.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • mertezműanyag: Először '92-ben, utoljára '99 tavaszán jártam itt. Szép emlék, hoztam söralátétet innen is...:) Kö... (2017.12.30. 21:11) U Černého vola
  • Ego0123: Akkor is "szentély." (2017.12.29. 20:39) U Černého vola
  • Ego0123: Évente többször ott vagyunk, A pincérek 2 év után normálisak, angolul is beszélnek, az egyik szere... (2017.12.29. 20:38) U Černého vola
  • apuska: @promontor: Igen, a képek sajátok. Tudtommal reggel 10-kor nyit, mi délután 4-kor jártunk ott, ráa... (2017.12.28. 14:19) U Černého vola
  • promontor: Szép, alapos poszt! Az album az üres kocsmáról saját vagy valahol találtad? Csak mert komoly "nexu... (2017.12.28. 13:43) U Černého vola
  • apuska: Megkóstolnád? Itt a lehetőség! (2017.12.11. 13:34) Whiskey-s hordóban érleli sörét a zip's
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

mertezműanyag 2017.12.30. 21:11:26

Először '92-ben, utoljára '99 tavaszán jártam itt. Szép emlék, hoztam söralátétet innen is...:) Köszönöm a posztot.

Bejegyzés: U Černého vola

Ego0123 2017.12.29. 20:39:06

Akkor is "szentély."

Bejegyzés: U Černého vola

Ego0123 2017.12.29. 20:38:15

Évente többször ott vagyunk, A pincérek 2 év után normálisak, angolul is beszélnek, az egyik szereti a Balatont. A sörről annyit, hogy megkockáztatom, hogy a Kocurában jobb volt.

Bejegyzés: U Černého vola

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.12.28. 14:19:20

@promontor: Igen, a képek sajátok. Tudtommal reggel 10-kor nyit, mi délután 4-kor jártunk ott, ráadásul szombaton... szóval meg is lepődtem, hogy csak ennyien voltak. Igaz, nem volt kánikula, és az utcafronton is zajlott egy komolyabbanak látszó felújítás, amitől a bejáratot szemből meg sem lehetett közelíteni. De akit ennyi eltántorít, magára vessen. Szóval a személyzethez pont annyi közöm, mint a törzsasztalon kívül bárki másnak, bár a hibalista több eleme saját tapasztalat, így megvolt köztünk a kontakt. Ami segítette még a képeken az üres kocsmai állapot megörökítését, hogy a csapos épp egyedül dolgozott, így felszolgálói mivoltában többször magára hagyta a csapot. És akkor én lecsaptam!

Bejegyzés: U Černého vola

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2017.12.28. 13:43:25

Szép, alapos poszt! Az album az üres kocsmáról saját vagy valahol találtad? Csak mert komoly "nexust" feltételez a személyzettel, ha valaki képes nyitás előtt bejutni fényképezni.

Meg ha már fényképezés, szerintem a hibalistához azt is hozzáteheted, hogy

"Fényképezni akarsz az Ökörben? Hiba. Megkérni a pincért, hogy csináljon rólad csoportképet? Hát még mit nem! Mégis mit képzelsz te magadról? Meg róla?
Óriási hiba!" ;-))

Bejegyzés: U Černého vola

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2017.12.07. 10:51:35

A Bëlga együttes sajtóközleménye az új lemezről és az új klipjükről:

Csumpa címmel jelent meg a Bëlga új nagylemeze december 6-án a MOL kutakon. A lemez szereplői nem kitalált személyek, az LP teljes anyagát valódi események ihlették. Vigyázat, felnőtt tartalom!

Az új nagylemez sűrített klasszikus Bëlga hangzásával minden koncepciót mellőz. Benne van minden, ami szem-szájnak ingere, a palacsintától a rendszerváltásig. Különleges Ë2017 összetevője miatt komoly függőséget, vagy intoleranciát okozhat!

„A Csumpa egy klasszikus Bëlga lemez, ami azt jelenti, hogy nem tematikai, vagy zenei koncepciólemez, hanem sokféle műfaj és téma jellemzi. A rendszerváltás krónikája, a Tértivevény szó etimológiája utáni égő vágy megzenésítése, a palacsintakészítés liturgiája, a gagyi esztétikája, a piálás „piadesztára” emelése, a csip-csup ügyek dramatizálása mind-mind olyan témák, amiket csak itt, csak most, csak mi érthetünk igazán az egész világon, és amik miatt a Csumpa hallgatása közben szinte végig különlegesnek és egyedülállónak érezhetjük magunkat” – mesélik a szerzők.

A Pia című dalhoz klip is készült, az Aranyéletből ismert Olasz Renátó rendezésében. A felvétel alatt komoly kötődés alakult ki a zenekar tagjai és az élő állatok között.

-----------------------------------------------------

Nyilatkozat

A klipben szereplő nyulak a forgatás alatt napi kalóriaszükségletüknek megfelelő ellátásban részesültek. Az zenekar tagjainak nyuszi jelmezei állatkísérletektől mentes, 100% műszálból készültek.

-----------------------------------------------------

Lemezinfók

cím: Csumpa
kiadás éve: 2017
kiadó: O. S. Menedzsment
tracklist: 1. Mivót / 2. Kisarc / 3. Philosopher’s Delight / 4. Diszkódiktátor / 5. Palacsinta / 6. Rendszerváltás 1989 / 7. Tértivevény / 8. Gagyi / 9. Freestyle-hatás/Adásba’ / 10. Alternatív / 11. Sík Ideg Vagyok / 12. Szállj Velem #rádió edit / 13. Cica / 14. Robotautó / 15. Pia / 16. Osztás / 17. Sö Szö

A full album meghallgatható itt:
www.youtube.com/watch?v=aYdfqLABKVg&list=PLN-PVu0XuGOmVOmrCVvsKB3VAVDqktWPw

Bejegyzés: Bëlga: Pia - Hungária!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.12.04. 23:43:47

Friss, novemberi hír, hogy az Index helyén megnyílt a Vírus club. A kínálatban vírusölő koktélok minden mennyiségben. A megváltoztathatatlan méretéből adódóan ez még mindig egy családias hangulatú kocsma, ami könnyen a törzshelyeddé válhat. Rendszeresek az élőzenei estek, de baráti beszélgetésekhez, meccsnézéshez is jó lehet.

Bejegyzés: Index söröző

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.12.04. 23:31:50

Az italbár elmúlásával sokat nem vesztett vele a műértő közeg. Sör|Sajt gasztrokocsmaként éledt újjá 2016. májusában, olyan nagyreményű tervekkel, hogy itt 20 sörcsapon lesznek válogatott kisüzemi sörök, hozzá sörrel készült sajtfondük, sör és sajt párosítások. És ha ez nem lenne elég, még egyedi pörkölésű kávékat is kínálnak. Kíváncsi vagyok, hosszútávon van-e erre igény?

Bejegyzés: Italbár.hu

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2017.12.04. 23:16:40

Az egykori téli Kertem helyén 2017-ben megnyitott Magyarország első hivatalos TrollFoci tematikájú sportkocsmája, amelyben helyet kapnak a TrollFocis rendezvények, közönségtalálkozók, bulik.
De ezen felül is minden szomjas vagy éppen éhes sport- és futballrajongó előtt nyitva áll, szurkoljon akár egy a Mennyei Bajnokságban szereplő csapatnak, vagy éppen egy Sampion-, illetve Eurépa Ligás gárdának.
A kocsmát Ziccer! névre keresztelték, hisz a TrollFocisok mindannyian a futballpályák környékén nőttek fel, beléjük ivódott a régi öregek által sokat emlegetett mondás, miszerint a Ziccert mindig be kell rúgni!

Bejegyzés: Téli Kertem

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.12.04. 23:11:09

Most láttam, hogy kiadó a hely. Talán leírni még nem kell, mert bárki ha merész annyira, hogy kibérelje, jó eséllyel meghagyja jelen állapotában, megtartva a jól bejáratott nevet.

Bejegyzés: Western Pub

anyiii 2017.12.04. 23:05:48

Minap a Borpatikát megnéztem én is a cseh családommal. Izgalmas darab. Napi menüt rendeltünk este 6 után. Zöldborsó leves. Véres hurka, májas hurka, kolbász, káposzta, hagymás krumpli. Rétes. El sem hiszem, hogy ennyi pénzből kijön. Ízlett mindenkinek. Persze nem voltak vészesen nagyok az adagok, de nem is kell.
Mondjuk először azt hittem, ez egy meleg bár. Mert csak férfiak voltak. Ezzel együtt hűvös volt a pincében. Ezért sem maradtunk addig, míg terveztük.

Bejegyzés: Borpatika

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2017.12.03. 11:14:25

A cikkért köszönet Puska Tamásnak, a fotóért Badits Marcellnek!

Bejegyzés: Egyszer volt egy Maláta

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.11.23. 00:53:05

A sok esetben hobbiként induló sörfőzés a nemzetközi kézműves sörforradalom hatására komoly üzletággá fejlődött, egyre több szereplővel. Ebben a nagy és folyton bővülő kínálatban egy jól megjegyezhető, ezer közül is felismerhető arculat döntő kérdés lehet egy márka sikerében.

Egy jól működő arculat segíti a vásárlót a termék kiválasztásban, adott esetben szórakoztat, és még arra is képes lehet, hogy márkahűséget alakítson ki. A MONYO Brewing olyan modern arculatra vágyott, aminek minden újabb termék része lehet, nem törve meg a vizuális és hangulatbeli egységességet. Egy olyan világra, melynek fontos része minden elem a logótól a grafikákon át a szövegekig és fotókig.

A Graphasel Design Studio a logó megújítása mellett megalkotott egy posztapokaliptikus világot, rengeteg popkulturális utalással, amiben minden sör saját történetet kap a maga sötét kis univerzumában. Ezt támogatják a címkeszövegek, melyek tájékoztatnak a sörökről és hangulatukban rímelnek a grafikákra, kerülve a közhelyessé silányult kézműves sör és kapcsolódó kifejezéseket.

A MONYO univerzum leginkább szórakoztató elemei azok a nüansznyi apróságok, amik a címkéken bújnak meg, olyan ismert szereplők mellett, mint Indiana Jones. A teljesen egyedileg tervezett apró lények, a finom vizuális és szóviccek, utalások, külön élményt nyújtanak a sör elfogyasztása mellett, bátorítva a minőségi és nem mennyiségi alkoholfogyasztást. A célcsoport leginkább a húszas, harmincas generáció, akik nyitottak az új, kísérletező, akár extrémebb ízvilágra, melyet a grafikai megoldások is jól képviselnek.

Bejegyzés: MONYO Brewing arculatváltás

Csaba Fazekas1 2017.11.22. 15:36:28

Szia! Ha jól tudom bezárt az üzlethelyiség. Szeretnénk egy tulajdonossal beszélni mert minket érdekelne. köszönöm

Bejegyzés: Public Pub

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2017.11.04. 13:26:23

A kilencvenes években Ignác keresztnevű tulajdonosa volt, a Maláta sörirodalmi és kocsmakulturális folyóirat egyik első és végig kitartó előfizetője. Röstellem, hogy elfelejtettem a vezetéknevét, mert a hosszú évek alatt már szinte baráti kapcsolat alakult kik közöttünk. Ideális kocsmárosnak tartottam, aki a maga egyszerűségében remek sörözővé varázsolta az Alba Regiát.

Bejegyzés: Alba Regia vendéglő

Ábrahám Katalin 2017.10.30. 05:55:12

Minden évben itt tartjuk sok-sok éve az érettségi és általános iskolai találkozóinkat! Nem is szeretnénk változtatni rajta! Mindenki otthonosan érzi magát, szívesen járunk vissza. Köszönjük! Hamarosan jövünk!

Bejegyzés: Alba Regia vendéglő