.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 09. 3. - apuska
Fogas kultúrház
pixel cégér A cikkben szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, jelen témában újabb véleményünket ITT olvashatjátok!
Helyszín
: 1073 Bp., Akácfa u. 51.
Látogatás: 2009. szeptember 02. 17:50-22:40

> A Fogas kultúrház névbe foglaltatott kultúra pedig szerény adalék, utolsó csont a folyamatos mámorban alkotó kortárs művészeknek.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 783 8820
Web: http://fogashaz.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/fogashaz
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 12-02; V: 14-02
Extrák: kiállítások, rendezvények, színház, mozi, könyvbemutatók, csocsó

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 430 Ft Edelweiss, 550 Ft
Zlaty Bazant, 490 Ft Soproni Démon, 450 Ft
- Gösser Lemon, 420 Ft
- Schlossgold, 450 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Duett Irsai - Ezerjó Cuvée, 180 Ft Unicum, 500 Ft
Tokaji Hárslevelű, 180 Ft Wyborowa, 600 Ft
Balatonaligai Zweigelt, 180 Ft Jim Beam, 600 Ft
Frittmann Irsai Olivér, 280 Ft Ördögi pálinkák, 700 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Tropicana rostos üdítők, 240 Ft Capuccino, 320 Ft
Szénsavas üdítők, 270 Ft Tea, 280 Ft
Márka meggy, 250 Ft Forró csoki, 320 Ft
Traubi, 250 Ft Bacardi Breezer, 750 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Bontásra ítélt zsidónegyed, bontásra vár a 'Fogsor javítás' táblás ház, lakói rég elköltöztek. De nem állna olyan hetykén a sábesz, ha előtte kocsmaként még nem lenne jól hasznosítható a terület, hisz romos hangulatát imádják a népek, külföldiek, yuppie-k, egyetemista lányok és művészek, tuti üzlet. És hát ugye a pénz csörgése itt a szimfónia, a lényeg, a Fogas kultúrház névbe foglaltatott kultúra pedig szerény adalék, utolsó csont a folyamatos mámorban alkotó kortárs művészeknek.

Miután az árak láttán leesett az állunk, fogtuk magunk, körbejártuk a helyet, hogy értsük, miért sötét luk ez az árrés, hogy lesz ebből vonzó alternatíva a környék bő választéka mellett:

Hoppá! Itt kérem van egy apró moziterem! Jó indítás, tetszik, nagyon ötletes, ugyan a filmek vetítése után járó jogdíjazás teljesítésről lenne egy gonosz tippem, hess; már léptünk is tovább, végig az alsó szint minden lakásának minden helyiségén, várva a katarzist, néhány meg nem értett művész lelkének pillanatképét elemezve... Talán ha elücsörögtünk volna valamelyiknek a tövében? A lehetőség adott. Természetesen vannak még itt csocsóasztalok, egy minimál méretű színpad, és a gangos körház udvarán apró kerthelyiség sörpadokkal, mely estére telve a beszélgetés zajában elvész, a zeneszóval tér nyugovóra.

Az látszik, hogy minden négyzetmétert hasznosítani kívánnak, ezért folyamatosan alakul a fogasház, a romokra gondosan, az alapoktól építkeznek. Először a földszint. Másodjára a jelenleg a művészek alkotószobáiként funkcionáló emelet, ha nem szakad le, és elkészül egy biztonságosnak ható korlát a lelopottak helyébe. Aztán ha beindul a történés, akkor nem mint romkocsma, hanem mint 'kulturális befogadótér' üzemel, mely mellesleg tartja csak fenn magát abból, hogy itt italozni is lehet.

De mint kocsmablog, profilunk jellegét tekintve engedtessék meg, hogy mi kocsmaként tekintsünk a helyre. Ilyenformán kötelező megemlítenem, hogy a műanyag poharakat akkor is csordultig csapolják, ha semmi hab nincs benne (lásd alább a történetet), és hogy a következő rendeléskor egy másik pultos már tanult társa hibájából, és kóstolót kínált, nehogy újra szó érje a pult elejét, és ez elég volt ahhoz, hogy kevésbé fancsali képpel távozzunk, mint ahogy az sokáig esélyesnek tűnt."

kalimpa:

"'ugass kutya' - a semmiből előugró gondolat... és tényleg, volt is kutya dögivel: kutyaharapás szőrivel 11-ig, ázott kutyaszag a WC-ben, harapós kutya a pultban: fogasház elég béna névvel, de talán pont ezért volt érdemes megtekinteni... kétszer: először és utoljára ---> részemről!

semmi extrán túlcsorduló kiszolgálás, a szokásos pultnál ácsorgás, kérés, fizetés, mosoly... eddig még rendben is volt, amíg társaim nem kaptak lónyálat a sörük helyett, konkrétan szénsavmentes, rózsaszín kupakos csapolt nedűt... ők kiakadtak - jelzem jogosan -, én nekem túl sok bajom nem volt vele, gurult az szénsav mentesen is... tán a nyóckeres puttó és igénytelen énemből fakadóan?! hm... jó kérdés, na mindegy is... a lényeg a lényeg, hogy hát ez a fogasház egy, az az egy jó tulajdonságától eltekintve semmit, de semmit nem adott. mégpedig amit én kiemelnék a javukra az az állandó vagy időszaki - ez nem derült ki számomra - kiállítások a kis szobákban, lerobbant galériákon, régi vizesblokkokban... szóval kb. mindenütt, ahol van egy kis falfelület... ez szimpi, főleg, hogy kortárs és érzésem szerint helyet alig kapó művészek alkotásaiból van összeállítva a sok-sok műremek!!

amúgy nekem a WC kb. hányinger, főleg a falon függő vályú szerű piszoártól, amitől az én nyóckeres igényeim a koszos falra másznak és falra hányt borsót szemezgetnek, de tudom ott az angol WC, miért nem megyek oda?! megyek is, csak a nyitott ablakon leviszi a cúg a farkamat, miközben a szomszédből Rozi néni hesszeli a tevékenységeimet... szóval áááááá!!!

az árakat tekintve csöppet sem olcsó, sőt mi több drágának is vélhető, a szar sör tekintetében meg még inkább... kaja nincs, kivéve a ropit, de hát az meg már a fülünkön jön ki...

zeneileg viszont nagyon is kellemes a felhozatal, lásd Massive Attack, Portishead... ez mondjuk szerdán volt, másnapokon nem tudom, de ez tetszett maximálisan... és talán ennyi, se több, se kewesebb!"

 

dancsopanza:

"Elég lefáradtan tudtam csak csatlakozni a társasághoz, sajnos a hely a további frissülésem nem tudta meghozni, bár én szerencsések később csatlakozó táborát erősítettem, nekem szóltak a kollégáim, hogy a pultnál abból a féléből kérjek amiből az előttem járók MÁSODJÁRA(!) kaptak. Az jó volt a kiszolgálással együtt.

Kapualj, felette MŰFOGSOR készítéséről árulkodó cégér. Mivel először jártam itt, csak a házszámot tudtam, messzebbről szemlélve valahogy éreztem, hogy ott kell majd bemenni a Fogasba.

Gondoltam igyekezve befelé, hogy na már megint egy szellem gangos ház udvara. A helytől nem dobtam hátast ha csak attól nem, hogy a harmadik emelet függőfolyosójának nincsenek korlátai, abszolút korlátlan. Ez jól nézett ki (jól le volt zárva a vendégek elől).

Az ilyen Mumus szerű romkocsmáknak még mindig divatja van. Szerintem. Csak valaki tanítson, hogy miért kerül az ilyen helyeken a sör annyiba amennyibe?? Vakolatra gyűjtenek? A WC-nél kezdeném.

A zene rendben volt, viszont ahogy érkeznek sorba az emberek azzal egyenes arányban nő a hangerő, így az némi erősítést elbírt volna, de ez már részletkérdés.

Összegezve részemről az elfogyasztott pár korsó elegendő volt, egy próbát megért."

strasszi:

"A kocsmablogger társak az este leszóltak, hogy minden romkocsmát lehúzok. Ezért most kezdem a jóval. Nagyon tetszett, hogy van kiállítás. Ahogy azt már a kópiánál is megjegyeztem, szükség van ilyenekre a városban. Több hasonló helyre is szükség lenne, ahol a fiatal művészek megmutathatnák magukat. Nyugodtan lehet példát venni Prágáról! Az ilyen kiállításokhoz egy romos, lakatlan épület ráadásul jó keretet ad. Ha mindez állandó, akkor még lehet belőle valami Hasznos is. A másik pozitív dolog, bár Kalimpa már az este is kifejtette a karakán véleményét a sloziról, én azért díjaznám az új csempét, és azt hogy van folyékony szappan, kéztörlő, meg átható fűszag!

Na, ennyit a jóról. A többi már sajnos koránt sem ennyire rózsás. Megint belefoghatnék, hogy miért kell egy ilyen helynek automatikusan mocskos drágának lenni, mindamellett, hogy lepukkant szar az egész! Négyszáz forint felett adni, egy korsó sört műanyagpohárba! Ne má’! A sok hülye sznob meg erre gerjed, és fenntartja az ilyen helyeket! Nem vagyok csóró alkesz, de nem szeretem, ha lehúznak! Ráadásul, amikor két korsó kikért sör nem habzott, tulaj- vagy főnökszerű képződmény nekiáll velem vitatkozni. Szerinte, a sör habzása és a benne lévő szénsav tartalom közt nincs összefüggés! Biztos ebből szerezte a PhD-ját. Gratulálunk neki. Bár kettőnk közül valószínűleg én tudnám gyorsabban felírni a szénsav helyes kémiai képletét, és elmagyarázni, hogy mi köze is van a széndioxidhoz és a habzáshoz. A legbosszantóbb az volt, hogy bár kicserélték a két nem habzó korsó sört, két habzóra, nem bírta megállni, hogy ne éreztesse velem, hogy én mekkora köcsög vagyok, hogy itt poppozok. Pedig csak annyit kellet volna mondani, a rohadt életbe, hogy elnézést biztos rosszul állítottuk be a sörcsapot. Nem vagyok a sörcsapolás téma nagymestere, nem tudom, hogy hol lehet elszúrni. Viszont megittam már pár korsó sört az életemben, és tudom, hogy milyennek kell lenni egy normális korsó sörnek. Ez nem az volt. De még ha nem is tudnám, és ez lenne életem első korsó söre, annyi biztos, hogy ha én fizetek valamiért, de nem azt kapom, amit vártam, akkor szóvá teszem. Szerintem ez természetes, és nem megsértődni kell rajta! A stílusom, nem volt bunkó, lenéző vagy követelőző! Ellenben az ő stílusával.

A hely úgy nevezet dizájnjáról csak annyit, hogy ez még az átlagosnál is lepukkantabb, és minimálisra vett romkocsma. Itt még dekoráció sincs, amit lehúzhatnék. Az ilyen helyeken nekem mindig bizarr érzésem támad, hisz pár éve ezekben a szobákban még laktak. Itt élték mindennapi életüket. Az egésznek egy poszt apokaliptikus sci-fi fílingje van."

tapi:

"Minden vörösbor 5°C-ra van hűtve. Köh-köh! Fáj a torkom!"

rafilm:

"Inci finci kisegér,
Fogasházba belefér,
Prosztó kis versike,
Bebasztam, ennyike."

"Korlát kint, teli bringatároló szoba bent. Mi kell még? 5 pont."

Értékelés

  apu kali dan flet str kék tapi rafi
dizájn 3 3,5 3 2 2,5 3 4 4
kiszolgálás 4 4 4 4 1 2 4 4
közönség 3,5 3 4 3,5 4 3 4 4
zene 4,5 4,5 3,5 4 4 4,5 - -
füst - - - - - - - -
mosdók 2,5 2 - - 3 - 3 3
árszínvonal 2,5 2,5 2 2,5 2 3 3 3
  3,33 3,25 3,30 3,20 2,75 3,10 3,60 3,60

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr791357915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HoleDesign 2010.06.08. 19:33:14

Kedves Kocsmatöltelékek :)

Mivel nincs kiirva a kommentek dátuma, igy a képek és a leirtak alapján következtetem, hogy Ti tavaly nyáron jártatok a helyen.
Nos, a tavalyi évhez képest nagyon sok pozitiv megújulás történt a helyen(pl, teljesen új pult személyzet, management, teljes belsö feljitás, új hangrendszer, wi-fi, kiállitások, fényfestés, felújitott vizesblok, etc...)
Gyertek el újra és kellemesen fogtok csalódni ezt garantálom.
A tavalyi évben a csapatunk csak a müvészeti vonalat vitte és sajnos a többi lényes dologba, amiröl a kritikák nagy része szólt nem dönthettünk.
Idén már teljesen a mi befojásunk alá került minden, ami meg is látszik talán már a helyen.
Indultak új kiállitások, szinház és péntek, szombaton mindig örületes bulik vannak.
Bövebben még itt:
blog.fogashaz.hu

és köszi elöre a bizalmat

Holly Goly 2011.01.08. 15:04:22

@HoleDesign: csatlakozom, a hely a 2009-es állapotokhoz képest ég és föld. Idén nyáron nem egy éjszakát buliztam át a Fogasházban, nagyon jó hely lett, a pultosok kedvesek, a bor jó (és nem drága!), a wc nem egy Four Season, de cserébe tiszta, a hang jó (bár amióta téliesített, az én ízlésemnek kicsit hangos), a közönség pedig vegyes, de semmi panasz rá, a múltkor pl. Palya Bea ropta mellettünk :)
süti beállítások módosítása