.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.04.26. 21:51:51

Magyar viszonylatban ez valóban drága, de ne feledjük, hogy jár a belépőjegy mellé a korlátlan kóstolási lehetőség. Ha már így, a sajtótájékoztatón rákérdeztem a szervezőknél, hogy hasonló jellegű külföldi fesztiválokon hány különféle sört kóstolnak meg ennyi idő alatt, és innentől nem tudom, hogy a szerénységük mondatta, vagy ténylegesen ez a valóság, de bevallottan ez a szám mindössze 10-15, miközben decis kóstolóadagokról beszélünk. Nyilván hülyeség levetíteni, akkor most egy deci sör átlagban mennyibe kerül, na de ha mégis, az ijesztő. A magamfajta mennyiségi sörivók fel-felsírnak álmukban.

Bejegyzés: BPBW - Beer Week in Budapest 2018

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.04.19. 11:41:36

Rácz Nikolett, a Pomo D'oro söröző pultosa nyert a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program keretében megszervezett csapolóversenyen. A Dreher Sörgyárak Főzőházában tartott megmérettetésen tíz vendéglátóhely munkatársai mérkőztek meg abból a megközelítőleg 50-ből, amelyek eddig részt vettek a minőségi sörözők képzésében, és a zsűri mintegy 50 szempontot figyelembe véve döntötte el, ki teljesített a legjobban. Nikoletten kívül még öt söröző csaposa teljesített kiemelkedően (Kelta söröző, Lajos Király étterem, Illegal Pub, Pótkulcs, Spoon), valamennyiüket egy-egy 3 napos plzeni úttal jutalmazták, amelynek során a sörgyár látogatás sem maradhat majd el.

Bejegyzés: Minőségi csapolt sör program

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2018.04.19. 09:31:13

Csináltam egy gyors összevetést a saját értékeléseimmel (csak azokkal, amiket a ratebeeren lepontoztam):
Rizmajer Búza: egyetértek, nálam is bronz
Rizmajer Cingulus és Rizmajer Vilagos: hát ezek igen távol állnak nálam a bronztól.
Fóti Winternacht nálam éppen ezüst,
a Fóti Zwickl bronz, a Keserű Méz is az lenne, ha pontoznám. A Fóti Pils viszont közelében se lenne semmilyen éremnek nálam.
A Szent Andrások közül a Feketét, az Ogrét, a Szent András Könnyét és a Magyar Vándor pontoztam, egyik se volt érmes sávban.

Szóval én "szőrös szívűbb" vagyok. Ennek persze sok magyarázata lehetséges, kezdve azzal, hogy ízlések és pofonok. Ha optimisták vagyunk, akár hihetünk abban is, hogy a sörök javultak, hisz egynémely értékelésem már több éves...

Bejegyzés: A magyar kisüzemi sörverseny legjobbjai

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2018.04.19. 08:03:09

A kétszázhatvannyolc benevezett sörből százhetvenöt minimum nagyon jó. Ez pontosan két harmad, vagyis minden háromból két magyar sör bőven belefér a jó minőség kategóriájába. Vagyis minden nagyon szép, minden nagyon jó., mindennel meg lehetünk elégedve!

Bejegyzés: A magyar kisüzemi sörverseny legjobbjai

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.04.18. 23:07:47

A mezőnyt vagy a zsűrit minősíti, hogy a Pécsi Sörfőzde Szalon söre mintegy 150 kisüzemi sört beelőz? Ijesztő.

Bejegyzés: A magyar kisüzemi sörverseny legjobbjai

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.04.17. 14:48:39

A Delight IPA aktuálisan csapról itt kapható:
- Budapest: Fröccsterasz, Cooltour Bar 2-3-4, Kamra Campus, Liget Cafe, Nemdebár, Rauf Cukrászda, Rocky’s, Veranda
- Érd: Irish Dog Pub
- Göd: Tó bisztró
- Miskolc: Helynekem
- Debrecen: Pálma
- Jászberény: Berva
- Nyíregyháza: Szifon
- Szeged: Corso, DTK, Monster, Rio, Vitrin

Bejegyzés: Carlsberg - Horizont összefogás

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.04.17. 14:30:07

A CARLSBERG Hungary illetékese megküldte azon vendéglátóipari egységek aktuális
listáját, ahol a Delight IPA csapról kapható.
- Budapest: Fröccsterasz, Cooltour Bár 2-3-4, Kamra Campus, Liget Café,
NemDEbár, Rauf Söröző, Rocky's, Tó Bisztró, Veranda
- Érd: Irish Dog Pub
- Miskolc: Helynekem
- Debrecen: Pálma
- Jászberény: Berva Söröző
- Nyíregyháza: Szifon
- Szeged: Corso, DTK, Monsters, Rió, Vitrin

Bejegyzés: Carlsberg - Horizont összefogás

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2018.04.17. 10:25:27

most ittam a rák. téri hrabalból vett üveges 7.lépcsőt, ritka szar gyógyszerkeserűs íze van, ez melyik ízhibának sorolható be? (mert nem a zateci vagy másféle komló, az biztos)

Bejegyzés: A sörbírálat alapjai

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2018.04.04. 16:58:28

"Már az első korty magában hordozza a másnapos szájíz pálottságát, és talán pont ezért szerethető " -írja vki az untappden :DDDD

Bejegyzés: Borsodi Mester

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.03.29. 16:06:01

A Pale ale és ami mögötte van. Technológia, fogyasztási szokások, sörgasztronómia. Ezek a témák szerepeltek a Jazzy Radio Millásreggeli NOPQ gasztro rovatában, ahol Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője, és Vásárhelyi István sörgasztronómus volt a vendég. Visszahallgatható: millasreggeli.hu/podcast/pale-ale-es-digitalizacio/

Bejegyzés: Dreher Pale Ale

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.03.28. 09:57:34

2018. március 31-én végleg bezár Budapest egyik legendás szórakozóhelye, az Opera melletti Morrison's Pub. A Révay utcai klub leginkább a romkocsmák előtti fővárosi klubéletnek volt a legfontosabb helye, amikor a szórakozóhelyek szabadtéri, és teraszos kitelepülések helyett a belvárosi pincékben alakultak ki.

A Morrison's Pub egy furcsa, de működő egyveleg volt, ami az angol pub kultúrát keverte minden olyan elemmel, ami vonzó volt a turistáknak, expateknek, az itt élő külföldi diákoknak, valamint a velük ismerkedni óhajtó hazai közönségnek. A nyelvi korlátokat legyőző, egyfajta kulturális különbségeket egyesítő hídnak számítottak például a klub fennállása alatt végig jelen levő karaoke estek - írja a Morrison's Opera Facobook hírfolyama alapján az Index.

A záróhétvége programja is ennek fényében kerül március 29-31. között megrendezésre: karaoke és disco a 80-as évektől 2018-ig. Ezen a helyen, ez az utolsó lehetőség elsiratni a fiatalságunkat.

Bejegyzés: Morrison's Music Pub Opera

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.03.27. 15:06:37

BORdizsár néven várja régi és új vendégeit a megújult Egri borozó. A névválasztás azt sugallja, ezzel elsősorban a fiatalok felé nyitnak. Hát hajrá!

Bejegyzés: Egri borozó

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.03.26. 11:58:13

2018. március 11-i Facebook hír:
Kedves Aznaposok! Egy szomorú hírt kell megosztanunk veletek ma: több mint három éve vagyunk nyitva a Dohány-Kertész sarkán, három éve jártok hozzánk inni, beszélgetni, bulizni, három éve teszitek szebbé a napjainkat :) Sajnos azonban ezen a héten elköltöztünk a Dohány u. 68. szám alól, és most egy kis ideig nem fogtok velünk találkozni. Az üzletben egy másik csapat, kicsit más koncepcióval, de ugyanolyan lelkesedéssel vár Titeket, mint mi tettük. Nemsokára jelentkezünk infókkal a jövőnkkel kapcsolatban, lesz még Aznap, másnap.

Annyi kiegészítés a kérdésünkre még érkezett, hogy a koncepció váltás új nevet, új arcokat, kicsit új designt, új itallapot jelent. A döntés az Aznaposok akarata is volt, ennek ellenére sajnálják, hogy ott kell hagyniuk a Dohány utcát, szerették nagyon.

Bejegyzés: Aznap

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.03.23. 11:46:47

Időközben egy sajtótájékoztatóval egybekötött magyarországi díjátadóra is sor került a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörházban.
- Az eseményt Tokaji István, az AllTechCompany értékesítési igazgatója vezette fel, majd adta át az érintetteknek a díjakat: youtu.be/WtS8ZE38x7s
- Azt követően Katona Csaba történész adta magát elő sajátos szórakoztató stílusában, nemzetközi viszonylatban kontextusba helyezve a magyar sörök értékét: youtu.be/1qrDwveeWAw
- Szintúgy beszélt Kiss Tamás, a kiskunhalasi Hopfanatic Brewery alapítója: youtu.be/le40lLjhGBU
- Urbán Imre, a családi vállalkozásban futó jászapáti Guri Sörfőzde termelésfelelőse: youtu.be/1fW3k0f48Ow
- Végezetül a már emlegetett Hava István, a rétsági Fűtőház Sörfőzde vezetője: youtu.be/K4iR4plUCFs

Bejegyzés: Alltech Craft Beer Cup 2018

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.03.16. 23:01:30

@Badó Tamás: Egy, megérett a meggy. Druszám, azért azt lássuk be, a meggysör imádatod furcsa. Női bimbókba való mély beleélést vállalsz-e? Rétegműfaj, amit képviselsz, de azt karakánul és igényesen. Grat!

Bejegyzés: MAG Pub

Badó Tamás 2018.03.14. 10:38:30

Mi pont a hétvégén voltunk a Magban! Teljesen véletlenül akadtunk rá, de nem bántuk meg!! Ez a hely kihagyhatatlan azoknak akik szeretik a romkocsmák hangulatát. Mindig öröm ilyen helyeket felfedezni. Meggysör szemmel nézve is 10/10! :)
dogosmeggy.hu/blog/hangulatos-budai-romkocsma-ez-a-mag-pub/

Bejegyzés: MAG Pub

Gojira 2018.03.09. 17:59:42

Tegnapelőtt sikerült meglátogatnom az Ökröt - harminc év után először. Semmit sem változott szerencsére. A hely szuper, sör jó, a pincérek urak, akik magyarul köszöntek el, szóval kétségtelenül a legjobb kocsma Prágában (harminc éve is az volt).

A poszt nagyon jó, a történetéről valójában semmit sem tudtam (szégyellem is magam).

Bejegyzés: U Černého vola

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.03.09. 10:22:24

A Zebulon Dudora klipjei * slamjei * kincsei * csendjei aktuális slágerterméke a Lámpást járja vizuálisan körbe, mondandójában pedig... :)
youtu.be/uO7wahu6FjI

Bejegyzés: Lámpás pince klub

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.03.03. 18:24:31

@-kk-: Hasznos infó. Tény, a kényszeredett keresztelő simulékonyan segítheti beilleszkedésüket, és mostanra már a belső tér sem annyira megosztó: m.blog.hu/ko/kocsma/image/bp_kocsmak/transylvania/lenkesorozo.jpg

Bejegyzés: Transylvania sörház

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.03.03. 17:38:01

És valóban. Ahogy az egyik olvasó említette facebook kommentben, ez a régi Rocky: kocsma.blog.hu/2012/04/03/rocky_sorbar_1

Bejegyzés: Lux kávézó és sörbár