.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

 • kocsmablog: Tereprendezés címén a teljes pavilonsor lebontásra került. (2019.03.12. 23:51) Lucifer Drink Bar
 • apuska: a nap legironikusabb híre hogy a lónyay utcai legendás 6:3 kocsmát eladta az eredeti tulajdonos, ... (2019.03.11. 21:27) 6:3 borozó
 • Árpa Jankó: Azért egy tizenegyes sört prémiumnak nevezni, hát ehhez pofa kell! (2019.03.07. 20:55) Kozel Premium
 • sörman: Isten éltesse az újszülött BEERBOX rendszert sokáig : mindnyájunk örömére, sörben gazdag jövőt kív... (2019.03.07. 14:32) Beerbox
 • apuska: Mindjárt itt az új szezon és újra nyit a Valyo - szerettük volna ezt hinni sokan. De nem. Ennek a ... (2019.03.04. 01:11) Valyo Kikötő
 • apuska: Kispipa Craft Beer and More. Az újabb próbálkozó. Hasonló stílusban: konyha és kraft sör kombináci... (2019.03.02. 14:14) MALTeR sörétterem
 • Utolsó 20
2009. 05. 20. - Fehérbálna
A sörtúra szabályai

pixel

sortura-csik.jpg

> Mikor a szabályokat kezdtem írni, egészen mélyen el kellett gondolkoznom. Persze az alapok megvannak, de az a szép az egész túrában, hogy nincsenek igazán komolyan vett szabályok. Nem rohanunk sehova, nem megyünk el semmi mellett csak úgy. Felfedezzük a körutat, Budapest egyik ütőerét.

Az egyik dolog, amiért szeretjük, azok az emberek, akik eljönnek. Ez tipikusan az a rendezvény, ahova olyan embereket is elhívunk, akikkel régen találkoztunk, keveset látjuk, de persze érdekel, mi van vele, és már unalmas az állandó MSN „miahelyzet??”. Újra össze lehet futni a haverod haverjaival, akiket annyira jól nem ismersz, vagy elhívod egy munkatársad, akivel már sokat röhögtetek – de csak az irodában. Vagy épp egy régi cimbit hívsz el, akit ezer éve nem láttál, viszont soha nem jön össze a békesör elpattintása. És éppen emiatt, hogy mindenki valakinek a valakije – pff, de hülyén hangzik – ezért parádés a hangulat, bárkivel el lehet kezdeni beszélgetni, mert így vagy úgy már hallottál róla, vagy tud új sztorit mondani a közös ismerősről. És kapásból, mivel ott van, máris van bennetek valami közös, így biztos nem fogsz rossz arcokkal találkozni.

A másik az, ami mellett nap, mint nap (mint nap, mint nap…) elmegyünk, de igazából abszolút nem ismerjük. Ez pedig az említett nagykörút. Hihetetlen, hogy rendszeresen felszállunk a légkondis Combino-ra, és örülünk hogy nem ér hozzánk senki, de nem is látunk a hőszigetelt ablakokon túl. Ott kezdve, hogy tele van kicsi, érdekes üzletekkel, kocsmákkal, kapualjakkal, egészen a fantasztikus, leginkább kiegyezés korabeli épületekig, amiket mindig csak a cégér feliratig látunk. Gondolkozz el azon, vajon mikor néztél fölfele az épületek homlokzatára utoljára! Na ugye…

A sörtúra mindenkinek, aki eddig végigment, egyrészt egy békés, röhögéssel teli relax díjcsomagos délutánt jelentett, másrészt egy nemes küldetést. Eddig mindkét túrának megvoltak a sajátosságai, de mindegyiken nagyon jól éreztük magunkat, csomó új partyface-szel ismerkedtünk meg, és egészen határozott pátosz öntötte el lokálpatriótaszívünk, mikor a híres hídrólhugyozás után besétáltunk a célvonalat szimbolizáló budai hídfőt jelentő hídelem kapcsolaton. Remélem idén többen átéljük!!

A cél adott – végigjárni 18 kocsmát a nagykörúton a Moszkvától a Petőfi híd budai hídfőjéig. Nem csinálunk belőle lóverseny futamot, azt meghagyjuk a Vágtásoknak. Kicsit olyan, mint a Balaton átúszás vagy a maraton: már az is teljesítmény, ha végigcsinálod.

utvonal.jpg

Ennek ellenére megpróbálom összefoglalni az alapokat:

 1. A sörtúra célja, hogy minden előre kijelölt kocsmákban a játékos igyon egy pohár sört. Itt elsősorban a „minden kocsma” és a „pohár” a lényeg. A kocsmák azért azok, amiket megadunk, mert mindegyiknek van valami különlegessége, amit szeretnénk megmutatni. A pohár azért lényeg, mert a fenntartható fejlődés hívei vagyunk, és szeretnénk, hogy minél többen – de csak a legkeményebbek – fejezzék be a játékot. 18 pohár sör, 6-7 óra alatt úgy, hogy közben az ember sétál, eszik, friss levegőn van nem annyira sok, mint amilyennek tűnik.
 2. Az nyer, aki a teljesíti a távot és az első kritériumot. A verseny díja az a 6-7 óra, amit remek társaságban tölthetsz, és a kihívás teljesítése. Aki teljesíti a távot, kap egy díszes oklevelet, sok-sok szép emlékkel gazdagodik, és a ZP-nél (a készlet erejéig) annyit ihat a túra házi söréből, amennyi még belefér – ingyen. Azt garantálom, hogy elég nagy mennyiség lesz nálunk!!! A klasszikus versenyen kívül az egyéni teljesítményeket egyénileg értékeljük, lehetőség van külön műfajteremtő tettek véghezvitelére.
 3. A nevezés a sörtúra kezdetére meghirdetett időponttól, azaz 16 órától számított 90 percig tart. Sajnos gondolni kell arra, hogy egyes kocsmák korán bezárnak, így időben el kell kezdeni a regisztrációt. Mivel szabad országban élünk, akkor is jöhetsz velünk túrázni, ha nem nevezel, de ebben az esetben teljesítményedet versenyen kívül értékeljük nagyra.
 4. A nevezéskor kapott karszalag, és pecsétgyűjtő lap alapján hirdetünk győztest. Sérült lapok vagy karszalagok esetét egyénileg bíráljuk el. Ez azért fontos, mert tapasztalataink alapján a játékosok elég egyedi megpróbáltatásokon mennek keresztül. Méltányossági eljárásra az elfogyasztott sörök számával egyenes arányban, inkább a célegyenes környékén van lehetőség. A szervezők mindenkit biztosítanak megvesztegethetőségükről.
 5. Azzal hogy egy játékos benevez, minden feltétel nélkül elfogadja a szabályokat.
 6. A sörtúra nem szolgál üzleti, politikai, közéleti célt, aki kopogtatócédulát gyűjt, vagy közvetlen értékesítési hálózatba próbálja beszervezni a békés túrázókat, azt azonnal kizárjuk. A sörtúra közben, a játékosok, résztvevők által elkövetett cselekményekért nem vállalunk felelősséget. Játékosaink mind 18. életévüket betöltött felelősségteljes emberek, cselekedeteikért vállalják az esetleges következményeket. Mondanom sem kell, hogy a sörtúra szellemisége ellenkezik bármilyen huligán vagy törvényellenes cselekedettel, beleértve a nyilvános helyen történő vizelést is, különösen, ha bűnszervezetben történik az elkövetés.
 7. A sörtúrát saját örömünkre, és a résztvevők szórakozására szervezzük, nem célunk ezzel a jövedelemszerzés. A résztvevő kocsmák forgalmában nem vagyunk érdekeltek, a regisztrációs díjon, és a kapcsolódó mercsendájzing termékeken egy fillért sem keresünk, azok pont annyiba kerültek nekünk, mint amennyit te fizetsz érte. Az önfeláldozó hozzáállást viszonossági alapon minden résztvevőtől elvárjuk, a rendezvényt csak dicsérni szabad, aki kritizál, kizárjuk.
 8. Az egyedi elbírálás, és szabályváltoztatás jogát fenntartjuk.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr317165295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.