.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 04. 15. - apuska
Rotana Café
pixel cégér Helyszín: 1114 Bp., Fadrusz u. 5.
Látogatás: 2010. április 2. 21:20-00:50

> Kinyílt az ajtó, egy alig ruhás leány kinézett rajta, majd mosolyogva betessékelt.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 783 9353
Web: http://rotanacafe.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Rotana-Cafe/101426139960763
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P11-01; Szo, V: 14-01
Extrák: hastánc, vízipipa, tévé, wifi, terasz, konyha, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Zlaty Bazant, 480 Ft Soproni, 450 Ft
- Heineken, 650 Ft
- Gösser Bock, 670 Ft
- Edelweiss, 830 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
- Becherovka, 600 Ft
- Jagermeister, 650 Ft
- Zsindelyes mézes pálinkák, 730 Ft
- Tequila Silver, 630 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Cappy gyümölcslevek, 290 Ft Capuccino, 290 Ft
Szénsavas üdítők, 260 Ft Mate tea, 380 Ft
Ásványvíz, 240 Ft Pisztáciás baklawa, 280 Ft
Házi limonádé, 380 Ft Vízipipa, 1100 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Menni, menni, menni. Füstös és teltházas kocsmák alternatíváját kínálta a Gellért tértől könnyed sétát diktálva a Bartók Béla úton kifelé a Café Rotana, úgyis mint Rotana Café, bár mi sem emiatt jártunk erre, hanem mert kóbor emlékképeink alapján erre vélelmeztük a Rolling Rock Cafét. Mint kiderült, olyan már rég nincs. Ellenben halmazati okból jutott bőven az ivásra, ezért a legközelebbi kocsmagyanús fényforrás felé szaporáztuk lépteink, mikor a hely furcsa festésű - tán amorf Pepsi logó az ott? - kapuszárnyai mellett megálltunk, és én rákérdeztem, biztos bemenjünk? Ekkor kinyílt az ajtó, egy alig ruhás leány kinézett rajta, majd mosolyogva betessékelt, pár pillanat türelmet kért, hogy ő most még levegőzik. Ám legyen! Így léptünk be egy keleti barlangba.

A betonlépcső alján egy egyszerű pincét találtunk, amit plafontól a falig, illetve itt-ott egész a padlóig spéci vörös-fekete mintás szőnyeggel és takarókkal álcáztak. Imádnák a kispesti ultrák! Főként hogy oda nem illő durva kontrasztként a sarokban ment a tévén a Sport Klub, miközben túlharsogta Ali Baba és a 40 rabló, meg az az autentikus szír muzsika, amiből rengeteg cédényivel bír a hamisítatlanul szír állampolgár tulaj. Tudni illik, gyakran utazik haza, és akkor mindig hoz ezt-azt. Többek közt arab nyelvű újságokat, hogy informálódjon a három hetes BL-hírekből az, aki akar, és akinek megy az olvasás jobbról balra.

Mikor leültünk egy kanapéra, a kristálycukor tartó mellé azonnal mécsest kaptunk alacsony súlypontos asztalunkra. És kedves és alapos felvilágosítást a kínálatból, melynek központi fogalomköre a vízipipa, meg az a minimum 10 féle ízes dohány, melynek finom illata végig körüllengte a pincét, a cigarettafüstöt teljesen kiszorítva. Viszont az itallapon a sivatagi tevekaraván képe fölött a mottó, hmm..., disztingváltan a rajta érezhető nyálat hogy is mondjam? Inkább szó szerint. 'Egy fáradt nap végén, ha csak pihenésre vágysz, itt tested-lelket nyugalmat talál. Keleti kényelem, a friss kávé illata, vagy akár egy jó tea frissítő zamata elvarázsol, s a hely mint a mesében, elhozza neked a mesés kelet feledhetetlen élményét. Ha nyári melegben hideg sörre vágysz, vagy téli hidegben innál egy tequilát, itt bármit megtalálsz.'

Azt mondták, decemberben volt egy éves a hely. A honlap és szórólapok okán kezd mostanában felpörögni, egyre többen ismerik, a hastáncos produkciókat egyöntetűen szeretik, a mi rövid tapasztalásunk alapján az egészen fiatalok is, pl. volt egy srác, aki két karján két nővel érkezett, talán pont egy háremes dumával jött, és ért el látszólag csak félsikert.

A Rotana egyébként egy étteremlánc és azon hálózathoz tartozó kávézóinak a neve, valamint egy szír zenecsatornáé. Hogy mit jelent? Vittula óta tudjuk, hogy ennek megfejtése már a kommentelők kenyere, én meg már csak annyit tennék hozzá, hogy értékelek mindent, ami okító szándék, vagyis éljen a női wc-ben kiragasztott felirat, miszerint: Köszönjük, hogy használod a szemetest, ezért nem okozol dugulást, így remélhetőleg nem kell majd egyszer sem technikai okok miatt zárva tartanunk. :)"

kobak:

"A Kosztolányin, egy kis utca eldugott részében, a pincehelyiség melyében van ez a szír kávézó-teázó, mely emlékeim szerint anno videotékaként működött. Az elgondolás nem rossz, a környéken nem ismerek több ilyen jellegű helyet, nem egy tipikus kocsma. A belső kialakítás egész jó, mindenütt eredeti szír különlegességek, kényelmes, elfekvős bútorok, puffok, de aki görnyedni akar egy széken, azt is megteheti. A kiszolgálás kedves, részletekbe menő, a férfiak esetleges örömére lenge ruházatú. Ottlétem alatt egy hölgy hastáncot is lejtett, és elég színvonalas volt. Azonban az italválasztékon lenne még mit tovább bővíteni, mind a sörök, mind a borok, mind a koktélok terén. És az ételválaszték is lehetne szélesebb körű, pl. könnyen elkészíthető sörkorcsolyákkal. Viszont külön öröm volt számomra a vízipipa lehetősége a különleges dohányválasztékkal. Egy kellemes hétköznapi beszélgetős, ellazulós helynek tökéletes."

"Dehogy jönnék ide biciklivel! Itt csak repülő szőnyeg parkolási lehetőség van."

Értékelés

  apu kob
dizájn 4 4
kiszolgálás 5 4,5
közönség 3,5 4
zene 3,5 4
füst 4,5 5
mosdók 4 4
árszínvonal 2,5 3
  3,86 4,07

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr621913377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SÜN 2010.08.13. 13:25:40

650 egy hejneken? madaras teszkoba 130 es nem a dohszagot szagolom kozben.. azt a szetkabitozott szabadrablo kurvaannyukat
süti beállítások módosítása