.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20

400

2010. 03. 21. - apuska
400

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 52/b.,
Látogatás: 2010. március 11. 21:55-01:40.
Google Maps

Négyszáz? A hely neve hallatán továbbasszociáltam a 300 című filmre - bazmeg, ha ezek rálicitálnak és jelképesen leölnek a nyitóbulin a spártai zsidó negyedből 400 katonát, akkor én bárkivel játszom adj király, katonát, bármilyen szendvicsben.

Telefon: +36 20 776 0765
Facebook: fb.com/400bar.hu
Web: http://400bar.hu/

Vélemény

apuska:

Mennyi? 30 Mi 30? Miért, mi mennyi? Jutott először eszembe a hely neve hallatán (másnak más), majd továbbasszociáltam a 300 című filmre - bazmeg, ha ezek rálicitálnak és jelképesen leölnek a nyitóbulin a spártai zsidó negyedből 400 katonát, akkor én bárkivel játszom adj király, katonát, bármilyen szendvicsben.

A 400 híre megelőzte a nyitást. Volt valami szóbeszéd főváros szerte, hogy az Ellátó tulaja nyit egy újabb kocsmát, egy igényes zenés-táncos helyet. De ezen kívül semmi, csak néhány porhintés Facebookon. Aztán eseményként megalkották: '400 megnyitó buli', majd a szomszédos Szimpla Kertből, Mumusból és Kuplungból átsétált néhány száz underground kocsmákban szocializálódott arc, és keresték a különbséget. Igen, ez valami más, dünnyögtek az orruk alatt, ez itt mennyivel modernebb vonal. Egy új építésű lakóház aljában 400 hasznot hajtó négyzetméter, amit a fölötte élők (pl. Padödö egyik fele) még biztos sokat emlegetnek. Persze tehetik, a minden napra más-más DJ-vel készülő szervezők a helyet ilyen szempontból levédték, mert született egy megállapodás, hogy egy limiter 96 dB-ben maximalizálja a hangerőt, és márpedig ezt ér. Cserébe? A közös költség gyaníthatóan jóval kevesebb.

Vendégszemmel remek elgondolás, hogy van egy körbejárható hatalmas bárpult középen, ami pont 400 tyúklépéssel kerülhető meg. A piros-fekete plafonon jól mutatnak az ezüstszínű csövek, a falakra a tér egyik bejárati oldalán gömbhálókat festettek, a másik felében ráapplikáltak valami kazettás szerkezetet, azon modern festmények, alatta a DJ helye és néhány fotel - együtt igazi VIP szekció hatást keltve. A konyha még nem üzemelt, de a drága italmérés mellé mégis kedves gesztusként repi pogácsákat tettek ki a pultra, elvétve. A hátsó szekcióban egy apró pult mögött ruhatár üzemelt, előtte a tárgyi javak őrzőjeként egy apró ork susogós melegítőben, nyakában méretes kereszt.

A leírtak és megéltek alapján nehéz lenne a 400-ba belekötni. Hiába volt munkanap másnap, valamiért csak maradtunk hajnalig, mégis azt kell mondanom, pont az újszerűsége miatt nem látni a lelkét, nem egy hiánypótló szórakozóhely született, csak egy újabb lehetőség éjjel, a buli után kajtató fiataloknak, hogy csillapítsák vágyaik.

kalimpa:

csütörtök este megnyitó, végre, sokat kellett várni, de sikerült nekik, megnyitott a 400: bazi nagy egylégterű terem (értsd: 400 m2), piros és fekete színekkel, nagy belmagassággal, ezzel a füstöt kellően a magasba és a légtechnikai elszívásba küldve. a kiszolgáló személyzet szerencsésen lett kiválasztva, mert kellemesen csinosak a csajok, udvariasak és figyelmesek, sőt még egy-egy mosolyt vagy kedves gondolatot is megengednek maguknak, abszolút pozitív és vendégcsalogató. a zene ebben az esetben DJ kezei által szólalt meg - valami diungdisung szerű brékbit muzsika, az árak szokás szerint nem az alacsonyabb kategóriást jelentik, de még éppen elviselhető. a toalett teljesen rendben találtatott, tiszta, kulturált, szép és üde... még. reményekkel teli bandukoltunk ki és be az ajtón, szerintem jó helyen jókor nyílt meg, lesz ennek még kultikus mivoltja, remélhetőleg. jó lett, na.

strasszi:

Erről a számról nekem mindig a pécsi 400 ágyas klinikai tömb jut eszembe. Ismét egy előkelő befutó a hogyan adjunk idióta nevet a kocsmánknak versenyen. De lehet, hogy nem is ez a neve, hisz annyira új, hogy még cégért sem raktak ki. De mi 400? A sör drágább lett egy picit, a többit nem is mondom. 400 férőhely? Szék nincs ennyi, és ami van, az is szedett-vedett, lomtalanításból visszamaradt. Az asztalok is. Komolyan kezdem hinni, hogy ezeknek a lepukkant kocsmabútoroknak van valahol egy nagykereskedője. Itt ráadásul nagyon kontrasztosan néz ki a stílusos falak - ha a lefestett betont lehet annak nevezni - és a rajta lévő képekhez képest. Vagy nem ez lesz a végleges, csak az új bútor nem érkezett meg a megnyitóra? 400 lesz a beugró a bulikra? Most ingyen volt az entry. Csak két marcona vigyázott kint arra, hogy kifelé senki ne hangoskodjon. Valószínűleg nincs akkora lelkesedés a kocsma felett lakók körében, mint a fészbúkon - ott se jelezték 400-an, hogy jönnek. Lehet, hogy 400 napig lesz csak nyitva, mert máris felnyomták, és addig lehet húzni a feljebbvitelin? Mindig lesz itt 400 jó nő? Na, ez már az első napon elbukott, bár Kalimpa elég lelkes volt, lehet, hogy ő talált 400-at. Látni biztos látott annyit! 400 éves a személyzet összesen? Annyian nem voltak, és ez amúgy is olyan hányévesakapitány típusú hülye fejtörő. 400 féle fogás lesz az étlapon? Azt nem láttam, de ennyit még végigolvasni is sok(k).

Nagyon friss és festékszagú még a hely, de máris rengetegen vannak. Egy laza csütörtökön, alig lehetett beférni. De hát mindig így van az új helyekkel. Kérdés csak az, hogy kitart-e a csoda 3 napnál tovább, mondjuk 400 évig? Na, az szép lenne!

 

bal:

Sikk-csikk-chick, nem árulnak cigit. Az amúgy divatos tipográfia itt a falakon nyilatkozik meg. Megnyitó online. A város szívében, vöröspirosas fények, rengeteg faszbuk fan, akik eddig egy másik kocsmában ültek. A Castro 10 forinttal még mindig olcsóbb, de 400 forint alatt csak pohárt sört keress. Itt kiderült, apuska született vezető, jól tud feladatokat delegálni.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 460 Ft
Üveges sör (5 dl): Heineken, 560 Ft
Bor (1 dl): Nyári Ödön Olaszrizing, 200 Ft
Rövid (5 cl): Jagermeister, 650 Ft
Üdítő (2 dl): Coca Cola, 290 Ft
Meleg ital: Capuccino, 360 Ft
Harapnivaló: ...

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr551857923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watcher Of The Skies 2010.03.28. 11:02:18

Összesen 400 négyetméteres a hely, azért. Már a decemberi TimeOut Budapestben benne volt, hogy "most nyílik", de picit elhúzódott...
süti beállítások módosítása