is nyomoznak.

Tehát Újbuda megvette, felújította, a margitszigeti Holdudvart működtető társaság üzemelteti, a közönség szereti. Miért? Ezúttal nem a nosztalgia miatt, és nem is azért, amiért a Hadikot (1911-1949), ezt a legendás irodalmi kávézót Kosztolányi és Karinthy a maga idejében törzshelyének választotta, ugyanis annak nagyon halovány csak a nyoma. Úgy is mondhatnám, csak az íze végett szorítottak helyet neki a sarkon, mert jobban pörög a bolt, ha van mit pakolni bele - akár egy szatyorba -, így lett a nagytestvér Szatyor jellegében inkább romkocsma.

A Szatyor elnevezés egyébként Karinthytől ered, mert amikor először belépett a régi Hadik kávéház alagsorában kialakított bárba, a falon lévő gyékényborítást látva felkiáltott: 'De hiszen ez egy szatyor!' Az élelmes tulajdonos egyből magáénak érezte a nevet, és ezt követően Szatyor bárra keresztelte a Hadik világibb részét.

Írók ide, költők oda, a valóságtól teljesen elrugaszkodott és értelmetlen asszociációnak tűnik Fillér Máté videója, melyben a jó eséllyel piás Ady Endre és Csinszka zsigulival menekül az őket rendőrautóval vakon üldöző Stevie Wonder elől, hogy aztán a Szatyor nyitóbuliján a tömegben elvegyüljenek. Jelzem, ez a jelenet a bár falán is meg van örökítve, meg még csomó-csomó absztrakt forma, miket 18 képzőművész tett hihetetlenül színessé, hogy estünk egyik ámulatból a másikba.

A galéria első időszaki képkiállítása (2010.09.18. - 2010.10.14.) a Kombínó, kombiné és metafizika címet kapta. 3 barátnő sok sárgával és napfénnyel telített sorozata hozta a kötelezőt: friss, izgalmas, változatos képzőművészeti élményt nyújtott, de jó hír, hogy ennél tovább is van! Ugyanis a belmagasság - kis képzavarral - kiváló táptalajt ad a 'hanging art' elnevezésű Szatyor-projektnek, melyben kéthavonta más képzőművész szobrát, térplasztikáját lógatják be a vendégtérbe, ezúttal egy hungarocell versenyautót: Barokk Formula1 (2010.09.18. - 2010.11.18.).

A változatosság gyönyörködtet, de mi állandó, itt az sem különben. A DJ pult mögötti freskón a magányos cédrus társakra lelt, karneváli népek ülnek ágain, mely örömében virágot hajt, a mosdó egy dzsungel és egy tengerpart keveréke, melyben a Star Warsból ismerős arcok kommandóznak, a fogyasztásra termett felső szeglet furcsa foteleivel, a könyvespolccal, és a boltívekbe festett képkockákkal már-már teázóra hajaz. Persze minden asztalnál ülnek. A hózentrógeres pincérek átmeneti megoldásként a bárpulthoz irányítják a várakozókat, és mert sok a vendég, sok a dolog, gyakran sokáig elmaradnak. Nem is értettem. Hogy hogy a kaja hamarabb kiért, mint az ital? A kaja, ami etióp gyermek adag, de legalább a tányér szélén futó virágos minta és a vágódeszka hibátlan.

A Szent Gellért és a Móricz Zsigmond tér közötti szakaszon kocsma már most is van nem egy, nem kettő, de olyan egy se, ami ennyire multifunkcionális, amibe ennyi pénzt beleöltek. Nem hiába a kulturális városnegyed kialakítására elnyert több mint félmilliárd forint európai uniós pályázati pénz, melyből részint a Hadik-beruházás táplálkozik. És hogy hány új kávézó, étterem, galéria, könyvesbolt és antikvárium lesz még ennek köszönhetően a környéken? Ami minket érint, azt próbáljuk lekövetni."

kalimpa:

"Budai oldalon egy igen nagy alapterületen egy igen összevissza dizájnnal megáldott helyet próbáltunk ki a heti felmérésünk alatt.

érzésem szerint, a Szatyor jó kezdeményezés. itt arra gondolok, hogy rántsuk össze a művészetet - értsd kiállítások, koncertek, beszélgetések - a kocsmázással, laza kajálgatással. mindezzel nem is lenne probléma, ha ezt a pincéreknek is elmondták volna a fehér köpenyük kivasalása után és nyakukba aggatásuk előtt, miszerint a vendég van a helyért és még csak véletlenül sem fordítva... tudniillik ott voltunk 6an, 7en az asztalnál nem félreérthetően helyet foglalva és fogyasztásra teljesen felkészülten, de a helyi pincérek közül még csak egész véletlenül sem dugta arra az orrát egyik sem, mikor pedig volt képem a pulthoz menni és mindezt szóvá tenni és esetleg ott álltomban kérni jó pár sört, akkor meg a csapos hölgy baszott le, hogy ugyan már uram, ezt hogy képzeli, majd mennek a pincérek, azért vannak...
na igen, azért lennének, majd jöttek 25 perc várakozás után, majd rendeltünk, majd megint vártunk szépen - de már nem türelmesen - majd meghozta kisebb-nagyobb bakikkal és kifelejtésekkel a pincér ÚR a kért italokat, étkeket: kész katasztrófa. úgy éreztük, hogy még ők tesznek nekünk szívességet azzal, hogy odajönnek és lesznek oly nagylelkűek, hogy kérhetünk is... na mindegy, ennyit erről, ez nem volt szimpatikus, és sajnos nálam ennyi elég is ahhoz, hogy ne nagyon menjek oda többet, mert ha a kiszolgálás pocsék, minden az.
amúgy a belső kialakítás rendben, kulturált és ötletes, helyenként kissé sok, de a zavaró kategóriát még éppen nem súrolja."

dancsopanza:

"Nem igazán tudom hova tenni, mert a neve alapján (Plussz – erőszatyor) egészen mást, valami testhezállóbb feladatot vártam, mikor azon a szerdai napon megszületett, hogy ide megyünk sörözni. A szomszédságában van is néhány böcsületes kocsma, azokat majd remélhetőleg a közeljövőben gyönyörűségesen meg is látogatjuk. Szóval simán elmentem mellette, annyira kerestem a Szatyrot, a tipikus kocsmát. De nem. Ez egy kávézó és galéria! Nem szemétdomb. Visszafordulva aztán gyerekkorom osztrák Shopping City Süd-je ugrott be, akkora kirakata van. (Na jó, először a Copy Generálra asszociáltam.) Ez a természetes fényre való tekintettel zseniális. Valahogy nem olyan szatyros a Szatyor.

Az elnevezés úgy aránylik a használati tárgy nevéhez, mint a pottyantós budi az infra öblítésű wc-hez. Egyébként a wc kifogástalan volt.

Az amúgy hatalmas alapterületű helynek van dohányzó és nemdohányzó része. Természetesen a nemdohányzó a galéria. Itt szeretném megjegyezni - ismételten -, hogy annak az emberfiának, aki bebizonyítja, hogy normál kocsmai körülmények között (csukott ajtó – a dunszt miatt-, zéró elszívás, fűtés) a füst lefelé száll, annak állom a repjegyét Stockholmba, hogy átvegye azt a bizonyos szobrot.

Szóval a társaságunk egy része már ülőhelyét elfoglalva várt. Nem konkrétan rám, inkább a sörökre. Az asztalunknál a székek el is fogytak, gondoltam elveszek egyet a másik szabad kétszemélyes asztaltól. Ekkor odalépett az egyik hózentrógeres arc (egyenruha), hogy mit képzelek én, hogy kérdezés nélkül elmerem venni a széket onnan az asztaltól?! Ez egy pettyet elszomorított.

Mármint a lebaszás.

Nem volt párbeszéd, csak annyit nyögtem, hogy szia, most érkeztem, le szeretnék ülni. A vicc az, hogy nem hagyta abba, mikor visszaraktam a széket, ugyanúgy mondta, hogy ez nem egy olyan hely, ahol ha gondolok egyet, akkor csak úgy elveszem a másik asztaltól stb. Végiggondoltam és rájöttem, hogy ennek a helynek valami köze lehet a régi Bagolyvárhoz, oda frakkban lehetett bemenni anno. Én szeretnék elnézést kérni, meg különben is, a jó kurva anyámat.

Szép lassan leült a köd, lila köntösben, de nem a galériáról, (inkább fogalmazok úgy, hogy enyhén ment fel bennem a pumpa, pedig nem ültem a wc mellé) arrébb léptem az asztalunkhoz és áltó helyemben rágyújtottam. A cigi vége felé kaptam széket is, azon ketten osztoztunk, a lebaszás és én.

A kiszolgálás sebessége pedig olyan, hogy a 81. életévében járó nagymamám, aki - hozzá kell tenni, hogy több füle van mint foga – ázott bőrkabátban gyorsabban süt meg egy tepsi piskótát, mint akkor ottlétünkkor kaptuk meg a söreinket."

tapi:

"Jó volt a kaja, szép a dizájn. Buda régóta várta, és most itt van! Megérte. 2-3 év alatt, de sikerült. A Szatyor befutott."

"Ha lesétálunk a szépen felújított téren, 20 méterre a bejárattól találunk egy csecse tárolót, csak sajnos a dizájn a használhatóság kárára ment. A bejárat közelében marad pár oszlop és falból kilógó rúd, mint régen. 1,5 pont."

Értékelés

  apu kali dan flet tap anyi hanna
dizájn 5 5 5 4,5 5 5 5 5
kiszolgálás 3 1 1 3 3 1 2 3
közönség 5 3,5 5 4,5 4,5 4 4 5
zene - - - - - - - -
füst 3 4 3 3 3 3 3,5 4
mosdók 4,5 4,5 5 4 4,5 4,5 4,5 -
árszínvonal 2,5 2 1 3 3 2,5 2 3
  3,83 3,33 3,33 3,67 3,83 3,33 3,50 4,00

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr292445561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tmiki 2010.11.15. 09:15:17

Az ötlet jó, de a kiszolgálás pocsék. Legutóbb kioktatott minket a pincértanonc, hogy nekik milyen elvárásaik vannak a vendéggel szemben, de ez akkor már a többedik beszólása volt, úgyhogy 10 perc után fogyasztás nélkül távoztunk. Ne legyen elvárása, a vendég az vendég. ja és szarok a székek, billegnek szétesnek.

SLACÓ 2010.11.27. 13:49:21

Ehez igen csak pihent agy kellett...
Belül az egyik falon látható, ahogy Stevie Wonder üldözi rendőr autóval az E-s rendszámú sárga Zsigulival menekülő Ady Endrét és szerelmét Boncza Berta (Csinszka) költőnőt.....
Nem tört fel belőlem a megamuhaha.

Sir Artur 2010.12.01. 18:43:30

Tisztelt látogatók és hozzászolók!

Kezdhetném a szövegemet az ősidőktöl, de ki tudja már azt a tényt, hogy a vendég vagy a vendéglátó volt e az első! Mindegy is mivel mindkettő kötődik egymáshoz. A vendéglátás kötődik a vendégekhez és a vendégeket nem lehet megválogatni mint a jó rokonokat :) sem....... Bocsi......
Azt a tényt meg mindenki ismeri, hogy a vendégnek mindíg igaza van!!!!!
Még a rossz vendég is és pont ezt használja ki..............
De akkor feltenném azt a kérdést, hogy mi újság az etikettel vagy az illemtannal, vagy azzal, hogy a pincér nem a vendég lábtörlője..... azért van, hogy jól éreze magát az ember, de neki is van lelke, meg lehet bántani és ő is tud bántani, akarva vagy akaratlanul, hisz EMBER!
És innétől kezdve amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten!!!!!!!!!!
Nem beszélek senki ellen mivel életemben már én is kaptam nagyon rossz kiszolgálást és nagyon rossz ételet is. De azért kapjon mindenki a fejéhez, ha valami nem stimmel akkor nem kell visszamenni oda! Felesleges a marcangolás, az önámítás kinek volt igaza vagy nem volt, ha nem vagy megelégedve, fizetsz jatt nélkül és távozól örökre ezzel kivédve mindent és elöbb utóbb ha a hely tényleg nem állja meg a helyét akkor eltünnek a vendégek is .......................
De visszakanyarodva a Szatyor Bár és Galériára ha ennyire rossz miért van minden áldott este teltházuk????
Az újdonság ereje már kifutott rég, akkor tényleg mindenkinek csak a falak tetszenének..... akkor miért nem fotóznak állandóan az emberek vagy érdeklődnek 'te nem tudod ki festette a falra azt a fát" egyszóval nem is értem ezt a pontozást amit egyesek kinyomtak magukból mintha épp székrekedésük lenne és a wc deszkára lennének mérgesek mert nem tudják kinyomni azt.... Ja az ár ami még kimaradt, nem lehet, hogy csak azért járnak sokan mert marha olcsó?? Kiváncsi lennék az ottani VEZETŐKRE ők hogyan is vélekednek erről, és arról amiket itt a Kocsmablogon kihangsújoznám, hogy KOCSMABLOG-on írnak......
Üdvözlettel: Sir Artur

szaboarpi 2010.12.15. 23:30:32

Sziasztok,
Annyit azért hozzátennék, hogy eleinte nekem is voltak rossz tapasztalataim a felszolgálókkal kapcsolatban - modortalanságot ugyan nem tapasztaltam, inkább a tempóval volt komoly baj -, mivel közel lakom, ez engem nem tántorított el, és az utóbbi időben azt látom, hogy komoly előrelépés történt ezügyben. Még most is megesik, hogy sokáig kell várni a rendelésre (vagy egyáltalán a rendelésfelvételre), de ez most már nem marad el az átlagos budapesti helyek színvonalától, és legtöbbször idejében megkapunk mindent, Az árszínvonalat szerintem kicsit szigorúan pontoztátok, mert elég barátságosnak tartom mind a kaják, mind a piák tekintetében, a programok tök jók, a kiállítások tök okék, a design - akárki akármit mond - magasan veri a legtöbb romkocsmoid pesti műintézményt, a vendéglátói szolgáltatás (az étlap összeállításától kezdve a szervírozáson át) koncepciózus, van stílusa, és ne felejtsük el, hogy Budán ez az EGYETLEN normális hely, és pesti viszonylatban is bőven megállná a helyét. Szóval én bíztatnék mindenkit, hogy látogasson el, különös tekintettel a déli menüre, ami főként a környéken lakók számára lehet vonzó, 890-ért 2 fogás, nem drabális adagok, de pont jól lehet tőle lakni, olcsóbb, mint a junk food, eredetibb, és jobb környezetben fogyasztod el. Na, ennyit a kis védőbeszédemről. Talán megbocsátjátok, hogy elragadtattam magam, de a Karinthyn lakó fiatalként már évek óta várok rá, hogy egy ilyen hely szülessen a környéken, és ez nekem minden felülír.
Üdv:
SZ.Á.

Csumpitáz Alfréd 2011.02.23. 18:59:36

A hellyel napközben semmi bajom, többször is voltam, azonban este elviselhetetlen a füst, számomra legalábbis, aki nem dohányzom, de mivel vagyunk ilyenek egy páran, ezért ez nekem mindenképpen negatívum. Eddig kétszer próbálkoztam az esti látogatással, de egy óra után eljöttem, mert nem bírtam tovább. Sajnálom, mert a hely amúgy jó és szükség is van ilyenre a kerületben.
süti beállítások módosítása