.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 11. 1. - apuska
Szimpla kert
pixel cégér Helyszín: 1075 Bp., Kazinczy u. 14.
Látogatás: 2009. október 28. 18:10-19:00

> Itt tanulják a semmittevést, stírölik a táncoló fekete körömlakkos csajokat.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 261 8669
Web: http://szimpla.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/szimplakert
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 12-04
Extrák: kerthelyiség, kiállítás, kivetítő, koncert, konyha, csocsó, tánctér, wifi, biciklitároló, vásár, romkocsma

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dreher, 550 Ft Hofbrau búza, 650 Ft
Dreher Bak, 550 Ft Hofbrau Lager, 600 Ft
Pilsner Urquell, 650 Ft Dreher Bak, 550 Ft
- Miller (0,33l), 600 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Pécselyi Szimpla Rizling, 200 Ft Becherovka, 600 Ft
Pécselyi Szimpla Tramini, 200 Ft Jim Beam, 700 Ft
Pécselyi Szimpla Rosé, 200 Ft Szimpla fügepálinka, 900 Ft
Tokaji Hárslevelű, 200 Ft Jagermeister, 700 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szörpök, 200 Ft Rágó, 200 Ft
Szénsavas üdítők, 200 Ft Nógrádi ropi, 150 Ft
Rostos gyümölcslevek, 240 Ft Zsíroskenyér, 220 Ft
Szóda, 40 Ft Öngyújtó, 150 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Szimplakert minden romkocsmák alapja, az őskövület, amit a magyarok minden külföldi fiatlanak mutogatnak. Mert hogy ez mennire különleges. És hát valahol tényleg az, igényes kivitelezés, kreatív megoldások, multikulti hangulat. Ebben a műfajban jobbat talán csak Prágában láttunk, mikor a Cross Clubban jártunk, ha valaki arra vetődne, neki legyen kötelező kanyar!

Na de most krosszoljunk a Szimplához vissza. A Szimpla egy franchise. Legismertebb darabjai pont ez a Kert, a régi Dupla, ami most épp Szimpla Kávézónak mondja magát, és a csak úgy nevében is lecsupaszított Szimpla. Jó előre felkészülni, mert ezen logika alapján ha egy találkozót beszélsz meg a Szimplába, lehet egész máshol várnak majd rád. És akkor még a berlini vagy sepsiszentgyörgyi leánykákat még bele se kevertem...

A honlap mindenesetre eligazít. Igényes nyitókarikatúrával a honlapon, melynek közepén egy kupac szar. És ezt úgy képzeld el az életben is! A belváros mocska a ház előtt, bezzeg odabenn tiszta.

Mi egy kipreparált kádban foglaltunk helyet egy állólámpa alatt, és egy hordó volt az asztalunk. Így is totális félhomály, leányfülbe búgásra kiválóan alkalmas, csak vigyázni kell, sokat ne igyék, mert kimondottan drága, még úgyis, hogy a barna sör sem kerül többe, mint a világos párja.

Messziről elcsíptünk néhány magyar szót. Bíztató, mert körülttünk nem volt más, csak halandzsa, nem hiába, sok itt a világjáró külföldi egyetemista, itt tanulják a semmittevést, stírölik a táncoló fekete körömlakkos csajokat.

Részletgazdag hely, ha körbenézel, mindig találsz valami új finomságot, amire azt mondod, húú, azért van ebben anyag, örökbe fogadott(?) növény és törődés. Még akkor is, ha a legtöbb valaha ebből is csak kacat volt, mely így beépítve a rendszerbe már mutatós díszlet egy kiadós berúgáshoz."

kalimpa:

"szimpla már viszonylag klasszikus romkocsmának számító egység, és mi még nem mértük fel... hm, hm... na most!

a romkocsmák minden szépség(hibájával)jegyével meg van áldva a szimpla: a dizájnt tekintve átlagosnál több pénz és gond - kreativitás ráfordításával szépül(t). van itt kádfotel, romasztal, világító ledek és képernyők a falon, írásvetítő által meg és bevilágított falfelület, retro cuccokat árusító boltocska, két külön pultrendszer.

az árak az egeket verdesik, hogy miért és minek azt nem értem, bár valószínűleg már elnyerte azt a fajta báját, sznobságát és dicsfényét, amitől már nem az ár, hanem a hely a fontosabb az idelátogatóknak, ilyen módon nem is kell csökkenteni rajta... gondolom én... fizessen mindenki csak annyit, amennyi az elő vagyon írva a trendi helyeken.

a WC, na az gyalázatos, undorító, és nem utolsó sorban vályús fajta - amit én ki nem állhatok! 0, sőt mínusz 1 pontot adnék rá, ha lenne ilyen!

zeneileg amúgy teljesen rendicsek, bár ott jártunkkor csak a csend szólt, de én akkor is tudni vélem, hogy sokszor van itt Dj. vagy rögtönzött koncertféleségek, amik biza jók.

nem rossz. sőt az efféle helyek közül talán a legötletesebb és leginkább hangulatos a nevére rácáfolva. szimplán jó."

strasszi:

"Romkocsma tehát lepukkant, drága és mindezek ellenére felkapott. Bár ezek az általánosítások többé-kevésbé itt is érvényesek, a Szimpla azért több ennél. A szimpla mára már turistalátványosság. Egy amolyan kihagyhatatlan pont Budapest éjszakájában. Ha csak pár napot vagy ebben a városban, és valami érdekeset szeretnél látni ami nem múzeum, akkor tíz emberből tizenkettő biztos megemlíti a Szimplát. Ennek megfelelően olyan, mint egy sziget fesztivál: magyarok csak elvétve vannak, szemtelenül drága, és gusztustalan a WC. Viszont sokat fejlődött az évek során. A dizájn egyre kifinomultabb, bár koránt sem alkot egységes képet, de ez egy romkocsmánál szinte kötelező. Látszik, hogy törődnek vele, költenek rá.

A kiszolgálás nem tartozik az élvonalhoz. Sajnos szimplakávét csak az első pultban lehet kérni, amin egy kicsit meglepődtem. Hozzá vagyok szokva az efféle bánásmódhoz, de úgy gondolom, ha egy helyen a sör ára vetekszik egy fenszi étterem árkategóriájával, ott talán az a minimum, valahogy megoldják, hogy nem nekem kell egy nyamvadt kávé után kajtatnom. Nem is tettem.

Mindezek ellenére a Szimpla remek hangulathely. Ha csak pár sört akarsz legurítani egy randi, vagy kellemes beszélgetés közben, vagy vidéki/külföldi ismerősödnek akarsz felvágni, akkor a Szimpla neked való. Remek turbékhely, mert tele van gyengén megvilágított, eldugott sarkokkal, és kultúráról is szoktak gondoskodni rendszeresen."

"Ha nincs nagy tömeg az asztal mellé is betolhatod a bringát, amúgy bent is van egy tároló szoba limitált férőhellyel, valamint a Szimpla illegálban épített egy tárolót két parkolóhely helyére. Minőségileg csak majdnem tökéletes, de a szándék dícséretes!"

Értékelés

  apu kali str
dizájn 4,5 4,5 4
kiszolgálás 3 3,5 3
közönség 4,5 4 4
zene - - -
füst 4 4 3
mosdók 2 1,5 2,5
árszínvonal 2 1 1
  3,33 3,08 2,92

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr891502450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chewbaca · http://pallas70.hu/tanfolyam/merlegkepes-konyvelo-tanfolyam.php 2009.11.16. 16:42:57

régen jó volt, mostanában már nem tudom elviselni az arcokat akik odajárnak és az árak is megszaladtak. amúgy nem ez az őskövület, hanem a régi szóda-kert (holló utca) volt az elődje. legalábbis nekem az volt az almamaterem :)
süti beállítások módosítása