.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2008. 03. 13. - apuska
Mélypont presszó

Cím: 1053 Budapest, Magyar utca 23.
Látogatás: 2008. március 12. 17:25-18:40
Google Maps

Felrémlik valahogy nagymamás nyaralásaink-teleléseink laza, ámbár kicsit dohos hangulata.

Telefon: +36 30 812 4064
Facebook: fb.com/melypont
Web: -

Vélemény

apuska:

Nagy manapság divatja a retrónak!

A fiataloknál nyerő, mert színére még sűrűn rácsodálkoznak, az öregek meg fonákjában látják meg benne az üzletet, kiürítik az ősi családi padlást, s onnan mindent összehordanak - ki a bolhapiacra, vagy nyitnak egy romkocsmát / presszót, s oda. A Mélypont beállt a csatasorba.

Egy belvárosi mellékutca rejti, alaposan, kívülről minimált sem hívogat. Híre szájról-szájra jár, ettől főleg egyetemes a hangulat, suli után / buli előtt kiváló gyűjtő, ha bírod, hogy lestrapált székeken és fotelokon ülsz, melyek valahogy mindig nyomnak.

Ja, a kiszolgálás az akkor is lassú és mosolymentes, ha a vendég csak dísz - mutatóban. A WC lepusztult, mintha nyilvánosként működne gondnok nélkül egy forgalmas aluljáróban, csak a zene, ami modern idők jeleivel kacérkodik, bár ne tenné, mert így totális a képzavar: csöndes drum'n'bass csöpög a hangfalakból, miközben körülleng egy bohém német allűr: a szomszéd asztaloknál mindenki sörében gyümölcsszörp van.

 

kalimpa:

érdekes mód én emez helyhez mindig esős, taknyos, nyálkás időben éreztem késztetést a pincei hangulat megragadására... talán isteni sugallat, talán véletlen, hát a fene sem tudja, de mindenesetre belépve az ember próbálná letörölni a mocskos dzsuvás talpát a bejárat után a lábtörlőben, ám ez némi-nemü akrobata előmúlttal rendelkező társainknak is problémát jelentene, mivel hogy azt rendeltetésének fittyet hányva nem a földre tették, hanem jó szokás szerint az maga az ajtó - némi képzavar - amin bemerészkedhet az óvatlan vendég.

tovább elhagyva az építészeti remekművek csapásvonalát tárul az ember szeme elé 1 csoda... már csak ha a belső dizájnt nézzük, és mi mást nyilván, már akkor is felrémlik valahogy nagymamás nyaralásaink-teleléseink laza, ámbár kicsit dohos hangulata. érzésem szerint nekem ez még pluszban ad egy kedves arc simit - nagymama híján - pótolván a bejgli és a keresztrejtvények néha fancsali, de mégis palacsinta és baracklekvár gőzben úszó furcsa, megható elegyét.

szóval szeretem hely, a kiszolgálás? - ami ismételten 'nem tudom hova tenni kategóriás', valahogy ez nem megy nekünk itten a nagy Magyarország közepe tájékán, vagy csak mi tesztelünk rossz helyeket - nem hiszem.

nuhh sebaj tóbiás - ez csak 1 szempont, de viszont fontos fokmérője 1 helynek érzésem szerint, még ha én nem is rendelkezvén semmilyen vendéglátós múlttal mondom mindezt, a térfél másik oldaláról szemlélődvén!

szerencsénkre - (vagy bánatunkra?) - szóval megérkezik a pincérnek kikiáltott fiatalember, talpig snájdigban, némi undorral a szája szegletében, hogy ugyan már mit parancsolunk, hát mit? 1...ilyet, 1...olyat, stb, stb... hozza is sebtiben a különböző sereket, fanyar rosékat, cigiket, ízléses tepertős kenyereket - jó pont, mosolytalan és vérprofinak látszani próbáló gesztusokat, barnákat-szőkéket..."

dancsopanza:

A helyre érkezve a kedves vendégnek meg kell birkózni néhány lépcsőfokkal lefelé, aztán két az ajtót teljesen elfedő ízléses(?) szőnyeggel. A helyen még délutánról ottfelejtett a környező oktatási intézményekből pástra lépő diákok szorgosan körmölik a jegyzeteket és karmolják a söröket.

A helyi munkaerőt mozgósítani a rendelés hajlandósága miatt kicsit nehézkes, kb. olyan mint amikor a lassan veterán korba érő és működni már vagy öt éve nem hajlandó (lehet, hogy valami baja van?) MZ TS125 típusú kétütemű motorkerékpáromat szeretném jobb belátásra bírni, az-az berúgni, ami mindig egy kis szívatással indul. Itt ezt gyakorlatilag megtette helyettem más.

Végül is csajozós helynek is mondható a környező asztaloknál turbékoló párok láttán (egy kivétellel, itt párját ritkította egy igazi Jabba).

A wasser closett egyenesen a bejárattal szemben található és ugyan ilyen irányban csapni való is.

A zene halk dárenbéz, jobban illet volna a helyhez meg az estéhez valami egészen más. Mondjuk Panterát betehettek volna. Legalább itt a dédi nappalijában.

A sör és az abrosz jó. Az árak is. Januári emlékeket gyújt úgy általában véve bennünk.

 

papplita:

bár tanult kollégám Mr. Puska szerint a kiszolgálás 'csak' mosolymentes és lassú volt, hagyján, azt azért nem bírom szó nélkül hagyni, hogy emberünk:

ad1.: azt sem tudta milyen bort hozott

ad2.: többször inkább felállított, mint megkerült volna

ad3.: annyi köze volt a vendéglátáshoz, mint nekem a cipészmesterséghez SŐT, pont az ellentéte sugárzott ki belőle, hát hagytuk is ott a fenébe...

ennyi. mélypont a hely.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Staropramen, 390 Ft
Üveges sör: Stella Artois, 380 Ft
Bor (1 dl): Tolnai kékfrankos rosé, 170 Ft
Rövid (5 cl): Becherovka, 550 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 160 Ft
Meleg ital: Capuccino, 260 Ft
Harapnivaló: Töpörtyűkrémes kenyér, 150 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr16379631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freemind93 2008.04.20. 19:31:09

- zene ok
- malnasfroccs nagyon ok
- kiszolgalas tenyleg szar
- klozet tenyleg lepukkant, de engem nem zavar, illik a helyhez
-kajak elviselheto snackek, nehez szar zsiros kenyeret csinalni
- a fenykepekhez: a hely meleg fenyben uszik, kicsit sotet van, ezert a kepek nagyon messze jarnak a hely hangulatatol. talan vaku nelkul kellett volna.

reszemrol szeretek melypontba jarni, a hagulat mindent visz.

Danis 2008.05.17. 21:59:26

Ez a hely annyira fos... A pincerek oly mertekig bunkók, hogy nem is igazan tudok hasonló helyet Budapesten. Egyszerűen parasztok. Úgy viselkednek, mintha a vendegnek kellene az ő seggüket kinyalni.

Mixer 2009.09.02. 14:44:19

a lépcső igazi életveszély...

a szörpös sört pedig szeretem

de valahogy mégsem áll össze nekem ez a hely. Sosem éreztem igazán otthon magam benne.

Ez van.

kalimpa · http://kocsma.blog.hu/ 2009.10.28. 09:42:59

tegnap lelátogattunk Kedwessel iszogatni egy picikét és meglepődve tapasztnyaltam,hogy kitapettáztak izlésesen, és a csapos-felszolgálók is ujjak, jelzem volt egy nagyon szimpatikus íve az ottlétünknek,mégpedig: bemenetelünkkor csak egy szabad kanapé volt,ott foglaltunk helyet,de kisvártatva kb5perc múlva szólt a pincér srác,h felszabadult egy nekünk való kis 2személyes asztalka, ha gondoljuk nyugodtan röppenjünk át,hááát mi gondoltuk is!! ráfért a helyre ez a fajta változás!! piros pont.

Kopiás Attila Steve 2010.10.12. 14:34:35

Én eléggé ledöbbentem most, hogy olvastam a kritikát. 1-2 éve járok ide rendszeresen, és a jelek szerint eléggé megváltozott mostanra. Jó, a WC az továbbra is horror, a hangulat és a zene ugyanaz, de a kiszolgálók a legkedvesebb, legközvetlenebb formák, akiket valaha láttam. Az elejétől fogva olyan érzésem volt, mintha közeli haverokhoz járnék le, akik lazaságuk mellett maximálisan azon pörögnek, hogy jó házigazdák legyenek.
Hm, most kicsit belegondolva igaziból az egész hely elég gyász, egyedül a személyzet az, ami jó, az viszont nekem akkorát dob a hangulaton, hogy észrevétlenül odaszoktam.

apollocsiccs 2012.02.10. 20:18:07

@Danis: Úgy látszik akkor te máshol jártál :D

que le 2012.09.25. 11:20:29

Régen én is sokszor ültem be hétköznap délutánonként a Mélypontba, akkor nem volt semmi baj, mindig csak egy-két fröccsöt vagy sört ittunk és csak kis időt töltöttünk ott.

A baj akkor jött amikor többen mentünk péntek este.. Nem engedték, hogy külön a pultnál egyenként fizessünk, amibe bele is törődtünk mondva, hogy úgysem lesz semmi baj.

Az emberek cserélődtek, fogyasztottunk eleget, és mikor már csak 5-en maradtunk, oda álltak elénk és kihozták a számlát mondván, hogy valaki a társaságunkból hányt a kocsmától nem messze, szóval menjünk innen. Ezt persze tudomásul vettük, de ők 1, fenyítően ott álltak az asztal mellett, 2, a számla sem stimmelt valahogy. A sok gyűjtő 1 nevű italt nehéz volt összeszámolni de legalább 2 ezer forinttal több volt... Olyan elképesztő bunkóak voltak amikor kérdőre vontuk őket, még nekik állt feljebb, hogy mit panaszkodunk.

Pár héttel később egy barátom a szülinapját ott tartotta, mikor ugyanezt csinálták velük is. Szomorú, hogy ilyen pincérek munkát találnak egyáltalán..

Judgement 2013.02.19. 21:26:48

Nemrég én is voltam itt egy kisebb társasággal, a számlát mi is egyben rendeztük, nem volt gond!
A WC tényleg katasztrófa. Még mindig. Ha ezen javítanának nagyot lépne előre a hely, ami a kuckós hangulat és a szuper házi sörök miatt nálam így is egészen elöl van :)
Visszafogott hely, visszafogott árakkal és vendégkör is kulturált (legalábbis mikor én ott jártam, az volt). Nagyszájú ficsúrokat és lepukkant alkeszeket eddig nemigen láttam, és ez mindenképp dicséretes.
A személyzetet inkább egykedvűnek nevezném.
De a négyféle csapolt házi sör, ami a legutóbbi alkalom óta 50Ftal drágult, még így is csak 350Ft korsónként! :)
Aki egy nyugis placcot keres egy kis beszélgetésre, vagy esti program előtti bemelegítéshez annak nagyszerű választás.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2013.08.09. 12:25:33

Idő közben ők is rámentek a kézműves sörökre, a választékról a Facebook oldalukon tájékozódhattok!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.02.19. 12:48:57

Volt egy szabad órám, a változásokat én is megnéztem. Azonnal feltűnt, hogy már az utcafronton ki van írva a hely és egy csomó minőségi palackos sör neve, jellemzően csehek. A berendezés és a WC nagyságrendileg ugyanaz a kopott romhalmaz, a vendégkör még mindig mocskosul fiatal, csomó lány - környező egyetemisták és nemrég végzett egyetemisták, akik képesek egy-két sör fölött órákig elüldögélni. Dicséretes a 10 sörcsap, rajta változó magyar kézműves sör kínálat, s néha egy-két cseh, esetleg német, meglepően jó áron. A kiszolgálás a jelenben és a múltban ég és föld, a pultnál végre emberként kezeltek, ha kérdeztem, készségesen válaszoltak. Itt mindig több sörrel képviselteti magát a Ludas sörfőzde, akikhez anno még a Budavári Sörfesztiválon volt szerencsém, ugyanakkor Főzdefesztre nem járnak, és így az Élesztő-Léhűtő tengelyen sem kerülnek soha bemutatásra, noha egyik-másik tételük elég jó, a hidegkomlózott Szőke ribanc bármikor kopogtathatna nálam. Bár az itallapról a macifröccsök a mai napig nem koptak ki, mi több, felütötték egy komoly long drink kínálattal, jó nevű minőségi borokat is lehet kapni decire, és hát a már emlegetett import palackos söröket, alsó hangon van vagy 20 féle cseh, meg az Erdingerek. Szóval a hely főként kínálatban és kiszolgálásban változott, előnyére, ugyanakkor megmaradt a környék fiataljainak olcsó törzshelyeként, akik a meghittnek közel sem mondható félhomályban kellemesen szintetizálnak.
süti beállítások módosítása